• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-24 23:34:39 följande:

    Skuldbeläggningen är inte det viktiga även om jag tycker det är rimligt att de som misslyckats borde få stå till svars för detta.

    De som dött i denna pandemi får vi inte tillbaka. Det viktiga är att se framåt. Det verkar som Tegnell med anhang tappat regeringens förtroende. Regeringen agerar nu mer på eget bevåg, vilket troligen är klokt sett till förutsättningarna.

    FHM borde snarast omorganisera och få in folk som både är kompetenta och har förmågan att lyssna.


    ja.. sa du inte att ditt erbjudande till FHM om dina tjänster möttes med tystnad..
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-11-25 10:32:11 följande:
    Men visst verkar inte de som skriver artiklar i kvällstidningar veta det heller??? Och jag reagerade också på att det spekulerades över om FHM och regeringen nu inte skulle vara överens och att regeringen inte har förtroende i FHM längre och går egna vägar. Det är ju bara en långsökt spekulation. Men folk tror det. Även en kollega till mig, till min förvåning. Folk orkar inte tänka efter ibland. 
    Ja, kvällstidningarnas spekulationer handlar ju ofta om klick och känslor.. det kan inte vara alltför lätt för de som inte känner till hur myndigheter, förvaltning, riksdag och regering fungerar.

    Här i tråden har det ju hackats på än den ena än den andra tjänstemannen eller ministern i den bergfasta övertyglesen att det är dessa som ansvarar för det operativa genomförandet hos enskilda aktörer... 
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-25 15:00:06 följande:
    Nu börjar du låta som en sverigedemokrat som anklagar tidningar för att vara "vänstervridna" när de inte skriver som man vill.... man kan tycka vad man vill om tidningar men en av deras funktioner är att ifrågasätta. Och ja det gäller även regeringen och FHM/Tegnell.

    Och nu gör du återigen samma sak du brukar göra, rabbla upp hinder och tror att det är bara du som fattar att de finns hinder... så är det inte. Alla har fattat hindren. Skillnaden är att du nöjer dig med att bara rabbla hinder och skiter i problemet (smittspridning) medan andra vill även att de ska göras något åt problemet.

    Din argumentation liknar något i still med:

    A: Jävlar båten sjunker, det läcker över allt.

    B (du): Ja, det beror på att det finns 15 hål fördelat på position x,y,z,etc... med en diameter på 20 cm och med 105 centimeters avstånd...

    A: Ok, fantastiskt, men båtjäveln sjunker ändå

    B (du): Suck... att folk inte kan förstå att det finns en massa hinder som gör det svårt

    A: Ehm, jag har förstått att det finns hinder, men förstår du att båtjäveln sjunker?

    B(du): Vi har faktiskt en fördelad ansvarssystem på denna båt och kapten rår inte för vad andra i besättningen gör.... det är komplicerat förstår du.

    A: Ok det är komplicerat, men vattnet öser fortfarande in, ska vi bara låta båten sjunka....

    B(du): Suuuuuck, att det ska vara så svårt att förstå att det finns hinder och att det är komplicerat...

    Osv... osv...osv...
    Det är inte kaptens fel, maskins fel eller övrig besättnings fel att skeppet blivit sönderskjutet så det har hål och tar in vatten. Att du skyller på kapten för att denne inte gjort någonting åt rederiet, åt varvet eller åt svetsarna är  symptomatiskt för de som inte känner till att skeppets kontruktion och tillverkning ligger utanför kaptens makt att påverka.

    Kapten sitter i samma båt som alla andra och får med den besättning som finns göra de åtgärder som kan göras för att hålla skeppet ovan vattenytan. 

    Kanske kan skeppet vara ombyggt till nästa år, just nu går det inte.. för skeppet måste tas sig till varvet, ritningar över konstruktioner måste upprättas, material skaffas och personal rekryteras och utbildas.
    Och där sitter du på båten och gastar om att kapten inte gör någonting åt rederiet, varvet, konstruktörer och ingenjörer, varvet och svetsare Solig
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-25 16:57:03 följande:
    Att enbart fokusera på hinder och skita i problemet är inte bildning, det är handlingsförlamning.

    Ni "attackeras" inte för att ni anser er vara mer bildade än andra, ni får gärna tro det om ni vill. Ni "attackeras" för att enbart fokusera på hinder och ignorerar problemet. Smittspridningen kommer INTE gå ner för att man rabblar upp hinder.
    Det kommer gå ner när man GÖR något åt hindren. 
    Jag tror inte att de du attackerar är mer bildande än andra, men möjligen mer bildade än vissa och definitivt inte mer bildade än vissa andra.

    Jag tror det handlar mer om kynne och temperament.

    Jag anser att den kritik du kommer med är att likna vid att skrika om att ingen satt tuggummi i hålen i båten trots att det inte finns tuggumi på båten överhuvudtaget...

    Hur som helst har IVO undersökt saker som belyser en del av orsakerna till dödstalen inom omsorgen,  det är en sorglig rapport om sakers tillstånd och verkligheten utanför de imaginära sjunkande båtarna gör sig påmind...
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-25 22:20:24 följande:
    Fattar du inte att du säger emot dig själv?

    Om enda vägen förbi pandemin är flockimmunitet så verkar det ju korkat med en strategi som undviken flockimmunitet.
    Och alla ska vi dö..  men det betyder inte att vi som inte skjuter oss eller hänger oss är korkade...
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-25 23:23:30 följande:
    Det är inte jag som gnäller på ungdomar som går på krogen, eller på pensionärer som inte håller avstånd. Jag tror mer på realism.
    Det är väl regeringen och FHM 'som gnäller' på de som går på krogen eller inte håller avstånd.

    Att du inte gör det, betyder det att du vill ha flockimmunitet?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-26 00:06:19 följande:
    Ja, regeringen och FHM skyller sina egna misslyckanden på ungdomar som går på krogen.

    Ser gärna en ny regering.

    Eftersom vaccinet verkar vara på ingång ser jag ingen anledning att sträva efter flockimmunitet innan dess.FHM och regering verkar vara av en annan uppfattning. man håller väl fast vid sin 5-årsplan.
    Men, om regeringen vill ha flockimmunitet ska de väl inte gnälla på ungdomar?  Hur förklarar du detta?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-26 23:25:11 följande:
    Det verkar som ekonomi och klass är mest avgöörande för dödlighet i covid.

    Trots att befolkningen på Östermalm är ganska åldersstigen har de en ypperligt låg dödlighet i covid. Färre än 10 Östermalmsbor har dött. Det är så få att myndigheterna inte delar ut den exakta siffran.

    Man kan iallafall säga att FHM och regeringen lyckats med att skydda det rika. Är det kanske vår strategi? Eller är det bara ett inte så lustigt sammanträffande.
    Så lustigt är det inte - men att de ekonomiskt och socialt utsatta tex har svagare hälsa, mindre möjligheter att arbeta hemifrån, är mer trångbodda, har svagare skyddsnätoch därför drabbas av smitta i högre grad har ett kausalt samband.

    De samhällsreformer och den utveckling som ökar ekonomisk och social utsatthet har uppstått långt tidigare än covsars2-virusets pandemi rasat.   Någons strategi har det kanske varit, men inte en strategi i fråga om att hantera pademin, utan en strategi för någonting helt annat i så fall.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-27 00:09:41 följande:

    Ja det är ju i princip sosseriet som byggt ett samhälle med denna ordning.

    Dock kan man fundera över var du fick ifrån att de inte skulle vara trångbodda på Östermalm.


    Hat och förakt förblindar dig. S' hegemoni bröts redan på 70talet och åtskilliga reformer senare är det samhälle vi lever i inte alls det du påstår.

    Fundera vidare på vad enskilda faktorer kan betyda i att de ekonomiskt och socialt utsatta tex har svagare hälsa, mindre möjligheter att arbeta hemifrån, är mer trångbodda, har svagare skyddsnätoch därför drabbas av smitta i högre grad har ett kausalt samband.
  • Padirac
    Aniiee skrev 2020-11-27 16:17:36 följande:
    Börjar bli dags att dra i den till 50 dagar.....

    Funderar på att dumpa bilderna till typ dropbox eller något så ni kan få dem större....
    Jag vill säga tack för att du bidrar på ett bra sätt till att dela saklig information som sätter smittan och konsekvenserna i ett sammanhang.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin