Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-09-02 17:50:22 följande:
    Men folk har inte skitit i rekommendationer. Det är därför som antal smittade har gått ner så mycket. Även utan lockdown!

    Och det har diskuterats massor om varför det är mycket mer risk att just personal på äldreboende går till jobbet sjuka. Nämligen att de tjänar dåligt och därför inte vill vara borta från jobbet. Det ÄR en mycket starkare anledning att inte lyssna på rekommendationer om de gör att man inte klarar att betala sina räkningar den månaden! 

    Jag har inte skapat dessa regler och detta system med statliga myndigheter som har mycket makt. Räcken och stängsel är en annan sak för att det inte är myndigheter som är ansvariga för dem. Svensk byråkrati. Men att rekommendationerna egentligen är något som man MÅSTE rätta sig efter, det har vi ju utrett för länge sen. Folk har blivit avskedade för att de inte har följt dem. Då är det inte valfritt. 

    Igen, att man gör det just med corona beror på att det är en statlig myndighet som har ansvaret och statliga myndigheter ger rekommendationer. Det heter så. det är de gör. 
    Och så den vanliga förnekelsen... det har framkommit hur många exempel som helst där folk skitit i rekommendationerna, på jobb, kollektivtrafik, stränder, you name it. Men här sitter du och säger att det inte förekommit.... gösses

    Av vilken anledning man skitit i rekommendationerna är irrelevant, om det beror på ekonomi eller bara ren idioti kvittar, vad som är relevant är att det visar att det finns människor som skiter i rekommendationer till och med inom vården och därför kan man heller inte påstå att rekommendationer är en tillräckligt bra skyddsåtgärd för det är inte något man måste rätta sig efter, vill man sprida smitta så är man fri att göra det. Dvs INTE ett tillräckligt bra skydd.

    Ja och rekommendationer från en statlig myndighet är allt vi i Sverige nöjde oss med att göra, hade man velat så hade man kunnat gjort betydligt mer än så. 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-09-02 18:05:07 följande:
    Jo, tack, nu fungerade det. Även om jag provade det tidigare också... 

    Jag håller i alla fall inte med. Sverige är inte tillräckligt ödmjuk??? Andra länder tycker inte det. När Tegnell gjorde uttalanden så som att man alltid lär sig mer, att det alltid finns saker som man skulle kunna göra bättre, så tolkades det i andra länder som att han erkänner att han hade fel. Så, utomlands har man motsatt intryck. Att svenskarna är mesiga som vanligt. Bara i Sverige tycker man då: Shit, nu var vi för framåt. 
    Fast nu var det iof forskare på uppsala universitet som bekräftade den nationalistiska vågen och då förmodar jag att de har bevis och data på det. tror du inte det?

    Tegnell är inte inte minsta ödmjuk, han avfärdar relevanta frågor utan någon som helst vettig förklaring. Men Tegnell är bara en frontfigur för FHM så just hans personlighet är kanske irrelevant för den svenska Strategin.

    Att vara framåt behöver inte nödvändigtvis vara detsamma som att anse sig vara bättre än alla andra.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-02 20:22:06 följande:

     


    Vi har ju också lyckas kväva smittan med vanliga enkla metoder.


    Japp inte bara det utan med den absolut enklaste metoden av dem alla, inte göra ett skit och låta den härja fritt, när alla som kan dö har dött så är alla andra immuna, voala problem solved Cool
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-09-02 22:26:28 följande:

    Nej, man har DEFINITIVT inte bevis om man håller på med sociologi, eller om det nu var statsvetenskap. I naturvetenskap håller man på med fakta - inte i alla andra områden också. 

    Tegnell är inte ödmjuk för svenskar. För utlandet ÄR det ödmjukt. Och jag pratade inte om hans personlighet, utan om hans uttalande då. 

    Handla det om att vara bättre än alla andra? Jag skulle snarare tolka det som att man inte vill att tusentals människor dör i andra länder. Men du har helt uppenbarligen ett helt annat tänk.
    Hmmm vem ska jag tro på en forskare eller en okänd personpå ett forum..

    Jag tror inte ett dugg på att utlandet ser på Tegnel så som du gör. Han och Sverige har fått svidande kritik från många håll. Och större delen av världen håller inte med hans tolkningar av data. Sverige står som sagt ganska ensamt i sin sk strategi. Personkulten kring tegnel finns existera nog bara här och är direkt kopplat till nationalism vågen vi pratat om.

    Tja, vad gäller antal döda så har vi ju inte mycket att vara stolta över, men det jag syftade på med tro att man är bättre än andra är FHM och framför allt deras hejarklacks nästan religiösa övertro på att de vet och är så mycket bättre än resten av världens samlade kunskap.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-02 22:45:17 följande:

     


    En sak som får mig undra, och det är en del folks otålighet att invänta fakta.


    Jag tycker snarare att det ska bli extremt intressant att följa utvecklingen, inte bara kring faktat i sig utan snarare om du öht kommer kunna ta till dig den om den inte säger det du vill höra?

    Hittils har du och övriga nationalister ju visat en nästan övermänsklig förmåga att vifta bort, bortförklara, ignorera eller blunda för all slags fakta som inte stämmer med det man vill höra. 
  • Anonym (man)
    Anonym (man) skrev 2020-09-02 22:55:28 följande:
    Jag tycker snarare att det ska bli extremt intressant att följa utvecklingen, inte bara kring faktat i sig utan snarare om du öht kommer kunna ta till dig den om den inte säger det du vill höra?

    Hittils har du och övriga nationalister ju visat en nästan övermänsklig förmåga att vifta bort, bortförklara, ignorera eller blunda för all slags fakta som inte stämmer med det man vill höra. 
    Fortsättning...

    Kort sagt, du behöver inte vara så spänd och förväntansfull, slappna av. Du och övriga nationalister kommer nog hitta sätt att få kommande fakta att gå ihop med det ni tror oavsett vad den säger Skål
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-09-02 23:05:19 följande:
    Har du ens kollat vilket ämne personen var forskare i?  Det var i alla fall inget som är i närheten av medicin eller naturvetenskap, och därför är personens åsikter ju lika lite viktiga som personerna på ett forum.

    Jag TROR inte, jag har läst tidningar. Även utländska där man missförstod Tegnell. Förresten kom det också på svenska nyheterna.

    Och så var resten raljerande utan anknytning till diskussionen igen.
    Nationalism har väl inget med medicin att göra, hon forskar förmodligen i beteende. Och det hon beskrev där liknar ju på pricken det vi ser här.

    Japp du läser säker men vad du sen tar till dig verkar vara etremt selektivt, allt som inte lirar med det du vill tro hamnar i teflonminnet och försvinner.. typ sådär som du inte vill tro på en intervju med en forskare om corona nationalism.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-09-03 08:20:52 följande:
    Jag gissar att du inte riktigt kunde ta till dig det jag skrev, ungefär som att du inte riktigt tycks förstå skillnaden mellan superspridare och icke-superspridare. Jag skrev att jag inte minns vilken tråd det var, förmodligen "Jag hatar SD-tråden" (förövrigt startad av en person som är pangdemist ut i tangentspertsarna) - men det är möjligt att klyban minns och att han kan hjälpa dig.

    Angående det för den här tråden väsentliga. Det finns en hel del som tyder på att superspridare spelar en betydande roll avseende smittspridningen.

    Därav mitt intresse för ditt påstående att det inte finns några belagda fakta om att superspridare skulle ha symptom.

    I mitt tycke är det en skräckversion du målar upp, en smittspridning som drivs av symptomfria superspridare mitt ibland oss.

    Det känns trots allt skönt att jag inte är troende utan i stället förhållar mig till fakta som att de supeprspridare jag känner till har haft symptom, som att smittspridningen i Sverige numer ligger på låga nivåer, som att vi för närvarande har en underdödlighet. Jag tror att det för närvarande vårdas sex personer på IVA i Stockholmsregionen.

    Hoppas klyban kan hjälpa dig med tråden där jag minns det som att jag var spydig gentemot honom, annars är det ju möjligt att du googla eller fråga din kompis som anser att man ska fråga henne i stället för Google.

    Själv föredrar jag Google och visst kan jag försöka ta fram dispyten om du inte kan finna den själv eller med benäget bistånd från någon annan.

    Lycka till!
    Googla på du, men jag tvivlar ju starkt på att hela informationen kommer gå igenom nationalistfiltret som verkar vara enormt tätt och starkt hos coronanationalister. 99.9999% lär väl förmodligen falla bort och det enda som kommer igenom är det som stämmer med det du vill tro. Helt magiskt ju, hela världen håller med dig!!!
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-03 15:27:33 följande:

    Finner detta rätt märkligt, och att detta är kristna som jag inbillade mig brydde sig om människor.


    Men det låter faktiskt om man använder budget och "ni får väl sparka då om ni inte kan hålla budget", och föra över vård till privata bolag och hoppas ingen märker detta.


    Detta verkar ju ha förgått rätt länge, för det är rätt ofta KD namn dyker upp i dessa neddragningar.
    Vi får hoppas att pandemin stoppar upp detta och börjar allokera vården där den hör hemma, och till de flesta.


    Och att KD idag är synkroniserade med SD är rätt udd, vad säger alf om detta?


    KD är ett högerparti som dessutom är i opposition till sittande regering, mina fienders fiender är mina vänner du vet....

    Hela det där skådespeleriet med att inte skaka tass med SD är ju bara ett spel för gallerierna, i praktiken röstar ju SD i 9 av 10 fall med de borgerliga partierna.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-03 16:32:04 följande:

    DU har verkligen fastnat i det osakliga!
    Tror du dina ad hominem är ett argument för nått sakligt om COVID-19?
    Och om ja, för vad?


    Vadå osakligt? För att kunna processa information i sin helhet så kan man ju inte filtrera bort det som inte faller en i smaken för även det är ju information. Gör man en väldigt snäv sökning så får man ju såklart enbart det man vill se och då fortsätter man ju leva i sin inbillade lilla bubbla om att hela världen håller med en 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin