Inlägg från: Anonym (haha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (haha)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-05-15 16:25:59 följande:
     "Snabbtestet som används kan missa så mycket som 20 procent av alla fall med antikroppar."

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/AdAyw5/forskarbrak-om-spanska-antikroppsstudien
    Kan missa. Det är inte samma sak som att det har missat. Men även så så är Spaniens studie väldigt stor, underlaget är avsevärt större än någon av de andra studierna som gjorts. 
  • Anonym (haha)
    Anonym (man) skrev 2020-05-15 16:38:47 följande:
    Hen har inte bara briljant diskussionsteknik, hen har även en tidsmaskin som med säkerhet kan förutspå att vi kommer ha en "rännil" smittade till sommarn samtidigt som hen gnäller på andras tidsmaskiner... haha, nivån är ju bara för låg Tomte
    Verkligen! Lägre än lägst.
  • Anonym (haha)
    Anonym (.) skrev 2020-05-15 17:22:04 följande:
    Då TROR du väl inte heller att det spelar någon som helst roll om vi har karantän eller inte, eftersom Madrid haft det, men inte vi?
    Om de inte hade satt in de åtgärder som de gjort så hade situationen förstås varit värre än den är. Samma här. De visserligen lama och för få åtgärder som rekommenderats oss och som i alla fall en del följer gör givetvis att det inte ser ännu mycket värre ut. Det hade sett väldigt mycket bättre ut om även vi vidtagit andra åtgärder, fler hade levt nu. Att man i Stockholm ser en jämnare men mycket hög nivå handlar tror jag mer om att vi befinner oss i vårtider och som bekant så ändrar svensken sitt beteende så fort det blir några plusgrader. Så lama restriktioner och mer umgänge utomhus har bidragit till den mycket lilla men alltid så uppskrutna utplaning som FHM pratar om på presskonferenserna. 

    Att det skulle leda till någon rännil har jag svårt att se. 
  • Anonym (haha)
    Anonym (Saga.A) skrev 2020-05-15 17:26:46 följande:
    Om du enbart syftade till hans nickname så brukar han ofta ha det namnet oavsett diskussionsämne, tror knappast han har det för att skratta åt pandemin.
    Nej, det har jag verkligen inte och det har jag förklarat för den där jeppen flera gånger. 

    Att han håller på och mal om mitt nick och om "pangdemister" är bara en avledningsmanöver, en diskussionstaktik. Men här styr den honom rätt ner i diket tycker jag och får honom att framstå på det sätt han försöker utmåla mig och andra. 
  • Anonym (haha)
    Anonym (man) skrev 2020-05-15 17:43:41 följande:
    variationer i regioner tror jag man fattat det framgår i undersökningen... men Tove  (som förmodligen fattar bättre än du) är tydligen ÄNDÅ orolig. Det kan ju iof bero på att hon har en objektivitet som FHM fanklubben i denna tråd helt saknar och inser att detta kan vara dåligt medan du och övriga FHM fans bara viftar bort det med de vanliga lama bortförklaringarna....

    "
    ?Inte bra nyheter för Sverige?

    Tove Fall, epidemiolog vid Uppsala universitet, är imponerad av den spanska studien men befarar att den kan tyda på att Sveriges strategi kan tvingas att omvärderas.


    ? Det är inte bra nyheter för Sverige. Spanien är ett av de värst drabbade länderna i världen och att de ligger på så pass låga andelar av personer som uppskattas infekterade är inte bra, säger Tove Fall i Aktuellt."


    Som sagt jag tror inte det spelar någon större roll om hela planeten står och viftar med klara bevis framför näsan på Sverige, man kommer aldrig någonsin medge att man möjligen haft fel oavsett, och definitivt inte den fanatiskt troende fanklubben här Oskyldig
    Nej, det här är inte bra. En betydligt dödligare sjukdom än vad FHM stått och utlovat. 
  • Anonym (haha)

    Pedro Duque säger att Spanien, utifrån 17.000 resultat häromdagen i den andra analysen i studien, ser att säkerheten i snabbtesterna är 97%. 

    Klokt att öppna landet så försiktigt och stegvis i noga planlagda faser som de gör, och klokt förstås att de genomför den här studien. Det borde alla länder göra. 

  • Anonym (haha)
    Kermit1561 skrev 2020-05-16 09:14:02 följande:
    Fast det tror du väl inte på riktigt, att det skulle kunna avgöras i en domstol?? Kan du tänka dig hur det skulle se ut? Båda sidor skulle överösa rätten med forskningsrapporter och expertvittnen och i slutändan skulle det bara visa hur svårt det är att veta vad som är rätt och vara omöjligt att döma.

    De som kommer kunna döma i nån mån alls är framtida forskare som med facit i hand och när forskning gjorts kommer kunna dra slutsatser om vad som var bäst.
    Forskarsamfundet är inte samstämmiga och kommer heller inte vara det i framtiden. 
  • Anonym (haha)
    FDFMGA skrev 2020-05-16 14:03:33 följande:

    Och Nordkorea har lägst andel - inte ett fall rapporterat. Det måste vara Kim Jong-uns förtjänst, vars ande svävar över det folk som följer honom i kärlek, liv och död.

    Där ser man skillanden mellan ett öppet demokratiskt samhälle och ett slutet auktoritärt.

    Skämt åsido. Det är givet att fler personer smittas och fler avlider i ett öppet samhälle än i mer slutna sådana, i synnerhet om man väljer i vilket ögonblick man gör jämförelsen. Inte desto mindre har Sverige lägre andel döda i smittan hittills än länder som Storbritannien och Belgien som valt de stängda dörrarnas politik.

    Och något pangdemister väjer för är utvecklingen i Stockholm där smittspridningen sen fem veckor stadigt minskar och detta trots att inga dörrar spikas igen.


    Skämtar du i en tråd om en pandemi som tar livet av så oerhört många? Det tycker du alltså är passande.
  • Anonym (haha)
    AndreaBD skrev 2020-05-20 18:47:56 följande:
    Ingen förstår ju vad du menar om du bara antyder...
    Jag förstår vad han menar och det gör säkert många andra också. Till exempel de som läser i DN vad professor Yngve Gustafson säger. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin