Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-07 17:03:38 följande:
    Är det EU som är obekant - eller bara att Storbritannien tillhörde EU fram till i år.

    Jämförelsen avser alltså hela EU och Sverige ligger på ett genomsnittligt antal döda vara sig Storbritannien räknas in eller inte.

    Jag är inte mycket för navelskådning eller NM i coronabekämpning, stundtals kan det vidga perspektiven om man lyfter blicken från den egna naveln.Skrattande
    Ja precis, "navelskådning" som i enbart snöa in sig på vad FHM säger och hur FHM tolkar saker. 

    Och "vidga sina vyer" som i att se lite längre än Sverige och FHM, det kan ju finnas smarta människor även i andra länder än Sverige...

    Helt rätt... viktigt med andra perspektiv
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-08 15:36:31 följande:
    Ja, jag har noterat att du inte precis är unik inom kritikerklustret med dina påståenden om att Tegnell är en husgud eller ofelbar idol för folk som inte är förklustrade.

    Det kan ju iofs handla om de vanliga svårigheterna att orientera sig bland bokstavskombinationerna i inläggen, men jag tror mer på att det utgår från populismens människosyn, alltså behovet av en stark ledare som förkunnar sanningen och omedvetenhet om att alla inte har detta behov.

    Jag uppfattar inte kritiken av kritiken som populistisk och har inte sett några inlägg här i tråden där FHM eller Löfven höjs till skyarna.

    Men rätta mig om du tycker jag har fel och hänvisa i så fall gärna till något/några inlägg.

    Ont om tummar idag, förresten - jag kan inte se en endaste på den sida inlägg jag har framför mig. Det var uniktSkrattande
    Fast skillnaden är att kritikerklustret sträcker sig över större delen av planeten medan Tegnells fanclub är ganska liten och en lokal företeelse I Sverige och även där begränsad till bara en del av befolkningen.  Bara det borde ju säga en hel del för någon med kapacitet att tänka objektivt.

    Men det är klart att om man förblindas av nationalism eller kronisk rädsla för att ens "flumrättigheter" att smitta andra som man vill ska begränsas så blir det ju svårt att tänka objektivt Drömmer

    Hur du och övriga fanklubben uppfattar saker tror jag vi alla redan förstått...

    Räknar du tummar? Jag trodde det var sånt som främst fjortisar gjorde. Personligen är jag mer intresserad av det som skrivs än antal tummar.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:17:25 följande:
    För 150nde gången. VI HAR INGEN FLOCKIMMUNITETSSTRATEGI!
    För 150nde gången, DET HAR VI VISST, bara för att Tegnell vände kappan efter vinden betyder det inte att det inte är så.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:15:20 följande:
    Kan andra länder så kan vi??? Nej, de kanske inte behövde ta speciella åtgärder  för sina gamla för att de bor hos anhöriga eller har anhöriga som hjälper dem på det sättet som hemtjänsten gör i Sverige. 

    Så hur hade du tänkt dig? Att alla som har en gammal släkting ska sluta jobba och ta hand om sina gamla igen? Inte bara skulle samhället rasa ihop (eller åtminstone är det ett ytterligare steg mot det), utan de flesta skulle nog inte ens komma överens om de var tvungna att bo ihop, framför allt. 

    Och när det gäller testning så handlar det inte bara om om personal jobbar effektivt. Det handlar också om om man har material, tester, och labb. Och Sverige hade problem med alla dessa delar. Det är klart att större länder så som Tyskland eller Frankrike kan ha fler labbkapacitet. Kanske inte alla som har det, men oftast tror jag att det är stor skillnad. 
    Gör man så i Finland, Danmark och Norge ?
    Vad konstigt för jag trodde deras gamla levde ungefär som våra gör.

    Ser det ut som att samhället rasat hos våra grannar?
    Jag tycker deras samhälle ser ut att må betydligt bättre än våran.

    Ja det är viktigt med material och den ursäkten kunde man köra med under första vågen. Men vi är ju inne på ANDRA vågen nu och vi är precis lika löjligt dåligt förberedda. Vad gjorde man under nästan ett år medan man väntade på andra vågen som alla VISSTE skulle komma? Löste korsord? Hade floskelbingo?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:23:45 följande:
    Du får väl tro vad du vill, du brukar ju tro konstiga saker överhuvudtaget. 
    Ungefär som din tro att folk kör med dubbla nick när de inte skriver som du vill att de ska göra?
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-08 17:28:30 följande:
    Att konspirationsteorier är smittsamma inom vissa kluster är ett oomkullrunkeligt faktumSkrattande

    En liten lustig detalj i sammanhanget är att den här konspirationsteorin inte ens klarar av att följa sin inneboende logik, annars brukar ofta konspirationsteoretikernas fantasivärldar i all sin absurditet hålla ihop hyfsat logiskt.
    Ungefär som dna konspirationsteorier om att lockdown är diktatur, Anderas teorier om andras dubbla nicks och Klybans teorier om högerextremister?

    Ja dessa teorier är onekligen väldigt lustiga Drömmer
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:50:51 följande:
    nääää inte precis dubbla.....
    Wow, har du gått från dubbla till mer än så?

    Det är ju inte direkt förbättring om man säger så....
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-08 17:50:07 följande:
    Jag har egentligen ingen större lust att diskutera med sig, för att du inte klarar att diskutera sakligt....

    Jag vet inte om det finns stora skillnader där, jag har hört att Norge har små enheter istället för stora äldreboende som vi har. Och det är ganska klart, att det måste vara en fördel. Men du kan inte flytta på alla gamla människor nu, det skulle de inte gå med på.

    Och som vi har sagt 200 gånger: Man kan inte stänga ner, göra en lockdown, tvinga folk i Sverige. LÄS SMITTSKYDDSLAGEN! Det har jag gjort nu, och det framgår faktiskt att vi inte kan tvinga folk till något. Så de behövde inte lösa korsord, de har helt enkelt inte auktoriteten att göra sånt. 
    Jasså, så du menar att våra grannländers framgångar inte är sakliga?

    Finns säkert skillnader men i så fall relativt små i jämförelse med andra länder. Nordiska länder är ganska lika varandra. Det är därför de är betydligt lämpligare länder att jämföra Sverige med än andra.

    Och som vi sagt 200 ggr, lagen är integ ursäkt för att låta tusentals människor dö. Vill man rädda folk så kan man göra det OM man vill. Det har snart gått ett år sen pandemin startade och på hela den tiden har man inte kunna röja undan eventuella hinder menar du?

    Jag tror inte det är lagen som är problemet, det är oviljan att ändra strategi som är problemet.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-08 18:09:40 följande:

    Ta bara detta med att vi fick en helt annan hand tilldelat oss, den går inte glömma av i en saklig diskussion.
    Vill du mindre ska dö, då får du propagera för ett ny smittoberedskap, men denna grupp är inte speciellt intresserad att lägga pengar på problem, utan mer var man för sig självt.


    Och detta är ett politiskt uppdrag för alla, men vi vet ju redan att SD har exkluderat sig själva genom anse dela ut flygblad i Turkiet var viktigare än delta i krisövningen i Riksdagen.


    Lagen är ett hinder för en hel del saker, det är fakta.


    Ta bara detta att du använder TEORIER om att vi KAN ha fått en annan hand tilldelad oss som om det vore bekräftad fakta och bygger upp fiktiva fantasiscenarier och förklaringsmodeller kring.

    Jag propagerar för en mer kompetent regering och myndighet att leda Sverige ur denna kris. För om lagar var ett hinder så finns det ingen som helst ursäkt för att vänta i ett år för att ens fundera på att ändra dem.

    Lager är ett hinder, men det absolut största och mest destruktivt hindret är inkompetensen, ansvarsflykten och den idiotiska inställningen att följa en misslyckad strategi till varje pris hos våra ledare.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-09 10:31:07 följande:
    Ett dumt förslag! Just Tegnell är nämligen ovanligt kompetent och jag tror inte ens att vi har någon annan med den erfarenheten av smittsamma sjukdomar och epidemier. 
    På vilket sätt är arrogans, faktaresistens och hyckleri detsamma som "ovanligt kompetent" ?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin