Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Jaha. Nu visade tv4 ett manipulerat (eller om de helt enkelt återsände något som spelades in före pandemin) inslag från ett fullknökat (säger väl befolkningen på den sidan Sverige) Nordstan och Frölunda torg i Göteborg medan de intervjuade socialminister Lena Hallengren per telefon. 

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-30 18:34:45 följande:
    Ja, både du och jag har ju blivit anklagade för att vara hemliga moderatorer.

    Jag har ju till och med en egen liten stalker som brukar skriva inlägg under  nick som "Gagga är moderator" eller rätt vidriga inlägg under signaturer typ FDFMCA.

    Jag skulle inte nedlåta mig att starta ett korståg mot den kraken.

    Det är inte svårt att se att klyban i frågan om läsförståelse av vissas inlägg brister lite mer än en smula - samtidigt är det inte särskilt svårt att se att han åtminstone är kunnig om ämnet för den här tråden.

    Men jag antar att konflikten ligger djupare än så. En raffinerad variant på "Kill your darlings" vore att somliga höll sig till ämnet.

    Det inkluderar iofs även mig själv - jag är rätt förtjust i diskussionen om diskussionen.
    Så hur bemöter du din stalker då? Vänder andra kinden till? 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-10-31 12:36:52 följande:

    Det är nog mer så att Svensken inte riktigt fattar det är dax att växla om igen.
    Vi får hjälpa dom som inte fattat detta än, vilket är udda då vi vetat om detta sedan sekund ett när vi hade en konstaterad pandemi.


    Hur ska ni hjälpa dem/"Svensken" att göra det? 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-10-30 22:34:33 följande:
    Snälla, kan du sammanfatta det allra viktigaste? Vi fick idag besked att maken (och därmed också jag) har covid-19. 

    Och jag läste någonstans att viruset skulle kunna leva upp till 28 dagar på ytor. Det tycker jag dock låter väldigt osannolikt. 
    Jag önskar verkligen att folk inte gick och handlade med symptom, men inte heller det budskapet verkar ha trummats in på något särskilt framgångsrikt sätt. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-10-31 16:41:00 följande:

    Vilka ni, vill ni ha en större smitta?
    Undrar då jag pratar om att folk ska börja engagera sig bättre.
    Det är människor som smittar och det är människor som gör det eller inte.


     


    Men ja, man får öka medvetenheten.


    Jag väntar med replik tills dess att FDFMGA har översatt det här. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-31 17:28:57 följande:
    Själv har jag suttit i bilen hela dagen, inte i skräck för covid-19, men väl för att förflytta mig/oss - men igår tyckte jag mig märka att den sociala distanseringen var betydligt mer påtaglig än på länge.

    klyban inkluderar väl sådana som pyssel i sitt vi. Hon brukar ju skriva att hon säger ifrån till folk som struntar i att andra vill hålla distans.

    Jag gissar att hans fråga föranleddes av förvåning att du inte tillhör dem som säger till och att han drog den slutsatsen i och med att du invände mot ett "vi" som stod för "vi som säger till".

    Jag kan själv vara rätt dålig på att säga ifrån i vissa situationer, jag brukar säga till i Icas kassakö om någon attackerar mig bakifrån, men ute i hyllorna så håller jag andan och vänder bort huvudet om någon med munskydd eller någon utan munskydd blir närgången.
    Fantastisk översättning. Tack. 
    klyban skrev 2020-10-31 16:53:56 följande:

    SÅ du vet inte ens vad du skriver längre, intressant.


    Men faktum kvarstår att man får uppdatera en del om att man får hålla i, hålla ut om socialdistansering osv...


    Sen även om FD kommer och hjälper dig, det betyder ju aldrig att du vill hålla dig til ämnet ändå.


    Det vet vi efter tidigare erfarenheter.


    Och vad betyder det fetstilade? 
  • Pope Joan II

    Region Stockholm är tvungna att pausa möjligheten att testa sig för Covid-19 och lägger till uppmaningen att bara beställa provtagning om man har symptom. Det skulle jag tro att den absoluta majoriteten av de 16 000 prover som väntar på att analyseras har haft som anledning till att alls ta dem. 

    Det här är så dumt alltsammans. Mycket av det som händer nu hade förstås kunnat avvärjas om det inte vore för FHMs självgodhet.

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-01 14:20:45 följande:

    Munskydd är tyvärr dess funktion svårbestämd, då forskningen är som en solfjäder över spektrumet fungera fantastiskt bra, till inte fungera speciellt bra alls.

    Dock tror jag att munskydd kan ha en positiv effekt vid tillfällen där socialdistansering är omöjlig.
    Och det är viktigt att påpeka att ett munskydd är bara till för de som saknar symtom, de med ska stanna hemma.
    Måste skriva denna, då en del vill missförstå varje gång.


    Sen har man handhavande fel också, men det har jag märkt häromkring har blivit bättre de senaste månaderna.
    Men visst pillar dom på en del, och då kan man verkligen börja diskutera nyttan med munskydd.


    Har du sakligt berättat detta viktiga som en del vill missförstå varje gång för exempelvis AndreaBD?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-01 16:06:58 följande:

    Om du har något och ta med Andrea, så ställer jag mig frågande varför du frågar mig.


    Och om detta är till mig, så precisera dig och vad det har med COVID-19 och göra också.
    För vill ju inte vara osakliga precis.


    Det jag hade att ta med AndreaBD tog jag med henne (i den mån det är möjligt att "ta något" med henne) - så hur kommer det sig att du inte gör det? Du tycker ju att det är viktigt att förklara för folk som inte rättar sig efter råden och rekommendationerna att "Svensken" måste "växla om", eller hur?
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-01 16:20:55 följande:
    AndreaBD skrev 2020-11-01 15:39:34 följande:
    Och jag tyckte att det inte fyller någon funktion där att ironisera. Men jag ville fortfarande höra av henne, varför hon har behovet att ironisera något så självklart, där alla - förutom just hon själv - förstår att det finns nyanser. 

    Och för att vara helt säker att hon HAR förstått det nu. 
    Jag skrev ALLT för att vara ironisk. Anledningen är idiotförklaringen i denna tråd. När jag tidigare skrev om att jag sett flera bilder av trängsel, förklarade du och andra för mig att media är ute efter sensationer, bilder kan vara manipulerade, man ska inte tro allt som media publicerar etc etc, and nu drar du dessutom slutsatsen att jag inte förstår att det finns nyanser ... Ja det är ju lätt att låtsas missförstå och håna andra på lösa boliner. Eller också tror du på allvar att jag är förståndshandikappad. 

    Men visst, om du har behov av att förklara självklarheter för andra, dra slutsatser baserade på missuppfattning från din sida, utbilda andra om saker som 10åringar förstår etc, fortsätt gärna med det, antar att det får dig att känna dig duktig eller liknande. 

    Jag begär inte att du ska vara helt säker på att jag förstår självklarheter, även innan mästrande förklaringar. Det kanske ligger i din natur att tro att alla andra är naiva halvidioter. 

    Ja, det är väl uppenbart att både den här Andrea-personen som vaskar händerna och trär på sig ett munskydd och går och handlar när hon har symptom som dessutom visade sig vara just Covid-19 och Sverigeflaggan tycker att du och jag och pyssel och tow (och kanske någon fler också) är det. Vi är på samma nivå som ett barn visst. Och det till skillnad från dem själva och den saklige. 

    Låt oss njuta av FDFMGAs ord ännu en gång. Han som inte är helt likgiltig till hur han rimligen uppfattas av andra. 

    "Jag tror att dina uppfattning kan bottna i brist på förståelse av att mycket kan vara "både och" - att du tolkar omvärlden utifrån ett perspektiv där det är "antingen eller" som gäller.

    Jag lyssnade en gång till en förklaring som gavs till ett barn, den gick ut på att livet kan vara alldeles underbart och fruktansvärt, på samma gång.

    Den förklaringen skulle kunna modifieras och ges till dig: Samtidigt som det finns trängsel finns det personer som undviker trängsel. Det finns till och med en hel del människor som är så ofullkomliga som jag - som försöker undvika att bidra till trängsel för det mesta, men inte lyckas fullt ut."
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin