Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-08-19 18:45:32 följande:
    Jag har knappt tålamodet att lyssna på honom. Det tar evigheter tills han får fram något. Det är bara: "äh,...hm... ähem.... hm... äh ....." Sedan, om man har tur så säger han något vettigt. Han fördjupar det inte närmare, men det kan vara vettigt och sånt som man vill veta. Men det blir högst en sån sak. 
    Jag tycker att Carlson och Tegmark Wisell är de som är mest intressanta att lyssna till.

    Men nu vet vi ju vad du glömmer att berätta. 
  • Pope Joan II

    Intressant artikel i DN idag där följande sägs:

    ? Men det har också varit ett besvärligt kunskapsläge och är det fortfarande i viss mån. Sjukdomen har visat sidor och en utveckling som man inte kunnat förutse. Exempelvis den asymtomatiska smittan som först spelades ner.

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-08-22 13:41:26 följande:

    Här verkar det vara tvärtom än din personliga upplevelse. Folk med munskydd, uppskattningsvis på promillenivå, beter sig seriöst och 95 % av resten borde få undervisning på särskolenivå i smittskydd och att acceptera tillsägelser. Vissa blir t.o.m riktigt obehagliga och tar en extra sväng mot en (alldeles nyss i affären, en satkärring med barnvagn), andra surnar till. När jag tar på mig mask, då är enda gången en del håller avstånd självmant.


    Folkhälsomyndighetens generaldirektör var också nöjd med de som bär munskydd, han uttryckte sig positivt om dem på presskonferensen i tisdags.
  • Pope Joan II
    Tasmin skrev 2020-08-22 17:43:53 följande:

    Positiv var väl att ta i. Han sa att frågan är öppen om att använda munskydd till exempel i kollektivtrafiken... Men han sa också, att det bästa skyddet är social distansiering, tvätta händerna och var hemma om en känner sig det minsta sjuk.


    Han var positiv till maskbärarnas förmåga att rätt använda sina masker/munskydd. Vad gäller munskyddsfrågan i stort förklarade han att den inte var död och att det kan komma att finnas situationer i vilka det kan vara bra att bära munskydd som exempelvis vid besök hos vårdinrättningar (och förvånande nog vid tandläkarbesök).

    Kort sagt så gav han inte uttryck för att ha bevittnat den inkompetens som vissa i den här tråden ser vart de än tittar.
  • Pope Joan II

    Inte för att man i Sverige har någon skyldighet att uppge sin partitillhörighet men jag är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att bli Sverigedemokrat. 

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-08-24 21:51:36 följande:
    Efter att man citerar någon, försvinner andra citat i citatet. Man får kolla vad som stod innan man citerade. Jag skrev ju att jag missade det.

    Nej, du förstår helt enkelt inte ironi särskilt bra, med tanke på vad du skriver om det. Det funkar utmärkt i text för den som har lätt för det. Det är ett urgammalt sätt att förmedla sig i text. Helt utan vägvisande tonläge och kroppsspråk. För övrigt något man inte heller gör IRL, om inte någon har svårt att förstå utan hjälp. Börja med lite antika filosofer. Trodde dessutom du också tillhörde generation X. Men, men, alla kan inte vara lika.

    Dock får du vänja dig vid att den här pandemin inte bara kännetecknas av smitta utan även både sarkastiska och ironiska tongångar mellan lägren i brännande frågor. Utan "röst och kroppsspråk".
    Precis exakt så. 
  • Pope Joan II

    Trist med BNP-fallet kontra Norges. Också oroande med undersökningen som visar att 80% av de undersökta patienterna i studien som haft en svårare Covid-19 uppvisar hjärtmuskelinflammation eller svårare hjärtskada efter två månader som tillfrisknade. Det ger vid handen en potentiellt farlig situation för många, särskilt om Regionerna skulle vara nonchalanta med uppföljning, vilket det redan finns tecken på att de är. 

    Vi får väl hoppas att Folkhälsomyndighetens hälsodel kommer med tydliga och genomtänkta råd kring frågan så att inte människor i tron att de tillfrisknat helt faller döda ner efter en vanlig joggingtur eller en PW.

  • Pope Joan II

    Den "långsiktigt hållbara strategin" under vilken man låtit många människor smittas och bli sjuka i sjukdom det inte finns någon tidigare kunskap om är i mitt tycke oerhört riskabelt. Det kan visa sig - och visar sig också alltmer - att även människor med en enklare sjukdomsbild kan få men för livet. I värsta fall kan det förstås bli väldigt dyrt både ekonomiskt men framför allt ur det mänskliga perspektivet. 

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-08-26 12:56:41 följande:
    Noterar att du fick två "likes" för ditt konstaterande att inläggningarna hade ökat med 30 procent i Stockholm.

    Då förväntar jag mig minst lika många ogillanden när jag konsterar att såväl antalet covidpatienter på sjukhus och antalet covidpatienter som vårdas på IVA mer än halverats i Stockholm sen 17 augusti.

    Aldrig får man vara riktigt glad, anser nog somliga.
    Vem eller vilka som gillar respektive ogillar mina inlägg har jag lika lite inflytande över som du. Vidare så undanber jag mig eventuella insinuationer om att jag inte skulle vara glad över att det går åt rätt håll vad gäller den hittills så oerhört tragiska utvecklingen av pandemin och dess konsekvenser i Sverige. Jag är naturligtvis extremt glad över att människor inte längre dör av eller blir svårt sjuka i Covid-19. Det hindrar givetvis inte att jag fortfarande är starkt kritisk till strategin och utförandet av den. Jag ser det inte som att människor slutat dö tack vare strategin utan till trots för den. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin