Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-12-17 11:23:46 följande:
    Hur vet du det?? 
    Av samma anledning som psykologer och andra myndigheter tyckte det var en dum och naiv idé. 

    Problemet är inte att folk inte förstått eller fått budskapet, problemet är att folk har fått budskapet, förstår den men skiter i den. Och det kommer inte förändras av att bara tjata en gång till. 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-17 11:38:59 följande:
    Så kritiken över den eftersatta åldringsvården, bristen på utbildad fast anställd personal som beror på fler 10-tals år av nedskärningar från alla politiska inriktningar är någonting som du menar är FoHMs arrogans och oförmåga att ta till sig kritik?
    Absolut, för FHM borde ha haft koll på hur läget såg ut innan man valde en strategi som byggde på att man hade en fungerande struktur och det hade man ju inte. Dvs inkompetens. Eller så hade man koll på läget men valde ändå en strategi som inte lirade med verkligheten, dvs både arrogans och inkompetens
    Padirac skrev 2020-12-17 11:38:59 följande:
    Tror du att det är FoHM som beställd pandemikommissionens rapport för att ha den som underlag till någonting? Eller hur hänger det ihopp menar du?

    Är det FoHM eller regeringen du uttrycker ditt missnöje över då du tror att någon av dessa kan välta förvaltningsmocellenmed decentraliserat självstyre över ända på veckor?

    Jag undrar om du förstått kommissionens rapport och svensk lag/myndigheter över huvud taget?

    Kommissionen och rapporten är en självklar konsekvens av ett sånt enormt fiasko. När en massa människor dör i onödan så SKA det alltid följas upp.

    Jag tror både regering och myndigheter kan ändra vad de vill om landets befolknings liv står på spel. Vad ska vi annars med dem till? Du verkar inte riktigt förstå vad vi har politiker och myndigheter till. De finns till för att tjäna folket,  inte för att sitta och rabbla upp hinder och skylla ifrån sig. Finns det hinder, lös dem. Klarar man inte det så är man inte värd sin position och bör ersättas.

    Jag undrar om du öht förstått att när det uppstår kriser så räcker det inte med att leka paragrafryttare och rabbla upp lagar och förordningar? 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:57:21 följande:
    Vem säger det? Du! Du vet inte om andra tänker så. 
    Vem säger det?
    Alla med förmåga att tänka objektivt och rationellt och inte är fast i kroniskt rädsla för att deras falska bild av Sverige spricker.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:54:09 följande:

    Förresten, efter att det har påpekats så mycket vad FHM har haft fel i, så tänkte jag ta upp dem sakerna som FHM har haft rätt i. Delvis mer rätt än andra länder.

    - Skolor/barn driver inte smittspridningen. Andra länder stänger inte heller 
      skolor och förskolor numera. Tyskland t.ex., men just nu stänger de skolorna
       ändå för att det är så extrem smittspridning.


    Precis, när man får för hög smittspridning så stänger man, det gör vi INTE i Sverige här har vi öppet hus oavsett smittspridning. Så nej deras taktik liknar inte alls våran alls. De AGERAR när smittspridningen ökar, det gör inte vi.
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:54:09 följande:

    - Appar. Vi vet att Sydkoreas och Israels appar har varit framgångsrika, men 
       samtidigt också ren statlig övervakning. Något som vi aldrig skulle vilja ha.
       Tegnell har sagt det,  att man antigen har en integritetskränkande eller en
       ineffektiv app, några länder försökte ändå. Tysklands app har inte varit
       framgångsrik. Jag tror Norge och Finland har någon, men jag har inte hört att 
       det skulle ha varit en framgång. 


    Samma lamhet med samma ursäkter. Där andra länder försöker med alla medel, ink appar sitter vi och gör ingenting, låter smittan spridas obehindrat och gnäller i efterhand över andra länders misslyckanden men blundar för vår egen katastrofala fiasko. Så återigen nej, deras taktik liknar inte våran öht, de försöker aktivt vi gör ingenting.

    Att du personligen bara råkat missa precis allt som kan tänkas vara mer framgångsrikt än det FHM dikterar tror jag ingen är speciellt förvånad över. 
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:54:09 följande:

    -   Kontaktsmitta spelar ingen stor roll.  Där låg vi också före när andra länder 
        fortfarande fokuserade för mycket på det.


    Att kalla att inte vara med i matchen öht för man inte fått tummen ur och sen gotta sig åt andras misslyckande försök  för "att ligga före andra". är skrattretande. Om du missar bussen men sen visar det sig att bussen fick stopp och stannade halvvägs så betyder inte det att du varit förutseende och smart. Det betyder att du var sen.
    AndreaBD skrev 2020-12-17 12:54:09 följande:

    -   Man kan inte ha lockdowns och stänga skolor mer än en, två gånger.
        Dessutom stiger smittspridning genast igen när man öppnar upp och folk
        orkar inte hålla sig till strikta regler i  1 - 2 år tills man har vaccin. 


    Din förmåga att dra slutsatser från samband är något haltande. I Sverige har vi inte haft lockdowns men här håller folk inte reglerna öht. Mao stämmer inte din teori för fem öre.

    Ofattbart hur coronanationalister lyckas göra ett episkt fiasko till en framgång. Har aldrig någonsin i mitt liv sett maken till rationalisering och förnekelse. Det finns något väldigt sjukligt över det.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-17 11:41:07 följande:
    Du får bråka med Proctor om kostnaden, hen har en väldigt annorlunda uppfattning om kostnaden - oklart vad det beräknats utifrån
    Den symboliska kostnaden tror jag alla utom möjligen FHM är ganska medvetna om 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-17 16:02:15 följande:

    Miljontals gick in och titta på krisinformation.se, skulle säga det var definitivt värt att skicka ett SMS.
    Rätt konfunderad över fixeringen över ett litet sketet SMS, man kan undra om det var ert första SMS någonsin.


    Ja, för att kolla på en websida läsa och sen skita i att göra det som står där löser ju allt... eller hur klyban?

    Vad lätt allt måste vara i din fantasivärld... 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-19 17:58:24 följande:
    Mer hot air som kommer från alternativhögerns vokabulär. 

    Som andra säger, det finns visst människor till allt
    Ja det gör ju det, och då är det det ju lite konstigt när du påstår att all kritik och ifrågasättande mot din husgud Tegnell är "hackande".
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-19 18:06:02 följande:
    Haha.

    Ja godhetsknarkare är ju ett centralt begrepp i den diskursen. Återstår att se om det kan få fäste bland den del av kritikerkåren som deltar med sina fasta nick i den här tråden.
    Ja, cynismen och hycklrin hos de rätttrogna är uppenbar i denna duskission och har så varit sen första början Flört
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-19 17:54:14 följande:
    Politisering är inte saklig kritik  - som jag ser det. Men fortsätt att uttrycka ditt missnöje, ingen eller inget kan eller får hinda dig för det är din rätt.

    Jo, alla vet att det sprids genom drppsmitta från luftvägar, det har man förstått för länge sedan, det man inte vet är varför en del blir mycket sjuka, lite sjuka, smittar mycket utan att vara sjuka, smittar inget trots att de är mycket sjuka, varför en del inte smittas osv.. även o man vet mycket mer om viruset nu så är mekansimerna för hur människor påverkas av smittan inte helt kända, att smittan stiger under våg 2 har man sett i andra pandemier, men varför, hur kommer det sig, vilka varianter finns ute på olika ställen, hur smittsamma är de, hur sjukdomsframkallande är dessa varianter. Måste alla ha heltäckande andningsmask, räcker en tygtrasa, räcker 2 meter, hur länge är viruset aktivt.. en del vet man reda, men långt ifrån allt. 
    En rättrogen som anser att kritiken inte är "saklig"... Men oj så förvånad jag blir Flört

    Finns det något kritik som kan tänkas passera ditt filter?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-12-19 18:17:08 följande:
    Just nu är det väl Tegnell och regeringen som en del i tråden vill bränna på bål

    En del tror att problement med pandemin är politiskt, så de politiserar

    En del tror att problemet med pandemin är en person, så de fokuserar på personkritk

    Själv tror jag att problemet med panemin dels är en sjukvårdskris, dels en strukturell kris.

    men det är såklart att göra det alltför svårt då det finns enkla svar på problem som är svåra - typiskt godhetsknarkare och vänsterliberaler som inte begriper att det krävs auktoritet och ledarskap då människor är dumma i huvudet och inte följer rekommendationer eller att regeringen inte här och nu upphäver de fri-och rättigheter som alla i befolkningen har trots att lagen inte tillåter mer än rekommendationer i många fall..
    Japp, just nu är det Tegnel och Regeringen många vill ställa till svars för vårt episka misslyckande. Och det är fullt naturligt i en demokrati förtsår du. För med makt kommer oxå ett ansvar.., och ja det gäller även dina idoler.

    Ledarskap är något man förväntar sig av ledare oavsett om det är höger eller vänster. Likadant är det med att ta ansvar för sina misstag.

    Paradoxalt nog är det snarare du som intar en antidemokratisk och fascistisk inställning till saker när du propagerar för att våra ledare och myndigheter inte får kritiseras. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin