Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-02 14:38:47 följande:
    Hmm, jo det framgår så gott som alltid att pangdemister tror att pandemin är över i och med att man försett altaret med lås och munskydd.

    Den är inte över och därför kan man inte utvärdera dess effekter globalt och nationellt.

    Men i likhet med andra nyauktoritära strömningar så söker pangdemismen enkla svar på komplicerade frågor.

    Dessutom, pangdemister finns det kanske också i andra länder, men jag reserverar benämningen till främst trådens tankesmedja, samt kanske någon norska som anser att svenskarna borde låsas in och bara få gå till affären och handla med munskydd på, förutom de som har lantställe som av oklar anledning anses kunna fara fram och tillbaka dit. Förmodligen utgick norskan från sin eget behov av en "hytte".Skrattande
    Nja, det är nog snarare så att du klistrar på egna påhittade åsikter på dina meningsmotståndare (som att tro att pandemin är över) för att på något sätt försöka framstå som som rationell. Men det förtar fortfarande inte att du och övriga frälsta är ganska ensamma i världen med era fantasier.

    Jo, det finns idioter i alla länder, dock är världen ganska enig om vilken strategi som gäller och Sverige är ganska ensam i sin strategi. Visst kan man med en dåres envishet försöka få världen att hålla med Sverige, men jag tror det blir ganska svårt med tanke på våra resultat.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-02 16:28:07 följande:

    Återkom när när det är klart, det är först då du kan få en poäng.


    Dock löses aldrig nått med populism och politiskt agenda, utan det berättar mer att man är ointresserad att göra nått bättre.


    Och då måste man ställa sig frågan varför man är här.(ja, mer än populismen och den politiska agendan, för man säger inget med den)


    Återkom när du insett att världen är större än FHM.

    Japp helt korrekt, och nationalistiskt narcissism är ju en slags populism så du kanske borde lär dig något av dina egna "visdomsord"

    En annan bra fråga man borde ställa sig är, hur kommer det sig att man är så ensam i världen med åsikter?
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-02 16:51:17 följande:
    För att använda maratonmetaforen som var frekvent för någon månad sen.

    Pangdemisten har en mycket klen uppfattning om längden på ett maratonlopp.

    Jag har för övrigt sprungit några maraton - dock inte tillsammans med några pangdemister, tack och lov. Det skulle ju vara pinsamt med någon som redan efter några kilometer vid otaliga tillfällen har förklarat att loppet är över.

    Men så småningom kommer man säkert att utvärdera och jämföra olika förhållningssätt till pandemin. Det är ju t ex inte säkert att lockdownländer som Storbritannien, Italien, Spanien och Belgien kommer att fortsatt vara de länder som har högst andel avlidna.

    Om några år kan man ju också jämföra överdödligheten som förmodligen är ett mycket bättre mått på pandemins effekter än mer eller mindre tillförlitlig sjukdomsstatistik.

    Ett annat mått skulle kunna vara medellivslängden, alltså hur den förändras 2020 och framöver.

    Pangdemister tycks ju också i stor utsträckning vara etnocentriker såtillvida att det bara är västvärlden som räknas, med undantag för Kina då vars metoder inspirerar. En inte alltför vågad gissning är att de indirekta dödsfallen i fattigare länder (lockdownrelaterade) vida kommer att överstiga de dödsfall som direkt beror på covidsmitta.
    yadayadayada, som vanligt en massa irrelevant pladdrande.... du ser ju själv hur svårt du har för att förklara hur ensam du är i världen om dina åsikter Drömmer
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-03 13:45:15 följande:
    FHM har inte hand om världen.
    De har bara hand om Sverige och resultaten är katastrofala.

    kanske dags för FHM att inse att de inte vet bäst?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-03 13:45:55 följande:
    En frågeställning som inte går ha innan man har facit, så då får man vackert återkomma när det är inne.
    Så det du säger är att den Svenska strategin inte får ifrågasättas förrän pandemin är över?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-05 10:49:32 följande:
    Ja, om folk ens ni närheten klarade av att använda dom korrekt.
    Dock inte nödvändigt på de allra flesta platser, även säger ju studierna att det är rätt små skillnader.
    Så för att några inte klarar av att använda dem korrekt så är det bättre att skita i dem helt och hållet, vilken underbar logik...Tomte
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 11:10:32 följande:

    Lustigt att du nu jämför med de som inte hade en tidig initial smittspridning, du vet den som började i december kanske tom tidigare.
    Rätt lustigt faktiskt, och att du är medveten du tar exempels om inte har någon betydelse för vår situation.
    Mycket intressant.


    Lustigt hur du försöker snacka bort dagens realitet med en massa BS. Oavsett anledning så är det fortfarande ett faktum att Sverige INTE fått kontroll på smittspridningen och att påstå att Sverige lyckats väl med det är ren lögn.

    Mycket intressant....
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 11:26:54 följande:
    Intressant läsning, i synnerhet kommentarerrna. GP:ledarsida har verkligen kommit att bli en plats där läsare som är skeptiska till övrig gammelmedia känner sig hemma, ett variant på Avpixlat/Samhällsnytt, men endär skiten i hörnen inte är lika påträngande.

    Påståendet att regeringen vilseleder om överdödlighet förblir dock bara ett påstående, antinegn för att hon inte kan belägga påstående eller också för att de hon riktar sig till inte ska stötas bort av besvärande siffrorSkrattande

    Som jag minns det var det väl Tegnell som sa att vi inte längre har någon överdödlighet, och då utgick han väl antagligen från veckor som låg tillräckligt långt tillbaka i tiden för att det inte ska finnas någon eftersläpning och antog att antalet döda minskat ytterligare efter dessa veckor.

    Jag är åtminstone glad att regeringen förlitar sig mer på expertmyndigheter än på gapiga proffstyckare på GP.

    https://www.di.se/nyheter/1400-tegnell-uppdaterar-om-coronalaget-folj-folkhalsomyndighetens-presstraff/
    Ja men självklart är ju alla ifrågasätter tegnellbibeln i klass med avpixalt. De är ju inte rättroende.

    Oja, det är en oerhörd tur att vi blint följt våra andliga ledare, utan dem hade ju vi kunnat hamna i samma situation som våra grannländer....
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-04 23:40:23 följande:
    Nej, jag tror inte att de enklaste maskerna håller tillbaka något virus och tycker det är bättre att råda folk att inte alls använda buss eller tunnelbana, eller högst vid tider då det inte är mycket folk. 

    Naturligtvis kan det inte direkt skada att sätta på sig en mask, men nyttan är tveksamt och folk brukar inte göra en massa olika åtgärder, så det kan vara smart att koncentrera sig på de som ger mest säkerhet, och där är masker inte på topp direkt. 
    Annars finns ju ganska gott om bevis för att masker hjälper väldigt bra från att sprida smitta till andra och anledningen till att WHO rekommenderar det. Att FHM är idioter och tror sig veta bättre än resten av världen betyder inte att masker inte hjälper, det betyder snarare att FHM tappat kontakten med verkligheten, men de har de ju gjort sen första början.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 11:35:51 följande:
    Okej, men man får också tänka på att WHO måste tänka generellt, för alla länder. Och länder har olika förutsättningar. De umgås olika. I vissa länder kan man kanske knappt tänka sig att inte vara nära andra människor. Dessutom har många länder haft karantän och har sedan öppnat upp igen och då finns det risk att folk går tillbaka till sitt vanliga liv och blir oförsiktiga. Då är det kanske bra att de har masker, för att de vill nu träffa folk igen och det går inte att hindra dem.

    Men i Sverige där vi inte haft någon karantän kan vi förväntas hålla lagom med avstånd till andra människor hela tiden. Och t.o.m. Stockholms kollektivtrafik har ju anpassat, dvs. rekommenderat att man inte åker med dem. Sedan kan man gärna använda mask ändå som en extra säkerhet om man vill. Jag ska också kolla om jag kan fixa en om jag skulle behöva åka till stan nån gång. 
    Jag vet inte vilken planet du lever i, men i den här planeten så håller folk INTE avstånd vilket oxå märks tydligt i den höra smittspridningen och varför vi BORDE använda masker.

    Lite kontakt med verkligheten skulle inte skada... bara för att Tegnell säger "håll avstånd" så betyder inte det att alla gör det vet du....

    Såhär ser det i bussar på den här planeten...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin