• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-09-13 23:12:44 följande:
    Det var en arkivbild. Men den spontana och omedelbara reaktionen man fick var ju att Tegnell gläder sig åt den ökade smittan i grannländerna. När man tänker efter en sekund inser man att det inte är så, men då återstår ju frågan om det var så Expressen-journalisten tänkte?
    Vad Expressenjournalisten tänkte kan du möjligen utläsa av texten till artikeln - men det är knappast journalistens uppgift att bildsätta artikeln.

    Vad den som redigerade tidningssidan eller webbartikeln tänkte eller inte tänkte kan man inte veta med mindre är att man frågar den personeen.

    Du bygger ett tankeslott av ett halvt halmstrå.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-09-14 11:35:16 följande:
    Det jag tycker är intressant är att artikeln pratar om immunitet, immunitet och immunitet - tror det är flockimmunitet faktiskt Drömmer

    Undrar om strategin med munskydd är till för att uppnå flockimmunitet

    "Munskydd kan göra människor immuna och mindre sjuka av covid-19, uppger flera forskare i New England Journal of Medicine, uppger The Telegraph.

    Forskarna betonar att slutsatserna än så länge ska betraktas som teorier men att de är optimistiska till att munskydd verkar kunna bidra till att färre människor blir allvarligt sjuka i covid-19 samt att fler av de nya infektionerna blir asymtomatiska.


    Enligt forskarna finns det starka bevis för att mängden virus som personer utsätts för vid själva smittotillfället, kan vara avgörande för hur pass sjuk personen blir.


    Men med ett skydd för näsa och mun kan infektionen bli mindre och immuniteten i samhället stärkas, utan att antalet allvarliga sjukdomsfall blir fler.


    Kan leda till immunitet

    Om teorierna stämmer skulle det även kunna leda till en immunitet som kan sakta ner virusets framfart i takt med att ett vaccin tas fram, menar forskarna.


    Dessutom pekar ny forskning även på att milda eller asymtomatiska infektioner kan ge immunitet."


    Ja herregudSkrattande

    Om man tonar ner de direkta sakfelen så är väl tanken att om man bär munskydd så får man bara lindriga symptom eller rentav endast asymptomatiska.

    Drömmen om flockimmunitet via munskydd är väl trots allt rätt oförargelig, men skulle kunna bli direkt farlig om fler än någon enstaka munskyddsbärare får för sig att de blir immuna mot covid-19 efter att ha varit asymtomatiska tack vara munskydddens helande effekt.

    Det räcker egentligen som det redan är med munskyddsbärare som fått för sig att de är skydddade mot smitta och därmed trotsar de rekommendationer som vi andra följer.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-12 22:26:00 följande:
    Du skrev att du kunde leta upp tråden (trådarna?) i vilken/vilka du och klyban hamnade i konflikt om det var så att jag inte själv kunde leta upp den/dem. 

    Ja, tack. Gör det.
    Ursäkta, jag måste ha missat din uppmaning.

    Har man lovat så har man.

    Jag ska försöka hitta den tråd jag främst tänker på. Jag vet ju att ämnet var SD, tyvärr finns det en och annan SD-tråd här på FL och dessutom några som handlar om något helt annat ursprungligen men spårar ur och kommer att handla om SD.

    Alla vägar bär till Rom, typ.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-09-14 15:05:05 följande:
    www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp2026913

    Intressant, som sagt!
    Hoppas att det inte innebär en förberedelse för kapitulaton gentemot pandemin i länder där smittspridningen är hög och där  man redan  lockdownat och munskyddat och smittan bara ökar.

    Hmm. Med munskydden på så får 95 procent inga symptom alls medan de resterande fem procenten får lindriga eller mycket lindriga symptom. Den sjukvårdspersonal som trots skyddsutrustning och kunskap om hur den ska användas som blivit allvarligt sjuka eller dött kanske blev smittade hemma när de tagit av sig skydden

    Tröttsamt med allt detta lobbande för att man ska kunna uppnå flockimmunitet via vaccin eller som nu via munskydd.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-14 16:13:38 följande:

    Jag funderat och är det detta man verkligen säger om munskydd i dessa?


    Personligen vistas jag aldrig i en miljö som jag kan få gigantiska doser med virus i mig, det vill säga socialdistansering är enkelt.


    Jag tycker det är obehagligt när det skickas ut signaler om att den som bär munskydd är immun mot smittan, som det stod i Aftonbladet - men jag tycker också det är obehagligt med signaler om att den som bär munskydd bara får lindriga symptom eller inga alls.

    Alltid är det någon som tror att man inte riskerar att bli allvarlgt smittad och råkar illa ut - men de flesta borde nog vara medvetna om hur det ser ut i länder där man har ett strikt munskyddstvång.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-09-14 17:19:15 följande:
    Ännu fler försök att skapa flockimmunitet  - sannerligen intressant Solig

    " it?s possible that one of the pillars of Covid-19 pandemic control ? universal facial masking ? might help reduce the severity of disease and ensure that a greater proportion of new infections are asymptomatic. If this hypothesis is borne out, universal masking could become a form of ?variolation? that would generate immunity and thereby slow the spread of the virus in the United States and elsewhere, as we await a vaccine"

    Att maskbärande kunde vara så förknippat med de ondskefulla strategion att skapa flockimmunitet var intressant Drömmer
    Ska bli intressant om Donald Trump anammar de nya forskningsrönen när han inte fick gehör för att man skulle spruta desinfektionsmedel i lungorna.

    Med Trump  för flocken, skulle ju kunna funka som valslogan.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-09-14 17:31:54 följande:
    'sounds interesting' är ju en fras som använts innan den dök up i tråden 

    Pretty powerfulSkrattande
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-09-14 17:15:39 följande:
    Jag undrar om dessa forskare ska kölhalas för sin önskan om att befolkningen ska uppnå flockimmunitet Drömmer

    Eftersom resultatet av munskydd enligt dessa forskare är flockimmunitet måste väl munskyddstrategin kritiseras på samma sätt som FHMs strategi 

    Men jag tror inte att munskyddsivrarna ser saken på den abstraktionsnivån 
    Jag hoppas verkligen att man inte försöker uppnå flockimmunitet via munskydd.

    Det strategin skulle bli mycket smärtsam för alla som drabbas.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-14 18:32:39 följande:

    Blir mest perplex nu, vad är det dom vill göra egentligen.
    Börja smitta eller skydda ifrån smitta?


    Tja, i artikeln som Påven Johanna länkade till spekulerar man bland annat kring att ett allmänt masktvång skulle kunna leda till att fler smittas och att man då genom tilltagande flockiimunitet kan få färre att smittas i väntan på ett vaccin i USA och i andra länder.

    Som Padirac skrev har ju Sverige en helt annan strategi som går ut på motsatsen - det vill säga att man ska försöka minska smittspridninen, inte öka den bia munskydd.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-09-14 19:08:28 följande:
    Nu fick vi precis reda på att det inte gällde Sverige, då vi är ett kalhygge.
    Ja, jag såg det.

    Men hon menade förmodligen att det är glest mellan människorna, inte träden.

    Ofta går det att förstå tanken med ett påstående även om språket spretar.

    Sverige är annars så långt från ett kalhygge man nästan kan komma.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin