Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-07-06 15:31:45 följande:

    När man läser vissas inlägg i den här tråden kan man verkligen förledas att tro att det är förbjudet att vara öppet kritisk till den svenska strategin, det är som om en del verkligen vill slå ner den demokratiska rättigheten.

    Obehagligt.


    Ja, verkligen obehagligt att se fanatisk nationalism i sin allra renaste form. 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 15:46:17 följande:
    Eller behagligt. Helt beroende på hur man ser på kritik.

    Nu är ju jag rätt van vid synpunkten att åsikter som är kritiska mot Sverige inte får kritiseras eftersom detta kränker yttrandefriheten.

    Skrattande
    Ja det är nog bra att du vant dig vid kritik i en tråd som heter Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin  och handlar om just kritik mot sveriges sk strategi.

    Men den lilla detaljen hade du kanske glömt i din fantasibubbla ?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 16:19:29 följande:
    Bussar..... och du kan ju själv gå och mäta i en vanlig buss, hur långt dessa stänger är ifrån varandra. Nej, det är kanske mer än kameravinkel. Någon har bearbetat bilden dessutom. 
    Mmm precis vad du sa om överfulla krogar oxå
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-07-06 16:16:45 följande:
    Att LÄSA skulle kanske underlätta? Dels har jag aldrig förnekat det och vi pratade om bussar, inte krogar. 
    Jodå Andrea, när en bild på en överfull postades så bortförklarade du även den med exakt samma argument om "kameravinklar"
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 16:27:15 följande:

    Det finns tillräckligt med bevis för December, inte 100% men bra nära.


    Och letar man vidare så är jag rätt säker på man kommer hitta än tidigare, som de andra som haft en tidig omfattande initial spridning.


    Here we go again...

    Det har ju redan påpekats för sig minst 150 ggr att ingen har bestridit när viruset kom in till Sverige... dock finns det inga som helst bevis för att det skulle vara anledningen till det fiasko vi ser idag. DET är helt och hållet dina egna fantasier och spekulationer, jag skrev till och med ett exempel på skillnaden mellan spekulationer kring fakta och själva faktat i sig.... men du fortsätter ändå att framföra dina egna fantasier om varför det blev som det blev som fakta och påstår att folk "glömmer" att ta med det i sina argument. Varför i hela friden skulle någon vilja ha med dina spekulationer i sina argument?

    Kan du inte en gång och för alla lära dig skilja på dina egna spekulationer och fakta klyban? Det blir så oerhört infantilt att hela tiden behöva påpeka skillnaden för dig. Om jag vore du skulle jag söka hjälp med att förstå skillnaden mellan fakta och spekulationer kring fakta för du verkar ha uppenbara problem med det. Jag tar exemplet igen se om det fastnar denna gång (oddsen är små jag vet).

    FAKTA: Olle fiser i skogen
    SPEKULATION: Olles fis är anledningen till issmältningen i världen

    på samma sätt är...

    FAKTA: Smittan fanns här i December
    SPEKULATION: Det är anledningen till att det gått åt helvete för Sverige
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 16:47:04 följande:
    Mm, om ts hade velat försäkra sig om att bara få medhåll hade hon lämpligen startat en samtalsgrupp för gemansam båtnad på den del av forumet som inte är offentlig.

    När det handlar om den offentliga delen av FL så kan man oavsett ämnesval räkna med att det kommer att dyka upp åtskilliga avvikande åsikter. Det gäller t ex den tråd där jag senast råkade ts och en del andra i den här tråden, den som handlar om att Greta Thunberg är överskattad.

    Även där dök det upp åtskilliga röster som hade invändningar mot det personporträtt som vissa ville att de ostört skulle kunna få förmedla av Greta Thunberg.

    Det skulle även hända mig om jag startade en tråd där jag förklarade att de panikattacker som drabbade många av världens ledande politiker kommer att få dramatiska effekter och i sig orsaka långt fler döda än sjukdomen i sig.

    Jag ser det som en central del av den nyauktoritära läran att man vill fjärma sig från varje tillstymmelse till kritik - samtidigt som man vurmar för den egna rätten att framföra kritik utan några som helst krav på vederhäftighet.

    Det är ingen tillfällighet att hatet mot Sveriges smittskyddspolitik och dess företrädare är som störst på högerextremistiska nätforum - där det för övrigt inte existerar annat än den totala enighetens konformism. 

    För att återgå till det som startade dagens diskussion, ledaren i GP. Den är ju så slapptänkt formulerad att den bara kan ha sin givna publik. Skribenten har dessutom med stor sannolikhet fel och Tegnell rätt angående överdödligheten i Sverige, men det förvånar inte att hon inte ens ids kontrollera sitt påståendeSkrattande
    Nope, TS har generöst nog låtit dig och övriga FHM nyfrälsta hålla låda och till och med besvarat er i sin tråd, men tråden handlar fortfarande om kritik mot FHM sk strategi. Att du sen då börjar yra om vilken fantastiskt tålamod du har som vant dig vid kritik mot FHM sk strategi bli ju då en aning komiskt.

    Att du själv inte förstår komedin i ett sånt påstående är ju komiskt i sig.

    Extrem irrationell nationalism som den du och vissa andra ger uttryck för här är ju annars något som man oftast förknippar med extremhögern. Så dina försök att få all kritik mot FHM sk strategi att framstå som högerextremt (trotts redan dementerats ett antal ggr) blir ju en aning lustigt. Dessutom verkar du likt klyban inte riktigt fatta att Sverige står ganska ensamt om sin sk strategi så med dina argument är ju i stort sett resten av världen högerextrem som inte håller med FHM. Att du inte själv fattar det irrationella i dina påståenden är ju ganska tragiskt. 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 16:53:54 följande:

    Det vet du inte ens och vem släktingen i sin tur smittas av och i sin tur smittat och omfattningen.
    Dock berättar smittspridningen det att den var omfattande tidigt, och det är en bra fråga att få reda på varför.


    Troligtvis bara otur och någon superspridare, som du förstår viruset var här före vi ens visste om det.
    Och därför vi sadlade om så snabbt till den strategin som jag sett man berätta om i varje PK jag sett.


     


    Så ja, hear we go again.


    Yada yada yada, mer spekulationer... troligtvis ditten och datten. Troligtvis är inte fakta klyban, det ÄR fortfarande dina egna spekulationer.

    Om du har fakta på att dina spekulationer stämmer så lägg fram dem, men sluta kräva att andra ska ta dina spekulationer som fakta.
  • Anonym (man)
    hawthorne skrev 2020-07-06 16:53:13 följande:
    Vilket fiasko?
    5400 döda (4 ggr så många som våra grannar sammanlagt) och en okontrollerad smittspridning är ett fiasko hur man än ser på det.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 17:46:16 följande:

    Att det var i Sverige så tidigt kan vi konstatera som fakta.
    Och hur många denna person smittat sedan flygplatsen det är en spekulation, dock vet vi smittan var omfattande initialt, som i Italien, England, Spanien Frankrike, Österrike och säkert nån till jag glömt.


    Ja men va bra då att du äntligen fattar att dina antaganden är spekulationer och inte fakta. Nu fattar du då kanske varför andra inte tar det som fakta.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 17:46:16 följande:

     


    Vi sadlade om till denna strategi vi nu har så får vi insåg att smittspridningen var redan för omfattande.
    En strategi jag sett man upprepa varje PK jag sett.


    Vi har inte sadlat om till någonting, vi förlitar oss fortfarande på att allmänheten ska hålla avstånd och tvätta händer vilket inte sker i all större omfattning. Det är ingen strategi det är snarare frånvaro av strategi. Vi skulle lika gärna kunna ersätta FHM med en bandspelare som repeterar "Håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk" för det är i stort sett allt de lyckats åstadkomma hittils.
    klyban skrev 2020-07-06 17:46:16 följande:

     


    Du kör populismen grundregler att kan det  inte bevisas EXAKT, så existerar det inte överhuvudtaget.
    Och man sett när datumen från smittans existens på Svensk mark flyttats tillbaka, så är det nått som istället ignoreras.
    Typisk populism och politisk agenda, för vad?


    För den som pratar så har inget som helst intresse om vad göra för framtiden.


    Och du kör idiotens grundregel, göra samma sak på samma korkade sätt om och om igen och hoppas på ett bättre resultat.

    Det är snarare du som tjatat dig hes om fakta men verkar tycka att det inte gäller dig, när det gäller dig själv så duger det med spekulationer. Så nej klyban, det är inte populism, det är snarare en självklarhet att samma krav på fakta ska gälla även dig. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin