Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-07-20 12:14:54 följande:
    ??? Större befolkning spelar ingen roll, det är då bara att räkna mot antal invånare. Och det finns en himla massa folk även i USA som inte bor i storstäder. 
    Tätbefolkning spelar visst roll; det är enorm skillnad om ett antal miljoner människor bor utspridda i Sveriges anlanga land eller t ex trängs pa Manhattan.
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2020-07-19 16:54:38 följande:
    Jag skulle gärna vilja ha exempel på att munskyddstvång har inneburit att smittspridningen minskat.

    Det borde ju inte vara svårt mot bakgrund av att så många länder infört någon form av tvångsåtgärder att hitta framgångsexempel.

    Kalifornien införde, tror jag, munskyddstvång i juni - men där har smittspridningen fortsatt att öka. Nu kan ju detta möjligen ha helt eller delvis andra orsaker, så det vore förhastat att påstå att munskyddstvång leder till ökad smittspridning.
    A recent study published in Health Affairs, for example, compared the COVID-19 growth rate before and after mask mandates in 15 states and the District of Columbia. It found that mask mandates led to a slowdown in daily COVID-19 growth rate, which became more apparent over time. The first five days after a mandate, the daily growth rate slowed by 0.9 percentage-points compared to the five days prior to the mandate; at three weeks, the daily growth rate had slowed by 2 percentage-points.

    www.ucsf.edu/news/2020/06/417906/still-confused-about-masks-heres-science-behind-how-face-masks-prevent
  • Tow2Mater
    Anonym (.) skrev 2020-07-20 21:20:42 följande:
    Vad säger du om informationen att antal fall i Sverige minskade med ca 40% mellan vecka 27 och v 28? Var det pga munskydd, eller pga något helt annat? Är det så att munskydd är sämre för att de bara minskade smittan med 2 % på tre veckor? Eller, är det så att munskydd inte har effekt alls? Eller kanske fallen skulle ökat utan munskydd?
    De som skriver artiklar vill förstås hellre berätta om viktiga upptäckter än att skriva att "vi kan inte veta något egentligen, för studien är inte upplagd på rätt sätt".
    Ingen aning hur mycket (eller inte alls) munskydd används i Sverige. Används det bara av en liten del är det säkert forsumbart på populationsnivå.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-05 15:38:36 följande:
    Nja, han sa vi ska ha socialavstånd, det låter inte fritt i mina öron.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-05 15:38:36 följande:
    Nja, han sa vi ska ha socialavstånd, det låter inte fritt i mina öron.
    Vad är socialavstånd?

    Sociologer pratar om tre viktiga typer av socialt avstånd- affektiva, normativa och interaktiva. Vilket pratar du och Tegnell om?
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2020-08-10 11:44:59 följande:
    Jag är inte riktigt säker på om jag tycker att vi borde ha använt oss av samma metoder som Trump. Det förekom ju t.o.m. att amerikaner stoppat ett flygplan på startbanan som egentligen skulle till Tyskland med skyddsmaterial och amerikanerna bjöd mer pengar och fick grejerna. En tysk politiker beskyllde då amerikanerna för luftpirateri, minns jag. Där har det verkligen gått för långt. 

    Beredskapslagren - visst. Men det är ett tag sedan och det kan vi inte ändra så att vi har nån nytta av det i den här pandemin. 

    Och om skyddet av dem äldre inte har fungerat på bra i en del kommuner (kanske har det ändå fungerat i dem flesta?) så kan det också bero på att man är så ovan med att det är allvar nu. Jag menar, det är en helt annan sak att bara öva, eller att ha planerna i en pärm. Man måste också begripa helt och hållet att det är allvar nu. Jag tror att folk kan ha svårt med det ibland.  
    Nu var det ju flera europeiska länder som gjorde samma sak (!), och det var inte sanktionerat av Trump eller USAs regering, utan det handlade om individuella mellanhänder.

    www.france24.com/en/20200403-solidarity-when-it-comes-to-masks-it-s-every-nation-for-itself
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-10 17:42:55 följande:
    Man har mer än en sådan som nu halkar efter, en annan är TBC som man tror man har/kommer halkat tillbaka 20år efter COVID-19.
    Halka tillbaka 20 år? vad baserar du det på? Har du månne missforstått den nya studien som pratar om "deaths from tuberculosis could increase by 20 percent over five years"?
  • Tow2Mater

    Nu ändrar sig Norge om smittsamheten hos barn, kommer Sverige att följa efter eller obstinat fortsätta hålla fast vid att barn inte smittar?


    "De norska hälsomyndigheterna lutar sig mot en rapport från EU:s smittskyddsmyndighet ECDC.


    ? Rapporten visar att barn med covid-19-symptom sprider viruset i samma mängder som vuxna och kan smitta andra i samma grad som vuxna."

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/vandningen-barn-lika-smittsamma-som-vuxna/

  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2020-08-14 20:32:49 följande:
    Som klyban skriver nedan..
    klyban skrev 2020-08-14 19:44:55 följande:

    Det är trump som säger barn inte smittar, alla andra säger nått annat i vad jag kommer ihåg.
    Man säger att skolbarn inte bidrar med smittspridning i samma omfattning som andra grupper har jag för mig.


    Aldrig satt mig i hur de resonerar, men resonemanget kanske är att de blir mer till en homogen grupp.
    Men vad man däremot definitivt säger, det är att dessa barn inte kan missa skolan så länge då det får andra svåra konsekvenser.
    Det ska alltid handla om helhetsbilden, för fokuserar man på en punkt så är risken stor man skapar andra större problem istället.


     Ja, barn driver inte pandemin  - det är det som FHM sagt .. Men med ett ändrat läge kan det ju vara så att det förändras, det vet vi ingenting om nu.



    Ok, Tegnell sa "sannolikheten är hög att barn smittar väldigt litet".
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin