Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Högsta dödstalet på ett dygn sedan i juni och Sverige har återigen högre dödstal och fler smittade per capita än våra grannländer. 

    Jonas Björk, professor i epidemiologi vid Lunds universitet anser att vi borde ha haft en mer förebyggande strategi inför hösten, i stället för att införa skärpningar i takt med att läget förvärrades.

    Källa: SvD

    Det håller jag verkligen med honom om!

  • Pope Joan II
    Anonym (man) skrev 2020-11-12 18:32:04 följande:
    Ja verkligen, vi har gott om erfarenheter på hur man INTE ska göra sen första fiaskot. Vi haft gott om tid på oss att förbereda oss för andra vågen som ALLA visste skulle komma.

    Och vad gör vi,,, vi gör på EXAKT samma sätt som vi gjorde under första fiaskot.
    Det borde fan vara kriminellt med tanke på hur många som dör.
    Personligen tror jag att förmätna och självgoda FHM på allvar trodde att vi hade nått tillräcklig immunitet i somras och att det var vår fantastiska strategi med "rätt åtgärd vid rätt tidpunkt" som gett oss ett unikt tillfälle att berätta för alla andra stackare hur en slipsten ska dras. Det pratades ju inget om att vi befinner oss i olika faser, där vi ligger många veckor efter andra, så länge det gick bra. 
  • Pope Joan II

    Titta här då, ännu en pangdemisk munskyddsivrare som inget kan och inget begriper (ur Aftonbladet):


    "I Sverige har man länge pratat om att coronaviruset är en droppsmitta. Men nu pekar resultaten, från en ny studie från Akademiska sjukhuset, på att viruset istället är luftburet. I våras när smittspridningen var som högs gjordes tester på sjukhuset för att ta reda på var viruset hamnar och hur långt ifrån patienterna det kan färdas, något som UNT tidigare rapporterat.


    Resultaten visar att viruset kan spridas mycket längre från sjuka personer än bara någon meter.


    ? Vi hittade det på ganska oroväckande avstånd från patienter, det vill säga i ventilationstrummor flera våningar från patientrummen. Vi såg att det färdats upp till 60-70 meter i ventilationssystem, säger infektionsläkaren och forskaren Erik Salaneck vid Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet till SVT Uppsala.


    Det går inte att ge en alternativ förklaring till att ventilationssystemet skulle ha orsakat virusets långa färdväg. Erik Salaneck menar att luftomsättningen inte är tillräckligt hög för att ge en sådan effekt.


    ? Våra resultat ger ytterligare stöd för att luftburen spridning av sars-cov-2-virus kan vara en underskattad risk, säger han till UNT.


    Både han och hans forskarkollegor säger till tidningen att det utifrån deras och andras studier finns skäl att ifrågasätta om någon meters distans och noggrann handhygien räcker för att skyddas mot smittan.


    ? Numera finns många exempel på att personer smittas när de andas in virus från aerosoler på längre avstånd än någon meter från en smittsam person. Nu när smittspridningen på nytt skjutit fart bör man undvika att åka kollektivt eller handla i affärer, men om man ändå måste göra det tycker jag det borde vara självklart att använda munskydd, säger Erik Salaneck till UNT.


    Forskningsstudien har nu publicerats i vetenskapstidskriften Scientific Reports."

  • Pope Joan II

    5990 nya fall. Ja, det vill ju verkligen till att viruset har blivit snällare och/eller att "vi" blivit bättre på att behandla sjukdomen om inte den här ska bli en långt mycket större katastrof än det redan är. 

  • Pope Joan II
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-14 01:07:01 följande:
    Skulle inte förvåna mig om de inte kontrollerat sånt, har de ens pratat om hur viktigt det antaligen är? Är väl Hallengren som har ansvaret för det, men hon, eller vilka mer det är i regeringen, har ju inte lyckats styra regionerna att ta det ansvar de skulle, så det lär väl knappast gå här heller.
    FHM fick en fråga från Vetenskapsradions journalist angående Tysklands uppmaningar att vädra ordentligt och tillse att det finns god ventilation överallt i allmänna lokaler. "Det kostar väl inget att komma med en sådan uppmaning?" sade journalisten. "Nja", svarade Tegnell, "det kan kosta mycket med ventilation..." och avbröt sig sedan för att säga något svävande om att, visst - man kan väl vädra om man känner för det för det är ju allmänt bra för hälsan. 

    Något större intresse än så fanns inte. Det var det vanliga småleendet över andras länders teorier om vad som kan tänkas positivt bidra. Lite som i den här tråden där Pang van Demi och resten med sneda leenden berättar för oss andra att vi inte förstått vad vi läst.
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-11-14 14:50:15 följande:

    @de som är kritiska mot Sveriges handhavande av pandemin

    Hoppsan, han hade visst missat att det är en i de fyras gäng som gått ut smittad med munskydd. De brukar vara så när extremhögern pekar finger, för att använda en av deras favoritreferenser. Undrar varför han ständigt riktar sig till fel personer. Han får ju börja vända sig till rätt instans och rätt personer, och detta är då bara en blygsam början. Så kan vi andra ha lite mer överseende med faktafelen.


    Ungefär som när jag fick höra något om "Hallgren" (vem det nu är) och fastighetsskötare (kanske Hallgren som är det?) när jag återgav vad som sades från FHMs sida angående ventilation. Helt fel person att rikta sig till. Udda.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin