Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-11-14 19:53:31 följande:
    Kanske lite dålig på att läsa, jag skrev högerpopulister om Sverige.

    Men du lyckas säkert bättre om du går in på svenska sajter som brukar klassas som högerpopulistiska.

    Javisst, mina personliga iakttagelser är just personliga, jag har aldrig påstått annat. Däremot så är det ju faktiskt så att Jan Lötvall har påstått att man kan trängas mer om man bär munskydd.

    Självklart är munskydd inte skadliga i sig, rätt använda och utan att man tummar på annat så skyddar de förmodligen - problemet är bara att Lötvallfaktorn säkert är hög i så gott som alla länder med munskyddstvång. Det är väl därför smittspridningen är så hög i dessa länder.
    Ja, kanske är du lite dålig på att läsa, jag googlade på högerextremister - Sverige - corona - munskydd och likande, men det verkar som om du inte förstått det.

    Känner inte till några svenska högerpopulistiska sajter, och vill faktiskt inte lära känna dom heller, så jag avstår från att försöka hitta dom.

    Tja, om alla använder munskydd, kan man väl sitta på 2 meters avstånd och titta på fotboll eller liknande. Skulle däremot inte kalla det trängsel. 

    Lötvallsfaktorn? Underlättar ju inte diskussionen att du uppfinner nya ord. Och tror du att Lötvall är känd utanför Sverige, så de tar hans teorier i beaktades där?
    Som jag berättat i mina anekdotiska berättelser, jag känner inte alls igen det där med att folk trängs mer pga att de har munskydd.
    Jag bor någonstans där det är munskyddsplikt i vissa fall, har varit i annat land med munskyddsplikt och har flertalet vänner och kollegor i länder med munskyddsplikt, men ok, du bor i Sverige och har säkert bättre koll på detta. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-11-14 20:18:28 följande:
    Ja, jag avskyr att bli beskylld för att hysa hatkärlek till klyban. Det äcklar mig att familjeliv tillåter det (och det gör de, jag har provat att anmäla det). 
    Ja herregud vilket mästrande kvinnoförakt, att reducera vår kritik av personangrepp till detta! Beroende på kön!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-14 20:08:55 följande:
    Gör dig inte till ett offer, jag har uppfattat det som att du, Påven Johanna och pyssel är kvinnor - rätta mig om jag har fel.

    Jag förstår inte argumentet att klyban borde låta undersöka analen. Menar du att det är kvinnoförtryckande att invända mot den typen av argumentation.
    Jag är aldrig ett offer, vad har du fått det ifrån?
    Jag är en kvinna, och jag antar att de två andra också är det, men det vet jag inte.

    Kanske jag missat något inlägg om Klyban och hans anal (vilket tur! låter inte trevligt!) men jag vände mig emot det generella inlägget som reducerar kritik mot Klybans otrevliga personangrepp till att kvinnorna har en hatkärlek mot Klyban och låt oss lägga detta i sandlådan. Snacka om mästrande!
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-15 14:05:46 följande:

    Och forskningen ger INGET entydigt svar.


    Jo, jag vet att du inte kan hantera verkligheten i en diskussion och därför du undviker den och droppar oneliners och spott och spe mot min person istället för argument för sak, och du vet redan om att forskningen inte ger ett entydigt svar.


    Så vad tror du dig säga egentligen och genom ignorera verkligheten om munskydden?
    Och svaret är ja, jag vet att det finns forskning som visar på det fungerar, lika väl som det omvända.
    Det är vad forskningsläget betyder inget är entydigt, och ska man se på munskyddsländer så ser vi en sak och det är att hmm munskydd verkar inte ha en speciellt stor effekt ens någonstans och troligtvis pg handhavande fel och munskydd som saknar förmåga att skydda mot så små saker som virus.

    Du ska stanna hemma med symtom och du ska hålla avstånd där det går, och i enstaka fall kan munskydd vara befogat och där det är omöjligt att hålla avstånd på nått sätt.
    Men då kan man inte springa runt med en mask som bara tar bakterier.
    Du har inte diskuterat på flera år då du valt att bli populist, och där kan man aldrig komma fram till nått då en part vägrar delta i verkligheten av diskussionen.


    Ja, det är just den biten som är intressant. 
    Efter att du gjort runt 53 inlägg om att det finns forskning som visar att munskydd inte hjälper, eller t.o.m. är skadligt, vore det passande att du en gång länkade till en sådan studie, så att vi alla får ta del av detta. Dina svepande påståenden utan länkar är nämligen mindre trovärdiga. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-11-15 18:30:32 följande:
    Och så läser jag i DN att det inte blivit någon minskad trängsel i utelivet, tio krogar och kaféer fick i helgen anmärkningar för att de inte följer smittskyddsreglerna. 

    Bedrövligt.
    Ja, i många länder stänger man ner restauranger och inför utegångsförbud. I Sverige hytter man med näven och delar ut anmärkningar. Undrar vilket som stoppar smittan bäst?
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-15 18:54:27 följande:

    Forskningen om munskydd är inte entydig, kan inte blir mer simplare än så.
    Tycker det är intressant att du ger och en konfimeriongbsbias och ignorerar den forskning som inte stödjer munskydds förträfflighet.


    Du kan använda munskydd helt utan restriktioner, är du medveten om detta?


    Inte heller är ett munskydd till för att kunna gå ut med symtom.,


    Om du hade läst mitt inlägg, så hade du upptäckt att jag efterfrågar länkar till artiklar om dessa studier du nämner. Att du säger som du gör, gör inte detta till någon sanning, såvida du inte backar upp ditt påstående på något sätt.
    Om jag kunde hitta någon forskning som inte stödjer munskyddets förträfflighet, skulle jag inte ignorera den. Hjälp mig hitta!

    Jag är fullt medveten om att där jag bor måste jag använda munskydd i vissa situationer, och att jag inte blir bötfälld om jag dessutom använder munskydd i andra situationer, tex när jag tittar på TV hemma i min ensamhet. 
    Jag är mer perplex över att du känner till vilka regler som gäller om munskydd där jag bor. 

    Jag tror att ingen här i världen har uppfattat det så att om man har coronasymptom så får man springa omkring överallt bland folk, bara man har på sig ett munskydd. Inte med tanke på alla lagar om karantän etc som finns i olika länder, inte bara beträffande de som har symptom utan också beträffande personer i samma hushåll, klasskompisar etc. 

    Man får inte gå på mataffären när man har Corona, inte ens med munskydd, och jorden är rund. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-15 18:54:27 följande:

    Forskningen om munskydd är inte entydig, kan inte blir mer simplare än så.
    Tycker det är intressant att du ger och en konfimeriongbsbias och ignorerar den forskning som inte stödjer munskydds förträfflighet.


    Du kan använda munskydd helt utan restriktioner, är du medveten om detta?
    Inte heller är ett munskydd till för att kunna gå ut med symtom.,


    Förresten tyckte jag också att detta var intressant du ger och en konfimeriongbsbias 
    Fattar ingenting, men verkar intressant.
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-11-15 19:13:17 följande:
    Det som stoppar smittan bäst är att det finns stöd i lagen för de effektivaste åtgärderna - nu har inte Sverige lagar som ger myndigheter eller riksdag/regeings rätt eller möjlighet att begränsa alla människors fri- och rättigheter i samma utsträckning som andra länder kan. 

    Så frågan är väl egentligen vad som kan göras inom ramen för vad lagarna tillåter, eller?
    Om allt Sverige kan göra är att rekommendera, så skulle det ju i princip kunna åtminstone rekommenderas att inte gå på restaurang, gå i karantän om man nyss haft fest med coronasmittade, inte resa utanför regionen, inte umgås utanför hushållet, ha munskydd på bussen och ICA, kontrollera ventilationssystem på äldreboenden etc etc. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-15 21:07:13 följande:
    Allvarligt? Nu säger du åtminstone "forskning som visar att munskydd inte hjälper"  - vilket är det enda vi har påstått i den här tråden. Ingen har ju påstått att det direkt skulle skada. Och det är så HIMLA ENKELT att hitta. FHM har lagt ut en litteraturlista för just det ämnet:

    www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/statistik-och-analyser/analys-och-prognoser/litteraturlista-for-munskydd/

    Redan den första länken leder till en meta-analys som utvärderar 67 olika studier hittar inga direkta belägg för effektiviteten.
    Nu har du totalt förvirrat mig. Den första länken jag hittar, säger tex nedanstående.
    Alltså att användande av mask kan reducera smittade med 40-60%.
    What would we reply if we were asked what the effect of introducing face masks would have been if they had been made compulsory all over Germany? The answer depends, first, on which of the three percentage measures we found above is the most convincing and, second, on the point in time when face masks are made compulsory. The second aspect is definitely not only of academic interest but would play a major role in the case of a second wave.
    We believe that the reduction in the growth rates of infections by 40% to 60% is our best estimate of the effects of face masks.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-16 00:23:39 följande:
    Ja, om man inte kan sköta munskydd rätt, så är det en ökad risk.
    Precis, och om man inte lyckas svälja en alvedon, funkar det inte heller. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin