Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-01-04 23:52:49 följande:
    Personen är snarare lite oflexibel i sitt tänkande. Det handlar inte om allt eller inget. FHM har aldrig påstått att masker inte kan hjälpa, att presymptomatisk smitta inte finns, att barn inte smittar .... nu har jag glömt vad det fjärde var, men det var samma sak där. 

    Det som FHM HAR sagt var att det är bättre att hålla avstånd än att att ha mask (när effekten dessutom inte är bevisat), och att det har väldigt negativa följder om barn inte kan gå i skolan, så man ska bara göra det i nödfall. När det gäller presymptomatisk smitta har man inte helt förnekat det, men jag antar att man har tyckt att det är svårt att förhindra det, när man inte hade tester.

    Just det - aerosoler var den fjärde. Framför allt där måste man ju tänka på vad som är rimligt och praktikabel. Två meters avstånd håller ju det allra mesta borta, mycket bättre än maskerna. Artikeln är ju helt oseriös. 
    Hmmm, de påstår ju att en smittad person kan fylla ett helt rum med smittade aerosoler. Om det stämmer så hjälper det ju inte ett skvatt att hålla 2 meters avstånd när man är inomhus. Att samlas 390 personer i en HM-butik framstår som rent vansinne. Räcker ju med en spridare i personalen för att ganska många kunder ska bli smittade.

    Mot bakgrund av ovanstående borde rådet vara att undvika alla inomhussituationer med främmande människor. Dessutom borde munskydd kunna hjälpa. Det är logiskt och FHM verkar ha helt fel.

    Det verkar också logiskt att inomhussituationer, som fester och konserter i kombination med alkohol, sång, högljudda miljöer visat sig vara superspridarevent.

    Artikeln drar verkligen ner brallorna på Tegnell och FHM, klart hans hejaklack inte gillar det. Solklart också varför Sverige blir frånåkta av övriga norden.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-05 00:13:15 följande:
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-03 18:55:06 följande:
    Haha - när medlöparna blir mer lojala än regeringen själv.
    Lite politisering igen...

    Lite blandning av korten igen...

    Lite mer om 'medlöpare' igen...

    Verkligen ...

    Aha, det finns en massa ord som man inte får använda?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-05 00:19:24 följande:
    Det är mer än 10 år sedan lagarna för den civila beredskapen inte fick stöd i riksdagen.  Vet du vilka som inte stödde förslagen?

    Det är mer än 10 år sedan riksdagen trodde att en privatiserad apoteksmarknad skulle tillhandahålla beredskapslager av nödvändig medicin och material.

    Du kan ju jämföra vad du vill, men det är inte säkert  arr jämförelsen betyder det du tror att den betyder.

    Uppenbarligen kan inte Sverige jämföras med sina närmaste grannar om man vill ha vettiga resultat från jämförelserna - av fler olika skäl. Det är fler faktorer som skiljer trots att det geografiska läget är i samma område.
    Självklart kan en privatiserad marknad lösa den uppgiften. Men en privat marknad kommer aldrig tillhandahålla oefterfrågade produkter. Därmed måste den efterfrågan skapas.

    Du försöker som vanligt politisera genom att skylla dagens problem på en regering från 10 år sedan. Detta beror enbart på att den regeringen hade en färg som du inte gillar. 

    Jag bara konstaterar att regeringen som sådan gör ett riktigt dåligt jobb. Tidigare regeringar går inte fria från denna kritik. Det är egentligen samma skit oavsett vem som regerar. Alla partier är dåliga. Det är bara grader i helvetet.

    Sen, hur fan kan man regera landet i 6 år utan att rätta till uppenbart jättedåliga beslut av tidigare regeringar? Antingen tar man ansvar och rättar till det som är dåligt, eller så håller man käften.

    Solklart att Sverige inte kan jämföras med länder som bedriver en vettig politik. 
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-05 06:55:28 följande:

    Det är inte speciellt svårt och leta upp själv hur det går.
    En rätt intressant företeelse här, där man skäller på myndigheter och sen inte bryr sig om att ta reda på fakta själv.
    Verkar som youtube och monologer som saknar verklighetsgrund är mer viktigt fast det inte säger nått alls.


    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-04 23:07:54 följande:
    Varför mansplainar du självklarheter i ena meningen för att gapa rappakalja i nästa?

    Att du inte förstått strategin, eller ens vad strategi är; har aldrig var mer tydligt. Även ministerstyre har du fått om bakfoten. Du tror att regeringen är som kungen och inte har några befogenheter alls. Vill du avskaffa regeringen?

    Eftersom Löfvén är som vilken menlös vänstermupp som helst är det klart att det inte spelar någon roll om han besöker shoppingcentret eller vinbaren, med 14 livvakter i släptåg.

    Löfvén ska bort för att han är en inkompetent svetsare.

    Regeringen satte Sverige i ett läge där vi hade noll pandemiberedskap. Det är kanske det som är vår strategi? Noll beredskap och virrigt agerande. Kan det vara något?

    Ja, när vi når flockimmunitet framåt midsommar så kommer jag hävda att vi har det.

    Jag har då aldrig hyllat Ungern. Tycker tvärtom att det är makalöst att Sverige jämförs med dem. Vi borde jämföras med våra nordiska grannar. 

    Om man inte förstått vi ingen flockimmunitetstrategi har, så får man sänka sin nivå och anpassa den till din där du än inte förstått vi inget flockimmunitetsstrategi har eller ministerstyre.
    Och vi vet det arbete Regeringen tar, och det är vad deras ansvar och uppgift är, som att skapa en pandemilag så man kan få mer befogenheter i en pandemi(och måste skrivas rätt så att det inte kan användas till annat än pandemier som är utropade)

    Invektiv och vänstermupp, dina politisk agenda blir bara mer och mer tydlig i dina texter.

    Och varje varje gång du säger vi har ministerstyre och Löfven ska avgå, så berättar du att du tror vi har ministerstyre.
    Vill du ansvariga ska gå för såpass många dött, så varför inte ta de med de folkvalda i kommun, landsting och region?
    Eller är det inte skoj och kritisera M och KD för de står för ~36-37% av alla döda i Sverige Solig


    Ungern hyllade man innan som en framgång, och nu är det helt tyst om Ungern.
    Undra vad som hände Solig


    Men lönlöst och säga flockimmunitet i midsommar, det vet vi först till hösten vintern 2021, verkligen udda påstående av dig faktiskt.
    Och det intressanta även om fakta säger vi har en flockimmunitet i midsommar och tack vare vaccinet.
    Så ändrar det inte fakta och faktumet att vi aldrig haft en flockimmunitetsstrategi, för om vi hade så hade det varit tidernas mest misslyckade strategi.


    Och att man förklarar ingående, det beror på att det verkar som du inte förstår vissa saker, som tex att vi ingen flockimmunitetsstrategi har eller ministerstyre.
    Jag har inget emot och påminna dig om detta och när du hävdar vi har en flockimmunitesstrategi eller när du försöker säga vi har ett ministerstyre.
    De som vet vem jag är, vet att jag kan och kommer upprepa fakta om detta i all evigheter så länge du får det fel.


    Sen är jag fundersam på vad döda virusceller ska berätta för oss med ventilation, vad är det exakt man vill säga med det?


     


    Padirac skrev 2021-01-05 00:10:40 följande:
    mansplainar : är du allvarlig eller smile2.gif   

    Lite generaliserade negativiteter om män.Kräks

    Det kanske är mansplainer när man är tvungen upprepa fakta man inte vill veta av?
    Som att vi har en flockimmunitesstrategi eller ministerstyre, elelr vem vet, kanske det är meningen jag ska bli upprörd över ordet, den möjligheten finns också.


    Det är tydligen extremt viktigt att lägga skulden på Regeringen för nått som de folkvalda i kommun och region har ansvar för.


    Och sen Regeringen de gör ju saker, som en pandemilag och skriva om/ny äldrevårdslag.


     


    Och den största frågan av alla som inte ens är besvarad en enda gång, vem ska ta över Regeringen om inte de ska vara där?
    Verkar vara en fråga som man inte ens vill snudda har jag lärt mig och efter alla gånger jag frågat.


    Kan det vara den person som struntade i COVID-19 helt och hållet, strunta i krisövningen i Riksdagen frö COVID-19 och åkte till Turkiet för dela ut flygblad.(Och lustigt nog fattade inte föredettingen att det vara bara Ergodan som ville pressa EU på lite mer pengar och ta hand om sina flyktingar)
    Och sen gick till riksdagen med flera och klara symtomer för COVID-19 och stod och yla om jag gör inget olagligt.


    Så vore intressant och veta vem som ska ta över, men visat sig vara en av de svåraste frågorna på jorden att svara på, tillsammans om varför man är emot fakta och forskning.


    Padirac skrev 2021-01-05 00:19:24 följande:
    Det är mer än 10 år sedan lagarna för den civila beredskapen inte fick stöd i riksdagen.  Vet du vilka som inte stödde förslagen?

    Det är mer än 10 år sedan riksdagen trodde att en privatiserad apoteksmarknad skulle tillhandahålla beredskapslager av nödvändig medicin och material.

    Du kan ju jämföra vad du vill, men det är inte säkert  arr jämförelsen betyder det du tror att den betyder.

    Uppenbarligen kan inte Sverige jämföras med sina närmaste grannar om man vill ha vettiga resultat från jämförelserna - av fler olika skäl. Det är fler faktorer som skiljer trots att det geografiska läget är i samma område.

    Detta med att FHM varnat för pandemiberedskap var dålig, detta är nått man inte ska tala om att det skett före dessa 2 regeringar.
    Vi ska inte parta om vad som sker i Stockholm och absolut inte vem som har ansvaret, det vill man hela tiden skjuta över till andra.
    Och så säger man att man inte har en politisk agenda, som det gick och missa.


    Kan du förklara varför Löfvén står i tv och talar till nationen? Om Löfvén inte har ansvar så borde kanske regioner och kommuner stå i tv och tala till nationen. Vem vet? De kanske skulle klara att följa sina egna råd, vad tror du om det?

    Ingenstans har jag påstått att vi har ministerstyre. 
    Du har rätt i att FHM's strategi har varit fullständigt misslyckad.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-05 09:13:41 följande:
    Du får använda vilka ord du vill  - och jag få tolka och beskriva dem som de är.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 08:50:33 följande:
    Självklart kan en privatiserad marknad lösa den uppgiften. Men en privat marknad kommer aldrig tillhandahålla oefterfrågade produkter. Därmed måste den efterfrågan skapas.

    Du försöker som vanligt politisera genom att skylla dagens problem på en regering från 10 år sedan. Detta beror enbart på att den regeringen hade en färg som du inte gillar. 

    Jag bara konstaterar att regeringen som sådan gör ett riktigt dåligt jobb. Tidigare regeringar går inte fria från denna kritik. Det är egentligen samma skit oavsett vem som regerar. Alla partier är dåliga. Det är bara grader i helvetet.

    Sen, hur fan kan man regera landet i 6 år utan att rätta till uppenbart jättedåliga beslut av tidigare regeringar? Antingen tar man ansvar och rättar till det som är dåligt, eller så håller man käften.

    Solklart att Sverige inte kan jämföras med länder som bedriver en vettig politik. 
    Du har viss inte läst eller förstått det jag skrivit - du påstår att det är dagens regering, jag påstår att det är systemet som sådant som är kraftigt stukturrationaliserat, decentraliserat och med omfattande självstyre som skapat de förutsättningarna.

    Du vill politisera, jag vill peka på systemfunktioner. 

    Om du lever i tron att en regering -  där ett parti inte har ensam majoritet  - kan vända hela styrelseskick och förvaltning på ända och reformera allt på 6 år så har du enligt mig en djupt förenklad bild av samhälle, riksdag, regering, myndigheter, regioner ... 

    Att du tror att det är ett dags-politiskt problem pga sittande regering tror jag inte att någon missat, men jag säger att du har fel och har återkommande förklarat än det ena än det andra som du faktiskt tagit till dig.
    Eller också låter man varje ord ha sin vedertagna betydelse. Annars kan ju jag vantolka dina beskrivningar på samma sätt som du vantolkar mina. Till vilken nytta då?

    Ja, dagens regering har precis som tidigare regeringar misslyckats.

    Det är regeringen som har makten att påverka systemfunktioner i rätt riktning. Nuvarande regering är otroligt vek, vilket är deras eget val. De hade kunnat avstå och släppa fram ett starkare alternativ.

    Du pekar på reformer som enligt dig tar decennier att genomföra. Så när ska den odugliga regeringen börja menar du? Det har gått 6 år och väldigt lite har hänt.

    När du förstått vad jag menar brukar du påstå att det är du som förklarat för mig. Det får du gäärna tro.
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 12:14:05 följande:
    Förmodligen kommer man så småningom att ha en mycket god kunskap om hur och under vilka omständigheter coronaviruset smittar.

    Men här och nu är det enkelt att konstatera att med Sverige jämförbara länder som försökt begränsa smittspridningen utifrån bland annat de fyra antagandena inte har klarat sig bättre än vad Sverige har gjort.

    Med rädsla menade jag väl närmast att det är mänskligt att önska att det ska finnas enkla lösningar men "Ett munskydd om dagen håller inte doktorn borta" och inte viruset heller.
    Att påstå att länder är jämförbara (på inga grunder alls) och därefter förkasta åtgärder bara för att man kan hiita ett lan (kanske Peru) som gjort en åtgärd men ändå har hög smittspridning; är självfallet vetenskapligt förkastligt.

    Det finns en massa kunskap och exempel att lära sig av. Om FHM bara var intresserade skulle de ha konsistenta svar.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (man) skrev 2021-01-05 15:03:35 följande:
    Framför allt är det extremt korkat att kalla länder i södra europa eller andra världsdelar för "jämförbara" när våra grannar är de som liknar oss mest och är därmed de som verkligen är mest jämförbara.

    Men visst kan man förstå att man inte gärna vill jämföra sig med de som det gått bäst för. Då blir ju vårat egna misslyckande så mycket mer uppenbart. .
    Du nämner "verkligheten". Jag tror det är här som medlöparna får problem. De kan omöjligt kritisera rådande ordning p.g.a regeringens partifärg.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2021-01-05 13:04:59 följande:
    Jo jag vet var medlöpare mm faktiskt har för betydelse - du är duktig på att använda dessa ord och en massa förenklingar och missuppfattningar.

    Men när du efter mina kommentarer förklarat vad du avsåg att mena men misslyckades med att skriva så vet också du att Sverige inte har ministerstyre, att Sverige har ett omfattande självstyre, att institutionella ägare i företag har rösträtt som de använder m.m. m.m. ..

    Jag tror att du genar i dina påståenden för att politisera - och gång på gång får du backa och förklara vad du avsåg att mena och en större del av dina poänger faller som sten till marken.

    Ja, reformer av själva styrelseskicket, samhällsmodell och förvaltning  - som har betydligt fler år på nacken än de 100 år av sosseri som du ville påstå bär skulden, för att sedan backa och säga att jo, det är fler regeringar som inte gjort några samhällsomstörtande reformer - tar väldigt lång tid, allt beror inte heller på enskilda saker i Sverige utan på EU, den globala marknaden och politiska strömningar i världen. Sverige är ingen isolerad ö utan är också beroende av omvärlden.
    Jag är inte rädd för att kalla en medlöpare för en medlöpare. Med tanke på vad du skriver i forumet är det ju tydligt vart du står politiskt och vilka du aldrig kan kritisera.

    Jag har alltid vetat att Sverige inte har ministerstyre. Men det innebär ju inte att regeringen måste agera ansvarslöst. Regeringen har ansvar för att regera landet. Av det enkla skälet ska man inte bilda regering på ett så klent underlag att detta inte är möjligt.

    Du mansplainar en massa självklarheter, men har ingen aning om hur det fungerar i praktiken. Visst händer det att ägare är inne och petar i detaljer, men i fungerande bolag är det vd som fattar de operativa besluten. Styrelseledamoterna sitter ofta i många styrelser + har jobb. Hur ska de ha tid att detaljstyra t.ex Ericsson eller SEB?

    Jag kan inte minnas att jag behövt backa mer än någon enstaka gång. Skulle mer kalla det för att vissa okunniga behövt förtydliganden.

    Ja det du kritiserar är ju ett resultat av ett 100-årigt sosseri, men inte ens där kan du erkänna att sosseriet är ansvariga.

    Hur vettigt är det att sätta långsamma betongsossar på uppgiften att reformera samhället?
  • Anonym (Proctor)

    Dan Eliasson skulle beskriva sin resa till Las Palmas men glömde nämna sin vilda fest. Instagram visar hur Dan Eliasson firade nyår på en balkong i Las Palmas tillsammans med bland andra SVT-reportern och gayaktivisten Erik Galli, 29, och medie- och gayprofilen Fredrik Söderholm, 29.

    Hahahaha

  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2021-01-05 16:02:07 följande:

    Vad har detta med ansvaret som kommun, landsting och region har och de folkvalda?
    Vet du inte vill svara på detta ens någonsin, och det är perplexserande.


     


    Vad brukar ni högerextrema har för nått, är det olagligt?
    Och är svaret nej, så är det inget vi behöver bry oss om ens.


    Haha, det har med förtroende att göra. Inte bara FHMs förtroende är i botten. Nu har även MSB problem. Direktörn åker på jätteviktig resa till Las Palmas, för att festa med SVT-profiler.

    Allt har inte med folkvalda att göra. Tråden handlar ju omkritik mot Sverige för den dåliga hanteringen av pandemin. Myndighterna och dess direktörer ingår ju här. Killen skickade 22 miljoner SMS och drog på fest på Las Palmas. Gissar att han darrar nu och att det kommer mera.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin