Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Frågan är väl om ens de stundande restriktionerna kommer att räcka. Fredrik Sund skriver idag januari redan är bortom räddning. 

  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-18 17:44:14 följande:
    Ok, din upplevelse av vad som sades stämde inte med det som hände.

    Den som vill kan leta reda på det och se vad som verkligen hände.

    Säkert kommer det fler ogrundade påståenden om ATs uppfattningar från dig och andra.
    Jag tycker för min del att det är din upplevelse som inte stämmer med det som hände. Och det är väl helt självklart att den som vill bilda sig en egen uppfattning också bör titta på presskonferenserna. 
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-18 17:44:33 följande:
    Och dina förslag är...?
    Vad har det för betydelse vilka förslag jag har? Mina förslag har inte haft någon som helst betydelse hitintills "Ella", och kommer inte att ha det framgent heller. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-18 18:21:43 följande:
    Då kommer axelryckningen här...

    "ja vi har ju. det finns en del skrivningar på vår hemsida just när det gäller vikten av att man har bra ventilation och det är ju inte bara för det här utan det är ju allmönt bra för hälsan att ha bra ventilation,så det finns ju defintivt med. Om det har någon egentlig effekt på smittspridningen i olika miljöer är svårt att veta, ja det kan säkert ha det i vissa situationer framför allt kanske i gemensamma möteslokaler och annat där man sitter många tätt tillsammans som det kan spela en viss roll. eee om det här som man har i Tyskland vädra X antal gånger per dag eller något sånt i hemmamiljön om det har jag inte sett nån som har försökt utvärdera."

    Sen uppmanas Tegnell be oss alla vädra och se över ventilationen då det ju inte kostar så mycket

    "jao det, jag tror inte man ska underskatta kostnaderna för att styra upp ventilation och sånt, vi pratar om rätt stora insatser, men om vi nu glömmer den ekonomiska aspekten av det .." sen bemöter AT påståendet att en tysk vetenskapsman är en del av de tyska myndigheterna vilket AT säger att denne inte har samma jobb som AT har.
    Där är den avmätta responsen igen ja. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-18 18:37:59 följande:
    Så att AT säger att vädring är viktigt, speciellt i trånga lokaler,  och att det är dyrt (vilket är ett understatement i fråga om kostnader för en byggnads hela energisystem) att bygga om ventilationssystem är en avmätt respons?

    Kritiserar du AT för att vara saklig? Skulle AT gjort ngt mer än att säga att vädring är viktigt i lokaler med mycket människor?  I så fall vad? 

    Skulle FoHM gått ut med råd till alla fastighetsägare att bygga om sina ventilationssystem, eller att de skulle öppna fönster vilket kan sätta ventilationssystem ur balans med resultatet att ventilationen slutar fungera i delar av byggnaderna?  Kan FoHm ha kunskap om hur energisystem och ventilation påverkas ...  FoHm har däremot kunskap om vilka luftflöden, temperaturer, luftväxling mm som olika byggnader eller delar av byggnader ska ha då detta är reglerat av myndigheter och byggstandarder.

    Åter igen har den okunnige om verkligheten lätt att säga att AT har fel och gör fel - detta hackande är inte kritik, det är inte ens missnöje, det är ren och skär okunskap och ett dåligt beteende.
    Nej, det är sällan eller aldrig som jag kritiserar Tegnell och övriga på FHM för att de är sakliga. Jag brukar kritisera dem för att vara självgoda och senfärdiga och för att de så ofta är beredda att vifta bort sådant som andra kommit fram till eller tycker är värt att prova. Jag brukar också kritisera dem för deras ofta tvärsäkra uttalanden som i långa stycken visat sig vara helt fel. Jag brukar dessutom kritisera dem för spela ner riskerna och - under sommaren - vara självöverskattande och naiva. Jag har utöver detta även gått så långt som till att hävda att FHMs agerande under pandemin har varit drivande för pandemin. 

    Jag skyller mindre på regeringen än jag gör på FHM (jag är inte så imponerad av Socialstyrelsen heller). 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-18 21:38:12 följande:
    Att vi ligger på medel i Europa berättar att det du säger inte ens stämmer.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-18 21:24:04 följande:
    Kommisionen levererade ju svidande kritik mot sosse-regeringen. Haha.


    Inte alls, de berättade klart och tydligt vems ansvar det är, och de folkvalda i kommun, landsting och region.


    Som du förstår har vi inget ministerstyre, inte heller flockimmunitetsstrategi och COVID-19 är inte ett luftburet virus enligt vetenskapen epitet vad en luftburen smitta är.

    Stockholm står för ~39% av alla döda i Sverige, där har du vem som har ansvaret där.


    Kommissionen:

    Sverige har inte klarat av att värna de sköraste äldre under coronapandemin. Skulden läggs både på regeringen och tidigare regeringar, som under lång tid underlåtit att åtgärda bristerna i äldreomsorgen.


    Strategin att skydda de äldre har misslyckats, säger coronakommissionens ordförande Mats Melin.

    Citerat inlägg är försök till desinformation från klybans sida. 

  • Pope Joan II

    Den mycket mer smittsamma varianten som sprids i UK är inte vad vi behöver nu. Hoppas de har rätt i att mutationen/varianten inte är dödligare, men den kommer  förmodligen och tyvärr ställa till med mycket nog ändå. 

  • Pope Joan II

    Oj oj oj, misskreditering av enskild person. Gro då!

    Aftonbladet:


    "Sverige får skarp coronakritik av sin granne. Norges före detta statsminister Gro Harlem Brundtland skräder inte orden om den svenska regeringens hantering av pandemin.


    Jag har sett utvecklingen, skakat på huvudet och ställt mig själv frågan: Hur är detta möjligt? En sak är vad Anders Tegnell har menat och hur han har bedömt saker. Men Sverige är ett land med många institutioner, en regering och en riksdag, säger hon till norska VG och fortsätter:


    Det är häpnadsväckande att de så länge har följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten har gjort."

  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-12-20 15:32:36 följande:
    Jag tar mig friheten att citera det du utelämnade

    Är det sant att Gro misskrediterade en enskild person?  Nej, inte alls

    det är som vanligt kitikerna i tråden som har hängt upp sig på AT. Gro känner till och med till hur förvaltning och myndighter fungerar i Sverige.

    Att vissa av kritikerna i denna tråd citerar valda delar ev en annan persons uttalande och drar växlar på det för att misskreditera en enskild person är inte ovanligt, men det är ohederlig argumentation.

    "Sverige får skarp coronakritik av sin granne. Norges före detta statsminister Gro Harlem Brundtland skräder inte orden om den svenska regeringens hantering av pandemin.

    ? Jag har sett utvecklingen, skakat på huvudet och ställt mig själv frågan: Hur är detta möjligt? En sak är vad Anders Tegnell har menat och hur han har bedömt saker. Men Sverige är ett land med många institutioner, en regering och en riksdag, säger hon till norska VG och fortsätter:


    ? Det är häpnadsväckande att de så länge har följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten har gjort.


    Hon lyfter Sveriges långa tradition av starka myndigheter som med egna mandat och stark lagstiftning styr utan att behöva fråga regeringen.


    ? Det är en lång svensk tradition, oavsett vilket område vi pratar om. Det har varit en viktig förutsättning men har också lett till att detta har pågått i flera månader nu som vi har sett.


    Gro säger dock att hon är glad över att Löfven gick ut med skarpare åtstramningar i veckan.


    ? Jag tror att det var befriande att han sa nej, nu måste vi gå in och ha tuffare åtgärder än vad hälsovårdsmyndigheterna hittills har gett råd om."


    Gro tycker att det är häpnadsväckande att regeringen så länge följt de bedömningar som Folkhälsomyndigheten gjort, och i det avseendet nämner hon Anders Tegnell - en av FHMs 500 anställda - som varit myndighetens och strategins synligaste ansikte utåt. Det har jag och många andra också gjort. Och precis som Gro är jag glad över de skarpare åtstramningarna även om jag fruktar att de kommit alldeles för sent. 

    Jag hatar inte Tegnell och jag tycker att det är larvigt av dig att fortsätta pressa på om "Tegnell-hatet". Har någon sagt sig hata Tegnell eller är det fritt fram att påstå sådant utan ändå? Kan jag välja fritt när det gäller vilka du hatar eller vill du bestämma det själv?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin