Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-07-08 16:06:26 följande:

    Man bemöter nya studier genom glasögonen av alla studier i samma ämne.
    Det är en grundläggande syn på forskning, även om den i sig är individuell.


    Och ändå sitter vissa här och tar ut segern i förskott och menar på att t-cell immunitet ÄR en vedertagen fakta?

    Om det är en studie så borde den väl genomgå alla grundläggande prövningar innan man ens kan dra någon slutsats.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 16:08:48 följande:
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 12:47:13 följande:
    Han har avfärdat allt som andra säger utan att förklarar varför hans teorier skulle vara bättre. Det ÄR arrogans. Vad som är BÄST för ett land är inte vad en person bara tycker för att han känner för det, vad som är bäst för ett land borde vara vetenskapligt belagt och BEVISAT.

    Ingen har sagt att Tegnells strategi skulle passa någon annan för ingen annan vill ha Tegnells strategi, Det som sägs är att Tegnells strategi var fel för Sverige för resultaten blev ju väldigt dåliga.
    Du verkar leva i en villfarelse om att FHM är en isolerad ö utan kontakt med verklighet och omvärld. Smittskydd och smittsprårning är naturligtvis en professionell verksamhet med väl utarbetade strategier för olika scenarion och olika förutsättningar - det är långt ifrån en enmansshow som du verkar vilja framställa det som.

    Hatet du presenterar är osnyggt som bara den

    Så här gjorde Finland med smittspårning i mars - "enbart människor i riskgrupper eller med allvarliga symptom testas"



    Och du verkar leva i villfarelsen att FHM öht brytt sig om vad resten av världen sagt och att läsa saker som man sen skiter i är detsamma som att ta till sig information och göra något vettigt av det.

    Jo alla vet att FHM inte består av enbart Tegnell, dock är Tegnell deras representant och hur han bemöter ifrågasättande eller kritik kan absolut ifrågasättas.

    Om du så dramatiskt vill kalla kritik mot Sveriges sk strategi för hat så får du väl göra det. Jag skiter fullkomligen i vad du personligen tycker om mig.

    Japp men Finland hade ju oxå en helt annan strategi och låste ner samhället betydligt mer än vad vi gjorde, alla resanden sattes i omedelbar obligatorisk karantän vilket vi inte gjorde.  Varför tar du inte upp alla saker som Finland och övriga grannländer gjorde men som vi inte gjorde istället?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 16:22:38 följande:

    Ja, det är ett vedertaget fakta, men i vilken nivå vet vi inte.
    Det krävs mer frågor för få svar på sånt.


    japp t-cell immunitet vet alla existerar, hur utbredd den är i Sverige och vilka konsekvenser det haft/får är en helt annan sak,

    Ja en process som tar lång tid precis som det tar tid att framställa ett vaccin och därför är det ju en bra i dé att inte ta onödiga risker och låsa ner saker tills man fått ner smittspridningen och hålla den på ett minimum tills man utrett alla frågetecken. Det är vad de flesta länder valde utom vi.

    När det dör folk som flugor och en smitta härjar fritt i ett land så finns det all anledning att vara otålig. Att gäspa och skita i hur många som dör eller smittas är inte tecken på tålamod utan snarare likgiltighet.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 16:41:01 följande:
    Jag tycker ingenting om dig - men jag tycker att hatet mot en person du driver i tråden är j*vligt osnyggt.

    Det går att skilja på sak och person Solig
    Och jag skiter som sagt helt och hållet i vad du personligen tycker om mitt sätt att skriva. Däremot svarar jag gärna på sakliga argument om ämnet i tråden.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 16:46:13 följande:
    Så här säger Norges Frode Forland ( ungefär AT i Norge)

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Qo14JW/sveriges-restriktioner-borde-kommit-pa-plats-snabbare

    "Norges motsvarighet till Anders Tegnell heter Frode Forland och är smittskyddsdirektör vid Folkehelseinstituttet. I Norge har hittills 236 personer dött i covid-19, i Sverige 4 395.

    Varför har ni lyckats så bra?


    ? Regeringen gick in hårt vid rätt tidpunkt. Det blev ett stort samhällsmedvetande från alla när restriktionerna infördes den 12 mars. Alla fattade att det här är allvar, det är nu, säger Forland.


    Vad säger norrmannen på gatan om situationen i Sverige?


    ? Man är väl lite förvånad, att det blivit så olika. Själv är jag förvånad att det kunde bli så stor skillnad utifrån de relativt små olikheterna i tänkande.


    Men det är ju ganska stora skillnader i hur Sverige och Norge gjorde?


    ? Nej, inte så stora, det handlar mest om snabbheten i början. I Sverige tog man det lite stegvis uppåt, i Norge gick man rakt upp och sen stegvis neråt. Men det är ett missförstånd att Norge haft en total lockdown. Folk har alltid kunnat gå ut, vi har inte heller stängt restauranger och köpcentra, och kollektivtransporter har varit igång hela tiden."

    "Sverige har nu nästan tio gånger fler döda än Norge, sett till invånarantalet. Hur ser du på det?


    ? Det är förvånansvärt stor skillnad. Sverige sade i ett första läge att man förväntade sig en spridning i samhället som inte kan slås ned, medan Norge och Danmark gick in och ville slå ner det. Det var en strategi som tycks ha varit mycket lyckad. Men i det långa perspektivet vet vi inte ? och det håller jag med Anders Tegnell om ? vad som blir det bästa resultatet, efter ett eller två år.


    Har man haft en gammal tankegång i Sverige, gått efter vad som hänt vid tidigare pandemier?


    ? Kina, Sydkorea och Japan kunde med samhällsåtgärder faktiskt slå ner den här epidemin. Man måste använda den kunskapen så snabbt man kan också i andra länder, inte bygga på det som har skett under tidigare influensapandemier.


    De svenska experterna tittade för lite på Kina och Sydkorea?


    ? De har väl tänkt att det här sprids som andra epidemier, man kan inte slå ner det."


    Mmm, fast för varje sån artike kan man hitta 10 andra som säger raka motsatsen :)'

    Norges smittskyddsdirektör riktar direkt kritik mot statsepidemiologen Anders Tegnell, och framför allt hans föregångare Johan Giesecke.


    Frode Forland säger att de uttalar sig för tvärsäkert ? och att det inte har förts någon kritisk debatt i Sverige om strategin.


    ? Det känns som att man vill stötta sin egen regering och strategi. Men Sverige går ju emot hela världen, säger han till Svenska Dagbladet.

    Det var i en intervju med NRK
     på onsdagen som vice hälsodirektören Espen Nakstad kommenterade Sveriges sätt att gripa sig an coronapandemin. I intervjun kallar Nakstad Sveriges strategi för ?bromsstrategin? och påstår att grannlandet planerat för att ha ett större antal sjuka hela tiden:


    Men i grannlandet Norge ? där myndigheterna satt in de hårdaste restriktionerna någonsin i fredstid ? väcker den svenska linjen förvåning.


     


    ? Vi i Norden har en lång historisk kunskap av att använda isolering och karantän för att skydda oss mot smittor. Det är väldigt märkligt att svenskarna nu går emot denna kunskap, säger professorn och smittskyddsläkaren Bjørg Marit Andersen, tidigare vid Oslos universitetssjukhus.


    Det har visat sig vara ett bra val av den norska regeringen att gå längre än den svenska när det gäller hanteringen av coronaviruset. Det säger landets tidigare statsminister tillika tidigare WHO-chef Gro Harlem Brundtland till Svenska Dagbladet.


    ? Hittills har många liv räddats genom att vara tuffare när det gäller social distans, säger hon.


     


    Visserligen pågick en diskussion i Norge huruvida det var rätt väg att stänga skolorna ? men i dag råder konsensus om att det var det, enligt Gro Harlem Brundtland.

    etc, etc, etc.....

  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 16:54:28 följande:
    Det går naturligtvis bra att svara på sakliga argument med osakligheter och hat mot en myndighetsperson.

    Att du inte följer råd och rekommendationer om att detta är lite som att kasta sten i glashus. Men det går naturligtvis lika bra det också{#emotions_dlg.flower}
    Och jag skiter fortfarande i hur du tycker jag borde skriva, jag skriver som jag vill och du får skriva som du vill.... 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-08 17:21:15 följande:

    Det är ju som du säger där, att nedmonteringen har gjort oss svagare inför tex virus, kan tänka mig det finns fler områden där nedmonteringen är ett hot mot oss som medborgare i Sverige.(nog om det)


    Man vill hitta en syndabock där ingen finns, och den syndabocken ska finnas i nuvarande styre TILL VARJE PRIS.


    En del verkar inte förstår det är människor som smittar, och äldrevården går inte stänga ned då det sköts av människor
    Men då väljer man istället säga att dom stackars äldre dör ensamma, två meningar som aldrig är förenliga med sig själva.
    Dock är det både sorgligt och tragiskt att de får dö själva.


    Allt vi ser i "diskussionen" med dessa element, det är kompartmentaliseringar i tron det säger nått, istället för lyfta blicken och se vad man kan göra framför oss.
    Denna grupp är totalt ointresserade av den, därför kommer vi få fortsätta lyfta in fakta i dessa kompartmentaliseringarna, om och om och om och igen, och om och om och om igen, då glömma verkar vara den primära diskussionstekniken.


     


    Jag skulle hellre ha en diskussion om hur vi löser framtiden och äldre.


    En fråga som vi aldrig komemr lösa, men troligtvis kan förbättra mångfalt mot nu.


    Bara se på IVO´s rapport om kommunernas äldrevård och de brister som är där.
    Jag tror enda lösningen är att förstatliga äldrevården igen, och ha  bättre rutiner på hur saker och ting sköts, och det kostar pengar, och då kommer dessa hatar bara bli än mer upprörda.


    Nja det är snarare så att myndigheter och politiker har fått befogenheter av oss medborgare som för med sig ett ansvar. Vi ger dem makt men de har oxå ett ansvar för att göra något vettig av den makten vi gett dem. Och om vi då tycker att de misslyckats totalt med att göra något vettig av den makten så är det inte mer än rätt att de ställs till svars för det, för det är den viktigt del av demokratin att kunna ifrågasätta makten.

    Det du propagerar för är snarare ren diktatur där medborgare inte får ifrågasätta eller kritisera myndigheter eller politiker för då utser man syndabockar enligt dig. Enligt dig ska medborgarna bara hålla med och hålla tyst och låta politiker och myndigheter göra precis som de vill så länge de vill.

    Men det lustiga är att det baaaara gäller corona strategin som du då råkar hålla med om, andra saker som du själv är kritiks mot är det däremot heeelt ok att ifrågasätta eller kritisera. Så mao säger du i denna tråd och ämne emot vad du själv propagerar för i andra ämnen, vilket blir enormt bisarrt.

    Du kanske borde fråga dig själv varför du har så olika åsikter om åsiktsfrihet och demokratiska principer i olika ämnen. För det vore ju enormt synd om du har helt olika inställningar till det beroende på vad du själv råkar tycka om just det ämnet.  Det kallas i så fall för dubbelmoral
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-08 17:29:50 följande:
    Men man behöver väl inte sätta in hårda restriktioner om inte de gör någon nytta.
    Sen kan man ju diskutera vad man anser att "nytta" betyder.

    Enligt Sveriges teorier så är ju mycket av det andra länder anser vara nyttig onödigt.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-08 17:40:53 följande:
    Precis vad jag också tänkte direkt - T-cells-immunitet ÄR fakta. 
    Japp dess existens är fakta, hur utbredd den sen är i Sverige/världen och vad det fått eller kommer få för konsekvenser är däremot något som behöver utredas.

    Vi kanske inte ska blanda ihop fakta om sakers existens med spekulationer kring vad det fått för effekter eller kommer få för effekter i samhället.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 17:49:38 följande:
    Och så kom det obligatoriska snacket om att kritisk inte ska få debatteras och ges motargument..

    Var har jag sett det förut ...

    Nåja, vi lever i ett fritt land och du får kritisera i stort sett vem du vill hur du vill - och du får acceptera att det kommer argument mot din kritik

    Solig
    Japp, klart det behöver påpekas när vissa argumenterar för att man inte får ifrågasätta eller kritisera FHM. Kläcker man ur sig såna argument så kommer det givetvis bemötas med självklarheter.

    Absolut, argumenterat för våra ståndpunkter kring Sveriges sk strategi har vi gjort hela tiden, men klybans argument handlade snarare om att man inte får kritisera den Svenska sk strategin och det är något helt annat än att ha åsikter om strategin i sig.

    Vad tycker du själv? Får man eller får man inte kritisera Sveriges sk strategi?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin