Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-13 21:00:31 följande:
    Är det lagar som gör att vi inte infört krav på munskydd i publika inomhusmiljöer?
    Ja, och det är lag på att man inte får kritisera vare sig FHM, Tegnell eller Löfvén.
  • Anonym (Proctor)
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-13 22:28:34 följande:
    klyban skrev 2020-11-13 19:17:36 följande:

    Vad är?
    Är det nått som du vill ha lyft med länken så det finns nått att bedöma det du vill sagt med den?


    Uppropet som länken leder till är intressant. Hela texten.

    Mer än 6.900 vetenskapsmän och forskare har skrivit på. De uppmanar till drastiska åtgärder nu på en gång. All möjliga åtgärder, tex munskydd borde sättas in, innan det är för sent. 

    Med denna länk och kommentaren Intressant!, vill jag lyfta att jag finner innehållet intressant. Det vill jag ha sagt. Du kan bedöma det faktum att jag finner detta intressant, om du vill.

    Ett stort uppbåd av vetenskapsmän, forskare, läkare etc tycker att alla tänkbara insatser måste sättas in omedelbart, bl.a. för att förhindra att långa lockdowns behövs igen. Tusentals välmeriterade experter tycker att Tegnell har fel. Bland de betydelsefulla åtgärderna, tror jag knappast att de räknar att stänga pubar lite tidigare. 



    Instämmer i att detta är högintressant.

    Tegnell har stått och mässat i 3 kvartal nu. Resultaten lyser med sin frånvaro. Kanske läge att prova något annat?
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-13 23:40:42 följande:
    Tyvärr, om man inte förstår hur något fungerar i grunden - som i det här fallet svenska samhället - så märks det väldigt tydligt. Jag säger inte att jag vet det så bra, men jag har inte heller gått i skolan i Sverige, och skulle inte vräka ur mig sånt som jag inte vet alltför mycket. 
    Det var nog bland de sämsta argument jag läst.

    Men nu har du chansen att bevisa att jag i grunden inte förstår det svenska samhället samt förklara på vilket sätt "det märks". 

    Kom igen nu! Det här blir kul.
  • Anonym (Proctor)
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-14 01:04:10 följande:
    Kan du visa bevis på att det inte är sant i så fall, som du hävdar? Man kan ju lägga ihop det ena med det andra och dra slutsatser. De pratade en del om det, var väldigt positiva till det, sa t o m att de skulle köra på flockimmunitet, har sagt att viruset kommer inte försvinna på många år och vaccin får vi inte på många år... så att det gått på strategin att uppnå hög immunitet bland yngre friska och samtidigt isolera de äldre är ju det som de försökt med. Det låter egentligen inte så konstigt på papperet, om man utgår från att nästan alla unga klarar sig bra. Men att det skulle fungera i praktiken är att spela rysk roulett. 

    Varför tror inte du att de ville köra på den strategin? Vad får dig att bli övertygad om att så inte var fallet? De ville hålla en låg spridning, skydda de äldre, de säger att målet är inte flockimmunitet i sig men det är ett resultat av strategin. Ja det är ju ett sätt att uttrycka så på också...

    Vet inte om de har annorlunda ventilationssystem i Tyskland, men det finns ju inte så mycket att välja på. Kanske Sverige har fler hus med självdrag och det innebär ju att på vintern med mer kyla så tätar många igen ventilerna vilket ju ger lite luftombyte. I alla fall ventilation är väldigt viktigt nu. Viruset blir ju mer luftburet under vintern då som jag förstått det.
    Fråga som jag ställer mig: Om strategin inte leder till flockimmunitet, vad är den då värd? vilka fördelar återstår med strategin att låta smittspridning ske?
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-14 13:06:08 följande:
    Det visar bara att du inte har informerat dig särskilt mycket. Hade du tittat på några presskonferenser så skulle du inte behöva ställa den frågan.

    Och man låter inte "smittspridning ske", man avväger farorna med skadorna man får till samhället om man stänger stora delar av samhället. Det gör man inte utan att få allvarliga negativa konsekvenser. 
    Apropå:Fråga som jag ställer mig: Om strategin inte leder till flockimmunitet, vad är den då värd? vilka fördelar återstår med strategin att låta smittspridning ske?

    För det första vet du inget om vilka presskonferenser jag sett. Jag arbetar på dagarna och ser dessa sporadiskt, fruktansvärt intetsägande och ett otroligt slöseri med tid att följa dessa.

    Det du beskriver är ju exakt vad jag säger. Man låter smittspridning ske, visserligen mot bakgrund av att man tror nedstängning skulle vara en sämre lösning men faktum kvarstår.

    Du har fortfarande inte förklarat vad vitsen med strategin är om inte flockimmunitet kan uppnås. Då skulle ju smittan bara gå runt runt runt. Tycker du det verkar vara bra? Det är ju solklart att flockimmunitet är en förutsättning för strategin.

    Stackars Tegnell trodde ju t.o.m att han lyckats uppnå flockimmunitet i förta vågen och att vi nu bara skulle se kluster-utbrott. Jösses vilken felbedömning. Det är ju inte hans fel att det blir så här, men det är otroligt att det finns någon som fortfarande lyssnar på honom.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-14 15:20:21 följande:

    JA, om man bor i Stockholm är det dessa du ska ta detta med, inte regeringen


     


    Som du förstår så sköter fastighetsägare/skötare/förvaltare detta med ventilationen och om det är en sak för COVID-19.(döda celler är INTE.)
    Hur är det oklart menar du?
    Är det nått du kan utveckla, eller är det nu dax att prata om nått annat som saknar betydelse för COVID-19?


    Då kanske du borde lämna ventilationsfrågan till "skötarna".
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-14 15:36:30 följande:

    Jag bara svarar på ventilation och att detta sköter inte Hallberg, 


    Så bra. Svensson sköter det inte heller.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-11-14 15:49:01 följande:
    Tja, antigen har du inte sett presskonferenserna, eller inte förstått dem, eller försöker på det här konstiga sättet att du inte tror på något de har sagt där (men det tror jag inte, i så fall hade du också behövt ha gjort det tydligt).

    Jag jobbar också, och tittar på presskonferenserna på kvällen hemma, eller på väg hem. Det går förstås att se dem efteråt.

    Vitsen med strategin är samma som i andra länder - att hålla smittan så lågt som möjligt (och framför allt borta från riskgrupper) tills vi får ett vaccin. Nej, det är inte självklart, utan t.o.m. helt fel att målet skulle vara flockimmunitet. Om du nu inte menar med hjälp av vaccin. Så är det förstås. 

    Du borde ha sett diskussionen iförrgår.  Då sa den där kvinnan...Agnes Wold, att INGEN vet varför olika länder har haft olika smittspridningar, och om det har något med strategin att göra eller har helt andra orsaker. Men både hon och en läkare trodde att det finns andra orsaker. Läkaren menade att det antagligen är en blandning av många olika orsaker. T.ex. invandrare som hälsar på släkt i andra länder och som bor i storfamiljer, trodde han. 
    Vem är du att avgöra vad jag sett eller förstått? Att anklaga andra för att inte förstå kommer du ingen vart med.

    Nej vitsen med strategin är absolut inte att hålla spridningen så låg som möjligt. Strategin är att hålla samhället igång och utifrån detta begränsa spridningen så gott man kan. Så återigen, vem är du att anklaga mig för att inte förstå när du själv sprider fake news?

    Självfallet tänker man sig att de som varit sjuka blir immuna och att detta till slut ger flockimmunitet. Om man inte blev immun så hade denna strategi varit en katastrof på riktigt, det måste du väl ändå inse?

    Såg diskussionen. Var det ens någon som vågade kritisera FHM?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-14 16:38:56 följande:

    Vem är Svensson, och vad är relevansen med Svensson på ventilationen och COVID-19?
    Och varför tror man att Regering och Hallberg byter ventilationer för?


     


    Ska man rikta blicken till någon, så kan det vara bra och göra det till rätt, annars säger man inget.
    Men döda virusceller berättar inget.


    Svensson är rådgivare, men Hallberg är en kompis. Tror inte hon sitter i regeringen, men Svensson kanske gör det.

    Vem tror att regeringen och Hallberg byter ventilationer?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-11-14 16:55:44 följande:

    Strategin är inte flockimmunitet, och om det vore så vore det den sämst genomförda strategin någonsin.
    Och därmed självförklarande att den aldrig varit i spel.
    Dock har man pratat om flockimmunitet i andra änden, nått som inte har återspeglat den faktiska strategin.
    Du vet den strategin som man upprepat var PK.


    Självklart är strategin inte flockimmunitet. Flockimmunitet är ju målet. Strategin är vägen till målet.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin