Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-09-02 21:06:57 följande:

    Varför berättar du aldrig vad du vill ha lyft i dina länkar?
    För det är förstå då vi kan prata om nått, men jag bara antar du inte ens vet och med tanke på att du aldrig berättar.
    Du är rätt komisk i tron att det är bara du på jorden som ska få svar.
    Inte ens ett citat klarar du av att ge på din länk, så man har nått och gå på.
    Och sånt är kutym, dock inte om man inte vill ha en diskussion, vilket vi är här med dig ALLTID.


    klyban skrev 2020-09-02 21:08:16 följande:
    Jag svarar dig när du berättar vad du vill ha sagt eller gör ett citat vad du ville lyfta, men jag anar att du inser dina länkar inte håller för kritik.

    Det står ju i länken?

    Det är inte kutym att citera ur en länk, i alla fall inte på de ställen jag trakterar (kanske är det så på de högerexterma forum du bevistar?) - det är däremot kutym att läsa de länkar som postas. Särskilt när någon uppgett sig vara intresserad av att följa något speciellt. 

    Haha! Inte håller för kritik? Ja, hur i all världen ska du veta det när du inte öppnar och läser dem?
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-02 21:21:47 följande:

    Jag ber dig berätta vad det du vill lyfta med det du citerade.
    Och det är kutym och göra ett citat så man får en uppfattning vad du vill prata om.


     


    Du vet inte om jag har läst ens.
    Och jag väntar fortfarande på vad du vill ha sagt med länken innan jag svarar, då du missade berätta detta.


    Jag bara antar du inget ville säga med länkarna, och med tanke på du är rädd att berätta vad du vill lyfta.


    Nej, det är klart att jag inte vet om du har läst. Det har du säkert gjort. Hur som helst så ville jag lyfta det du har läst i det länkade innehållet. Precis exakt det ville jag lyfta, så vad var din åsikt om det då?

    Det här tycker jag för övrigt är så enastående bra att det borde bli en gemensam sidfot för hela forumets medlemmar.

    "...alla fattar väl att COVID-19 kommer andas in och ut?"
  • Pope Joan II

    AndreaBD däremot - där är min uppfattning att hon verkligen har ett genuint intresse av vad klyban naturvetaren har att säga och att hon verkligen uppskattar honom och hans inlägg. Till skillnad från FDFMGAs spelade intresse och låtsade omsorg. 

  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-09-04 09:19:12 följande:
    ????? Vem säger sånt? 
    klyban säger det i den del av inlägg #5420 som riktar sig till mig. Han vet kanske inte om att det är det han säger i inlägget, men så är det i alla fall. Du kan läsa det själv. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-09-04 08:04:56 följande:
    Hmm, jag tror inte att det finns någon i tråden som är besatt av klybans person - men det finns vissa som medvetet eller omedvetet inte förmår skilja mellan åsikt och person.

    Apropå åsikter - tror du att det är möjligt att ta reda på den asymptomatiska smittspridningens andel av den totala smittspridningen - och i så fall hur?

    Jag får uppfattningen att vissa inom kritikerklustret anser att man ska ta ett påstående om att en person kände sig helt frisk när hen smittade för givet.

    Det är ju ungefär lika genomtänkt som att fråga de som sitter i fängelse om de är skyldiga till de brott de dömts för och sen trumpeta ut att rättsväsendet är en fullständig katastrofSkrattande
    Säg det till honom. Han tror att jag är besatt av honom när det är precis tvärtom - han irriterar mig eftersom jag tycker att han förstör samtliga diskussioner som han försöker delta i. Det gäller förstås inte bara den här tråden utan alla. Han skriver dessutom exakt samma sak i alla trådar oavsett ämne. 

    Jag vet inte om det är möjligt, jag föreställer mig att det i alla fall är mycket svårt men jag är inte insatt i möjliga metoder för den typen av modelleringar eller spårningar. 

    Jag tror verkligen inte att alla svarar ärligt och uppriktigt på en sådan fråga, precis som jag heller inte tror att de 9 av 10 som svarar att de följer alla rekommendationer fullt ut gör det. Men det jag har läst om asymptomatisk smittspridning har inte - utom i ett par fall - handlat om att någon fått frågan om symptom och förnekat dem utan istället om andra personer (kring den usprungliga, så att säga) som under en smittspårning visat sig vara positiva för covid-19 utan att ha haft kännedom eller misstanke om det. En del av de personerna har i sin tur smittat ibland väldigt många andra och ibland färre, men ofta fler än det antal man skulle kunna förvänta sig. 

    Jag förstår att du nu vill ha vederhäftiga källor till det jag skriver här, men jag har - precis som du och de flesta andra - läst och lyssnat till väldigt mycket material, studier, intervjuer, uttalande utan att ha sparat och samlat det i någon lättillgänglig mapp eller liknande. 

    Och, även om jag inte tror att alla är ärliga med hur symptomfria de känt sig så är jag helt övertygad om att det finns många som är asymptomatiska och presymptomatiska, vilket i kombination med den mänskliga naturen med självöverskattning och onödigt risktagande hos en del individer ytterligare försvårar en redan svår sjukdom och dess möjliga smittvägar. 

    Du skrev förresten för några dagar sedan att det inte är en särskilt smittsam sjukdom - vad hade du för belägg för det påståendet? Jag känner inte alls igen den bedömingen från någon av de experter som uttalat sig om pandemin. De verkar tycka att det är en väldigt smittsam sjukdom?
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-09-04 10:09:50 följande:
    Om du skulle vara jättetrevlig mot andra, så skulle jag kanske förstå att du klagar. Men du är ju inte alltid so trevlig heller mot andra. 

    Och så är det ju lite knepigt att jämföra skrivfel som personen inte gör med flit, med en kaxig attityd, eftersom andra också har sån attityd mot honom. Skulle han då inte ha någon rätt att vara kaxig tillbaka, bara för att han råka ha lite problem med att uttrycka sig i skrift? Tveksamt...
    Trevlig? Det är mig helt egalt om klyban är trevlig eller otrevlig. Det är överhuvudtaget inte vad jag bryr mig om. Jag tycker inte att FDFGMA, KillenBill, Padirac eller för all del du själv är så trevliga alla gånger heller, men ni skriver inte saker som det här:

    Om du är övertygad om dessa asymptomatiska är inte nått som betyder nått för nått.

    Den som gör det har i mitt tycke inget att vara vare sig kaxig över eller tro sig om att uppnå saklighet och/eller substans i sina inlägg. 

    Han har inte lite problem att uttrycka sig i skrift.  
    AndreaBD skrev 2020-09-04 17:30:23 följande:
    Intressant! Varför gör man inte mer reklam för det då, så att folk vet att det finns? 
    Den appen har jag använt sedan den kom. De informerade om den bland annat via Facebook. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-09-08 05:36:27 följande:
    Jag har inte sagt att folk inte har ändrat något i sitt beteende. Tvättande, spritande, att inte ta i hand, mindre kramande bland åtminstone vuxna, familjer som väntar med att träffas över generationsgränser, barn som handlar åt sina gamla föräldrar och ställer utanför dörren - visst gör människor saker annorlunda, vilket högst troligt fått effekt.

    Det som är otryggt och troligtvis ger upphov till "onödiga fall" är att för få håller FHM:s rekommenderade avstånd, faktiskt på samtliga platser jag rör mig, verkar ha svårt att sluta hålla på med mun och näsa, och att affärer inte har några restriktioner för hur många de släpper in på begränsade ytor. Affärsinnehavarna kunde ta ett större ansvar för att uppmana folk att hålla avstånd, eller styras av tillfälliga reglementen. Jag är inte hysterisk eller "ser det jag vill se" för att vi samtliga tillhör riskgrupp här hemma och att en redan är dödssjuk. Hade det varit sådan hysteri hade jag arbetat så lite som jag bara kunde, med tanke på hur folk beter sig på mitt jobb. Men jag ser att folk skulle kunna, och bör, ta ett större ansvar för att följa FHM:s rekommendationer än de gör. Jag har precis dragit hem en kraftig förkylning, okänt ännu vilken sort, och den beror med största sannolikhet på att folk trängs, gått för nära och andats på mig. Vi som sköter oss smittas av folk som inte gör det och vi är rädda att smitta våra anhöriga som redan håller sig inne.
    Håller tummarna för att ni tillfrisknar både snabbt och utan komplikationer. Ska ni testa er för Covid-19?
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-09-08 23:54:22 följande:

    Som jag kommer ihåg det var det ungefär samma siffror som 2019, men att åren 2015-2018 hade fler.  Det varierar helt enkelt med flera 100 under olika perioder varje år.  Det gör att det inte är helt enkelt att säga att det fanns speciella skäl till att det var mindre under årets första månader. Utbredning av influensa, vinterkräksjuka, hur många personer det finns i olika åldersgrupper är säkert saker som kan spela roll för ett års siffror.

    Data finns i excelfilen


    SCB har sagt just det där och betonade då också betydelsen av storleken på årskullarna. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-09 10:41:08 följande:
    Det är givetvis nått man får titta på när man har sluträkningen för året.
    Du får gå och gräva lite i det dära, kanske dyka ner och grotta ordentligt i det efter en stärkande tupplur. Konduktera en utredning! Så mycket för dig att sätta dig in i och förklara. 

    *mumlar något ohörbart*
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin