Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-06 12:13:52 följande:
    klyban skrev 2020-11-06 11:36:21 följande:

    Jag vi alla vet, då nått svårt ord som du vill ha hjälp med aldrig kommer som uppstått.
    Kan inte hjälpa dig innan dessa svåra ord du behöver hjälp med.

    Och det är så otroligt talande och självförklarande de inte kommer.


    De två vill inte berätta vilket ord det är dom kämpar med att förstå, jag tolkar detta som det dom skrev var bara ord på en rad, utan mening eller mål.
    Och nått svårt ord existerade inte ens som de brottades med.

    Konfirmationsbias för dom som kämpar med det ordet, så ser jag nu att jag att det finns mer stavningar på.
    Som tex Konfirmeringsbias.

    Just denna uppstod främst i munskyddsdiskussionen, där man lyfte en forskning och sa KOLLA så bra det är med munskydd !!! !! !!!
    Och sen selektivt glömt av alla annan forskning som sade det precis omvända och vs.
    Nu är dock den diskussionen till 70% stendöd på munskydd(tveksam vi ens får ett riktigt svar om munskydd på mycket länge, även om forskning kommer trilla ut allt eftersom, ett ämne vi ändå måste forska i för framtiden.) , då forskningen spred ut sig som en solfjäder i påstående hur effektiva munskydd är, som var ifrån inte alls nästan till hur effektivt som helst nästan.


    Va??? Vad betyder bitarna i fetstil? Vad säger Tegnell om saker som inte ens stämmer? Ord som aldrig kommer som uppstått? 
    Behöver hjälp med att förstå ... tror inte enbart mer kaffe hjälper.
    klyban skrev 2020-11-06 12:37:52 följande:

    Ett perfekt exempel är tex flockimmunitet och fast Anders Tegnell säger att det inte är strategin.
    Och fast man upprepat detta var PK jag sett.

    Ett annat är när deras läkarroll stiger fram och bara pratar under evidens, det kopplar inte heller många och den problematiken det ger och ta orden som de aldrig kan ändra sig.

    Moderatorer berättade vi skulle vara mer ämnes relaterade, så du får berätta om det är nått svårt ord i nått inlägg du inte förstår.
    Så kan jag utveckla ordets betydelse för dig.
    Och upprepa det som moderator nyss sa vi ska sluta med, tänker jag inte göra.


    En roll som stiger fram och bara pratar under evidens? Ta orden som de aldrig kan ändra sig? Tyvärr tror jag inte att jag förstod din förklaring så bra heller. 
    Svårt att diskutera ett ämne när inlägg är svåra att tyda och budskapet är inhöljd i dimma ...

    Tack för erbjudandet om att förklara ord, men de enda ord jag inte riktigt förstår är de nyskapade orden som FDetc använder ibland (pangdemister etc, men det har personen förklarat). Det är däremot svårt att förstå dina meningsbyggnader.

    Är det något svårt ord som du vill att jag ska förklara för dig?

  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Q) skrev 2020-11-06 23:49:31 följande:
    Så om något inte är farligt och inte kostar liv, då är det nyttigt och räddar liv? Du förstår inte att vissa saker är ofarliga men verkningslösa?
    Jo det skulle det ju kunna vara. Kan du länka till någon studie som påvisar att munskydd är ofarliga men verkningslösa? Tidigare i tråden har det påståtts att munskydd tom är farliga. 
  • FuckGoggleAskMe
    Aniiee skrev 2020-11-09 19:32:59 följande:

    Så... ökningar i Spanien, Frankrike, Nederländerna och Sverige September-November... Who wants graphs? Ska jag göra grafer jämförande de nordiska länderna också? Eller ska jag helt enkelt skita i det?


    Låter intressant med grafer, jag röstar på det! Fast de nordiska länderna ligger ju så annorlunda till, så kanske mindre intressant egentligen. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-09 18:58:29 följande:
    Det hänger ju alltid mycket på hur folk beter sig. Kanske hade det varit bättre än i andra länder, även i längden, om folk hade upprätthållit social distans bättre. Det har dessutom börjat bra senare i Sverige och vi vet inte heller hur länge det dröjer i olika länder. 

    Jag tycker det är mycket förståeligt att han inte ville prata om det. Folk missförstår kanske saker och ting och dessutom gör det ingen nytta, som sagt, att konstatera att det är en andra våg eller att det inte är det. 
    Naturligtvis hade situationen varit bättre överallt, om man hållit bättre avstånd. I fetstilade mening förstår jag inte riktigt vad du menar med Det eller det. 

    Men är det inte underligt om Tegnell har lätt för att säga att andra länder har en andra våg, men vill definiera hur det är i Sverige på ett annat sätt? Såg att det är en ruskig ökning i Stockholm nu, usch!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-09 19:09:54 följande:
    Nej, kanske jag uttryckte mig slarvigt i mitt förra inlägg.

    Pfizers vaccin skyddar inte mot infektion utan mot symptom, precis som AstraZenecas kommande vaccin.

    Hoppas du förstår skillnaden.Skrattande

    Men hursomhelst - funkar det på riskgrupper så kan det ju innebära att dödligheten reduceras markant för dessa.

    Och det är inte kattskit, som min gamla mormor brukade säga.
    Nja, det verkar vara lite annorlunda tydligen

    Hopes are soaring that a Covid vaccine is within reach, following news that an interim analysis has shown Pfizer/BioNTech?s candidate was 90% effective in protecting people from transmission of the virus in global trials.

    https://www.theguardian.com/world/2020/nov/09/covid-19-vaccine-candidate-effective-pfizer-biontech

    Och här står det att det hjälpte 90% av vaccinerade att inte få COVID19.

    https://news.sky.com/story/coronavirus-pfizer-vaccine-found-to-be-90-effective-in-great-day-for-science-and-humanity-12128452

    Sedan var det väl väldigt mästrande att skriva Hoppas du förstår skillnaden - men ok, ska inte anmäla dig denna gång, pga idiotförklaring av andra. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-10 23:27:03 följande:
    DU har påstått att det skulle vara belagt att det verkligen ger något med munskydd. Du vet alltså bättre än FHM som säger att det inte finns! Då är det verkligen DIN bevisbörda. 
    Jag och andra har postat länkar här till olika studier som visar att det finns starka indikationer på att munskydd hjälper mot Corona. Konstigt nog har jag aldrig sett en länk till någon studie som visar att munskydd skyddar föga eller t.o.m. är kontraproduktivt, varken från FHM eller någon här i tråden. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-11-11 00:01:18 följande:
    En artikel med lite nyanserade aspekter på munskyddsanvändande  - ett inte så enkelt och entydigt kunskapsläge. En av de viktiga sakerna är är kanske detta: 

    "? Jag håller med om att ett bra munskydd kan vara effektivt i vissa situationer, och rent logiskt så borde det vara en bra åtgärd. Men själva poängen är att man måste testa innan man går ut med allmänna råd. Det är precis som med ett nytt läkemedel som kräver stora tester i det som kallas fas 3 och 4, alltså med många deltagare. Vi talar om användning i en hel population. Då måste man vara försiktig när det gäller allmänna rekommendationer, säger Kjell Torén, som också beklagar att debatten blivit så polariserad""

    www.forskning.se/2020/11/04/munskydd-eller-inte-det-ar-fragan/

    "Omvärlden skärper reglerna om munskydd i offentliga miljöer ? Sverige ligger lågt trots en skenande pandemi. Vissa forskare säger att munskydd räddar liv, andra att de inte är värda besväret. Så vad är sant?

    Gör vi rätt eller fel i Sverige som inte har en allmän rekommendation om att använda munskydd? Och varför är åsikterna så starka ? och så olika ? om munskydd? Det är väl bara att undersöka hur bra de fungerar, kan man tycka.


    I en genomgång i forskningstidskriften Nature i oktober 2020, konstateras att det är självklart att munskydden behövs inom sjukvården för att hindra smittspridningen, men när det gäller skydd som används av allmänheten är data ?röriga, olikartade och ofta snabbt hopkomna?. Och det visar sig att samma forskningsresultat kan leda till helt olika slutsatser beroende på vem man frågar."

    "? Vi vet att de fungerar och det är därför vi har använt dem i över hundra år i tidigare pandemier, och även i vardagslag på sjukhus. Sen är det en komplicerad sak att införa en allmän rekommendation. Jag vet att man kan använda dem fel. Jag är själv från Spanien och har sett hur folk beter sig där, när det är varmt, när man ska prata med andra. De blir lätt hängande på hakan. Så man behöver utbilda människor om hur de ska använda munskydden, och det kräver att det finns miljontals munskydd tillgängliga rent logistiskt. Det kostar samhället pengar, men det är ingen tvekan om att det är en viktig komponent för att hantera pandemin."

    Han får visst mothugg av Åsa Melhus som är professor i klinisk vid Uppsala universitet. Hon är tveksam till att tyg fungerar bra som skydd, och anser att munskydd överhuvudtaget inte alltid är en bra sak.


    Självklart inom sjukvården

    ? För oss inom sjukvården är det självklart med munskydd även om det inte ger ett hundraprocentigt skydd. Men man ska komma ihåg att munskydd är ett komplement till andra åtgärder. Och fel använt skyddar det inte alls, säger Åsa Melhus som har lång erfarenhet av munskydd i arbetet, men är betydligt mer tveksam till munskydd som ett sätt att hantera pandemin.


    ? Det kräver kunskap och träning. Vi ser ju att munskydden ofta dras upp och ner och då kommer viruset på händerna, och sen vidare därifrån. Om man ska införa krav på munskydd krävs det en rejäl pedagogisk insats med kampanjer på tv och allt som hör till. Man ska komma ihåg att det kostar. Jag är glad att vi har valt den linje som vi har gjort, eftersom det är rätt jobbigt att bära munskydd. Nu när vi ser att många blir smittade, som just nu här i Uppsala. kanske det kan vara värt det. Men på platser med få fall, skulle det vara mindre meningsfullt."

    "Labbresultat kontra verklighet


    Man kan alltså se att olika typer av munskydd kan hindra viruset i laboratoriemiljö, men trots det så är evidensen fortfarande svag för att munskydd har effekt mot spridningen av coronasmitta i en större befolkningsgrupp. Det säger Kjell Torén, professor och överläkare på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg på avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa.


    ? Jag håller med om att ett bra munskydd kan vara effektivt i vissa situationer, och rent logiskt så borde det vara en bra åtgärd. Men själva poängen är att man måste testa innan man går ut med allmänna råd. Det är precis som med ett nytt läkemedel som kräver stora tester i det som kallas fas 3 och 4, alltså med många deltagare. Vi talar om användning i en hel population. Då måste man vara försiktig när det gäller allmänna rekommendationer, säger Kjell Torén, som också beklagar att debatten blivit så polariserad"

    "Så då är väl saken klar?


    Inte alls visar det sig. Det finns en rad invändningar. En av dem är att sådana här studier bygger på antaganden om att folk verkligen använder munskydden och att de gör det på rätt sätt. Samtidigt med munskydd införs ju också en rad andra restriktioner om att hålla avstånd, förbud mot folksamlingar, stängningar av butiker och restauranger med mera, med mera. Är det då munskydden eller de andra reglerna som har mest effekt? Det är svårt att skilja ut vilken verkan de olika åtgärderna har.


    När det gäller Jena-studien är Kjell Torén tveksam.


    ? Det kan hända att siffrorna stämmer, men det är ingen systematisk genomgång. Det är en enda studie som behandlar några veckor på en plats. Man kan inte luta sig mot ett så litet material och dra allmänna slutsatser, säger han.


    Jan Lötvall gör en helt annan bedömning.


    ? Evidensen för munskyddens effekt mot smittspridning är stark. Personligen tror och tycker jag att vi kunde ha ett mycket öppnare samhälle om vi rekommenderade munskydd åt alla i publika sammanhang inomhus. Vi skulle kunna gå mer på bio och kanske teater om det krävdes. Äldre skulle kunna röra sig mer i samhället. Kanske med lite ytterligare åtgärder för vissa arrangemang."


    Ok, så jag efterlyser studier på att munskydd skyddar föga eller är skadliga. Du kontrar med en artikel där ett flertal experter uttalar sig om studier om munskydd, där det finns indicier på att munskydd hjälper, men som experterna utvärderar på olika sätt. Tja, alltid något. 
    Många av experterna tyder det som att munskydd hjälper, andra säger att det finns för få indikationer på det ... men om många experter tror att det hjälper (fast inte supersäkert) varför inte använda det då?
    Dessutom var det en artikel i dag (som jag inte hann läsa) där det stod att i USA anser myndigheterna nu att det finns starka indikationer på att munskydd även skyddar den som bär dem mer än man trott innan. 
    Jag väntar fortfarande på alla dessa länkar till studier om hur odugliga munskydd är ... jag har just kokat sonens munskydd inför morgondagen, och jag måste nog handla i morgon, så mitt munskydd ligger klart. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-12 11:32:41 följande:

    Självändamålet är skapa nått som inte finns och för en framtid, och givetvis kostar det pengar

    Majoriteten av dom 6000 skulle dött nu ändå, så vad skulle poängen med att ta upp de som alltid dör, det är bara överdödligheten som berättar nått.


    Förresten nu när vi snart summerar upp året, hur blev det med underdödligheten, vilken storleksordningen blev den till slut och upp tills nu?
    Den fick vi inte tydligen prata om innan av någon väldigt udda anledning, men nu har det gått tid nog för se vad den blev.


    Här syns överdödligheten 2020.
    Under perioden 2015-2020 är det värst 2020 ...

    https://www.svt.se/datajournalistik/overdodlighet-under-corona/
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin