Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-12-16 11:19:51 följande:
    Igen.... om och om igen... man kan göra mycket så länge man inte har fått allmän, hög smittspridning i samhället. När man väl har det så kan man INTE dem sakerna som du och andra Finland-bon hela tiden föreslår. Varken smittspårning eller karantän av anhöriga får att genomföra då. Så varför tjatar ni om dessa saker? Det går ju inte när det är för många! 

    Hur det ser ut i äldrevården OCH i sjukvården - det har man vetat länge. Men ingen regering har velat ta i det. Det är inget man blir populär med, inget man vinner nästa valet med. Och det tar tid att ändra, ja. Det är äldrevården själva som påstår att det är pga allmän hög smittspridning som de får in det. Men de gjorde ju en utredning nu hur det har gått så långt, och där kom de fram till motsatt resultat - det har väl länkats till det redan. Då var det brister i själva äldrevården, inte allmän smittspridning. Och det finns exempel på boenden som har skött det bra. 
    Igen... och om och om igen... du fortsätter hävda att man inte KAN agera på något annat sätt än Sverige gjort vilket är ett lika felaktigt påstående varje gång.

    Bara för att du inte är kapabel att förstå att det går att göra på andra sätt än vi valt att göra så betyder inte det att det inte går.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-16 13:32:33 följande:
    Jaja... jag har ju numera hunnit kolla alla dessa sidor och det verkar ju ändå stämma, men det var lite förvirrande för att alla hade olika antal dagar och det såg ut som 5 dagar på c19. Bara för att det är några frivilliga som ställer upp och gör en översiktlig sida, så behöver ju inte den vara oseriös heller. 
    Ja det blir onekligen förvirrande när man stirrar sig blind på enskilda träd och missar hela skogen. Du förstår... oavsett hur du vrider och vänder på siffrorna så ÄR ju siffrorna väldigt, väldigt dåliga. 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-16 13:51:27 följande:
    "Provtagningen skulle nu inriktas till personer på sjukhus, och till äldre i särskilda boenden. Men personal med symtom skulle inte testas, utan gå hem från jobbet. Det var inte heller självklart att boende med symtom skulle testas - avgörandet skulle göras av ansvarig läkare.".

    Region Stockholms direktiv som gick på tvärs mot Folkhälsomyndighetens. Från en artikel i DN som beskriver hur moderatstyrt smittskydd kom att innebära att äldre i Stockholm drabbades mer än äldre i övriga Sverige.

    www.dn.se/sthlm/professor-stockholm-utmarker-sig-genom-att-man-fick-mycket-smitta-pa-aldreboendena/
    När skeppet sjunker flyr alla råttor..... snacka om cyniskt att försöka lägga skulden för en misslyckad strategi på regionerna. Om det fanns såna enorma strukturella brister...

    Hur kommer det sig att FHM inte förstod det? Är det inte deras uppgift att ha bilden klar för sig INNAN man beslutar sig för en strategi? Vad baserar man annars sina beslut på? 

    Hur kommer det sig att man valde en sån riskabel strategi (trotts alla varningar)
    på en sån skakig grund?

    Hur kommer det sig att man genom hela pandemin kategorisk ignorerat alla varningar, råd och vädjan från regionerna om kraftigare åtgärder? 

    Det kan ju inte kallas något annat än ren inkompetens. 

    Oavsett hur många andra som gjort fel så är det fortfarande FHM och regeringen som har det övergripande ansvaret för vilken strategi man valt och det ansvaret kommer man inte ifrån genom att leka "alla pekar finger på alla" leken.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-16 14:39:14 följande:
    Sorry, men det var bara .....weird. Om någon säger att de tror en sak men inte är säkra så är det deras fel sen om folk får för sig att det säkert blir så? 

    Det kan du inte förvänta dig av någon! Det finns säkert - enklare -. sammanhang där man kan förväntas vara säker på saker om man jobbar med det. Men det är ju självklart att man inte kunde veta det här.

    Det finns inte EN expert i världen som kunde vara säker hur det skulle bli under hösten.
    Nja, riktigt så har det ju inte varit... det lustiga är snarare att en hel planet TROR att det kommer komma en andra våg för det är vad det BRUKAR göra och förbereder sig för det. Så blir det ju lite smålustigt (men iof föga förvånande) när våra egna husgudar i vanlig ordning säger raka motsatsen och tror att det inte alls kommer komma en andra våg och skiter fullkomligen i att förbereda sig för det så kan man absolut klandra dem för en sån uppenbar slarvighet och inkompetens. För när det gäller LIV så är det bättre att vara "safe than sorry".

    Jodå, man kan absolut förvänta sig betydligt bättre av både myndigheter och regering. Det framgår med all önskvärd tydlighet i rapporten att våra strukturella problem är något som varit känt i decennier. Så ja det är självklart att man borde vetat att det skulle bli ett problem för den riskabla strategi man valde.

    Ja precis, det handlar inte om EN expert, det handlar om en hel världs samlade information och erfarenheter. Men ändå har vi enbart nöjt oss med att enbart lyssna på EN pytteliten myndighet och enbart utgå ifrån deras tolkningar och tyckande.


  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-16 15:36:14 följande:

    SVT1 Paneldiskussion Medias roll och professionens ansvar under pandemin(Arrangör:Svenska läkaresällskapen)
    www.svtplay.se/video/27268029/forum/forum-16-dec-08-00
    Startar 1:00:55 in.


    Detta skulle flera här ha nytta av att titta på och mer än en gång, det är en makalös sågning av lekmän som inte förstår vad de diskuterar och även de med akademiska titlar.


    När du ändå är på g med att gräva fram information från experter så kan du väl gräva fram information om alla andra experter som varit och fortsätter vara kritiska?

    Kan ju inte vara så svårt att hitta kan jag tycka, den är ju ganska gedigen. Men det kanske är svårt med så stora skygglappar och polariserade glasögon som filtrerar bort allt man inte vill se?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-16 17:55:35 följande:
    Ska du ha maten i lungorna? Eller smeta på kroppen - var det inte någon som pratade om att smaka på andra tidigare i tråden?

    Tror Trump lockade en del mindre bemedlade att dricka bleach

    Det enda som möjligen räknas som livsmedlet som kan tänkas döda/avaktivera virus är väl alkohol, men då på händerna eller ytor kanske..
    Det kanske räcker med att skicka ut det som som mms bilder till hela befolkningen? 
  • Anonym (man)
    Tow2Mater skrev 2020-12-16 17:57:48 följande:
    Vi väntar alla med spänning att klyban ska upplysa oss, han vet ju.
    Jag tycker han borde informera FHM så de kan skicka ut det som mms.
    Det verkar ju gjort succé sist så varför inte.....
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-16 18:08:39 följande:
    Hur var det nu med sanningen i dina påståenden ...
    Padirac skrev 2020-12-16 15:12:16 följande:
    Det är en del uppgifter som du antar utan ha belägg för, se nedan. Din kritik är alltså fel helt enkelt, bygger på falska premisser.

    www.dn.se/sverige/regeringskansliet-tog-hojd-.../

    "Regeringskansliets krisplanering från september tog höjd för en andra våg som skulle nå sin topp i början av december."

    sen kommer en rad nyanseringar i artikeln om förändringar i olika åldersgrupper avseende rekommendationer och risker

    www.dn.se/sthlm/professor-stockholm-utmarker-.../

    "Dagarna innan hade Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm konstaterat tecken på samhällspridning, vilket föranledde nya rutiner för att skydda de äldre.

    Provtagningen skulle nu inriktas till personer på sjukhus, och till äldre i särskilda boenden. Men personal med symtom skulle inte testas, utan gå hem från jobbet. Det var inte heller självklart att boende med symtom skulle testas ? avgörandet skulle göras av ansvarig läkare.


    Riktlinjerna avvek därmed från myndigheternas rekommendationer. Som orsak angavs det ?lokala epidemiologiska läget?. Vid tidpunkten hade regionen 341 konstaterade fall.


    ? Jag tyckte att det var anmärkningsvärt, att provtagning av boende med symtom inte var en självklarhet, i strid med Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Det var ett avsteg från rekommendationerna ? som också markerades, säger Marta Szebehely, professor emeritus i socialt arbete med inriktning mot äldre vid Stockholms universitet, och lyfter att Folkhälsomyndigheten uppgav att boende och personal inom äldreomsorgen borde prioriteras för testning."


    FHM arbetar inte isolerat utan har och har haft ett stort utbyte med WHO, ECDC och andra länders smittskydd. Har du missat det?
    Att ta del av vad andra säger men sen fullständigt skita i det och dra vilka slutsatser man än känner för är inte riktigt vad jag kallar för "samarbete".

    Utbyte kan det kanske kallas i den mån att man ger sin information till andra, tar emot information från andra som man sen lägger i papperskorgen.

    Hur var det där med sanning i sina påståenden?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-16 18:04:23 följande:
    Jag tror inget har missat utan dom och tow.
    Så du har tipsat FHM om magiska anticovidmat men de har bara ignorerat dig?... fan vilken dålig stil.

    Men du behöver inte vara ledsen, så gör de tyvärr med alla Gråter
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-16 18:25:43 följande:

    Hört talas om värme och vad det gör med virus? SkrattandeSkrattandeSolig


     


    Men kanske värme är magiskt för dig, om du nu ens klarar av att förklara vad som är magiskt med värme.
    Allt du behöver är bränsle och nått att tända med, eller en spis/ugn/mikro Flört  Tungan ute


    Ah, så det är nästa knep för att stoppa smittspridningen, sms med uppmaningar om att värma maten... smart där... jag är djupt imponerad Solig
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin