• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-07-20 19:52:15 följande:
    Hm... jag gillar låten, men jag har alltid undrat om den har någon djupare mening. Förutom kalla kriget, öst-väst, amerikansk stormaktsvansinne och sånt.... 
    Glad

    Jag har lite dubbla känslor inför Cohen. En av mina första kärlekar hade ett sätt att säga att det var dags för henne att söka sig vidare genom att upprepade gånger spela och sjunga en Cohensång. Men det gick mig helt förbi - fast än idag kan jag inte höra sången utan att tänka på henne.

    För att anknyta till tråden så var det Famous Blue Munskydd hon speladeObestämd
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-20 21:47:44 följande:
    Säg det till Health Affairs, som är ett seriöst, välrespekterat organ med experter, peer review etc, påpeka att eftersom du vet mer än de gör, ska man strunta i studien som forskarna gjort.

    www.healthaffairs.org/about
    Tja, jag tillhör inte nyauktoritära klubben, det vill säga jag kunde inte se det du ser, att det räcker med att du är nöjd med etiketten eller förpackningen för att du ska köpa innehållet.

    Jag kunde inte se att den undersökning Tow2Mater länkade till visade att munskydd minskar smittspridning. Den visade att smittspridningen minskat i 15 delstater, men man hade inte försökt isolera munskyddens eventuella effekt från andra möjliga faktorer, man hade heller såvitt jag kunde se jämfört med hur smittspridningen förändrades under samma tidsintervall i delstater som inte hade infört munskyddstvång.

    Du känner säkert till Uppsala universitet och devisen: Tänka fritt är stort men tänka rätt är större.

    Ett litet tillägg till den skulle kunna vara: Att tänka själv-(ständigt) skadar aldrigSkrattande
  • FDFMGA
    thelastmonkey skrev 2020-07-20 23:53:35 följande:

    Trodde nog aldrig att jag skulle säga det men jag börjar tro att Sveriges sätt att hantera Coronan i förlängningen är ett av de bättre.

    Rent ekonomiskt kommer vi klara oss bättre än många andra.

    För jävligt att så många gamla offrades pga klantighet och slarv dock.

    För jävligt ändå alltihop, 2020 går till historien som ett jävla skitår.

    Och utöver det så missade Jimmie och SD att få öppningstala på Almedalsveckan, vilket är förbannat surt.
    Nästa år blir det KD som öppnar, allt enligt Almedalsveckans egna uppgifter. Så den rullande talarlistan fick gå tom i år.

    Undrar hur det skulle hanterats om det vore valår...

    Och alla gubbar, glas, blommor och annat trams skiter jag i i kväll.


    Då får du väl bjuda på den där utlovade ölen nästa sommar i stället.

    Som gentjänst kan jag berätta varför du inte passar som sverigedemokrat, men det kanske krävs två öl innan du är övertygadSkål
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-21 12:42:56 följande:
    Den typen av fel uppstår när det är få personer och kort om tid. Spelar ingen roll hur man försöker, det är manuellt arbete och för lite tid till reflektion och återkopplingar.

    Ser det hela tiden - kvalitetsbrister pga dåliga rutiner tillsammans med för tighta deadlines i förhållande till personalstyrka.
    Nja, mer bråttom än att man hinner förstå vilka konsekvenserna blir om man avrundar små tal uppåt i en längre beräkning ska man inte ha. 

    Det var tillräckligt pinsamt när FHM gick ut med uppgiften att det fanns 1000 obekräftat smittade på ett bekräftat fall.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-21 13:10:32 följande:
    Nej, man ska inte ha det -men det som visas upp pekar på att det kan vara är fallet

    Jag tror inte att de saknar kunskap om detta, tvärt om så hittar de ju felen kort efter ett siffrorna presenterats.  Små resurser, korta tighta deadlines och kvalitetsbrister som upptäcks snart efter presentation hänger enligt min erfarenhet ihop, snarare än att det är brist på kunskap är det organisation och produktion som inte är synkade.

    Men andra kan ha andra erfarenheter.
    Ja, min erfarenhet är att man kommer långt med att ställa sig frågan är detta rimligt.

    Är det rimligt att ytterligare 2.500 personer ska dö i covid-19 om smittspridningen fortsätter att avta.

    Ingen på analysavdelningen ställde uppenbarligen den kontrollfrågan.

    Enligt den nya beräkningen är det 200 i stället för 2.500.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-21 13:53:57 följande:
    Ja, det är sant,

    Vi kan bara spekulera i anledningen till varför dessa frågor och rimlighetskontroller gjorts efter att siffrorna presenterats,
    Alla behöver semester, även de som jobbar på FHMSolig
  • FDFMGA
    thelastmonkey skrev 2020-07-21 15:21:20 följande:
    Ja, men absolut ska vi ta den där ölen! Skål

    Du kan ju alltid försöka att övertyga mig, räkna bara inte för mycket med att lyckas.  
    Men vet du, jag gillar dig ändå! {#emotions_dlg.flower}

    (Och jag har respekt för att människor har olika ståndpunkter och värderingar.)
    Sommaren 2021 på Gotland - en öl med min favoritsverigedemokrat. Det är antecknatSkål
    thelastmonkey skrev 2020-07-20 23:53:35 följande:

    Trodde nog aldrig att jag skulle säga det men jag börjar tro att Sveriges sätt att hantera Coronan i förlängningen är ett av de bättre.

    Rent ekonomiskt kommer vi klara oss bättre än många andra.

    För jävligt att så många gamla offrades pga klantighet och slarv dock.

    För jävligt ändå alltihop, 2020 går till historien som ett jävla skitår.

    Och utöver det så missade Jimmie och SD att få öppningstala på Almedalsveckan, vilket är förbannat surt.
    Nästa år blir det KD som öppnar, allt enligt Almedalsveckans egna uppgifter. Så den rullande talarlistan fick gå tom i år.

    Undrar hur det skulle hanterats om det vore valår...

    Och alla gubbar, glas, blommor och annat trams skiter jag i i kväll.



    Ja, det där är märkligt, ju tydligare det blir att Sveriges strategi fungerar  som tänkt, efter det inledande misslyckandet med äldrevårde, desto argare blir en del kritiker av metoden.

    Själv kan jag däremot bli förbannad över att mina barn ska vara med och betala - och deras välfärd urholkas - av att Sverige ska vara med och ge bidrag på tusentals miljarder kronor till länder där man greps av panik och stängde ner utan att bekymra sig om vilka konsekvenser nedstängningen fick.

    Brittiska regeringen har beräknat att nedstängningen kommer att kosta fler människoliv i Storbritannien än covid-19.

    Och det är ju ingenting jämfört med hur människor i fattiga länder kommer att drabbas.

    Visst, det är många som har dött i sjukdomen i Sverige - och det är oerhört tragiskt - men ur ett annat perspektiv har överdödligheten i år varit lägre än vad den var motsvarande period 1993 när influensan härjade bland de äldre i Sverige.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-07-21 21:49:19 följande:
    I det här fallet spelar det ingen avgörande roll om det handlar om Västerbotten eller om hela Norrland, eller om nån helt annan del av Sverige. Poängen är: Det har gått bättre där än t.ex. i Stockholm. Och detta ska vara för att de inte har gjort som FHM har rekommenderat. 
    Ett alternativ som gått kritikerklustret förbi är att det kan ha ett samband med att Västerbottens län har 5 invånare per kvadratkilometer medan Stockholms län har 360 invånare per kvadratkilometerGlad
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-21 10:16:26 följande:
    Vem har sagt att allt står och faller med masker? Nog finns det många faktorer, men det är ett vapen i arsenalen. Hade vår bisarra FHM inte bantat hela försvaret hade vi kunnat klara oss okej även utan masker. USA å andra sidan har en bisarr president som är munskyddskeptisk (förmodligen av samma anledning som FHM).
    Nja, bisarr är ju en bra beskrivning - men förmodligen har någon övertygat honom om att munskydd skyddar och om alla amerikaner använder dessa så försvinner sjukdomen.

    Själv tycker jag att det egentligen borde ha varit en sjäålvklarhet redan från början att Trump skulle tillhöra munskyddskramarna. För övrigt har jag börjat plocka upp använda munskydd som ligger och skräpar, som hundägare får man en bra teknik att plocka upp lite obehagliga saker som folk och hundar lämnar efter sig - och i en bajspåse borde  munskydden inte vara smittsamma och alltså kunna kastas i en vanlig papperskorg.

    En patrriotisk handling att bära munskydd, säger Trump. Så han har alltså anslutit till coronanationalisterna där han intellektuellt och emotionellt bör passa som munskyddet i bajspåsen.

    https://www.svd.se/trump-uppmanar-till-maskanvandning
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin