Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-22 19:54:57 följande:
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 14:20:48 följande:
    Näpp. Så var det inte, sade Tegnell. 
    Aj då! Jag hade hoppats på detsamma, en mildare variant. Här, går antalet smittade upp väldigt mycket, men det beror antagligen på att de utökat provtagningarna mycket. Fall av patienter som måste in på sjukhus, stiger något, men inte så mycket, och antal dödsfall fortsätter att vara lågt. 

    Eftersom antal dödsfall är låga, trots många fler bekräftade smittade, hade jag hoppats på att coronaeländet blivit mildare ... men kanske beror den nuvarande situationen här bara på att provtagningen ökat, och de flesta smittade är i åldern 20 till 30, så mindre benägna att bli svårt sjuka och dö. De skröpligaste har redan gått hän och på tex äldreboenden har dom restriktioner för besökare och skyddsrutiner. 

    Tegnell sade att det är när de unga som nu smittas börjar smitta de äldre (och då inte bara de äldreäldre) som antalet sjukhus- och intensivvårdsbehövande (och dödsfall) börjar öka. 

    Han sade ju också på en tidigare presskonferens att det kan vara så att Sverige är i en senare fas än resten av Europa. Sveriges nedgång av fall kom senare så Sveriges nästa uppgång av fall kan förstås också då komma senare än de andras. 
  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-09-22 20:14:50 följande:
    Pope Joan II skrev 2020-09-22 19:42:32 följande:
    Nej, den sorts är inte trevligt småprat. Det har du missförstått. Jag känner ingen som tycker att det är annat än komplett odrägligt och irriterande när människor gör på det där sättet. 
    Oförargliga kommentarer kan kännas som väldigt mästrande och idiotförklarande.

    En av mina assistenter på jobbet tyckte säkert hon var jättetrevlig en gång som berättade för mig väldigt detaljerat om hur kaffemaskinen fungerar, och hon lämnade mig dessutom skriftliga instruktioner ... hon skulle bort på semester och ville vara säker på att jag kunde fixa kaffe när hon var borta ... Wow, vilken utmaning!

    Jag tyckte emellertid inte att hennes oförargliga kommentarer och instruktioner var särskilt trevliga. För övrigt brukar hon upplysa mig om att jag borde diska min vattenflaska ibland, att glasen de ger bort gratis på mataffären inte är av någon superkvalitet och andra pärlor. Hon har ännu inte upplyst mig om att jorden är rund och inte platt, men det kommer väl. Det är inte trevligt att förutsätta att andra är förståndshandikappade eller att småprata om uppenbara saker.

    Ja, men verkligen! Jag har väldigt svårt för människor som känner sig nödgade att komma med dylikt totalt onödigt. Din kaffeassistents "oförargliga" instruktioner och kommentarer kan sannerligen inte främja hennes relationer. Men kanske tror även hon att hon ägnar sig åt trevligt småprat. Drömmer

    Jag får rysningar av sådana människor. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-09-22 20:45:33 följande:

    Så jag kom i alla fall i väg med cykeln - och du såg det.

    Tack -@


    Stödhjul.
  • Pope Joan II

    Så många fruktande alarmister som kom med inskärpande förmaningar idag. Varken FHM, statsministern eller socialministern verkar tro på att smittan tonar bort. 

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-25 11:31:43 följande:

    Många dör av infektioner som influensan var år.
    Dock så dör de på hemmen oftast, trodde dock inte att det var så dålig statistik på det som du påvisade där.
    Saken är att detta är människor som redan är uppe för att dö av hög ålder, eller kropp som inte längre funkar som den ska och klarar inte det allra minsta.


    Man bör nog gräva djupare i detta för framtiden, ser att siffrorna är väldigt upp och ned.
    Verkar som att det är först när influensan når utanför de äldre, som siffrorna drar iväg.


    Så när det gäller covid-19 så litar du på svensk och socialstyrelsens statistik, men när det gäller de vanliga återkommande och kända influensorna så tycker du att det står dåligt till med statistik-komptensen? 

    Varifrån hämtar du dina mer pålitliga och rättvisande siffror då?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-25 14:12:52 följande:

    Jag fått det upprepat av fackfolk ofta, jag blev förvånad att det inte var förankrat bättre i statistiken.
    Frågan är varför det är så, men det troliga är väl att man aldrig riktigt följt upp det speciellt bra på äldre som dör.


    Vilka "fackfolk" är det som redovisar mer rättvisande statistik för dig än vad socialstyrelsen publicerar? 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-25 15:30:10 följande:
    Kommer inte statistiken in, så går den inte föra
    Nej, jag förstår det. Men det jag inte förstår är att du får sådana rapporter ifrån ett så betydande antal "fackfolk" att du anser dig sitta på de riktiga siffrorna. Så vilka "fackfolk" rör det sig om? Hur många är de? Och varför meddelar de sig med dig?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-25 15:50:49 följande:
    Inte "fackfolk" utan fackfolk.
    Okej. Fackfolk. 

    Men det jag inte förstår är att du får sådana rapporter ifrån ett så betydande antal fackfolk att du anser dig sitta på de riktiga siffrorna. Så vilka fackfolk rör det sig om? Hur många är de? Och varför meddelar de sig med dig?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-25 16:06:19 följande:
    Det är svårt och uppbringa exakt fakta pga det verkar inte föras speciellt bra.
    Okej. Så det här fackfolket som rapporterar till dig menar att dödsorsaksregistreringen är bristfällig men bara när det gäller säsongsinfluensorna och inte när det gäller covid-19 - är det så jag ska förstå dig?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin