• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-06-28 13:10:22 följande:

    Hur kan FHM ens räkna med att folk kommer skärpa sig, när FHMs ANSTÄLLDA konstant skickar ut signaler om att det är okej att slappna av?

    Minns ni det här?

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/WbVpMd/giesecke-trotsar-sveriges-coronaregler

    Eller den berömda, ikoniska bilden där Tegnell super på Stureplan.

    De kan tjata bäst de vill om att vi måste skärpa oss; vi gör inte som våra ledare säger, vi gör som våra ledare gör.


    Va, har Tegnell tagit sig en öl på en uteservering  på Stureplan.

    Då måste han ju ha brutit mot alla föreskrifter från våra grannländers förståsigpåare och förstås mot Pangdemistbibelns,  Xi Jinpings 10 bud.

    Vad hjälper det då att han höll sig till FHM:s rekommendationer, inte konstigt att så många pangdemister skriver till honom och förklarar vad som borde hända honom.

    Snart ska jag gå ut med hunden, då passerar jag en uteservering. Kanske jag ska varna dem som sitter där att det numer är andra rekommendationer än FHM:s som gäller.

    Eller - fast egentligen borde det vara möjligt även för munskydden att ta sig en öl ute, i så fall genom att göra ett hål i skyddet och dricka genom sugrör - och efetr förrättat värv plugga igen röret. Då behöver man ju inte vara så missunnsam gentemot oss omaskerade.
  • FDFMGA
    Anonym (. 3) skrev 2020-06-28 13:21:06 följande:
    Du kan tro vad du vill men de andra nordiska länderna har gått ut och berättat det själva. Att de enbarty räknar döda på sjukhus, ingen annan räknas.

    Skulle även vi räkna på samma sätt skulle vi ha ytterst få döda.
    Med andra ord har Sveriges strategi lyckats minst lika bra som alla andra länder.
    Okej.

    Har du någon länk eller så.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-06-28 14:13:40 följande:
    Tänkte mest att han skjuter sig själv i foten. En nations ledare måste vara medveten om vilka signaler hen sänder, för de väger tyngre än ord.
    Det beror nog på vem som tolkar signalerna. Jag insåg när jag kollade ditt påstående om att han super på Stureplan att jag läst artikeln tidigare utan att ens reflektera över att han drack en öl på Stureplan.

    Du och andra förespråkare av mer restriktiva åtgärder tycker förstås att det är olämpligt - men jag utgår från att ni lever som ni lär och även om ni skulle vackla och frestas av Tegnells öl så utgår jag från att ni håller avståndet till folk.

    Och sådana som jag och andra med mig tycker inte att det är olämpligt att ta en öl ute om man följer avståndsrekommendationerna.

    Sen finns det en tredje grupp, de som överhuvudtaget inte bryr sig om restriktioner utan uppför sig som innan pandemin, ibland värre, i och med att en del av dem tycks njuta av att skrämma sådana som uppenbart är rädda för smitta. Jag gissar att de här idioterna i stort sett är immuna hela bunten efter ett flitigt umgänge med sarscov2. Men det gäller förmodligen bara här i Stockholm, i andra delar av landet kan deras beteende säkert innebära en klar smittorisk.

    Den sistnämnda gruppen struntar förstås också i vad Tegnell gör eller inte gör och det är väl främst dessa som driver smittan, här i Sverige och i andra länder där man inte har möjlighet att låsa in dem för gott.
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2020-06-28 16:45:43 följande:
    Ar det inte alkoholistvarning om du dricker ensam, haha.
    Ja, det måste vara ett synsätt som ligger helt i linje med de tydliga övertoner i diskanten man kan höra från kritikerkören.

    Skulle pandemin mot förmodan vara över till jul på andra ställen än här i Stockholm så kan jag tipsa om att det brukar startas ett flertal trådar här på FL där man går till storms mot alkoholistföräldrar som kan ta ett glas öl eller ett glas vin trots att det är barnens högtid.

    Endast fantasin sätter gränser för vad man kan förfasa sig över - om man har den läggningenGlad
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-06-28 18:27:54 följande:
    Hahahaha nog frestas man att gå på krogen! Men nej, här krökas det hemma eller möjligtvis utomhus, i parken. Men jag fixar att följa den principen, trots att ansvaret som vilar på mina axlar är något lättare än Tegnells, och symboliken i det jag gör är inte av nationell betydelse.

    Men skitsamma dock.
    Bra att du lever som du lär.

    Det gör jag också, vilket innebär att jag kan gå på krogen om jag känner för det - precis som Tegnell kan, för den delenSolig
  • FDFMGA

    En mycket läsvärd artikel, första delen i en artikelserie, om den svenska exceptionalismen.

    Inte att rekommendera för den som drabbas av krupp om någon försöker se saker ur olika perspektiv.

    Själv tar jag ciataet "en nation är en grupp människor förenade av en gemensam missuppfattning om sitt ursprung och en gemensam avsky för sina grannar" till mitt hjärta.

    https://www.svd.se/det-ar-en-myt-att-sverige-skulle-vara-mellanmjolk

  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-27 21:47:26 följande:

    Oj nej! Gjorde jag verkligen ett slarvfel i ett inlägg? Detta blir då mitt sista inlägg, för nu går jag och skjuter mig, hej då!


    Det blev inte det sista slarvfelet. FHM rapporterar inte längre någon statistik över dödstalen på helgerna, så när du skrev 50 rapprterade dödsfall i söndags så var den siffan om inte snuten ur näsan så från veckan innan.

    Idag rapporterade FHM att 30 personer avlidit under ett tidsintervall på tre dygn som omfattar det dygn du rapporterade 50 avlidna. 

    Sifrran kan säkert komma att justeras uppåt i och med att inrapporteringen till Socialstyrelsen är rätt trög, men jag tror inte att din gissning blir korrekt,
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-06-28 23:17:53 följande:

    50 nya dödsfall i Sverige senaste dygnet. I Israel, där en andra våg är på gång, 1 nytt dödsfall. Sverige har nu fler smittade än tex Belgien och Nederländerna, där dom också trappat upp testningen en massa. Deprimerande...



  • FDFMGA

    En betydligt mer intressant aspekt än sifferexercis är Karolinska institutets forskning som visar att man dels kan vara immun via antikroppar och dels via T-celler.

    Det hade väl iofs många redan gissat - men trots allt är det bra med en trovärdig förklaring till att vi sedan länge uppnått partiell immunitet i Stockholm, vilket ju också är skälet att andelen smittade kontinuerligt har minskat under en längre tid i Stockholm.

    Till hösten så finns det ju då möjlighet för folk i grannländerna att söka skydd i Stockholm om smittan blossar upp i Norge, Finland eller Danmark.

    Ja, om folk i dessa länder tillåts lämna landet, förstås.

  • FDFMGA
    KillBill skrev 2020-06-29 22:41:05 följande:
    Ja tänk! Sedan skulle det vara obetalbart om det till slut visar sig att det är Johan Giesecke som hade rätt
    Ja han är ju expert och har en gedigen erfarenhet av epidemier, så visst - han vet ju vad han talar om.

    Inte desto mindre har ju inte Sveriges strategi varit att man ska uppnå gruppimmunitet, men det skadar ju inte om det finns några städer i världen, som Stockholm och Göteborg, där risken att bli smittad är eller kommer att bli försumbar jämfört med t ex Oslo och Helsingfors.

    Om det sen inte dröjer alltför många år innan man får fram att effektivt och relativt biverkningsfritt vaccin så kan nog pandemin komma att föra en ganska tynande tillvaro, även om coronaviruset sannolikt alltid kommer att finnas kvar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin