Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-12-17 22:02:46 följande:
    Jag förstår att du då är en av dessa som inte bryr sig om de råd som ska minska smittan och trycket på vårdpersonal

    Eller hur kan du tror att ingen bryr sig och att råden är dåliga?  

    På vilket sätt är råden dåliga enligt dig?
    Regeringen säger ju att man kan gå på restaurang i sällskap om 8. Tycker du det är ett bra råd?
  • Anonym (Proctor)
    FDFMGA skrev 2020-12-17 22:24:39 följande:
    Det är ju trist att det finns personer som inte förstår vikten av att hålla avstånd, eller möjligen som av nationalromantiska skäl anser att man inte ska hålla avstånd till andra.

    Men det finns ju folk till allt.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-17 21:55:40 följande:
    Haha, har gått på restaurang flera gånger sen dess. Det är ingen som bryr sig om regeringen och deras dåliga rekommendationer. Det har noll trovärdighet.
    Nu frågar sig varje läsare vem som bett om moralpredikan. Ingenting hindrar att man håller avstånd inne på en restaurang.

    Det stora problemet är att regering och FHM inte har något intresse i att hålla ned smittspridning. Så länge dt ser ut på det sättet kommer många strunta i de dåliga råden som basuneras ut.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-17 22:26:21 följande:
    Jag vet inte vad du inte förstod, det var mycket enkla frågor jag ställde.

    Hur kan du tror att ingen bryr sig och att råden är dåliga?  

    På vilket sätt är råden dåliga enligt dig?
    Ja hur kan jag tro att ingen bryr sig när jag ser horder av folk som inte bryr sig?

    Mindre begåvade blir väldigt upprörda om man går på restaurang. Men köpcentret verkar inte alls locka fram samma aggretioner.

    Det bästa rådet är det som folk efterlever. Tycker du regeringen lyckats bra med att få folk att efterleva deras dåliga råd? Inte överhuvudtaget. Skulle dessa råd ha funkat bättre om de efterlevts? Nej, troligen inte.

    Råden är dåliga eftersom de inte påverkar risken för smittspridning. Hur ofta tror du folk köper mjölk, jobbar, transporterar sig o.s.v? Jo, varje dag. Hur ofta går de på vinbar? En gång i månaden. Det har ingen betydelse.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-17 22:37:59 följande:
    Jo, de är enligt lag skyldiga att släppa igenom VMA, myndigheterna har säkert en egen SMS-gataway/server som de kör för dessa meddelanden. Operatörerna är också tvingade att slå på lokaliseringstjänster så att myndigheterna kan skicka VMA till telefoner som befinner sig i ett specifikt område eller att SOS alarm/112 kan hitta en telefons plats vid nödsamtal.
    Hehe, och vad tror du det kostat myndigheterna att sätta upp detta? En miljon är nog en fjärt i rymden och resultatet var ett sällan skådat FIASKO.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-17 22:46:35 följande:
    Jag tror att det i tråden finns de som resonerar som så att råden är dåliga _för_ 'att ingen följer dem'  och sedan säger sig skita i att följa råden - hur det är i verkligheten kan säkert vara lite si och så, kanske är det en tangentbordsriddare som sällan lämnat hemmet sedan 13-årsdagen  - det är den miognadsnivån i alla fall

    En typ av resonemang som jag bara sett hos barn som ursäktar sitt dåliga beteende
    Om man inte gillar vad andra skriver så kan man alltid fabulera ihop nåt nedsättande om personen ifråga. För att i nästa inlägg anklaga någon för att inte kunna skilja på sak och person.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-18 00:01:31 följande:
    Jag tror du har fel, möjligen föreligger det du hittat i omvänd ordning.

    Men jag ser att antagandet om att rekommendationerna var dåliga var just _ för_ att rekommendationerna inte följs är sättet det resoneras på. Det framhåller jag också som en omogen tonårings resonemang

    Du får uppfatta det annorlunda.
    Varför fabulerar du fram hur andra resonerar istället för att fråga?

    Orsaken till att rekommendationerna inte följs är att de är otillräckliga och därtill kommunicerats av personer som helt saknar trovärdighet. Folk är inte dumma i huvudet. De förstår att det inte gör nån j-a skillnad om de tar ett glas vin på baren en gång i månaden efter att ha jobbat och transporterat, ätit lunch och handlat mat etc. bland folk.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-18 00:21:27 följande:
    En lockdown kommer inte få viruset att försvinna, så för vad skulle en lockdown hjälpa eller inte hjälpa. Man måste ställa nästa fråga, den synliggör premisserna du har i din fråga.
    Nu vill ju inte jag ha en lockdown, men det skulle helt klart minska smittspridningan fram tills den dag vaccinet anländer.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-18 00:48:39 följande:
    Allvarligt, jag fabulerar inte om hur regeringen, FHM, ministrar och tjänstemän resonerar. Det är väl du som gör det?

    Däremot har jag åsikter om hur resonemang förs och argument läggs fram.

    Det finns nog alla sorter av folk. De där på Gotland som blev smittade hela bunten på caféet som hade en konsert, det var några som gjorde det en enstaka gång sen pandemin kom till Sverige, det var någon som dog. Hur kan du säga att de som tror att ett besök på vinbaren inte gör någon jävla skillnad inte är dumma i huvudet, det dog ju folk efter ett besök på caféet!

    Det finns som andra säger folk till allt.
    Så ett dödsfall på Gotland bekymrar dig mer än snart 8000 döda i Sverige?

    Är det du sysslar med anekdotisk eller rentav anorektisk bevisföring?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-18 00:51:51 följande:
    Inte för att det har med ditt inlägg att göra, för det jag ska fråga dig en annan sak. Tror du att Sverige kan göra en lockdown med de förutsättningar som finns idag?
    Till skillnad från dig springer jag inte runt och tror saker. Regeringen har haft ett år på sig att förbereda för denna situation. Jag skulle säga att mycket hade kunnat vara möjligt om de inte varit så inkompetenta.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-18 01:17:42 följande:
    Det var väl nästan på dagen en månad sedan du påstod dig tro att det inte skulle gå att vaccinera bort sjukdomen.. men du har kanske ändrat dig nu.

    FHM har ju annars uttryckt möjligheten att vaccinering inte är lösningen utan att det kan vara så att detta vi lever i nu är det nya normala för många år framåt.
    Nu vet jag inte riktigt vad du syftar på, så det är svårt att kommentera.

    Troligen menade jag ungefär så här:

    Bolag som har levererat resultat från sina storskaliga fas 3-försök av potentiella vaccin har fokuserat på hur bra dessa är på att ge ett skydd mot sjukdomen covid-19. Fokus har inte legat på hur bra vaccinen är på att förhindra oss från att smittas av sars-cov-2.


    ? Ambitionen med ett vaccin brukar vara att stoppa infektionen. Men det kan sluta med att det skyddar mot sjukdomen som infektionen orsakar, så du inte blir sjuk. Det innebär att du fortfarande kan få virus i kroppen och kanske vara smittsam, berättar Ali Mirazimi, professor i klinisk virologi vid Karolinska institutet, för Ny Teknik.

    Och det skulle ju ha en poäng att begränsa smittan så mycket vi kan fram till vaccinet är här. Men regeringen har ju failat totalt hittills.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin