Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-08-31 17:53:46 följande:
    Hmm, är det inte snarare pangdemikerklustret som låtsas som att dödstalen fortfarande är lika höga som de var i april.
    Ser att din sakfelsfestival fortsätter, jag har inte påstått att dödstalen inte sjunkit, jag undrar varför du så gärna vill låtsas som att de drygt 6000 som dött i covid hittills inte existerar?

    Tillåt mig upplysa dig om skillnaden mellan differens och summa för jag ser att du verka ha svårt att skilja på dem. Den ena ger ett mått på skillnaden i hur många som dör vid ett visst givet tidsintervall, den andra visar hur många som dött totalt från början tills nu....
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-08-31 17:06:27 följande:
    Det kommer vi dock antagligen få veta lite senare. Nämligen om det jämnar ut sig. Jag har för mig att det redan är underdödlighet nu? Det var då de som har dött dem senaste månaderna. 
    Ah det gamla, vi skjuter det till en obskyr och obestämt tidpunkt långt in i framtiden och hoppas på att det jämnar ut sig då så vi slipper förklara varför vi har så många fler döda än våra grannar hittils argumentet... jo den har vi ju hört många ggr. Fast med en skillnad på flera tusen så måste det göras en jävla massa utjämnande för att ens komma i närheten av våra 6000.

    Japp det har dött färre människor den senaste tiden, men våra nuvarande siffror är ju det våra grannar haft hela tiden (eller bättre), så bara för att våra siffror minskat från horribla till någorlunda normalt så betyder inte det att vår taktik varit bra för vi har ju fortfarande 6000 döda att stå för.

    Ditt argument är som att säga... det dog 6000 personer i trafiken på ett halvår, men nu dör det bara några få, så vi kan skita i att se över våra vägar, etc för just nu dör ju inte så många. De 6000 tusen som dog kan vi bara glömma, de räknas inte.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-08-31 19:12:01 följande:
    Om vi håller oss till sanningen så är det just nu underdödlighet - så någonting gör vi rätt just nu.

    Skälet till att alla världens regeringar utlyst undantagsregler i olika omfattning beror på att en pandemi härjar bland befolkningen.  Kännetecknande för en pandemi är att det är sjukdom som inte går att stoppa och att den drar med sig stor samhällspåverkan och dödlighet.

    Så att du just nu raljerar över att det dör människor pga covid19 är _märkligt_ på riktigt.
    Är det någon som påstått att det inte dör färre nu än tidigare?

    Fel, kännetecknet för en pandemi är en sjukdom som spridit sig över hela planeten men INTE att den inte går att stoppa eller få under kontroll. Och själva syftet med en strategi är rimligtvis att försöka undvika dödsfall i så hög utsträckning man kan. För om man bara ska låta folk dö så kan man ju skita i att göra något alls. Och med våra 6000 döda är det ju inte direkt något vi lyckats så bra med.

    På vilket sätt menar du att 6000 döda inte ska sopas under mattan och bara fokusera på att det dör färre nu är detsamma som att raljera? Jag raljerar inte, jag menar på full allvar att det är oerhört respektlöst och oempatiskt att försöka sopa 6000 dödsfall under mattan 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-08-31 19:40:48 följande:
    Covid19 som just nu härjar i världen är en dödlig sjukdom och den har pandemisk spridning.

    Vem vill du kritisera för att denna dödliga sjukdom finns hos människor, en sjukdom som av allt att se inte går att stoppa just nu. Vem?
    Begreppet pandemi myntades lång innan covid och har enbart med geografisk spridning att göra inte om den går att stoppa eller ej. Om smittan är goegrafiskt lokaliserat så är det en epidemi, har den global spridning så kallas den pandemi.

    Vem jag vill kritisera? Givetvis de som valde en strategi som gav upphov till så många döda jämför med våra grannar som valde en bättre strategi med bättre resultat. När det dött 6000 människor tycker jag det finns all anledning att ifrågasätta och kritisera och ställa jobbiga frågor. Det gör vi i alla andra sammanhang när många människor dör, men av någon anledning verkar vissa tycka att det är irrelevant just för covid. 
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-08-31 20:05:26 följande:
    Just nu ses ju vägarna över, just nu räknas alla som dör. Varför påstår du någonting som inte är sant?

    Coronakommissionen kommer säkert att belysa vad som orsakat de många dödfallen bland de äldre. Men räkna inte med att det kommer att vara ett enkelt svar, det kommer att vara många olika delar i samhällets förvaltning som får lov att förändras för att om möjligt undvika att samma sak händer då nästa pandemi med dödlig sjukdom slår till.
    För summan av alla döda handlar inte om just nu, det handlar om alla som dött sen det startade. Vad är det du menar inte är sant, har vi inte haft drygt 6000 döda?

    Ja, det är bra att det tillsatts en kommission för det verkar många bla här motsagt sig helt för vet man inte vad som gick fel kan man ju heller inte veta vad man ska förändra. När det dör många människor ska man alltid gå till botten med hur det kunde blir så. Det ska absolut inte sopas under mattan och låtsas som att de inte skett.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-08-31 22:21:50 följande:

    Återkom när du greppar konceptet över/under dödlighet., och vad det innebär.

    Det innebär inte att man trollar bort 6000 döda, utan det berättar om det dödat mer eller mindre än vanligt.
    Och det "roliga" det är att vi haft mycket höga siffror några år tillbaka, då vi inte hade nått speciellt det året.


    Intressant att du ser 6000 döda, och att detta att alla dessa skulle levt nu, för det är exakt vad du försöker berätta.
    Vi andra vi såg först en överdödlighet, och nu en underdödlighet(och det kan ändra sig, om nu någon inbillar sig jag säger nått annat)


     


    Är detta ditt nya narrativ och säga 6000 dött, och att dessa trollas bort.
    Fast än ingen ens försöker det.
    Sånt är udda.


    Men jag antar du är förbannad att vi ser en underdödlighet nu, och att dödade ser ut att inte vara så allvarligt.
    Men det är låååångt kvar, och du kan absolut få rätt i andra änden, dock ser vi inte ens den tendensen nu och med denna underdödlighet.
    Men som sagt vad, vi följer läget, frågan om du gör det, då du tog till en ordlek.


    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-31 17:20:12 följande:
    Är anledningen till att du har sådan järnkoll på vilka högerextremisterna diskuterar och hatar, att du själv är högerextremist?
    Jag har noll koll på vad som diskuteras på högerextremisternas webbsidor, men det verkar som om du hänger där en hel del. 

    Fråga du en högerextrem på FB, så kommer de bli galna på dig om du står nått sånt tokigt.
    De är så jävla förbannad på mig att jag tar upp saker om verkligheten, för den vägrar de diskutera.


    Det är bara du som säger de inte existerar, vi andra säger och konstaterar att vi hade en stor överdödlighet innan, och har en underdödlighet nu.


     


    Vad är det som triggar dig så illa att du inte klarar av att se denna över och underdödlighet.
    Som du förstår , gamla de dör varje år.


    Och enda sättet få en hum om hur många mer som dött, så msåte man invänta hela året.
    Dock ser vi redan nu en annan tendens och underdödlighet.


    Är det inte bra att mindre dör?


    Eller är det jobbigt för diskussionen, följ fakta så får vi alla se vart den leder oss, nu verkar du vara ointresserad av den.
    Och det är här jag ibland ställer en speciell fråga.


    Kom tillbaka när du slutat dribbla med och blanda ihop koncepten för att täcka över att det dött en jävla massa mer folk i covid än hos våra grannar. Att tjata på om underdödlighet nu kommer inte sudda bort att vi har en jäkla massa fler döda i covid totalt än våra grannar

    Till skillnad från dig så skiter jag fullkomligen i Sveriges prestige, det enda jag bryr mig om är liv och är därmed glad över att det dör färre människor i covid nu. Men denna tråd handlar ju inte om hur många som dör just nu utan om hur Sverige hanterat corona krisen. Och med 6000 döda i bagaget så är det ju tveksamt om vi hanterat det bra.

    Givetvis blir det jobbigt att diskutera med någon som hittar på saker andra sagt  och sen påstår att den andra inte vill diskutera det han hittat på. Jag diskuterar ju hellre verkliga saker än dina påhittade alster. Citera gärna något inlägg där någon sagt att man inte tycker det är bra att det dör färre människor nu? Om du inte kan hitta det så beror det nog mest på att det bara finns i din fantasi.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-01 07:10:49 följande:

    Personligen tycker jag det är ovanligt intressant att man inte ska få ta upp denna underdödlighet.


    Personligen tycker jag att du i vanlig ordning blandar ihop saker. Det är ingen som sagt att du inte får nämna underdödlighet, den verkar de flesta vara överens om. Det folk däremot inte håller med dig om är att den skulle vara tack vare Sveriges "fantastiska" strategi.... ser du skillnaden? 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-09-01 13:15:27 följande:
    Fel slutsats, dvs. missförstånd. Ingen hävdar väl att vi har/hade underdödlighet pga strategin! 

    Däremot hävdar jag att det egentliga dödsantalet är lägre än den officiella siffran, eftersom många som dött den här våren hade dött den här våren oavsett. Nu har de dött av covid-19 istället för att dö av influensa eller andra infektioner. 
    Att du drar märkliga och långsökta slutsatser som av en händelse alltid bara råkar bortförklara varför så många dött i covid i Sverige jämfört med våra grannar är iof inget nytt. 

    Men visst, de som dog av covid kunde ju teoretiskt sett ha dött av att träffas av blixten eller en meteorit Tomte
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-01 15:50:25 följande:

    Jag lyfter den, och säger vi ser vid slutet av året om COVID-19 verkligen har döda såna som inte ändå skulle ha dött.
    Det är faktiskt du som gör det till en sak, då underdödligheten säger inte speciellt mycket än.
    Vi får en bättre bild när man räknat ihop året.


    Jag bryr mig inte heller om prestige, för det gör inte fakta.
    Och jag flyttar mig med den.
    Tråden handlar om allt nu, till och med personangrepp mot mig.
    Dock bryr jag mig inte då den inte är saklig.


    Jag diskuterar gärna, men man kan inte glömma av saker bara för det är obekvämt för ens poäng.
    Vi har flera punkter där fakta har ändrat sig, men en del vägrar flytta med, det summerar upp detta perfekt.


     


    Och över/underdödligheten kommer vi få följa ett tag innan vi ens kan göra en slutsats.
    Så vi kan prata om detta typ en gång i månaden eller hur ofta nu dessa siffror trillar ut.
    Så ser vi vad faktat tar oss, låter inte det som en bra idé?
    För förekomma något sånt här vill jag då inte.


    Ehm, sen när har du kommit med fakta?
    Det enda jag sett är att du dragit långsökta slutsatser baserat möjlig fakta och krävt andra på fakta.

    Glömmer saker är väl precis vad du gör när du enbart tjatar om underdödlighet och glömmer bort hur det varit fram tills för ett par månader sen. Ditt minne verkar vara väldigt selektivt.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-09-01 17:21:32 följande:

    Vi vet redan varför så många har dött här, vi hade en betydande initial smitta och när vi inte ens visste det fanns på Svensk mark.
    Nått som våra grannar inte hade.

    Men om det vore intressant för dig, varför pratar du inte om hur man ska förhindra detta i framtiden.
    För stänga ned äldrevården är omöjligt.

    JA, om man träffas av blixten inom 30 dagar ifrån sin bekräftade COVID-19 positiva test, så har registrerar man det även som COVID-19.

    Underdödligheten berättar en bild, en bild som du verkar upprörd uppstår, fast än vi inte ens vet resultatet av detta.
    Sånt är lätt udda.


    Nu blandar du återigen ihop dina egna teorier med fakta, nej vi VET inte att det var så, det är vad du tror är anledningen. Dina egna teorier är ingen vedertagen fakta. Det kan lika väl bero på en ofantligt dålig strategi.

    Absolut, men för att veta hur man ska förhindra det i framtiden måste man ju först vara öppen för att vår strategi kanske var fel för annars kommer man ju bara skita i vad alla tycker och göra likadant igen, eller hur?

    Underdödligheten berättar bara en bild om din besatthet av underdödlighet för du och övriga patrioter verkar vara de enda som tjatar er hesa om den. Vi övriga har redan sagt ett par hundra ggr att vi tycker det är bra att färre dör. Att du sen verkar glömma det till ditt nästa inlägg är ju snarare ditt problem.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin