Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-12-23 11:33:20 följande:
    Tror att det funkar med lockdown gentemot stolligheter, ignorans och allmän gnällighet ungefär som med lockdown gentemot virus, det hjälper för stunden - men sett över tid inte alls.

    I Tjeckien firade man till och med segern över smittan, våra kritiker berättade lyriskt om landets framgångar och postade ironiska inlägg om Tjeckiens syn på Sverige.

    Nu tangerar Tjeckien promillegränsen, det vill säga 1000 döda per miljon. Jag undrar vad den tappre soldaten Svejk skulle ha sagt till långborden där man firade segern.
    Nu är ju visserligen Tjeckien 6 gånger så befolkningstätt som Sverige, så det vore ju märkligt om de klarade sig bättre än Sverige genom detta.

    Förändrar ju knappast att Sverige är riktigt dåliga.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-23 10:43:52 följande:
    Javisst, med nya pandemilagen ska det visst gå
    Du kan ju berätta detta för han som 314152654 gånger yrat om att vi inte har något ministerstyre.

    Verkar ministrarna får rätt stora befogenheter med denna lag. Och de har haft möjlighet att lägga fram detta lagförslag när de vill. Dessutam har de ett regeringsunderlag som bör vinna i riksdagen.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-23 17:29:36 följande:

    Är stänga barer ministerstyre, kan du utveckla?
    Kan det vara så enkelt du inget vet om samhället och hur det fungerar?

    Ja, Stockholm står för ~38% av de döda i Sverige.


    Anonym (realist) skrev 2020-12-23 16:43:04 följande:
    Ja, professorn i artikeln delar verkligen ut en känga till FHM och kallar dom för ovetenskapliga amatörer (med lite försiktigare ord). Helt rätt av honom.

    Det här är inte direkt smickrande kritik för FHM:

    "Samtidigt skriver myndigheten i sin rapport att det inte går att dra några slutsatser av rapportens data. Något som inte rimmar väl med vetenskapliga principer, anser Andreas Wladis, professor i katastrofmedicin vid Linköpings universitet. 

    - Man brukar inom forskningen prata om shit in, shit out. Stoppar du in bristfällig statistik i diagram, så blir det också svårt att göra vederhäftiga tolkningar av det, säger han." 

    Berättar faktiskt inte mycket alls, och definitivt inte åt ditt desinformationhåll.


    Ska du, som fortfarande tror att det finns landsting; förklara för mig hur samhället fungerar? Jag flera gånger beskrivit för dig vad lagen mot ministerstyre innebär och därmed förklarat att den inte är relevant för att hantera Corona. Regeringen kan gör massor av åtgärder inom gällande regelverk, men har valt att så inte göra.

    Stockholm är en tätort och det är förklaringen till varför smittspridningen kom dit först. I Svapavaaras förbyar är det enklare att stoppa spridning, serru.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-23 18:29:38 följande:
    Att stänga barer är inget ministerstyre.
    Så varför stänger inte regeringen barerna?
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-12-23 18:51:45 följande:
    Ett  utmärkt exempel på det grunda tänkande som så ofta präglar pangdemismen.

    Ja, Sverige har bara 25 invånare per kvadratkilometer, men Sverige är till ytan ett av Europas största länder och ett där urbaniseringen drivits längst. 85 procent av Sveriges befolkning bor på en dryg procent av landets yta, och ser man till den ytan så har den nästan 1500 invånare per kvadratkilometer.
    Hehe, du tror inte även Tjeckien har stora obefolkade ytor?
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-23 18:34:13 följande:
    Det är inget ministerstyre att stänga barare, och man är mot nedstängning av dom, så vad yrar du om egentligen mer desinformation?
    Du behöver inte bli så aggressiv. Detta är inget nytt för någon annan än dig och några andra medlöpare möjligen. Att stänga barer är bara en av många åtgärder regeringen hade kunnat tagit till för längesen. Men Löfvén jobbar i snigelfart.

    Jag tror säkert regeringen kommer få ordning på detta, men när vi är där är problemet redan löst av kapitalisterna.
  • Anonym (Proctor)
    Kermit1561 skrev 2020-12-23 20:39:28 följande:
    Tjeckien har inga stora obefolkade ytor, inga som kan jämföra sig med Sveriges. Plocka fram en kartbok så ser du det rätt fort.
    Men herregud. Eftersom Tjeckien är ett mycket mindre land än Sverige är det väl självklart att de inte kan ha lika stora obefolkade ytor som Sverige.

    Sen är det givetvis inget som hindrar att även Tjeckien kan ha en klappkass regering. Hur dålig Löfvéns regering än är så kan vi kanske inte begära att de ska vara sämst i världen.
  • Anonym (Proctor)
    klyban skrev 2020-12-23 21:28:26 följande:

    Skriva lagar tar tid, och Regeringen skriver två, Pandemilag och en ny/tillägg av äldrevårdslagen.


    Kapitalister är bara intresserade av ett fåtal saker, som inte betala för nått, roffa åt sig och inbillar sig ingen skatt skulle funka i ett samhälle.


     


    Att ta fram ett nytt vaccin tar tid. Men detta har kapitalisterna lyckats med i rekordfart. En häpnadsväckande effektivitet har vi sett. Så vad har kommunisterna åstadkommit? Några vaccin på gång från Cuba? Kina? Nordkorea? När, det går inte så bra där.

    Sen har vi Löfvén som inte ens klarar av att skriva ihop en liten lag på ett helt j-a år. En makalös ineffektivitet.
  • Anonym (Proctor)
    Kermit1561 skrev 2020-12-23 21:43:38 följande:
    Uppenbarligen hade de i sådant fall en skitbra regering i våras som blev klappkass i höst.. om du nu tror att det står i direkt proportion till antalet smittade.
    Det är många parametrar som påverkar. Går dock inte diskutera på den nivån i ett forum som tror att situationen i Peru bevisar att munskydd inte fungerar.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-24 00:10:08 följande:
    Där har du nog missat något igen. Kina har börjat tvångs-vaccinera folk. 
    Hehe, det ska väl till en kommunistregim för något sådant.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin