Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-08-31 16:34:11 följande:

    Kan inte minnas jag gjort det en gång, men sure, borde varit med nån gång.
    Dock högerextrem, det har jag skrivit ofta.


    Och ja, när det klär sig i populism, och det klassiska sättet att diskutera.
    Som innebär man ska glömma av saker hela tiden.
    Och man ställer sig den udda frågan hur det gick till att Tegnell blev hat objektet nummer ett för högerextrema.
    Det talar för att min fråga är legitim, udda är att ingen svarar på det.
    Kanske man skäms att vara en.


    Så när du ställer dig den udda frågan hur det gick till att Tegnell blev hatobjektet nummer ett för högerextrema och ingen här svarar på det så betyder det att vi som inte svarar är högerextrema och skäms för att vi är det?

    Vilket vinnande sätt att diskutera på. Samma logik som Trump använder, och jag som trodde att han var din nemesis. Jag tvingas nu ställa mig den udda frågan om det inte istället är så att du beundrar honom, och jag bestämmer mig redan nu för att du gör det oavsett vad du svarar och om du inte svarar också. Helt legitimt gör jag det. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-08-31 16:54:21 följande:

    Vi känner igen retoriken ifrån en del och hur det diskuteras, där fakta är det hemskaste som finns.
    Dock ställer jag frågan.
    trumpen bryr jag mig inte om ens, dock hans lögner.


     


    Man msåte ställa sig frågan varför en del inte kan ta in fakta, som tex handen vi blev tilldelade oss med den omfattande smitta redan före vi visste om det ens var här.
    Detta är fakta som alltid ska glömmas bort, och et gör s på ett sätt att radarn åker upp direkt, då retoriken och de kortsiktiga politiska poängerna som för ofta inte ens stämmer.
    Och det är då jag ställer den fråga, och gjort det par ggr, sen har andra kommit med hur Greta inte längre är hatobjektet nummer ett  på dessa högerextrema forum.
    Detta är en grupp som inte är intresserade av en saklig diskussion.

    Nä, det gör du inte ens, utan du trodde det betydde nått.
    Men det är bara dina ord och påstående, och jag frågar.


    Men är osäker på om du förstår konceptet av en fråga, och med tanke på du aldrig svarar på när jag undrar vad exakt du vill lyfta och när du är vag.
    Och verkar som du inte ens vet, då du vägrar svara på frågor.
    Jag älskar frågor, och relevanta sådana.


    Säger du som inte ens kan svara ja eller nej på en mycket tydlig och väldigt kort fråga som den jag ställde igår - såg du intervjun med Tegnell i Agenda 23/8? 

    "Och det är då jag ställer den fråga, och gjort det par ggr, sen har andra kommit med hur Greta inte längre är hatobjektet nummer på dessa högerextrema forum. Detta är en grupp som inte är intresserade av en saklig diskussion."

    Vilken är "den fråga"? 
    Jag är inte medlem i och deltar inte på några av de högerextrema forum som du tydligen bevistar, ej heller är jag högerextrem så jag kan naturligtvis inte svara på hur sådana människor - den gruppen - resonerar kring vare sig Greta eller Tegnell. 

    Resten förstår jag över huvud taget inte. Jag vet inte vad "Nä, det gör du inte ens, utan du trodde att det betydde något" avser, betyder eller vad du menar med det. 
    "Men det är bara dina ord och påstående, och jag frågar" - ja, den meningen betyder ju liksom inget så det går inte att bemöta det du skriver. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-01 08:41:49 följande:
    Hmm, hade missat din analys av hittepå-ordet pangdemism.

    Det är väl - tror jag - bara jag som använder den beskrivningen av ett intellektuellt och emotionellt tillstånd.

    Din beskrivning motsvarar mycket väl min uppfattning om din orienteringsförmåga bland bokstäver.

    Jag skulle dock inte använda ett versalt P för pangdemister - ungefär som jag inte skriver Svenskar i diskussioner med dem som har för vana att skriva svenskar med versalt SGlad
    Ja, det har jag sett att klyban gör.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-01 13:37:45 följande:
    I egenskap av den som hittat på hittepå-benämningen hävdar jag total suveränitet över dess betydelse när jag själv använder detGlad

    Jag tror inte särskilt många inom kritikerklustret i just den här tråden är högerpopulister, däremot ser jag tydliga paralleller avseende debattteknik.
    Varför din wingman klyban skriver svenskar med stor bokstav och anklagar människor för att vara högerpopulister eller värre får du fråga honom om. Som tur är älskar han frågor. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-01 15:23:34 följande:
    Hmm, jag är inte så bra på engelsk eller amerikansk slang, men jag kan ju kolla vad wingman betyder.

    Aha, så du menar att det handlar om kärleksgnabb mellan honom och er damer. Ehuru ni tycks ha funnit och vunnit hans uppmärksamhet är jag tveksam om ni verkligen har vunnit hans gunst.

    Men skam den som ger sig och alla sätt är bra utom de dåliga, som min gamla mamma brukar säga.
    Nej, det menar jag inte. 

    Några kommentarer om den sakliga faktan rörande klusterspridning och superspridare?
  • Pope Joan II

    Det var ju bra besked idag om en generellt striktare hållning under hösten och därtill lokala utvidgade möjligheter till karantän och till och med - när det legala malandet är klart - rekommendationer om att partners/andra familjemedlemmar till covidsjuka får och kan stanna hemma i akt och mening att stävja smittspridning. Munskydd ska också införas/rekommenderas där sådana kan vara till nytta och gagn.

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-01 17:09:48 följande:
    Något som du presenterat?

    Jag kollar.

    Åhå, jag tycker nog att det finns så mycket mer som kännetecknar viruset än att det kan spridas i kluster av superspridare.

    Men det är givet att ett virus som som inte är särskilt smittsamt lättare kan smitta vid exempelvis fester då folk är nära varandra.
    Jag hade för mig att du var väldigt nedlåtande och spydig vid ett annat tillfälle när superspridare var ämnet. Men jag har väl förväxlat dig med någon av de andra coronanationalisterna - ni uttrycker er minst sagt förvillande lika.

    Hur som helst så var det återgivna ett ordagrant citat av vad Johan Carlsson sade på pressträffen idag. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-09-01 18:42:03 följande:
    Tegnell sa ju idag på presskonferensen att man räknar med såna utbrott, speciellt nu på hösten. Han säger dock att smittspridningen på våren var lite mera utspritt, medan man för hösten förväntar sig mer lokala klusterutbrott.
    Jag vet vad Tegnell sade på presskonferensen. Det jag återgav var vad Johan Carlson sade. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin