• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-10-27 21:09:25 följande:
    Några i den här tråden uttryckte sig om att det var felaktigt av pressen när den påstod att det råder riskabel trängsel i Ullared. Det var "överdrivet" mm. Jag antog då att dessa själva varit där eftersom det väl annars - som du ju också påpekade - är svårt att veta om påståendet stämmer eller inte. Av nyfikenhet ansökte jag efter detta om medlemsskap i en Facebookgrupp bestående av människor som åtminstone utger sig för att ha varit på Gekås. De visar bilder, tipsar varandra om "fynd" och talar om varuhuset, trängseln, maten, ställen att bo på osv. Där bekräftades den bild som målats upp av media. Men det är ju bara andrahandsuppgifter som du så insiktsfullt påtalade. Samtidigt framhärdade du i att jag visst det varit på Gekås och dessutom är klädd i kläder som kommer därifrån, och om så varit fallet så borde jag väl haft förstahandsuppgifter vilket du stort grinande flinande ändå slog fast att jag saknade. 

    Ja, jag vet verkligen inte hur du ska ha det. Men jag vet att du tycks tycka att du skriver roligare än vad jag tycker det är att läsa det du försökt få ihop. Jag ber om ursäkt, men det är verkligen totalt ointressant - och då pratar jag förstås inte om din person. Den vet jag inget om och därför påstår jag inte heller att den skulle vara klädd i Jack and Jones.
    Jaha. vilka i tråden skrev det? När?

    Finns Jack and Jones på Ullared tror du? Eller var hittar du dessa märken?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 21:40:57 följande:
    Det där skulle väl vara mycket lättare att tro på om det vore så att du själv åtminstone en enstaka gång tagit avstånd från något av klybans alla påhopp, upprepningar, galenskaper, felaktigheter, vantolkningar osv. 

    Om du inte ens vet det så förstår jag inte varför du alls lagt dig i? Och mycket mindre ändå förstår jag varför du fortsätter försöka insinuera och göra dig lustig över att jag skulle ha kläder från Ullared, vilket naturligtvis är totala falsarier - jag har ju sagt dig att jag inte över huvud taget bevistat stället. Utöver allt det redan sagda så tycker jag för min del att du verkar ha en ännu mer nedlåtande syn på Gekås utbud än vad jag själv har.
    Tror att jag är mot dig eller någon annan för att jag inte är med i drevet mot klyban? - jag ställer frågan eftersom det är den delen i mitt inlägg du fetar.

    Jag bryr mig mycket lite om du varit på GeKå's eller inte - att du tror att jag har eller inte har en nedlåtande syn på GeKå's utbud undrar jag hur du kommit fram till.  Det är väl så att du har en nedlåtande syn i detta fall, kanske inte bara på utbudet utan också på deras besökare. Har jag fel?

    Vad skiver jag om GeKås kläder till dig - att de är mer klädsamma än det är att ljuga om andra människor, att det oklädsamma med en von oben attityd mot Ullaredsshoppare kanske finns på klädesavdelning..

    Sen skriver jag att det kanske bland GeKå's kläder finns en utstyrsel som står för att idiotförklara andra, att det kanske från under en Ullaredskostum går att dra fram lite konspirationsteorer.

    Endera har du eller så har du inte varit på GeKå's i Ullared, vad spelar det för roll. 

    Och du har klart oich tydligt skrivit att du inte varit i Ullared och inte vill eller tänka åka dit. Fine. Du behöver inte åka dit om du inte vill, precis som andra får åka dit eller låta bli att åka dit om de vill. 
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-10-27 21:46:47 följande:
    Man får ofta googla svar åt dem som inte orkar gora det själva  Skål
    Det är bra att tråden fylls med fakta istället för tjafs. Jack and Jones finns på GeKå's. Säkert finns det en del covid19 också.
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-10-27 21:45:17 följande:
    Det är en smaksak/tolkningsfråga/avsaknad av en viss sorts erfarenhet om man skiljer ut ett gäng tillbakakakor, efter år av trådsabotage och personligt riktade vantolkningar, och kallar returerna "personliga påhopp", kontextlöst. Det är inte "den oförrätt", för att vara extra tydlig.
    Ok. så det är saker utanför den här tråden det handlar om?
  • Padirac
    Aniiee skrev 2020-10-27 22:19:54 följande:
    Padirac, jag såg din fråga ovan, hoppas du ser detta för jag kan inte citera på mobilen.

    Jag bara plockar statistiken från worldometer och knappar in i ett excelark. Jag tillstår att worldometer kanske inte är 100 korrekt alltid men det är den bästa lösningenjag hittat för daglig statistik.
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-10-27 20:12:20 följande:
    Apropå Gekås, jag har aldrig varit där, men lite spännande låter det allt - Efter pandemin! Dock kan jag plussa på med lite andrahandsinformation om trängsel därifrån. Från "fackfolk i min närhet": Varbergsbor. Dessa observationer är snarlika den förstahandsinformation jag har från den ännu sydligare regionen gällande 2-3 köpcentrum och en mängd mataffärer. Här kan trängseln snarare beskrivas i beteenden än genomsnittligt antal personer per kvadratmeter, till skillnad från stränderna där det gäller både och.
    Jag har ju faktiskt varit där, på den tiden det fanns mindre barn här och vi var i Varberg och badade brukade vi svänga förbi - ökänt eller vad man nu ska säga.. - det var år innan det blev en dokusåpa på reklamTV. För de små var det roligt att för sina egna pengar kunna köpa så mycket Solig

    Utbudet var blandat - en del saker var usla, rikigt usla, en del saker var samma saker du kan köpa i kedjorna i köpcenter och i city.  Mitt bästa köp var en borrmaskin 700 kr billigare än på K-rauta/Bauhaus. Barnkläder var på den tiden av lindex-kvalitet till priser lägre än HM. På den tiden var lindex barnkläder av avsevärt mycket högre kvalitet än i andra av de stora kedjorna - hur det är nu vet jag inte, varken på GeKå's eller på Lindex. Men vissa tider var det trängsel, andra tider var det folktomt. 

    Hittade förresten vilka som står bakom Jack and Jones som påven tipsade om..(efter lite googling som en annan tipsade om)  

    ..systermärke med en del andra märken som har butiker i city och i olika köpcenter. De ägs tydligen av en dansk firma och har mer än 4000 butiker i mer än 40 länder.

    about.bestseller.com/about-us/our-company
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-10-27 22:33:53 följande:
    Nej, snarare en upprepning av tidigare händelser. Bara lite nya vantolkningar och bröl. Skriver jag något nytt måste det ju få en ny vantolkning. Varför du hade behov att anmäla det tidigare förtydligandet att svaren hänger ihop med att någon "uppförde sig som en idiot i sitt första inlägg till mig" och anklagade mig för lögn, är dock något som passerar över mitt huvud (j'avoue!).
    Tydligen passerade det över ditt huvud som du säger...

    Jag är varken domare eller lagstiftare på FL, men jag tror inte vi får diskutera moderering av inlägg. 

    Ganska nyligen har '3 Ullaredsbesökares' inlägg vantolkats,  en spegling av inlägget verkar inte ha fallit i god jord. Jag vill inte tro att det har farit över någons huvud, men jag väntar och ser om och hur argumentationen och inläggen utvecklas.

    Själv tycker jag att diskussionerna är mest meningsfulla när argument och deras premisser blir undersökta, andra vill att diskussionerna ska flyta på ett annat sätt, tidigare var det ju massa prat om att sarkasmer och ironi och att slänga käft var meningsfullt för en del skribenter. Hur bemöter man som skribent på bästa sätt de argument och den debatt som man bemöts av? Vad vill de andra uppnå och vad vill man själv uppnå?  
  • Padirac
    pyssel skrev 2020-10-27 20:12:20 följande:
    Apropå Gekås, jag har aldrig varit där, men lite spännande låter det allt - Efter pandemin! Dock kan jag plussa på med lite andrahandsinformation om trängsel därifrån. Från "fackfolk i min närhet": Varbergsbor. Dessa observationer är snarlika den förstahandsinformation jag har från den ännu sydligare regionen gällande 2-3 köpcentrum och en mängd mataffärer. Här kan trängseln snarare beskrivas i beteenden än genomsnittligt antal personer per kvadratmeter, till skillnad från stränderna där det gäller både och.
    Google berättar att såpan drog igång redan 2009, jag får skylla på att jag inte har 5an och inte tittat på det varken då eller nu... men tydligen har de spelat in de år vi varit där.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-10-28 00:38:39 följande:
    Nej, utan på allt som har sagts och gjorts i Sverige under det senaste halvåret. Det man säger stämmer inte överens med verkligheten, t.ex. på följande punkter:

    Frivillighet är en central del av Sveriges strategi. Samtidigt har man ju faktiskt begränsat det man kan, och man säger om rekommendationerna att de ska betraktas som tvingande. Nu planerar man en pandemilag, så att man ska kunna stänga på riktigt också. Varför det, om strategin bygger på frivillighet?

    Åtgärderna ska vara långsiktiga, man ska inte hatta fram och tillbaka, och de ska vara de samma för hela landet. Nu säger man till folk i Uppsala och Skåne att de inte får umgås med andra än personerna i sitt hushåll, och den begränsningen ska gälla i två-tre veckor.

    Rekommendationerna i Sverige är sådana att man kan leva med dem under en lång tid. Man släppte på rekommendationerna för 70-plussarna för att de inte klarade av att leva med rekommendationerna längre.

    Man funderade på nya rekommendationer för 70-plussarna i ett par månader. Resultatet: Inga rekommendationer alls. Men är man 70-plussare ska man fortsättningsvis vara extra försiktig när man träffar sina nära och kära.

    Sjukvården räckte till. Om man inte räknar med dem man aldrig släppte in.

    När andra europeiska länder får samma antal bekräftat smittade som i våras, då har de en andra våg. När Sverige får samma antal bekräftade smittade som i våras, då har man inte en andra våg.

    På våren testades inga lindrigt sjuka för covid-19, men man räknade ut att antalet smittade egentligen var 75 gånger flera än det bekräftade. Man testade inga barn heller. Men antalet smittade barn skrev man inte upp till 75 gånger flera, i stället rapporterade man att antalet smittade barn var ungefär det samma som i Finland, där alla barn satt hemma i två månader. Varför antalet intensivvårdade barn i Sverige ändå var 7 gånger högre än i Finland brydde man sig inte om att förklara.

    Hela strategin ska bygga på vetenskapliga fakta. När den vetenskapliga faktan som bygger på mätning av antikroppar sade att färre hade varit smittade än man räknade med, då förklarade man varför den undersökningen inte visade en korrekt bild.

    OK. jag ser inte riktigt hur dessa observationer och antagandena du gör om dessa skulle visa att flockimmunitet är mål/strategi/åtgärder.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin