Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-10-27 20:48:13 följande:
    Det var ju du som drog upp Ullared och de tre personer du visste varit där? Jag trodde verkligen att du tyckte det var roligt att 'Ullareda' folk. 

    Men om du inte vill leka Ullareds-leken du drog igång längre så kan jag ju sluta.
    Några i den här tråden uttryckte sig om att det var felaktigt av pressen när den påstod att det råder riskabel trängsel i Ullared. Det var "överdrivet" mm. Jag antog då att dessa själva varit där eftersom det väl annars - som du ju också påpekade - är svårt att veta om påståendet stämmer eller inte. Av nyfikenhet ansökte jag efter detta om medlemsskap i en Facebookgrupp bestående av människor som åtminstone utger sig för att ha varit på Gekås. De visar bilder, tipsar varandra om "fynd" och talar om varuhuset, trängseln, maten, ställen att bo på osv. Där bekräftades den bild som målats upp av media. Men det är ju bara andrahandsuppgifter som du så insiktsfullt påtalade. Samtidigt framhärdade du i att jag visst det varit på Gekås och dessutom är klädd i kläder som kommer därifrån, och om så varit fallet så borde jag väl haft förstahandsuppgifter vilket du stort grinande flinande ändå slog fast att jag saknade. 

    Ja, jag vet verkligen inte hur du ska ha det. Men jag vet att du tycks tycka att du skriver roligare än vad jag tycker det är att läsa det du försökt få ihop. Jag ber om ursäkt, men det är verkligen totalt ointressant - och då pratar jag förstås inte om din person. Den vet jag inget om och därför påstår jag inte heller att den skulle vara klädd i Jack and Jones.
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-10-27 21:27:33 följande:
    Det låter som du har hittat en strategi som du tänker ska göra det enklare och lättare för dig -  det gör mig faktiskt lite glad. Hoppas den ger mening till ditt deltagande i tråden som går utöver konflikten du har i tråden.

    Starten av din och klybans batalj gick mig förbi - det var nyligen jag såg att du refererade till någon gång i augusti.

    Men jag tror att du gör dig en otjänst om du tror att den som är mot de personliga påhopp som levererats är mot eller för _någon annan_ bara för det.

    Det jag ser skrivet mellan oss är den 25 augusti om ironi och sarkasm- sen är det någonting några dagar senare om att jag vänder på ditt värderande användande av 'märkligt' till hur huvudpersonen i boken jag rekommenderar dig kanske skulle respondera på och använda 'märkligt' 

    Jag vet inte om det är detta eller om det är någonting annat som får dig att tro att jag stod med och för den oförrätt du anser dig blivit utsatt för från klyban.  Du vet - bara för att någon inte håller med så är inte denna person inte nödvändigtvis mot _dig_
    Det där skulle väl vara mycket lättare att tro på om det vore så att du själv åtminstone en enstaka gång tagit avstånd från något av klybans alla påhopp, upprepningar, galenskaper, felaktigheter, vantolkningar osv. 
    Padirac skrev 2020-10-27 21:33:37 följande:
    Jaha. vilka i tråden skrev det? När?

    Finns Jack and Jones på Ullared tror du? Eller var hittar du dessa märken?
    Om du inte ens vet det så förstår jag inte varför du alls lagt dig i? Och mycket mindre ändå förstår jag varför du fortsätter försöka insinuera och göra dig lustig över att jag skulle ha kläder från Ullared, vilket naturligtvis är totala falsarier - jag har ju sagt dig att jag inte över huvud taget bevistat stället. Utöver allt det redan sagda så tycker jag för min del att du verkar ha en ännu mer nedlåtande syn på Gekås utbud än vad jag själv har.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-10-28 06:48:42 följande:
    Vad har detta med COVID-19 och göra?
    klyban skrev 2020-10-28 06:53:44 följande:

    Och det är korrekt antagit, vad har detta med COVIDF-19 och göra?
    Det intressanta är att du vet det inte har nått med COVID-19 och göra.


    Finns det någon särskild anledning att du reserverar den här frågan åt mig och inte samtidigt ställer den till exempelvis Padirac? 

    Det intressanta är att det trots detta är jag som anklagas för att dreva mot dig, själv tycker jag att det borde vara uppenbart för alla att det är du som trakasserar mig. 

  • Pope Joan II

    Tegmark Wisell säger nu i en radiointervju att svenska folket har en skyldighet att testa sig vid symptom, det har jag inte hört FHM säga tidigare. 

  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-10-28 19:37:31 följande:
    Varför tryck visa endast pyssel? Jag tycker hon gör bra inlägg, men varför uppmanar du till detta?
    Aldrig läst bättre inlägg än pyssels. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-10-29 18:32:22 följande:
    Nej :(

    Och åtgärder låter vänta på sig. Först idag har man delat av packplatsen i änden av rullbandet med en skiva i vår mkt välbesökta mataffär dit folk åker från hela kommunen. Inne i affären, lika tätt som vanligt och "eget ansvar"=obefintligt ansvar och o oförsiktigt beteende.

    Jag ser fram emot en pandemilag om den också har några slags strafförelägganden och omfattar enskildas överträdelser. Till exempel ett "strikt föräldraansvar", jfr "strikt hundägaransvar", som innebär kännbara böter om man har snorungen/smitthärden i varukorgen och liknande överträdelser. Eventuellt kombinerat med smittskydds- och föräldrautbildning, beroende på hur gravt eller upprepat det är. Gärna straff liknande onanerande i offentligheten när man gubbsnyter sig på gator och torg. Det är tur man bara ser en bråkdel av allt äckligt folk sysslar med.
    Mm. :-/ Och ödmjukheten uteblir helt. Tegnell svarade en utländsk reporter idag att han inte alls höll med om att vi är på samma bana som resten av Europa. Vi har en mycket långsammare ökning och betydligt lägre dödstal. Vad han inte nämnde är att vi ligger veckor efter de andra och med den explosiva ökning som uppträder nu så har åtminstone jag svårt att tro att vi skulle klara oss något bättre. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-10-29 18:50:38 följande:
    Den utländska reportern var också väldigt otrevlig, tycker jag. Bara av den anledningen var det rimligt att svara så. Och just brittiska medierna är ju på honom upprepade gånger om samma saker och ofta otrevligt. 
    Det tyckte inte jag att han var och jag tycker inte att det var rimligt att svara så. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-10-29 18:55:27 följande:
    Ovanstående.. på tal om användandet av ordet "narrativ" av vissa i tråden.. :\ Jag tänker att jag skulle börja se de där presskonferenserna igen, som jag gjorde första veckorna. Men redan då lämnade de mig med ett "mm" och "hm", och siffrorna gick att läsa sedan ändå. Så jag blir mer sugen på filmkanaler när jag kommer hem efter en dag bland de som aldrig "steppat upp".
    Ja, det är klokt och jag ska ta efter dig. Jag blir helt uppgiven av att lyssna till den svenska strategin, och de märkliga dubbla budskap som framförs. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin