Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-11-30 20:15:54 följande:
    Det verkar som klyban är lite mindre begränsad än du. Att han ser till genomsnittet i tabellen medan du enbart ser till de nordiska länderna.

    Alla deltar inte nödvändigtvis i åskådarnas hejaramsor kring vad dessa åslådare uppfattar som NM i nordemi.

    Med pandemi avses en smitta som inte bara drabbar Norge, Sverige, Danmark, Finland och Island.

    Men man skulle ju önska att det bara varit en nordemi - tänk så många liv som hade sparats i de hårdast drabbade länderna.
    Men alltså, måste vi ta det här igen?
    Jag skrev något om hur det gick med de nordiska länderna (eftersom det hävdats här i tråden att Sveriges ekonomi klarat sig så mycket bättre än grannländerna, pga strategin). Klyban läste grafen för snabbt, och påstod att jag hade fel. Vilket jag inte hade. 
    Så diskussionen rörde då de nordiska länderna.

    Sedan började Klyban skriva om hur Sverige klarat sig gentemot andra länder, vilket är en annan diskussion. Ja kanske är han mindre begränsad än jag, han fladdrar ut ifrån ämnet till en annan diskussion. Och erkänner inte att han läste fel.

    Så vänligt av dig att förklara begreppet pandemi för lilla mig. 
  • FuckGoggleAskMe
    Kermit1561 skrev 2020-12-02 19:12:12 följande:
    Det är här du tar fel, de är inte alls lika på alla sätt, de har mindre befolkning, mindre största städer, en annan demografi, finland har tex väldigt lite invandrare jämfört med sverige, vården är organiserad annorlunda etc. Det finns en massa faktorer som skiljer åt och ingen vet vilka av dessa som påverkar mest. 
    Likadant ser det ut i centraleuropa, där är också en rad länder som skenbart är lika men där man trots hård lockdown lyckas väldigt olika. 
    Ok. Finns det något land man kan jämföra med Sverige enligt dig? Vilket i så fall?
  • FuckGoggleAskMe
    Kermit1561 skrev 2020-12-02 19:21:05 följande:
    Tjeckien hade i våras bättre siffror än norge men nu har de haft 200+ döda under en period (nu är de nere på 100+) och har fler döda/capita än sverige. Och detta trots att de hela tiden har haft hård lockdown, hårdare än Norge. 
    Uppenbarligen är det nått annat än lockdown som påverkar mer. 
    Nja, kanske inte hård lockdown hela tiden, de har haft det mid-mars till mid-maj, och sen tidig oktober till ungefär nu. 
    I tex Belgien och Holland där man haft korta, hårda lockdowns, har det hjälpt en hel del, annars skulle situationen sett ännu värre ut. 
  • FuckGoggleAskMe

    Tydligen skulle regeringen kunna införa fler åtgärder om 1-2 veckor om de ville. Men det vill de ju tydligen inte, i stället får Tegnell rabbla ett par gånger i veckan om att tvätta händerna och hålla avstånd. 

    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hej-29

    ? Det skulle ta en till två veckor att få en ny lagstiftning på plats för nedstängningar, säger Olof Wilske, universitetslektor i konstitutionell rätt.

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-12-03 18:04:52 följande:
    Jag förelår att denna lektor ställer sina tjänster till FHMs juridiska avdelnings förfogande. Kanske tas denne mer väl emot än de andra tråddeltagarna som vill in på FHM (helt säkert enbart för att få ta Tegnells plats i rampljuset Skål )
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fhm-covidsjuka-ska-sjalva-fa-smittspara

    J
    a titta, det var chefsjuristen på FHM som lyckades lämpa över smittspårningen på enskilda individer! 
    Ingen dum idée att konstitutionslektorn skulle hjälpa FHM, deras chefsjurist har visst juristexamen plus har arbetat som jurist på förvaltningar, vilket inte gör henne till expert när det gäller nya lagar etc. Hon kan behöva lite hjälp.
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-12-03 12:14:25 följande:
    Nja, beskrivningen av personer som har fokus på att fria individer tar ansvar som nationalister bottnar antingen i kunskapsbrist eller också i svårigheter med den språkliga orienteringen - eller bägge, för all del.

    Det som är typiskt för nationalister i Sverige och många andra demokratiska länder med individens ansvar och frihet i fokus är närmast hur illa man tycker om kulturen och styrelseskicket i det egna landet, hur man drömmer om ett auktoritärt styrelseskick genomsyrat av lagar och regler.

    Såtillvida avviker inte pangdemismen från andra svenska populistföreteelser och det är väl därför den här tråden utövar en sådan lockelse för personer som i andra trådar hyllar  Orban och Trump.

    Pangdemismen har ju en förklaring som tilltalar svenska nationalister. Allt är regeringens och FHM:s fel och lösningen ligger i att dessa ersätts av personer som kan förklara för folket vad som gäller och vad som händer om man inte tar på sig munskyddet och står i givaktSkrattande
    Så du fortsätter alltså att klumpa ihop personer som inte hyllar regeringens coronastrategi i kluster, pangdemister, populister, och fortsätter dina spekulationer om att förespråkar man hårdare restriktioner så hyllar man Trump och auktoritära regimer, hatar GretaT, har bristande kunskaper i bl.a. språk, har ett språkbruk som högerextremister, står i givakt etc etc.
    Alla dessa spekulationer, och hänvisningar till helt andra trådar, vad har det med ämnet i denna tråd att göra? Jag har upptäckt att dessa konspirationsteorier är din hobby, men varför pådyvlar du oss andra detta? 
    Du drar paralleller, analyserar, hittar likheter, hittar på grupper och kommer med generaliserande uttalanden ... gäsp. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-12-04 19:02:49 följande:

    Ingen aning vad det är för misslyckande du pratar om?
    Kanske de man bussade till andra IVA-avdelningar pga fullt initialt på vissa ställen?

    Strategin är ~100% lyckad och hålla nere smittan såpass mycket att IVA-platserna inte tagit slut.


    Sverige har ingen flockimmunitet!

    Sverige har inte ministerstyre.


    Ingen här (eller någon annanstans så vitt jag vet) har påstått att Sverige har flockimmunitet, och jag har inte sett att någon påstått att Sverige har ministerstyre, så varför upprepar du detta så många gånger så maniskt?

    Om målet är att hålla antalet svårt sjuka nere på nivåer så att IVAplatserna räcker, så är väl Sveriges strategi lyckad än så länge, men varför lägger man ribban så lågt? Om man skaffade 1000 nya IVAplatser, skulle man alltså vara ok med många fler smittade och döda?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Ella.) skrev 2020-12-04 21:33:43 följande:
    Och vems fel är det att smittan sprids?
    Personer som kommer för nära andra personer. 
    Och eftersom många inte bryr sig om att hålla avstånd, eller kanske inte kan hålla avstånd (på bussar etc), behövs det tydligen tuffare regler för samhället så att situationen förbättras och smittotillfällena blir färre. 
    Det är därför även regeringens fel att smitta sprids, för dom ser inte till att införa tuffare regler. 
  • FuckGoggleAskMe

    Region Skåne rapporterar för andra dagen i rad sin högsta dygnssiffra sedan pandemin bröt ut, med nästan 1 000 fler fall än i går.


    Det senaste dygnet har 2 522 nya bekräftade fall registrerats i regionen.


    I går rapporterades 1 623 nya fall, vilket då var den högsta siffran.


    Totalt har 34 796 fall rapporterats i Skåne sedan den 2 mars.

    (Aftonbladet i dag)

    https://www.skane.se/digitala-rapporter/lagesbild-covid-19-i-skane/inledning/


    5 december 2020
    Nya konstaterade covid-19-fall:2522
    Totalt antal konstaterade covid-19-fall:34796
    Inlagda på IVA med konstaterad covid-19:27
    Inlagda på vårdavdelning med konstaterad covid-19:205

  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-12-05 17:52:48 följande:
    Haha, du var inte först på den bollen.

    Den nya anonyma klusterspelaren hann före dig.

    Läs gärna regiondirektörens kommentarSkrattande
    Eftersom du verkade så tvivlande var siffrorna kom ifrån, ville jag bara hjälpa dig lite. Läs gärna själv.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin