Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-07-07 22:06:03 följande:
    Vågor under din bussresa? Är du säker på att det inte var vanlig åksjuka eller yrsel du kände av - bussen såg ju rätt tom ut på fotografiet du postade, så det fanns såkert gott om vingelutrymme i bussen.

    jMm, om du syftar på svenskans definition av mutationer så är jag hyfsat påläst och för att vara ett RNA-virus är ju sarscov2 stabilt, vilket borgar för att ett eventuellt vaccin kan bli relativt långtidsverkande - liksom för övrigt den immunitet som följer efter att man haft covid-19, i synnerhet t-cellsvarianten.
    AndreaBD skrev 2020-07-07 19:06:08 följande:
    Nja... jag tycker inte att det vore så farligt. Varför skulle de i något café spara ens personuppgifter? Jag skulle lita på att de slänger dem, och då skulle det inte störa mig. De verkar lita på uppgifterna. 

    Jag tycker i en sån här situation kan man göra undantag. Det betyder ju inte att det är ett kontrollsamhälle annars. 

    Är det bara på de tyska caféerna?

    Vi var och fikade igår, i centrala Stockholm, det var nästan folktomt inne på caféet. Då har det varit betydligt mer trängsel på alla livsmedelsbutiker jag handlat på under hela den här coronaperioden.

    Ska man ha ett smittspårningssystem som verkligen fungerar så måste det nog vara kopplat till våra mobiler och möjligheten att spåra våra rörelser på individuell nivå.

    En av kritikernas i den här tråden startade en gång en tråd där hen varnade för att staten chippar alla nyfödda barn, hen hade tagit ett aprilskämt på allvar - annars hade det varit någon för en auktoritär stat att drömma om, en chippad befolkning där varje mänsklig rörelse kan spårasSkrattande
    Nej, vågorna som skvalpar runt i din skalle Flört
    Med vågor menar jag givetvis att virus ofta kommer i vågor, du vet den där som WHO varnat för?... men det tror jag nog att du förstod.

    Det har inte kommit ut nåt vaccin än, och t-cells immuniteten är som sagt fortfarande under utredning, men du tar ju såklart ut segern i förväg och tror att pandemin är så gott som över i Sverige.

    Bra att det inte var fullt på fiket, dock är det ju semestertider nu så stockholmarna har nog fullt upp med att sprida smitta i resten av landet. Dessutom speglar inte just det fiket du var på alla fik i hela Sverige, och på det så sprid ju smittan även på andra ställen än fik.

    Ja det går att lösa smittspårning, om andra lyckas så borde vi oxå kunna det. Dock krävs det ju att smittspridningen är under kontroll först vilket den inte är i Sverige.

    Nja jag tror inte man behöver chippa, andra har ju tydligen lyckats bra utan chip, däremot borde man nog chippa eller helst låsa in idioter som tror att frihet är detsamma som att kunna smitta andra som man vill och att en fri stat är detsamma som en stat som sitter med tummen i röven och låter en smitta skörda liv utan att göra något åt det. 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-08 11:31:38 följande:
    Snarare tvärtom - eller åtminstone flexibelt och verklighetsanpassat att tro att en startegi skapad för svenska förhållanden passar bäst för svenska förhållanden.

    De nyauktoritäras vurm för enkla lösningar som ska pasa alla länder och alla individer hör bäst hemma bland inspiratörerna - den kinesiska ledningen med Xi jinping i spetsen.Skrattande
    Haha, vilken fin omskrivning av arrogans och narcissism.

    Iof är det ganska typiskt nationalnarcissistisk att tro att man är unikast i hela världen, men i verkligheten är ju Sverige ganska likt våra grannländer. Men vi var de enda som valde fel strategi och resultaten blev därefter.

    Det är oxå väldigt typiskt nationalnarcissister att tro just deras land är det enda som är fritt och alla andra auktoritära. För det ligger ju lite i narcissismen att tro sig vara lite bättre än andra på alla plan även när man gjort bort sig totalt

    Man behöver inte åka hela vägen till Kina för inspiration, det räcker men Norge, Danmark och Finland Solig
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 11:47:28 följande:
    Spanien - ny smittspridning pågår

    https://www.hbl.fi/artikel/fler-omraden-isoleras-igen-i-spanien/

    "Omkring 70 000 invånare i Galicien i nordvästra Spanien isoleras återigen från omvärlden på grund av spridningen av coronaviruset.Inskränkningen följer på att cirka 200 000 invånare fått samma dom i Katalonien i nordost.

    ? För tillfället. . .  har vi 106 positiva fall, vilket innebär en ökning från föregående dag med 21 fall, säger Jesús Vázquez, vid Galiciens hälsovårdsmyndighet, vid en presskonferens i regionhuvudstaden Lugo.


    Han tillägger att det anses nödvändigt att skärpa restriktionerna och "isolera oss själva från möjligheten till exponentiell tillväxt vilket tenderar att inträffa i fall av samhällssmitta vilket, här, ännu inte har inträffat".


    Det innebär att alla invånare i staden La Mariña, cirka 14 mil öster om A Coruña förbjuds att lämna sitt grannskap och att folksamlingar på fler än tio personer förbjuds. Området kommer i ett första skede att isoleras i fem dygn medan myndigheterna analyserar utvecklingen.


    Under lördagen beslutades att över 200 000 människor, däribland invånarna i staden Lleida med runt 140 000 invånare, isoleras från omvärlden efter en ny virusvåg i Katalonien i Spanien.


    Boende i grevskapet Segrià, i den västra delen av Katalonien, blev förbjudna att röra sig utanför den avspärrade zonen. Resor in i området förbjöds också."


    Japp och Melbourne stängde ner igen, smittor går i vågor, det vet alla utom Tegnell och hans kult på FL såklart för det tror att Sverige är så "unikt" att det inte gäller oss.Tomte
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-08 12:00:53 följande:
    Mm, det kan jag tänka mig att du tycker.

    Jag anser inte att man ska låsa in dem som har en annan åsikt än min om vad som är den bästa smittskyddsstrategin för Sverige.

    Men jag förstår fullt ut att detta liksom är en självklarhet för somliga nyauktoritära pangdemister.

    Nåväl. Hoppas att du låter dig nöja med fotohobbyn. Dt finns ju många bussar att fotografera.

    Lycka tillSolig
    Japp, sinnesförvirrade människor utan koll på verkligheten utgör ju en fara för samhället
  • Anonym (man)
    Anonym (.) skrev 2020-07-08 12:14:06 följande:
    Det är just här Sveriges strategi har en fördel. Fundera lite på detta.
    Fördelen att ha många döda och okontrollerad smitta? 
    Jag tror ganska många länder i världen skulle se det som en nackdel. Inte en fördel.

    Om man bara låter smitta härja fritt utan att göra någonting så kommer man såklart inte behöva göra några åtgärder för man har ju aldrig gjort något ändå. men att kalla det för en "strategi" är ju en lögn. I så fall ska man kalla det för avsaknad av strategi.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 12:15:41 följande:
    Jag tycker det verkar som att du inte har en aning om vad Tegnell vet eller inte vet - FHM har hela tiden pratat om möjligheten till fler vågor av smittspridning och att viruset verkar hoppa och ge upphov till klustersmitta.

    Det 'unika' verkar snarare vara grälsjukheten med en lönskan att skuldbelägga enskilda personer - något Tegnell och hans kult på FL inte verkar syssla med Solig
    Och jag tycker du går för mycket på vad Tegnell säger istället för vad verkligheten säger och vad omvärlden säger . Sveriges strategi blev ett fiasko, att ha så många döda i ett land med så liten befolkning och en smittspridning som fortfarande inte är under kontroll efter så lång tid kan inte kallas för något annat än ett fiasko oavsett vad Tegnell säger.

    Du är såklart fri att tycka vad du vill om andras inlägg. 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-08 12:32:22 följande:
    Man gjorde vad man kunde. Varför Sveriges situation skulle vara annorlunda? Det skrev jag ju  i förra inlägget. I jämförelse med Finland, Norge och Danmark fick vi in mer smitta samtidigt och det spred sig snabbt. 
    Och du tror inte att anledningen till att det spred sig snabbt var pga att man inte gjorde något?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-08 12:36:08 följande:
    Det har han väl aldrig sagt heller! Han kanske har sagt att det passar Sverige bäst? Alla länder har olika förutsättningar, man kan inte göra likadant överallt. Den tanken, att den svenska strategin skulle passa ALLA länder är så naiv, så jag kan vara säker på att någon som Tegnell inte skulle säga något sånt. 
    Han har avfärdat allt som andra säger utan att förklarar varför hans teorier skulle vara bättre. Det ÄR arrogans. Vad som är BÄST för ett land är inte vad en person bara tycker för att han känner för det, vad som är bäst för ett land borde vara vetenskapligt belagt och BEVISAT.

    Ingen har sagt att Tegnells strategi skulle passa någon annan för ingen annan vill ha Tegnells strategi, Det som sägs är att Tegnells strategi var fel för Sverige för resultaten blev ju väldigt dåliga.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-07-08 12:45:06 följande:
    Den snabba och utbredda smittspridningen beror på fler olika faktorer - och visst gjorde man någontong, men kanske just inte (man) Flört 

    exponentiell smittspridning.
    smitta från länder där smittspridning var okänd
    smittspridning innan alpresenärer kom tillbaks
    Man gjorde för lite och försent, det är något som präglat den Svenska sk strategin hela tiden.

    Och inte nog med det man valde strategi utan att ha koll på hur saker fungerade i praktiken. Undersökningen som görs nu bland äldrevården visar ju klart och tydligt att förutsättningarna fört att skydda våra äldre enligt Tegnells strategi inte fanns och då kan man fråga sig hur en myndighet som ska välja Sveriges strategi vid en pandemi inte har koll på det eller ens bryr sig om att ta reda på om förutsättningarna finns? Och varför man väljer en så riskabel strategi som bygger på flockimmunitet med så dålig koll? Är inte det vad man normalt kallar inkompetens?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-08 14:48:10 följande:
    I Sverige kan man också få böter. Eller snarare, man kan få sin lokal nedstängd eller förlora sitt jobb. Är det inte allvarliga påföljder som får folk att tänka till. Och i Tyskland heter det också "rekommendationer". Men de har lyckats sälja det på ett annat sätt till omvärlden. Svenskarna uppfattas som mesiga  och det är pga HUR man säljer sitt koncept till omvärlden. 
    Nja, skillnaden är väl att vi här nöjer oss med uppmaningar och hot men sen händer det inte så mycket mer i praktiken, och om man nu skulle göra något så är det redan alldeles försent för då har ju smittspridningen redan pågått ett tag som sen sprids exponentiellt.

    I Sverige nöjde vi oss med att rekommendera folk att inte åka runt i landet och sprida smitta medan man i andra länder såg till att ingen kunde sprida smitta utanför sitt område genom att blockera in och utfarter.

    I Sverige nöjde vi oss med att be folk stanna hemma om de inte kände sig friska medan man i andra länder såg till att folk stannade hemma.

    Det är liksom en väldigt stor skillnad mellan att uppmana folk att följa regler och att se till att folk följer regler.  Att enbart förlita sig på uppmaningar är en extremt korkad strategi för människor gör inte alltid som de blir ombedda och när det gäller smitta så räcker det med några få för att starta nya utbrott.

    Att folk inte alltid följer uppmaningar öht diskuteras som om det vore nån slags nyhet är i sig bisarrt för hade det varit så hade vi inte behövt poliser och rättssystem i Sverige, då hade det räckt med att be folk att inte begå brott och så skulle det bara bli så och så vet vi alla att det aldrig någonsin varit.

    Det är ju under all kritik att SL nu själva ska behöva be om befogenheter för att kunna neka passagerare att kliva på bussar då folk tydligen skiter om det blir fullt eller ej. De befogenheterna borde de haft från första början och att folk öht fyller  bussar vittnar i sig om att uppmaningarna inte följs och då kan man fråga sig varför FHM inte förutsett det problemet eller gjort något åt det?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin