Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-08-27 06:50:15 följande:
    Jag insinuerade inget, Jag diskuterade bara kring det faktum att ett kort inlägg där det stod att 30 procent fler hamnat på sjukhus fick två uppåttummar.

    För min egen del så gillar jag inte att folk blir sjuka. Men det finns ju folk till allt.

    Jag noterar att några av dina följare också gillar din tes om Sveriges smittskyddsstrategi varit sämre än ingen alls, att det är trots den strategin människor slutat dö, inte tack vare.

    Jimmie Åkesson gav väl uttryck för en liknande uppfattning i sitt tal igår, även om han som jag tolkade det var lite mer nyanserad och väl menade att strategin borde ha varit mer effektiv medan du menar att den är kontraproduktiv, alltså sämre än ingen alls.

    Nåja, det kan ju också vara så att du inte riktigt fann orden i ditt  svar och att du egentligen är mindre skarp i din kritik än du gav uttryck för. Fast det är fascinerande att tänka på hur en smittskyddsstrategi som är sämre än ingen alls skulle vara konstruerad.

    "Jag ser det inte som att människor slutat dö tack vare strategin utan till trots för den"
    Ja, du och dina följare är sannerligen extremt välartikulerade.  
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-08-29 10:50:40 följande:

    Som jag förstod resonemanget runt idottens stora arenor handlade det om att trots att man 'bara' tar in tex 50% av möjliga platser så kommer trängsel att uppstå 'en masse' utanför större arenor.


    Det var främst resor till och från arenorna som nämndes.
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-08-30 12:59:43 följande:

    Hela historien med pratet om Klamydia handlar om att Tegnell på vanligt vis besvarar alla de frågor han får - i det här fallet var det som jag uppfattade det DNs reporter som pratade om nivåer av STD under sommaren som en indikation på hur unga vuxna lyckas med social distansering. 

    Jag vet inte varför du verkar missförstå en sån sak. Lyssnar på på FHMs  pressträffar eller har du en annan källa för vad FHM säger?



    Anonym (ABC) skrev 2020-08-26 12:41:06 följande:
    www.hbl.fi/artikel/de-sparar-smittans-vag-for...=

    Att smittspåra handlar om mycket mera än att ringa sina kompisar. Man ska ha rätt intervjuteknik så att man får tag i så många kontakter som möjligt, man ska kunna komma in i patientregister, man ska kunna hitta kopplingar mellan olika smittkedjor. I Finland har en stor mängd smittspårare utbildats, det är inte något vem som helst kan göra med vänster hand.

    Tegnell menade att det är självklart att alla ringer sina nära kontakter. Nåja, de där personerna i fikarummet på jobbet jag känner till utseendet, men som jag inte minns namnet på, dem vill jag verkligen inte ringa upp själv!

    Speciellt komiskt blev det när Tegnell jämförde med smittspårning av klamydia.

    Och angående långsiktigheten i strategin: Enligt vad jag har läst har personer i riskgrupper det verkligt jobbigt. Andra kan röra sig ganska fritt, men de måste hålla sig isolerade. Personer som jobbar i kulturbranschen verkar inte heller anse att den nuvarande strategin är något man kan leva med länge.
    Jag skulle tro att de flesta som pratar om den här saken hörde Tegnell intervjuas i Agenda den 23/8. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-08-30 13:57:38 följande:
    Och, vad sade han där
    Har du inte tillgång till SVT play? Jag har inte för avsikt att sitta och transkribera intervjuer för din skull. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-08-30 15:20:20 följande:

    Så du visste, bra.
    Då blir man faktiskt perplex till varför du säger vad du gör, men inser det komerm vi aldrig få reda på och med tidigare erfarenheter.


    klyban skrev 2020-08-30 15:21:14 följande:

    Jo, jag frågade dig också, då det är din tolkning.
    Men tydligen anser du inte din tolkningen är värd att upprepas och med vad Tegnell faktiskt sade.



    Jag kan tyvärr inte tyda de här inläggen.

    Jag svarade ehuru på ett inlägg av Padirac i vilket hen föreföll ha förstått det som att uttalandet om klamydia och hur den smittspårningen sköts enbart var ett svar på en fråga som en journalist på DN ställt. 

    Har du sett intervjun i Agenda som sändes 23/8? Ja eller nej räcker fint. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-08-30 19:44:54 följande:

    Jag ställde frågan till dig vad du ville ha sagt, då du glömde ta med det.
    Finner ingen hjälp i avsnittet eftersom jag inte vet vad DU ville ha sagt.


     


    Jaja, du ville väl inget då.


    Varför känner du dig tvungen att kommentera även sådant som över huvud taget inte alls är riktat mot eller till dig när du inte ens sett det vi talade om? 

    Jättekonstigt. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-08-30 20:14:30 följande:
    ...ratnäV
    Trodde du skulle gissa på ett djur för det hade varit rätt. Ett urdjur! Encelligt. 
  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-08-30 20:34:17 följande:
    Det du tog upp som trakasserier, hat och hets mot en offentlig person får du ta upp med polisen (eller hur var det nu?). Det sköts inte av FL, så vad sysslar du med? Inte heller ditt bekymmer med personer som beter sig hälsovådligt i det offentliga som du skrivit spaltmeter om kan dina vänner här fixa åt dig. Det är inte på FL du får assistans, svar och hjälp. Faktiskt inte heller ditt missnöje med oppositionens utspel. Du får vackert stoppa den gula sedeln i kuvertet, och tills dess skriva brev till politikerna. FL kan inte hjälpa dig. Om nu reglerna du försöker pådyvla andra ska gälla även dig.

    Eller är det så att du får vädra åsikter, betraktelser och klybans rebusar - men andra är strikt hänvisade till organ som hanterar klagomål?

    FYI: Jag äger ett självstyre i att lufta motsvarande betraktelser, fast läsliga, här.
    Du är så bra.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin