Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-09-12 21:31:38 följande:
    Eftersom du inte vill lyfta fram någonting från länken så gör jag det -du kanske menade något annat men då får du peka på det.

    Hur som helst framstår det lite 'dåraktigt' att peka på prat i media som källa för den strategi som FHM försöker driva.

    Nystedts 'mål' med flockimmunitet verkar han inte heller ha kunnat uppnå med den strategi som använts.

    emanuelkarlsten.se/tegnell-mejlen-sa-fick-flockimmuniteten-faste-hos-folkhalsomyndigheten/

    "Under presskonferensen förtydligar Nystedt att flockimmunitet ska ske lugnt och stilla, men att ?nog många i vår befolkning i Norrbotten ska bli immuna, naturligt?. Han poängterar att det skulle vara bra om det gick snabbare hos de unga. ?Jag tror att alla norrbottningar?nej alla är för mycket, men en stor del kommer att behöva gå igenom den här infektionen?. 


    Det blev ingen snabb smittspridning i Norrbotten och inte heller några tydliga effekter av flockimmunitet. I juni hade bara två procent antikroppar mot covid-19 i regionen, jämfört med förväntade tio procent. 


    ? Om avsaknad av antikroppar innebär risk för att smittas och bli sjuk, då har vi länge kvar innan vi är ?i hamn?, säger Nystedt när jag når honom.


    Målet med flockimmunitet, var det ett lokalt uppsatt mål, eller pratades det också om från Folkhälsomyndighetens håll, eller på någon annan nationell nivå?


    ? Både och. Det var väl primärt något som kom från Folkhälsomyndigheten.


    Hur kommunicerades det från Folkhälsomyndigheten? 


    ? Det jag minns nu var att det diskuterades i media. Flera aktörer. Jag tror jag såg det först i någon artikel med förre statsepidemiologen Annika Linde. Sen var det ju många som pratade om det och det var kurvor och grafer överallt. Statistik-Britton var ofta i ropet. Men jag minns däremot inte om jag sett det i något Folkhälsomyndighets-dokument. Men det är logiskt. När vi får en immun befolkning, då kommer de svåra fallen att sakta försvinna och de som smittas en andra gång blir lindrigare sjuka och mindre smittsamma. Så flockimmunitet är fortsatt något att längta efter. 


    Otydligheten i vad som gäller, vad flockimmunitet är och om vi använder oss av det eller inte, får många att frustreras. "


    Ibland vill jag inte lyfta något framför något annat utan tvärtom länka till något vars innehåll - hela innehåll - kan vara intressant att ta del av. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-12 21:58:38 följande:
    Vad exakt är det du vill lyfta i texten?
    Pope Joan II skrev 2020-09-12 21:12:22 följande:
    Ja, det är något annat jag vill lyfta fram. AndreaBD kallar Nystedt för dåre - något som jag uppriktigt tvivlar på att FHM håller med henne om. I samband med det tyckte jag att länken till Karlstens blogginlägg kunde vara av intresse. Du håller möjligen inte med om det, eller vad vill du lyfta fram med din kommentar?

    Vad är det som är intressant, du verkar inte riktigt greppa detta med länkar och vad man vill ha sagt med dom.
    Och jag trodde du var unik mot mig, men icke, detta verkar vara nått du brukar göra ser vi nu.


    Okey, lyft vad?


    Har du läst texten?

    Haha, jag verkar inte greppa? 

    Herre min je...
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-09-12 22:08:14 följande:
    Klybans anklagelser är aldrig svåra att uppfatta, där är vi helt eniga. Hans många upprepningar och inlägg med grava språksvårigheter, ja där kan jag också hålla med om att "präglas av" är ett uttryck som beskriver tråden utifrån hans aktiviteter. Upprepade anklagelser och krumbukter som antingen kan bemötas med "du har fel", förtydliganden, sarkasmer eller tystnad. Inget når fram, inget stoppar vederbörandes påhitt. Humörsvängningar kunde jag inte direkt hitta några. Är det något du känner av ofta?
    Precis. Och vederbörandes eget uttalande om hur hen "ändrar sig allt eftersom fakta ändrar sig" är ju skrattretande. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-09-12 22:10:10 följande:
    "Hat" är ett starkt ord jag reserverar för helt andra saker och personer. Känner du dig hatad när du blir påkommen med att fara med osanning?
    klyban har skickat mig PM där han velat diskutera mitt "hat" av honom. Jag har inte svarat - dels för att jag inte kan tänka mig värre öde än att sitta fast i en PM-"konversation" med klyban, men också för att jag naturligtvis inte hatar honom. Han irriterar mig och jag tycker att han förstör varje tråd han försöker delta i. Det är något helt annat än hatar honom. Jag ogillar djupt beteendet. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-12 22:17:11 följande:
    Humörsvängningar kan jag väl känna av ibland, t ex när jag vaknar upp och inser att det är måndagsmorgon.

    Då kan det svänga rätt ordentligt från en skön dröm till bister verklighet, i synnerhet om det regnar är mörkt och jag vet att jag måste ut med hunden.

    Men det brukar svänga tillbaka när vi väl är ute.
    Du skrev att du kunde leta upp tråden (trådarna?) i vilken/vilka du och klyban hamnade i konflikt om det var så att jag inte själv kunde leta upp den/dem. 

    Ja, tack. Gör det.
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-09-12 22:24:42 följande:
    Så vad tycker du om att Nystedt pekar på media som källa för målet med smittskyddsarbetet och FHMs strategi? Dårskap eller inte dårskap?

    Är det några andra speciella saker i Karlstens text som du reflekterar över och får dig att skriva 'dåre?'?
    Jag tycker inte att Nystedt är en dåre och jag tycker att Karlstens hela text är av vikt. Inte minst så de mejlväxlingar som återges.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-12 22:38:01 följande:

    Intressant påstående, och du som sagt du vill förstöra denna tråden och lägga den i sandlådan.
    PM måste du inte svara på, har ingen aning att jag ens fört en dialog över PM.
    Så måste varit helt betydelselös för allt.


    Alla förstår trådar som kritiserar din kritik om den är felaktig, så där känner jag mig inte det minsta unik för dig.


    Du är välkommen att starta upp tråden om du vill, men här fyller den inget syfte alls.


    Det har jag inte sagt. Jag har sagt att andra förstört tråden och att jag därför försökte få den borttagen (som i raderad).

    Här är två av alla dina meddelanden. Varför du inte inte minns att du skickat dem kan förstås jag inte svara på. Tradolan?

    Någon dialog har du aldrig fört, för jag har aldrig svarat dig. Betydelselöst för allt har dina många märkliga kontaktförsök förstås varit eftersom jag är helt ointresserad av en privat kontakt med dig. 
    klybansicken primadonna du är, anmäla hahaha
    2018-09-09klybanDitt hat emot mig måste göra dig sömnlös, har du testat sluta hata någon gång?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-12 23:05:52 följande:

    Kommer inte ihåg saker som inte betyder nått, men skriver jag så, så kom det av en anledning.

    Men intressant att du lyfter PM från 2018, det faktiskt bevisar min tes.

    Kunde inte sagt det  bättre själv, så tack för hjälpen!


    Jag postade de två första (som jag fick under den här varianten av mitt nick) för att inte genera dig ytterligare.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-13 06:35:58 följande:
    Ur mitt perspektiv skulle man kunna se på den svenska strategin utifrån en skala där man i den ena änden anser att om Sverige vidtagit liknande åtgärder som våra nordiska grannländer så hade äldreboendena och hemtjänsten kunnat begränsa smittspridningen till ett minimum, liksom samhället i övrigt hade kunnat göra, i andra änden på skalan anser man däremot att Sverige var ett offer för omständigheter som låg bortom FHM:s och regeringens kontroll och att vår strategi utifrån omständighetrna var och är fullkomlig. 

    Få om ens någon befinner sig åsiktsmässigt i närheten av den sistnämnda änden - men en del svenskar tangerar den förstnämnda ytterkanten och synpunkterna på den svenska strategin i en del av våra nordiska grannländer tycktes länge vara parkerade där. 

    Jag var inte ensam om att notera skadeglädjen i en del av rapporteringen om döda i Sverige när det såg som värst ut här, en parallell till de som här i tråden gillade ett kortfattat påstående om att 30 procent fler hade hamnat på sjukhus i Stockholm. 

    Vi har många coronaår framför oss men förhoppningsvis kommer smittspridningen att ligga kvar på låga nivåer här i Norden, så landskampen i coronabekämpning kanske till slut blir så långdragen och ointressant att man slutar jubla när man upplever att motståndarlaget gjort ett självmål.
    Skadeglädje? Är det vad du tror att en tumme upp, ett gillande betyder? Så när min nära vän gick bort i somras och hennes syster postade om det på Facebook och många, väldigt många som både älskade och respekterade henne, använde gilla-symbolen så tänker du dig att de gör det av skadeglädje? 

    Det var jag som postade inlägget om den 30% ökningen och de "gillanden" det inlägget fick skulle jag tänka mig handlade om att man gillade att någon uppmärksammade den saken eftersom det var en upplysning, en information, som också hade sin plats bland alla andra rapporterade händelser. 

    Jag tror inte det finns någon som känner skadeglädje över att det plötsligt blivit fler som behöver sjukhusvård och som riskerar ett allvarligt förlopp och/eller död. 

    Eller är det så du och ditt kluster känner när ni noterar en stor ökning av fall i våra grannländer och övriga Europa igen? 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-13 01:03:13 följande:
    Om man sätter ut en länk till en text utan kommentar så brukar det i allmänhet betyda följande:
    "Jag tycker att hela texten är intressant och läsvärd, och jag håller med om de slutsatser textförfattaren drar."

    Om det i en text finns ett intressant stycke, medan största delen av texten är irrelevant för sammanhanget, så brukar man nämna det i samband med att man länkar, eller så klistrar man in ett citat ur texten.

    Om man är av en annan åsikt än textförfattaren så säger man det i samband med att man länkar. Annars så kommer folk att göra den tolkningen att man håller med, och det vill man ju inte.

    Om du följer de här tumreglerna när du försöker tolka vad folk vill ha sagt med sina länkar, så kommer du att hamna någorlunda rätt. Det förutsätter ju förstås att du också läser texten som det länkas till.
    Tack.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin