• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 16:28:47 följande:
    Ja det är skrämmande. Faktum är att någorlunda motiverade gymnasiebarn framstår som mer kompetenta än regeringen i dessa frågor.
    Med mindre och inte så bred/diversifierad kunskap är gränsen mot det man inte vet ganska liten och allt verkar mycket enkelt, tex att gymnasieelever framstår som mer kompetenta än myndigheter, regering och specialister.

    Med större kunskap inom många olika områden blir gränsen mot det man inte vet betydligt större och världen så komplex att en gymnasielev inte nödvändigtvis vet mer än myndigheter, regering och specialister..

    Amoeba shape with TikZ - TeX - LaTeX Stack Exchange Bild för att illustrera detta kommer från tex.stackexchange.com/questions/54985/amoeba-shape-with-tikz
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 17:57:08 följande:
    Oförmågan att styra om äldrevården för att minska smittspridning tycks vara fundamental.

    När man dessutom användr sin egen oförmåga som en ursäkt så blir det nästan komiskt - om det inte vore för att det handlade om liv och död då.
    Som du själv skriver så kan regering/riksdag stifta lagar, och det är ju inte gjort i en handvändning som du själv säkert förstår.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 18:01:12 följande:
    För att åskliggöra hur dålig koll du har kommer här ett litet citat från en morgontidning. Du kanske kan förklara varför regeringen diskuterar en äldrevård de inte har något ansvar för. Man baxnar ju inför din inkompetens.

    "Regeringen höll under onsdagskvällen partiledarsamtal för att diskutera coronapandemin. Högst upp på flera partiers agendor under mötet var den omfattande kritiken från Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, om hur svenska regioner misslyckats med delar av äldrevården under pandemin. Vi måste skärpa lagstiftningen så att man likställer hemsjukvård med övrig hälso- och sjukvård, sade Centerpartiets Annie Lööf."


  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-28 20:59:03 följande:
    Nu drar du slutsatser om pangdemismen, vilket är ett uttryck du hittat på själv, så ok, då kan du ju definiera detta hittepåord hur du vill. Ingen annan bryr sig.

    Det där om svensk kultur ... det började med att någon tyckte att man inte borde jämföra Sverige med Finland och Norge, utan med något land där kulturen är mer liknande. Då skrev någon ett ironiskt inlägg och undrade vilken land som hade mer liknande kultur, kanske MENAländerna. Verkar som om du missat detta. 

    Du kallar det beröringspunkter, andra skulle kalla det konspirationsteorier. 

    Ser fortfarande inte att frågan om Sveriges coronastrategi har något att göra med hattrådar om Greta T. Du kan gärna starta en egen tråd om dina teorier, om du känner behov av att diskutera detta. Lägg det gärna i sandlådan. 
    Det finns väl en stor konspirationsteori i denna tråd  - den om att strategin i Sverige är flockimmunitet.
  • Padirac

    Jo visst

    Peka för finger vektor illustrationer. Illustration av annonsering -  45817601


    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 22:26:01 följande:
    Jag är inte så intresserad av partipolitiken i detta.

    Totalt sett har det fungerat katastrofalt dåligt. Antingen bryr man sig om människor eller så bryr man sig om att peka finger åt det håll "fel" parti sitter och styr. PAtetiskt.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 10:36:13 följande:
    Ja, medlöpare var ordet. Visa mig ett inlägg där du med full kraft kritiserade S så ska jag ta tillbaka det.

    Ja, grundlagen sätter gränser. Trots dessa produceras mängder av nya lagar varje år. Hur svårt ska det vara att producera lagar som minskar smittspridningen utan att bryta mot grundlagen. När det gäller att beskatta folket är ju uppfinningsrikedomen oändlig, men när det gäller att rädda liv - not so much.

    Jag tycker diskussionen om lagar är ointressant. Enda syftet är att dölja regeringens misslyckande.

    Du har fortfarande inte förklarat vilken grundlag som hindrar regeringen och varför den tvingar regeringen att agera som en snigel.


  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-29 01:11:45 följande:
    Vad är det du försöker visa?

    Jag kritiserar ju alla politiker, inklusive Federly. Hos dig blir det kortslutning när S inte presterar.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-28 22:26:01 följande:
    Jag är inte så intresserad av partipolitiken i detta.

    Totalt sett har det fungerat katastrofalt dåligt. Antingen bryr man sig om människor eller så bryr man sig om att peka finger åt det håll "fel" parti sitter och styr. PAtetiskt.

    Jo, visst
  • Padirac

    Så med den vaccineringen får vi fortsätta det nya coronalivet med social distansering ett tag till antar jag. Alla som inte blivit vaccinerade behöver ju fortfarande skyddas från de som kan bära på viruset.

  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-11-29 10:02:01 följande:

    Ett värstascenario skulle vara om vaccinen enbart skyddar mot symptom - då skulle de vaccinerade sprida smittan till varandra och till ovaccinerade.

    En gissning är att det kan bli svårare att motivera personer som vaccinerats att fortsätta att hålla distans.

    Men det verkar ju som att en vaccinerad som smittas kommer att sprida smitta en kortare tid än en ovaccinerad som smittas gör.


    Det kommer säkert att minska såväl spridningen som de allvarliga sjukfallen när tillräckligt många är vaccinerade.

    Men covid19 kommer fortsätta finnas kvar under lång tid och vi alla behöver anpassa oss och samhället, precis som FHM säger.
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-11-29 12:11:14 följande:
    Det är ju som det brukar vara: "Farbror Allan" som skrattar högst och mest åt sin egenhändigt ihopknåpade ordvits. Hur många personalrum eller middagar har man inte suttit på och smålett lite artigt eller låtsats att man inte hörde, för att slippa "Har du ingen humor eller?". Här i tråden slipper man ju det, även om det kostar lite i en annan ände =)
    Det är ju som det brukar vara: "Elaka E" som skrattar högst och mest åt sitt egenhändigt ihopknåpade hån och påhopp. Hur många personalrum eller middagar har man inte suttit på och fått tillsägelsen  "Har du ingen humor eller?" när man påpekar att det inte är OK. Här i tråden slipper man ju inte det heller,.

    Det verkar vara en röd tråd i tråden att det alltid ska finnas en person som det ska hackas på, är det inte AT så är det klyban och om detta inte funkar så ska någon annan utsättas - fy fan.
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-11-29 13:50:49 följande:
    Det brukar också låta ett låtsat sårat "Fy fan" när det replikeras i samma anda på farbror Allans hån och löjliga halmgubbar att ifrågasätta en myndighet "bannemej är den värsta sortens populism!" och högaffelbeteende. Om "AT" är någon på FL du brukar vara på, är det mer än jag känner till. Avsåg du Tegnell så har jag aldrig ingått i några högerextrema eller populistiska drev mot denne, utan kommenterat viss desinformation han gjort sig skyldig till.

    Med din/er argumentation, är ni kanske emot offentlighetsprincipen också, som ger oss medborgare rätt att granska ganska mycket av det (vi) tjänstemän företar oss. Detta eftersom att ha kritiska hållningar mot något annat än ting på er lilla lista, gör en tydligen till populist eller epigon till något mkt värre. Jag är tveksam till om jag hade överlevt mer än ett par dagar i en totalitär stat med någon av er som grannar.
    Jag är bara en och inte kunglig, så du behöver inte Nia mig. Avser du fler personer än mig så får du speca vad du riktar mot mig.

    Sak och person kan vara bra att skilja på, att hoppa på sak är en sak, att hoppa på person är en annan sak. 

    Hur kan du få min protest mot påhopp mot person till att handla om att kanske vara emot offentlighetsprincipen?  Är det detta som är kännetecknande för att göra en halmgubbe? 

    Om du inte överlever mer än några dagar i en totalitär stat med de som protesterar mot påhopp på enskilda personer som grannar vet jag inte om det är tur för dig eller mig att vi inte är grannar.... här är någonting märkligt invävt i de premisser du har för ditt påstående...

    Jag uppfattar ditt inlägg som att det tar avstamp i att du ifrågasätter rätten att protestera mot personliga påhopp till att sluta i att de som protesterar mot detta skulle bli din undergång i en totalitär stat..

       
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-11-29 14:31:45 följande:
    För enkelhetens skull drar jag ibland det enögda klustret över en kam när ni är så samstämmiga i att motverka en debatt on topic. Jag har inte tjänstefolk som jag niar, det stämmer. Att jag inte har det, alltså. Men kungen niar säkert sina undersåtar, det är bortom mina lantliga kretsar för att jag ska kunna vara helt säker på alla kretsar det talas ovanifrån och ned. På min mors sida försvann det med mina morföräldrar, tjänstefolket generationen före. Jag får göra er besvikna då, att jag är alldeles för röd för att ens ha någon som städar åt mig.

    Anklagas man för högerextremism eller lite mer light, populism, av ett litet gäng här när man andas något om myndigheters prestationer, ja då kan man ställa ett stort frågetecken vid hur det skulle vara att öppet kritisera en totalitär stat med de samma grannarna med sina fantasifulla tolkningar. Så hur du får det till en protest mot att stå upp mot personliga påhopp, vilket jag noterar att du inte gjort, utan snarare tagit sida och raljerat ihop med folk det sedan plötsligt är så synd om.
    Det finns väl fler saker här som man kan diskutera som förvisso inte här till trådens ämne men likväl i tråden.

    Varför skulle jag vara besviken på dig om du städar eller inte städar själv?  Om du är röd eller grön eller blå har väl inte med saken att göra.. Att dina morfärldrar hade eller var tjänstefolk har jag inte heller några synpunkter på, det är som sagt en sak utanför tråden.

    Att du ser alla anmälningar jag gjort om personliga påhopp som bifallits av moderatorerna som att ha valt sida finner jag inte för otrolgt. 

    Synd om människor kan det vara, men jag är nog för nedlåtande för att tycka synd om de som utsätts för påhopp, det är de som utsätter andra för påhopp jag tycker synd om.

    Ser du det som att du avslöjar och står upp mot staten då du påstår att Tegnell sprider desinformation? Om det är fallet så förstår jag att en del ser att narrativet tangerar de narrativ som SDs svans och vurmare sprider, att staten och myndigheterna har en dold agenda är företsällningar som snurrar i deras huvuden som flugor runt en kos svans.

    Kan du ge exempel på den desinformation Tegnell sprider?  Har du någon idé om i vilket syfte han sprider den och om han har någon uppdragsgivare och källa för denna desinformation
    pyssel skrev 2020-11-29 13:50:49 följande:
    Det brukar också låta ett låtsat sårat "Fy fan" när det replikeras i samma anda på farbror Allans hån och löjliga halmgubbar att ifrågasätta en myndighet "bannemej är den värsta sortens populism!" och högaffelbeteende. Om "AT" är någon på FL du brukar vara på, är det mer än jag känner till. Avsåg du Tegnell så har jag aldrig ingått i några högerextrema eller populistiska drev mot denne, utan kommenterat viss desinformation han gjort sig skyldig till.

    Med din/er argumentation, är ni kanske emot offentlighetsprincipen också, som ger oss medborgare rätt att granska ganska mycket av det (vi) tjänstemän företar oss. Detta eftersom att ha kritiska hållningar mot något annat än ting på er lilla lista, gör en tydligen till populist eller epigon till något mkt värre. Jag är tveksam till om jag hade överlevt mer än ett par dagar i en totalitär stat med någon av er som grannar.

     
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin