Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-05 16:07:31 följande:
    Jo, jag vet vilka som kallar de som inte är _mot_ sittande regering för medlöpare  

    Tankebubblan är väl känd, SDs medlöpare generar sig inte

    När du försöker förklara en självklarhet ( mansplainar/womansplainar eller vad man nu ska kalla det) att en VD har det operativa ansvaret visar du att du inte förstått det jag skrivit tidigare - ja, en VD är den som har det operativa ansvaret - för att åstadkomma det styrelsen beslutat utifrån ägarnas önskemål. Du måste kunna skilja på ägare, styrelse och VD ' även om det i mindre bolag är samma person eller samma grupp av personer som agerar i alla roller ( och inte alltid kan skilja på dem).Titta på Cevians arbete som ägare med styrelser så har du ett tydligt exempel på aktiva ägare, eller andra förvaltningsbolag som ställer krav på verksamheters mål och verksamhet.

    Det du kallar sosseri är den demokrati med allmän och  lika rösträtt som infördes för 100-ish år sedan tillsammans med svensk förvaltningsmodell som historiskt har rötter hos Axel Oxenstierna långt tidigare. 

    Men fortsätt politisera problemen utifrån den agenda och bristande förståelse för såväl samhälle som förvaltning och demokratiskt system du gång på gång lägger fram i tråden.
    Om du använder samma ord som SDs medlöpare ibland använder, blir du själv medlöpare till SD då? Du har försökt den där billiga flera gånger. Försöka tysta de som inte tycker som du med att smeta SD på dem. Det går ganska dåligt för dig. Har du märkt det? Tankebubblan är välkänd.

    Fattar du inte att styrelsen representerar ägarna? Fattar du inte att styrelsens tolkning av ägarnas brukar vara på nivån:"vi vill ha 13% direktavkastning och 4% tillväxt". Det är väldigt trubbigt.

    Jag kan skilja på ägare, styrelse och vd + även se vad de har gemensamt. Man kan fråga sig varför du ska mansplaina detta för mig. Är det måhända en grandios självbild i botten?

    Nej, sosseri är inte detsamma som demokrati. Att du tror det bekräftar sosseriets skeva självbild.

    100 år av sosseri har tagit oss dit vi idag är. Och nu är det plötsligt oppositionens fel. Du är helt makalös.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-05 16:35:34 följande:

    Problemet startar direkt när man är saklig, inte vet vad Sverige har för strategi, tror att Regeringen ska avgå för nått som kommun, landsting och region har ansvar för.


    Du glömde väl inte av detta redan?


    Mer invektiv om sossar, tack för tydliggöra din agenda över en saklig diskussion om COVID-19.


    Men skönt och se att du har slutat låtsas att du inte skulle ha en direkt politiskt agenda, för det är inte längre ens en tvekan om att det är det enda du har.


    Och helt ointresserad av en diskussion med fakta, forskning och saklighet med en råd tråd för uppnå konsensus.
    För ha en sådan så måste man först överge fantasin att Sverige har en flockimmunitetsstrategi eller ett ministerstyre., annars deltar man inte i diskussionen med dom felen.


    Du kan ju testa att vara saklig om du kan så kan vi se vart det leder. Dina virriga påståenden om landsting och ministerstyre imponerar inte det minsta, så jag är lite fundersam på din kapacitet.

    Regeringen ska avgå för att den misslyckats med sin del av corona-hanteringen. Råden är dåliga. Kommunikationen är rena rama katastrofen. Regeringens egen efterlevnad av sina egna råd får hela världen att skratta åt lilla Sverige.

    Måste man enligt dig vara en sossig betonghäck från 1900-talet för att få diskutera Covid-19?

    Spännande med datat som nu kommer från region Stockholm. Har smittspridningen gått ned, eller är det bara ett semesterhack i kurvan. Låt oss hoppas att Stockholm närmar sig flockimmunitet. Isåfall ett fiasko utan dess like för regeringen.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-05 16:39:24 följande:
    Notera att det är du som gör politiseringen  - nu säger du allt så att jag har beskyllt oppositionen enbart för att jag ett flertal gånger har visat att du har sel i sak med en rad påståenden.

    Det är bra att du nu vet vad ägare, styrelse och VD har för olika roller och ansvar. Det tar sig bara jag ger dig lite tid att samla ihop faktan jag ger dig {#emotions_dlg.flower}

    Jag tror att den som påstår sig veta bättre än coronakommissionen, bättre än FoHMs personal och inte kan skilja på vilka uppgifter och vilket ansvar regering, riksdag, myndigheter, regioner, kommuner och vårdgivare har ska försöka påstå att andra har en grandios självbild

    Du är ju bästSkål
     
    Jag tycker du har skyllt ifrån dig regeringens misslyckande på tidigare regering och på region och kommun som råkar vara borgerliga.

    Det stämmer att du mansplainat ägare, styrelse och vd, vilket jag inte bad om. Du verkar dock ha lärt dig en del under resans gång.

    Du verkar gå vilse bland alla olika institutioner och glömmer bort att regeringen glatt står i tv och levererar bistra budskap och kräver saker av folket som de inte ens själva kan leva upp till. Då får man faktiskt leva med att man hålls som ansvarig när taktiken inte fungerar.

    Nyss hemkommen från vinbaren f.ö.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-05 16:53:29 följande:

    En perfekt summering av klustret.

    En sak jag funderar på lite, och det är att de formar inga ord om hur pandemiberedskap ska lösas för framtiden.
    Det är precis som ett massivt ointresse för framtida liv/döda i en pandemi inte ens existerar hos dessa.
    Sånt finner jag extremt intressant, och just för det berättar ett ointresse för diskussionen i sin helhet och följdfrågan varför.

    Märkt att man försöker göra dig till invektivet vänsterbliven, invektivet man säger när man inget har och säga.


    Så länge sosseriet får fortsätta regera kommer inga problem att lösas. Det är därmed lönlöst att diskutera framtida lösningar. Fokuset måste vara att få bort sosseriet.

    Vi har migrationskatastrofen. Hur har det gått? Åt helvete!
    Gängkriminalitet: Sosseriet har lyckats få detta att bli ännu värre
    Pandemihanteringen: En total katastrof.
  • Anonym (Proctor)
    pyssel skrev 2021-01-05 21:49:38 följande:

    Nu stormar det internt på MSB.


    Berätta mer!

    Jag förstår dem Kan inte vara kul när generaldirektören får folk att skämmas över sin arbetsplats.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 22:25:36 följande:
    Vinbarens vänner menar förmodligen att det är främlingsfientligt att påstå att det som kallas "migrationskatastrofen" i vinbarssammanhang inte enbart är sossarnas fel.

    Själv anser jag nog att den riktiga katastrofen var den som t ex drabbade syrierna, men ur ett vinkorksperspektiv så var det Sverige som drabbades och då i synnerhet vinbarens vänner.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 21:31:08 följande:
    Så länge sosseriet får fortsätta regera kommer inga problem att lösas. Det är därmed lönlöst att diskutera framtida lösningar. Fokuset måste vara att få bort sosseriet.

    Vi har migrationskatastrofen. Hur har det gått? Åt helvete!


    345 skjutningar i trygga Sverige bara under 2020. Ring offrens föräldrar och förklara att detta svinn får man räkna efter 100 år av sosseri.

    Vad som avhandlades i vinbaren var hur nöjda syrierna är över att Sverige agerat som bas för IS-krigare och försörjt dem med bidrag.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 22:29:14 följande:
    Vinbarens vänner har av naturliga skäl ett varierat medlemsantalSkrattande
    Eftersom jag till skillnad från statsministern följer restriktionerna kom jag hem tidigt från vinbaren ikväll.
  • Anonym (Proctor)
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-05 22:59:27 följande:
    Ja otur att han missade dom, och dessutom såg han tyvärr inte alla de inlägg där jag blev idiotförklarad eller märkt som högerextremist, eller de inlägg där ...
    Kanske dax för honom för nya glasögon? För det kan ju inte vara så att påhopp uppmärksammas enbart där skribenten håller med honom?
    Till det kan vi lägga allt hat som riktats mot mig i min roll som ordförande för vinbarens vänner.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 23:01:23 följande:
    Jag ser inte "vinbaren" som en fysisk plats.

    Så jag betvivlar att du någonsin kommer därifrån.
    Dont worry. Du har en stående inbjudan. Kan vara uppfriskande för dig att se och höra med egna ögon vad som försigår. Du skulle lära dig mycket i sak.

    Det är inget vidare trevligt av dig att sätta dig över andra människors verklighet.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 23:09:33 följande:
    Ja, jag är väl medveten om att man i vinbaren anser att alla syrier som kommit hit blir försörjda och att alla är IS-anhängare.
    Det verkar som du går på en annan lite mer SD-vänlig vinbar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin