Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Man har slaktat minkar i Spanien (i Juli) och Nederländerna också pga coronansmittan. I ett "mindre" antal fall hade människor smittats av minkarna. (BBC nyheter 11/6/20) Så Danmark är inte de enda.

  • Tow2Mater

    Roligt du uppdaterat dina kunskaper lite mera efter vad du skrev i #7553 ("Du är väl medveten om att de vaccin som man sätter sitt hopp till inte kommer att skydda mot infektion men att man hoppas att symptomen för de som infekterats ska bli lindrigare")

    Pfizer säger "early results from its coronavirus vaccine suggest the shots may be a surprisingly robust 90% effective at preventing COVID-19" (ref. apnews.com/)


    FDFMGA skrev 2020-11-09 17:05:06 följande:
    Man blir inte avstängd om man är skicklig nog att hantera språket och det egna humöret så pass att man inte bryter mot FL:s regler.

    Huruvida FHM anser att vi är inne i en andra våg eller inte har jag ingen susning om - jag vet iofs att Tegnell sa att det var fel att tala om en andra våg i mitten av förra månaden, men om man inte likt Billy Pilgrim i "Slakthus 5" är spastisk i tiden kan man inte ta det uttalandet som intäkt för att FHM inte anser att vi nu är inne i en andra våg nu.

    Märkliga perspektiv i den här tråden, förresten - det råkar ju vara så att Pfizer anser att man nu har ett mycket effektivt vaccin mot covid-19, något som åtminstone jag anser vara av lite större betydelse än vad Tegnell tyckte i oktober sett till hur smittspridningen såg ut dåGlad
  • Tow2Mater
    K Markatta skrev 2020-11-09 19:33:13 följande:

    USA ser ut att ändra sin strategi nu efter presidentvalet:

    omni.se/biden-med-ny-coronaplan-varnar-for-en-mork-vinter/a/mBBm2g

    Biden med ny coronaplan - varnar för en "mörk vinter"

    USA:s tillträdande president Joe Biden och hans arbetsgrupp mot coronaviruset har tagit fram en handlingsplan för hur man ska bekämpa den tilltagande smittan i landet. Det säger Biden vid en pressträff under måndagskvällen.

    Han varnar för att USA går en "mörk vinter tillmötes", med både fler smittade och fler som nu läggs in på sjukhus. Nu behövs "djärv handling", säger han.

    Biden uppmanar också alla amerikaner att bära munskydd och säger att man inte på något sätt gör ett politiskt ställningstagande genom att bära det.

    - Vi kan rädda tiotusentals liv om alla bär munskydd, inte republikanska eller demokratiska liv, utan amerikanska liv.


    hur menar du strategin ändras?
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2020-11-09 21:55:32 följande:
    Just precis det reducerar symptomen till 90 procent. Ofta syftar man vid vaccinframställning till att såväl reducera infektion som sjukdomssymptom, men AstraZeneca och Pfizer  har fokuserat på symptombilden.

    Du kan läsa i SvD om skillnaden, jag petar dit några citat som hjälp för förståelsen. Hoppas att du inte upplever att professorn från KI är mästrande, han försöker bara förklara. Men du kanske kommer ihåg vad Stenmark sa en gångGlad

    - Det är kanon. Vaccinet har 90 procents effektivitet mot sjukdom och inte mot infektion. säger Matti Sällberg, professor och vaccinforskare vid Karolinska Institutet.

    Ett vaccin som skyddar mot sjukdom men inte mot infektion innebär att den som är vaccinerad kan bli infekterad av viruset men blir inte sjuk, förklarar Sällberg.
    Du menar vaccinerade personer kan då gå omkring och sprida smittan vidare?
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2020-11-10 07:24:58 följande:
    I Danmark har man nu fattat beslut om att inte avliva minkarna.

    Danmark är ju ett av världens största minkfarmarländer. Hur ser du på detta mot bakgrund av att du var så bekymrad över Sveriges i sammanhanget minimala minkfarmsindustri?
    Det verkar bara handla om att man stoppar avlivningen av ALLA minkar for att det inte kunde goras enligt lag. Man avlivar forfarande så många man bara kan gora lagligt. Så de anses fortfarande vara en fara i sammanhanget.

    "Det har framkommit att regeringen inte hade lagstöd att beordra avlivning av alla minkar, bara på smittade minkbesättningar och de minkar som finns i en radie av åtta kilometer på norra Jylland, den så kallade säkerhetszonen. ...Regeringen försökte ta fram ett lagförslag som ger myndigheterna rätt att avliva såväl sjuka som friska minkar i Danmark. Det oppositionella blåa blocket har dock sagt att det inte tänker rösta för förslaget i folketinget, så regeringen tvingades dra tillbaka förslaget. ' (Expressen idag)
  • Tow2Mater
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-11 00:00:59 följande:
    Du kunde ha streckat under den följande meningen i stället: Jag tycker det är märkligt att frivillig karantän för närkontakter aldrig har ingått i de svenska rekommendationerna,
    De vet inte hur de skulle lösa skolplikten, eller svenska föräldrars krav på egentid när barnen är på förskola.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2020-11-11 11:54:17 följande:
    Inget land låter numera skolbarn vara hemma ens vid en lockdown. Barn kommer att gå i skolan, oavsett. 
    Fel.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2020-11-11 17:10:22 följande:
    Ska du delta i en diskussion - håll inte undan med allt utan säg vad det är du syftar pä! Så kan man inte diskutera! 
    Jag kan inte lista alla länder i världen, men vet du har fel som säger det gäller alla länder. Ett faktafel som måste påpekas eftersom det inte är korrekt. Inget som behover diskuteras vidare.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2020-11-12 21:26:40 följande:
    Och i Stockholm är det 421 personer på sjukhus med covid och 34 på IVA.

    I Köln har 2706 personer covid och det är 316 på sjukhus och 92 på IVA.

    VARFÖR har de så många fler på sjukhus och IVA? Jag fattar inte? Man undrar ju om man nonchalerar det här, eller om det kanske är mest gamla som blir sjuka där? Mystiskt......
    Padirac skrev 2020-11-13 00:25:43 följande:

    Därutöver verkar det som att de länder som drabbades hårt i våras, drabbas hårt nu också. Som Storbritannien, Frankrike, Spanien, Belgien ? och Sverige.


    ? Detta trots att flera av dessa länder vidtagit oerhört kraftiga åtgärder. Det tycks i alla fall inte stoppa smittan. Belgien har ungefär lika stor befolkning som Sverige och de har 1.500 patienter på intensiven just nu, vilket är tre gånger fler än vad Sverige hade när det var som värst i våras. Detta trots att Belgien haft stenhårda restriktioner, säger Jonas F. Ludvigsson."


    Kan befolkningstätheten spela in? Aven om i vissa avseenden befolkningar kan anses likartade, är det stora skillnader i hur tätbefolkat det är, och ju fler som måste trängas på mindre yta, ju fler kan man ju tänka sig blir illa sjuka.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin