Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-08 17:50:34 följande:
    Mm, men den illustrationen avser ju ett genomsnitt av befolkningens åsikter och värderingar - till coronatrådarna har det ju svärmat in nick, oftast anonyma, med värderingar som mer hör hemma i värderingsillustrationens nedre vänstra hörn.

    Forumets "nationalister" har hittat ett helt nytt slagfält där de i vanlig ordning avskyr det Sverige står för och i vanlig ordning fokuserar på enskilda representasnter.

    Varför blir jag inte förvånadSkrattande
    Ah, så nu ska du byta ut ditt eget påhitt "pangdemister" som du kallat alla kritiker för mot "nationalister" som kritikerna kallat dig/er för... så kreativt av dig.

    Hmm du verkar ju vara inne på samma spår som klyban här, ingen får kritisera Sveriges sk strategi för då "avskyr" man det Sverige står för och "fokuserar på enskilda representanter".... och det är ju såklart inte alls nationalistiskt Drömmer

    Är det du som avgör vem man får kritisera och vad Sverige står för?
    Och är inte åsiktsfrihet oxå något som Sverige för och hur hänger dina pro censur argument ihop med det?
    Det kanske tom är så att det är du själv som avskyr det som Sverige står för när du propagerar mot åsiktsfrihet (kritik och ifrågasättande)?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 18:14:29 följande:

    Du verkar inte förstå hur myndigheter och samhället fungerar och efter jag läst detta inlägg.


    Japp, det demokrati är allmän kunskap som man får lära sig i skolan
    klyban skrev 2020-07-08 18:14:29 följande:

     


    Fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för nå konsensus är min inställning, men skoj att du försökte drivla bort det med fabuleringar om mig.


     


    Du menar den där faktan som du själv inte bidrar med och som du själv hela tiden blandar ihop med dina egna spekulationer? I så fall skulle man behöva censurera bort hälften av dina egna inlägg, eller ?

    Menar du på fullt allvar att en demokrati bygger på konsensus och att de enda folk får uttrycka är sånt det råder konsensus om klyban? Jag börjar misstänka att du missuppfattat totalt vad demokrati är för det där låter väldigt fascistiskt.
    klyban skrev 2020-07-08 18:14:29 följande:

     


    Jag har massor av kritik, och IVO tagit upp mycket av detta.


    Jasså, men ändå verkar du tycka att andra inte får kritisera Sveriges sk strategi. Är det bara du som får vara kritiskt klyban? Och är det du som avgör vad man får kritisera och i hur hög grad?

  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 18:18:18 följande:
    Man ställer frågan redan, så vad vill du ha sagt som du inte klarar av och säga?
    Vad jag vill ha sagt är precis vad jag skrev, eller behöver du ha det ännu tydligare?

    Iof har du ju blandat ihop fakta med spekulationer om fakta tidigare så detta kanske är någon liknande missförstånd?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 18:22:44 följande:
    hahahaha

    Strategier .. hrmmm
    Och med det vill du ha sagt vadå?

    Är fakta om att något existerar detsamma som spekulationer kring vilka effekter det haft/kommer ha?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 18:18:35 följande:
    Du läser illa - det tycker jag.

    Sen tycker jag också att kritik mot Sveriges strategi inte är samma sak som hatat mot Tegnell.

    Jag tycker vidare inte att inlägget i fråga förbjuder kritik mot Sveriges strategi

    Vidare tycker jag att det är osakligt att kalla stategi för sk strategi

    Jag tycker att din sk kritik är ett klart uttryck för snacket om att kritisk inte ska få debatteras och ges motargument.

    I övrigt så lever i ett fritt land och du får kritisera i stort sett vem du vill hur du vill - och du får acceptera att det kommer argument mot din kritik och din sk strategi för hur du kritiserar Flört
    Nähe, så att påstå att kritisera Sveriges strategi är detsamma som att hitta syndabockar menar du inte alls är att propagera mot kritik och ifrågasättande?

    ja du får väl tycka som du vill, jag tycker Sveriges sk strategi inte är en strategi utan snarare avsaknaden av verklig strategi. Men visst kan man kalla att låta en smitta löpa fritt för strategi, en väldigt dålig sådan.

    Det ena handlar ju om kritik mot att kritisera Sveriges sk strategi medan det andra handlar om kritik mot att kritisera åsiktsfrihet. Du blandar nog ihop äpplen och päron här.

    Va bra att vi är överens om att man får kritisera Sveriges sk strategi. Japp jag accepterar absolut att man kritiserar mina åsikter, det är vad vi alla gjort här sen tråden startades. Välkommen in i matchen!
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 18:41:18 följande:

    Märkligt, det lustiga i det hela hade vi stängt ned landet, så hade hatet varit det samma.
    För detta handlar inte om något sakligt hat, utan om ett hat mot de styrande som inte är deras egna och alla som inte är egna är korrupta.


    Och hur vet du det klyban?
    Hur var det där med skillnaden mellan fakta och spekulationer?
    Enligt dina egna sk regler så borde du nu genast censurera bort ditt egna inlägg eftersom det är en spekulation och inte fakta.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 18:43:10 följande:

    Det är fortfarande aerosoler man pratar om där det är en gigantiskt skillnad mellan en luftburen smitta och en droppsmitta som aerosoler är.
    Och ingen semantik i världen kan ändra på det, dock forskning, dock är den du nog nu tänker på den om aerosoler stannar i luften länge, luftburen smitta stannar mycket längre.


    Men fortfarande en indikation på att FHM rekomendationer om 1,5 meters avstånd inte räcker och något som styrker behovet av användandet av ansiktsmask för att inte sprida aerosoler och något som som FHM motsatt sig.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 18:47:25 följande:

    Det är ingen större gissning att vi komemr få leva med COVID-19 och nu med denna okontrollerade spridning som vi har i en del länder.
    Och stänga ned sitt land i evigheter är ingen hållbar lösning för nått land, kanske Norge kan streta emot länge och med deras 10000 miljarder.


    Så inte mcyket till spekulation, dock kan ett vaccin eller mirakelmedicin ändra detta.
    Men då är ju det självförklarande varför spekulationen inte slog in.


    Nejdå, det är ingen gissning att vi kommer leva med covid-19 länge, det är sant. Men hur man sen väljer att hantera spridningen är en helt annan sak och där står Sverige ganska ensamt i sin sk strategi.

    Ingen har haft för avsikt att stänga ner sina länder för evigt, det är något FHM fanklubb hitta på själva. Vad man däremot gjort i bla våra grannländer är att stänga ner kraftigt i ett tidigt skede för att få smittspridningen under kontroll och förhindra onödiga dödstal. En strategi som för övrigt verkar fungerat väldigt bra.

    Ekonomin är oxå ett löjligt argument som redan visat sig vara falskt då våran ekonomi inte alls klarat sig bättre än andras. Och som New York Times nu kallar för  avskräckande exempel .

    https://www.nytimes.com/2020/07/07/business/sweden-economy-coronavirus.html 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-08 18:53:02 följande:
    Förvisso.

    I vissa kretsar är yttrandefrihet synonymt med att inte bli motsagd, blir man motsagd så har yttrandefriheten kränktsSkrattande
    Och aldrig har som man känner sig själv känner man andra än i just denna tråd Drömmer

    Här sitter folk och propagerar för att Sveriges sk strategi inte får kritiseras och drar sedan på sig offekoftan och känner sig censurerade när det påpekas för det att enligt åsiktsfrihet så får man visst kritisera vad som helst.
  • Anonym (man)
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 19:05:31 följande:
    Och aldrig har som man känner sig själv känner man andra än i just denna tråd Drömmer

    Här sitter folk och propagerar för att Sveriges sk strategi inte får kritiseras och drar sedan på sig offekoftan och känner sig censurerade när det påpekas för det att enligt åsiktsfrihet så får man visst kritisera vad som helst.
    Och aldrig har som man känner sig själv känner man andra varit så sant som i denna tråd... ska det stå.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin