Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-11-17 13:13:10 följande:
    Märkligt att det är så mycket enklare att jämföra sig med exempelvis Peru än det är att jämföra sig med våra grannländer som tydligen har haft och har en så vitt skild kultur och situation från vår egen att det verkligen inte är lönt att ens göra ett försök. Udda faktiskt! 
    Ja, väldigt udda, men det ligger nog helt i linje med vad inkompetenta människor alltid gör. Man jämför sig gärna med såna det går sämre för så man själv framstår som en framgång. Jämföra sig med såna som det går bättre för vill man ju såklart inte för då blir ju inkompetensen uppenbar.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-18 16:29:40 följande:

    Vilken chansning?, man satte in stora åtgärder för stoppa Italien-strainen och lyckades att begränsa den bra.
    Sen att vi hade en FR, GB och USA strain som istället tog över vid tillfället, som gjorde vi bytte strategi till den som vi haft sedan dess och då inte ens är flockimmunitet.


    Annars bevisade vi rätt bra att munskydd inte är nödvändigt, allt vi behöver göra är att sluta springa ute så mycket och hålla avstånd.
    Enda är väl kollektivtrafiken och där socialdistansering är omöjlig.

    På jobbet har man en mild variant av munskydd, där man på avdelningen inte behöver munskydd, men alla som rör sig mellan måste ta på sig ett när man rör sig in på ett område man inte brukar vara.
    Det löser folk med att stanna där dom är Drömmer
    Och samma för mig, man behöver inte prata ansikte mot ansikte, det funkar att lyfta telefonen också.


    "Annars behöver vi bara sluta springa ute så mycket och hålla avstånd" . Och det är ju precis det folk INTE gör.

    Och det försöker man lösa genom "skärpta" rekommendationer... som ingen följer, och så tar man ju i ännu mer och rekommenderar ännu en gång fast denna gång rynkar man pannan och säger "skärpning" oxå... men inge bryr sig... osv, osv, osv.... hur länge ska vi låtsas som att rekommendationer hjälper?

    Om ingen följer råden borde det inte vara dags att dra fram munskydden?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-18 16:29:40 följande:

    Annars bevisade vi rätt bra att munskydd inte är nödvändigt, .....


    Det gjorde vi väl inte, vi har ju inte ens försökt och därför kan vi heller inte se om det hjälpt. Hela din tes om munskyddens onödighet bygger på att folk håller rekommendationerna, och det gör man ju bevisligen inte och därmed faller ju grunden för din tes.

    Så det enda vi bevisat är att vi nöjer oss med vad Tegnell och co säger och skiter i om det stämmer eller ej.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-18 16:54:31 följande:

    Munskydd ändrar inte springet och att folk får en falsktrygghet av munskydd.
    Vi ser med munskyddbärarländer att resultatet är minst sagt skralt.

    Vet inte riktigt varför en del ropar om munskydd, och sen inte använder det.
    Finner sånt som galet och konstigt, eller inbillar de sig att det är olagligt att bära munskydd?


     


    Enda poängen med munskydd som jag kan se på det, det är ställen där det är omöjligt att hålla socialdistansering.


    Ja munskydd används ju inte för att springa, de används för att minska smittspridning och där de enlig andra än FHM (som inte är de enda källorna till kunskap i universum) väldigt effektiva för att minska droppsmitta.

    Alla har förstått att åtgärderna man rekommenderar är effektivare än munskydd och munskydd bara är ett komplement. Dvs munskydd är inte nödvändigt OM man följer råden... men detta OM finns ju inte eftersom ingen följer råden.

    Ja precis, och all kollektivtrafik är ju fullproppad och hålla avstånd är omöjligt. Så varför inför man inte krav på munskydd i kollektivtrafik tex?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-18 17:11:49 följande:
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 16:04:22 följande:
    Jag har fått läsa mig till det genom andra länders experters information. Som tur är har vi samma virus att tampas.
    FHM pratade inte om flockimmunitet som strategi utan som en konsekvens av smittan och var det skulle komma innan den kunde tyglas  - men du har tydligen inte tillgodogjort dig myndigheternas pressträffar där - bra att du hittat andra vägar i alla fall så att du också har samma info som den FHM lämnat



    Nja, det är snarare så att det är uppenbart (för alla icke frälsta) att Tegnell satsade på flockimmunitet men sa något annat för att ha ryggen fri, speciellt när det visade sig att immuniteten var väldigt låg i världen.

    Det verk snarare var du som missat något.
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-11-18 17:29:06 följande:
    En studie från Danmark har redovisats nu. Den är i mitt tycke - i alla fall som den beskrivs i AB - rätt trubbig men den duger nog säkert åt FHM. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Gar6P9/munskydd-inte-sa-effektiva-som-man-trott
    Fast den studien är ju inte direkt någon nyhet eftersom det enda man kollade är hur bra munskydd skyddar för att få i sig smitta och det har man ju vetat ganska länge inte är effektivt. Fördelen man hela tiden pratat om även från WHO håll om jag inte minns fel är att den hjälper mot att SPRIDA smitta.

    Oja, jag tror absolut att FHM gärna hakar på allt som kan tänkas begränsa smitta eftersom de verkar vara insnöade på att alla utom gamlingar ska bli smittade för att uppnå flockimmunitet.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-18 17:29:41 följande:
    Det här är verkligen ren felinformation. INGEN har hållit igång smittan. Däremot hade det varit bra om de faktiskt hade varit ärliga med att de inte hade tester, inte hade skyddsutrustning. Kanske var man rädd för panik. 
    Ok, så varför gör man om samma misstag nu igen då?
    Nu har man ju utrustning och man har haft lång tid på sig att komma ikapp med testandet, men återigen ligger vi efter och återigen har vi en skenande smittspridning utan verkliga åtgärder annat än samma dammiga rekommendationer som ingen följer.

    Det är ju inte så att man inte vetat att det skulle komma en andra våg?
    Det är ju inte så att man inte vetat att smittor ökar vintertid?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-18 18:21:31 följande:

    Då kan man inte gå ut som sjuk/symtom och ha en mask som inte stoppar virus.

    Jag tror nog FHM kommer vika sig till slut, och speciellt när vi närmar oss kulmen av döda i denna våg.


    Fast det gör den ju, den minskar smittspridning genom att minska antalet droppar du läcker ur dig om du tex hostar eller nyser. Det är ju därför man rekommenderar folk att hosta i armvecket.

    En av anledningarna till att ansiktsmask inte hjälper så bra mot att dra i sig smitta är för att smitta tränger in via andra ställen oxå, som tex ögon. Men man hostar eller nyser ju inte genom ögonen.

    Därför är det ju oxå ganska värdelöst att göra ansiktsmask frivilligt för det räcker med att en smittad person utan mask hostar eller nyser för att smitta alla runt omkring sig iom stor spridning av vattendroppar. För att det ska fungera krävs det att alla har mask för att minimera riskerna.

    Givetvis är inte det en lika bra metod som att stanna hemma om man är sjuk, men bevisligen gör ju folk inte det för annars hade vi inte haft den spridningen vi har.

    Jag vet inte om FHM kommer vika sig, de har ju hittills visat sig totalt immuna mot omvärldens kritik och i Sverige har de ju fullt stöd av regeringen och ingen riktigt anledning att vika sig.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-18 19:17:03 följande:

    Man ska inte gå ut med symtom för det första, och om man börjar nysa hosta pga det, så lär inte ett bakterieskydd var ett direkt skydd för nått.
    Och sen är de inte heller säkra på sina resultat, och hur man säkerställt resultaten?
    Det krävs en hel del för att säkra dessa.
    Och man kan tänka rent psykologiskt och andra ämnen som tex bradleyeffekten, så säger/svarar folk en sak och menar en annan.
    Och att psykologin som tex Tegnell tagit upp ett anta ggr just i denna fråga att man får en falsktrygghet och är mer oförsiktig med munskydd.
    Medan de som inte har munskydd är mer försiktiga, och det finns inget som rett ut dessa begreppen i denna forskning kan jag tänka mig.
    Så vad är det man ser stället jag mig frågan, problematiken bakom denna forskning går aldrig ignorera.
    Dock bevisa nått åt ena eller andra hållet utan att säkerställa resultatet, det är svårt.

    Jag tror de kanske gör det mot och runt kulmen av döda, men tro är bara en tro där.
    Då den som lever få se vad det blir.
    Jag hoppas på max munskydd på kollektivtrafiken vid trängsel och där man inte har en stols avstånd.


    tex jobbet har man satt in oss i grupper, och försöker minska rörelsen, och där funkar det bra.(dvs minska rörelsen, dock få eller inga sjuka nu.)


    Det mest komiska tycker jag dock är när vi haft bekräftade fall, och när man kommer 7-10 dagar senare och ska sprita där de rört sig.
    Antar det är bara en typ av signaleringsåtgärd och väcka eftertanke, då det inte finns någon logik i den spritnmingen.
    Och det är för varmt på jobbet för att virus ska överleva mer än i någon dag.


    Suck...  ja klyban vi har alla förstått vad man BORDE göra. Problemet är inte det, problemet är att folk SKITER I vad man borde göra och gör det ändå....

    Så hur löser man det? Repeterar man ännu en gång hur man BORDE göra precis som du gör nu? Är det lösningen på problemet tycker du?

    Vadå säkerställa resultat? Tror du folk som SKITER I rekommendationer bryr sig om resultat?

    Jaha så man ska lägga jävligt mycket energi på att fokusera på "psykologiska faktorer" på att använda mask, men totalt ignorera de "psykologiska faktorerna" kring varför folk totalt SKITER I rekommendationerna?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-19 10:10:42 följande:
    Här har vi en bild på ifrån Köln, Tyskland. Visst, det är en trång shoppinggata i centrala staden, men det är precis det jag menar - de flesta har masker, (det är krav på det, man kan få böter annars) men de trängs och kan då ändå smitta varandra. Alla har förstås inte mask heller och minst en verkar ha den under hakan istället. Ännu värre blir det då inne affärer. 

    Här hade det varit bättre att begränsa antal människor - kanske får man stänga affärer om det inte går på annat sätt.
    Och såhär ser det ut i Sverige UTAN mask, är det bättre tycker du?



    Och inte nog med det, trängseln ÖKAR, totts de nya råden. Tycker du det verkar som att råden hjälper?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin