Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-12 14:45:39 följande:
    Alla dessa saker är förstås inte stora, uppenbara misstag, utan snarare något som rimligtvis kan hända. Hade FHM eller regeringen kunnat hämta dessa resenärer ifrån flygplatsen och hindrat dem från att åka taxi? Så klart inte!

    Och om du tittar på uppdrag granskning, så får du också veta att mycket kom ifrån Österrike, inte Italien och att de (Österrikarna) dolde den omfattande smittspridningen i t.ex. Ischgl.
    Nej men varför hade inte tester på flygplatsen? Eftersom de är så förtjusta i rekommendationer hade de åtminstone kunnat rekommendera att folk gick i karantän efter en resa till ett land där det finns utbredd smitta av ett livsfarligt virus. 
  • FuckGoggleAskMe

    Om jag förstått det rätt med alla dessa olika rekommendationer i olika regioner, finns det ställen där det inte avråds från onödiga resor. Och UD rekommenderar inte att avstå från resor till tex Belgien, Nederländerna, Italien, Polen, Spanien etc. Spännande strategi!

  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-11-12 16:40:45 följande:
    Du menar att de skulle mätt alla resenärers temperatur och lagt in de som visade högre temp än normalt eller hade andra symptom i varsin ambulans och kört dem till isolering?

    Eller vilken typ av tester menar du att det skulle gjorts på flygplatsen? Vilka tester menar du fanns vid den tidpunkten?
    Har noll insikt i när olika coronatester började finnas i Sverige. Fanns det inte då, så  kunde de väl åtminstone delat ut instruktioner om att gå i karantän och kolla efter symptom.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-12 16:53:24 följande:
    Jag vet inte om de hade kunnat fixa tester och personal för att kunna genomföra något sånt. Sedan är det ju frågan vilka man då skulle testa. Inte alla som kommer tillbaka från utlandet? Och om man bara hade testat dem som kom ifrån Italien, så hade man missat dem från Österrike (och även Schweiz, vid gränsen till Italien). Och OM man hade testat en del, vad skulle man göra? Det finns ju inte lagstöd att tvinga dem i karantän. Och de som testat negativt men utvecklat sjukdomen lite senare? De hade trott sig vara på säkra sidan och inte varit försiktiga. 

    Vilka länder som var farliga - det fick vi först veta bra mycket senare. Så som Österrike. 
    Tidigt i mars var det kännt att Corona fanns i Österrike. Åtminstone kunde de ha delat ut information och rekommendationer om tex karantän till alla som återvände från länder där det fanns Corona.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-11-12 16:19:19 följande:
    Ja, FHM ägnar sig nu åt att ha en dialog - det som Dalarna benämnde som "lotteriet" - någon gång per vecka med regionerna för att kunna skräddarsy sina expertråd för de olika länen. 
    Dessa lokala rekommendationer låter verkligen som ett lotteri! Och ingen vann. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-12 17:06:47 följande:

    När skulle detta ha varit, innan vi ens visste det var här?
    Eller efter vi lärde oss att det var här?


    Åtminstone när man visste att coronaviruset inte alls hållit sig i Kina, utan att det var här, dvs här i Europa, och att många svenskar återvände från länder med känd smitta.
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-12 17:10:20 följande:

    Viruset var här redan tidigt Januari, troligtvis redan i November och med tanke på vad andra länder som grävt i detta kommit fram till OCH med tanke på vilken strain som blev dominerande.
    Och inte var det den i IT/AT, då den fick vi kontroll på.


    Jag har skrivit flera gånger att så fort man fått kännedom om smitta i andra länder, borde man vidtagit åtgärder i Sverige, som tex tester av resenärer och rekommenderad karantän. Du menar väl inte att ingen i Sverige i dag bär på coronavirus som importerats från Italien eller Österrike? Eller att ingen dog av sådan smitta?
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-13 19:08:42 följande:

    Intressant! 


    https://www.johnsnowmemo.com/


    klyban skrev 2020-11-13 19:17:36 följande:

    Vad är?
    Är det nått som du vill ha lyft med länken så det finns nått att bedöma det du vill sagt med den?


    Uppropet som länken leder till är intressant. Hela texten.

    Mer än 6.900 vetenskapsmän och forskare har skrivit på. De uppmanar till drastiska åtgärder nu på en gång. All möjliga åtgärder, tex munskydd borde sättas in, innan det är för sent. 

    Med denna länk och kommentaren Intressant!, vill jag lyfta att jag finner innehållet intressant. Det vill jag ha sagt. Du kan bedöma det faktum att jag finner detta intressant, om du vill.

    Ett stort uppbåd av vetenskapsmän, forskare, läkare etc tycker att alla tänkbara insatser måste sättas in omedelbart, bl.a. för att förhindra att långa lockdowns behövs igen. Tusentals välmeriterade experter tycker att Tegnell har fel. Bland de betydelsefulla åtgärderna, tror jag knappast att de räknar att stänga pubar lite tidigare. 



  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-13 22:38:30 följande:
    Det finns inga vetenskapliga undersökningar som visar att munskydd ökar smittspridningen. Teorin om den falska tryggheten är bara spekulation som ingen har kunnat backa upp med vetenskapliga bevis. Din solfjäder går därmed från ?ingen effekt? till ?skyddande effekt?, vilket innebär att det finns enbart fördelar med att ta munskydd i bruk,
    Precis. Enligt min länk rekommenderar 6 900 vetenskapsmän att använda munskydd. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin