Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:48:10 följande:

    Jag är oerhört nyfiken på vilka reaktioner samma tilltag från min sida hade fått! Tänka sig om jag mått dåligt, testat mig för Covid-19 och därefter gått och handlat och meddelat det här - något säger mig att jag inte hade kommit i åtnjutande av samma milda och förlåtande bemötande som AndreaBD fått. 

    Men var lugna. Jag skulle aldrig någonsin få för mig att bryta mot några av FHMs rekommendationer. Faktum är att jag hela tiden efterlevt dem plus några extra säkerhetsnivåer till. Men det betyder förstås inte att jag inte kan bli smittad, någon annan som inte är lika noga kan ju se till att jag får det och till ingen nytta ångra sig efteråt. 


    Ja jag hade nog blivit virtuellt stenad, och antagligen du också.
    Själv använder jag munskydd och handsprit maniskt, och sitter mestadels instängd i mitt hus. Beställer hem all mat och går till affärer bara i undantagsfall, typ 1 gång varannan vecka. Jobbar hemifrån sedan i mars. Ett par dagar var jag tvungen att snyta mig ibland, då lämnade jag inte huset. För övrigt har jag varit friskare än någonsin på sistone, pga att jag inte kommer i kontakt med andra, och inte ens blir förkyld. 

    Förstår inte det där med det grumlande omdömet, som ledde till att gå ut på stan trots symptom ...
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-02 15:07:46 följande:
    Jag vill absolut inte anklaga någon. Men jag har också varit 100 % säker att jag inte skulle göra så! Man vet inte, när man inte har varit där. Jag vill helst inte ens gå in i detaljer. Inte bara min man, utan också hans bästa vän som var här och också smittades hade en sus om vad de fick göra och inte göra - när de väl var sjuka. Min man sa bara "vaddå, får man inte???" Och kompisen gick varje dag ut och i affärer, ganska i onödan. Man blir lite konstig i huvud av viruset. Och man kan få en slags panik - och det hade jag definitivt inte trott att jag skulle få.
    Blir lite konstig i huvudet av virus? Det var den sämsta ursäkten jagat hört hittills. 
  • FuckGoggleAskMe

    Just nu känner jag mig bara förkrossad över vad som hänt i Wien, där jag har flertalet vänner ...  ids inte titta på inläggen här. Usch så fasansfullt!

  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-03 00:05:06 följande:

    Just nu känner jag mig bara förkrossad över vad som hänt i Wien, där jag har flertalet vänner ...  ids inte titta på inläggen här. Usch så fasansfullt!


    Hoppsan, det här var bara ett halft inlägg, som sändes iväg av magiska krafter. Jag hade ursprungligen en ide om att skriva något om att Österrike behöver verkligen inte terrordåd på toppen av Coronaeländet lika lite som Frankrike behöver terrordåd som läggs till deras coronaelände.
    Och mina muslimska vänner i Österrike är speciellt förkrossade över dessa terrordåd, dom känner sig ju lite träffade trots att de inte alls förespråkar extrema handlingar. Sammanfattning - jäkla skit! 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-03 11:11:24 följande:

    Sorry, tryckte fel knapp. Skulle bara säga att min man är hemma igen, det verkar inte vara någon direkt fara.

    Annars så är diskussionerna här just nu så okonstruktiva och jobbiga att jag inte orkar med dem just nu.


    Är glad att din man är hemma igen och är ok, det är det viktigaste.
    Däremot, som en sekundär grej, kan jag ju inte begripa att du faktiskt begett dig ut på stan med symptom ... jag och ett antal andra personer jag känner, kan faktist dö av få COVID19, så jag är ju inte så imponerad av hur du betett dig. Min son behöver sin mamma ett antal år till, så jag vill verkligen inte ådra mig någon smitta p.g.a. omtänksamma människor. 
  • FuckGoggleAskMe
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-03 23:37:21 följande:
    Är glad att din man är hemma igen och är ok, det är det viktigaste.
    Däremot, som en sekundär grej, kan jag ju inte begripa att du faktiskt begett dig ut på stan med symptom ... jag och ett antal andra personer jag känner, kan faktist dö av få COVID19, så jag är ju inte så imponerad av hur du betett dig. Min son behöver sin mamma ett antal år till, så jag vill verkligen inte ådra mig någon smitta p.g.a. omtänksamma människor. 

    Menade förstås, icke omtänksamma människor. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-03 00:23:01 följande:

    Det ser inte bra ut inte.


    Såg ett klipp, och där valde man att filma istället för att kasta akvariumet i huvudet på dom.
    Som faktiskt jag skulle gjort om om nu jag skulle utföra något våld i mitt liv mer.

    Det var i nått land såna där kom och sköt, då kastade man tegelstenar på dom.
    Det var skoj och se att terrorister fick tegelstenar i huvudet.(komemr ej ihåg vart)


    Först trodde jag det var Schweiz  dom sköt och lite förvånad att det skedde där och med tanke på hur duktiga man är med vapen där.


    Sen sekunden senare så insåg jag det var AT.


    OT - Förresten, en gång när jag var i Wien, blev jag vittne till en otäck olycka som involverade en gammal man och en spårvagn. Ingen filmade. Ett par tog hand om mannen, någon ringde ambulans, någon stoppade trafiken etc. Inte en enda jag såg filmade och la ut på medier, vilket jag förstått att fallet ofta är i tex Sverige.

    Polisen i Wien har nu tydligen fått en mängd filmer från allmänheten beträffande terroranslaget, vilket dom är tacksamma för. Det hjälper dom i deras arbete nu. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 18:14:45 följande:
    Jag är helt medveten om att Sverige har mycket begränsade lagliga möjligheter. Däremot har jag inte stött på texter som beklagar den situationen, däremot många som hyllar frivilligheten, och som säger att människor är bättre på att följa frivilliga rekommendationer än tvingande lagar. Jag tror inte att det är så.
    Läste nyligen om Holland. Där har dom tydligen delat ut många hundratals böter under sept-okt till folk som inte respekterat coronalagarna. Och en hel del människor har varit på allmänna platser med symptom etc enligt någon undersökning, så jag tror ju inte att lagar helt avskräcker folk från att bryta mot reglerna, men nog hjälper dom. Tydligen kontrollerar dom mer nu i Holland och är mer benägna att ge böter än tidigare. Detta budskap hade tydligen gått hem, och nu sjunker antalet syndare. 
    Så pga det och annat, tror jag verkligen att lagar och böter hjälper. Kommer inte ihåg några siffror nu, men tydligen har tex spansk polis drivit in många tusen på böter, och folk skärper sig mer och mer. 
    Och då är det ju mycket striktare regler än i Sverige ... 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-04 18:07:50 följande:
    Världen är större än Sverige, smittan finns i alla länder, länder har olika strategier. Kan du fundera på ett svar mot den bakgrunden?

    Eller om vi antar att svenskar har en alldeles egen mentalitet, tror du att svenskar i Sverige är mer benägna att följa de frivilliga rekommendationerna i Sverige, än vad svenskar i t.ex. Storbritannien följer brittiska lagar?
    AndreaBD skrev 2020-11-04 18:48:55 följande:
    Förstår du inte vad han säger? Det GÅR inte! Inte med lagarna som vi har i Sverige i nuläget. Då skulle man behöva ändra dem först, och det hinner man kanske inte göra tills pandemin är över. 
    Förstår du inte vad ABC skriver? ABC undrar om P tror att svenskar generellt sett beter sig bättre med rekommendationer eller med lagar. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-06 11:11:03 följande:

    Jag älskar såna här självförklarande frågor om svåra ord, där alla ser att det var aldrig nått svårt ord man inte förstod.
    Då inget svårt ord kom som behövdes redas ut  Solig

    Och varför jag använder dom svåra orden ibland/sällan, ja det har jag redan berättat(Som är att precisera och/eller n förklarar större skeenden i diskussionen.

    Covid-19 är komplicerat ämne, och kräver svåra ord ibland.
    Och jag är en lekman som inte så ofta använder dom, och förstår nu varför man missförstår vad det Anders Tegnell säger om saker som inte ens stämmer.
    Kan det vara så enkelt att Anders Tegnell också har för svåra ord för dig?

    Om du ska ha nått och hämta i denna, så får du vackert prestera ett svårt ord du har svårt för.
    Nått säger mig att inget svårt ord kommer behövas förklaras och med tidigare erfarenheter av dessa COVID-19 diskussioner.


    Kanske du kan slänga med dessa COVID-19 beräkningar som var så vikta med en miljon plus en miljon som du var exalterad om, ja, ända tills jag frågade vad det var för beräkningar om COVID-19.


    klyban skrev 2020-11-06 11:36:21 följande:

    Jag vi alla vet, då nått svårt ord som du vill ha hjälp med aldrig kommer som uppstått.
    Kan inte hjälpa dig innan dessa svåra ord du behöver hjälp med.

    Och det är så otroligt talande och självförklarande de inte kommer.


    De två vill inte berätta vilket ord det är dom kämpar med att förstå, jag tolkar detta som det dom skrev var bara ord på en rad, utan mening eller mål.
    Och nått svårt ord existerade inte ens som de brottades med.

    Konfirmationsbias för dom som kämpar med det ordet, så ser jag nu att jag att det finns mer stavningar på.
    Som tex Konfirmeringsbias.

    Just denna uppstod främst i munskyddsdiskussionen, där man lyfte en forskning och sa KOLLA så bra det är med munskydd !!! !! !!!
    Och sen selektivt glömt av alla annan forskning som sade det precis omvända och vs.
    Nu är dock den diskussionen till 70% stendöd på munskydd(tveksam vi ens får ett riktigt svar om munskydd på mycket länge, även om forskning kommer trilla ut allt eftersom, ett ämne vi ändå måste forska i för framtiden.) , då forskningen spred ut sig som en solfjäder i påstående hur effektiva munskydd är, som var ifrån inte alls nästan till hur effektivt som helst nästan.


    Va??? Vad betyder bitarna i fetstil? Vad säger Tegnell om saker som inte ens stämmer? Ord som aldrig kommer som uppstått? 
    Behöver hjälp med att förstå ... tror inte enbart mer kaffe hjälper.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin