• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-07-07 16:46:37 följande:

    Jag är väldigt glad över att min bästa väninna nu inte behöver ligga i respirator längre. Vägen tillbaka är lång och garanterat tung men hon dog i alla fall inte.??


  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-07-07 23:43:34 följande:

    Har du inte följt nyheterna? Fast, det verkar personen som skrivit den artikeln inte heller har gjort. 

    Det är inte bara antikroppar som visar om man är immun. Man har ju nyligen märkt att folk som precis har gått igenom sjukdomen ofta inte har antikroppar. Uppenbarligen är det T-celler som har stor betydelse här. Det där diskuterades också på pressträffen och den där blonda kvinnan från FHM, kommer inte på vad hon hette, förklarade att det tyvärr inte går att testa för T-celler. 

    Det måste ju gå på något sätt, eftersom man hade hittat tecken på T-cells-immunitet i någon studie, om jag minns rätt. 


    Har du inte följt tråden? Jag har pratat om T-celler. Nu pratar vi dock om antikroppar, eftersom det är de som ÄR "flockimmunitet", de är de som både artikeln och studien har fokuserat på. Allt annat är en efterkonstruktion och vi pratar inte mer om det just nu.
  • Dr Nail
    Padirac skrev 2020-07-08 00:26:06 följande:

    Såväl antikroppar som T-celler kan skapa flockimmunitet. 

    att antikroppar skulle _vara_ "flockimmunitet" och allt annat en efterhandskontruktion ser jag som den stora efterhandskonstruktionen


    Suck. Scrolla bara, scrolla. Scrolla lååååååångt.
  • Dr Nail

    Om någon kunde länka till när FHM pratade om t-celler före ~ mitten av maj, när de första studierna (från USA) kring T-celler i samband med c19 började komma som manna från himlen så skulle det uppskattas mucho, mmkay.

  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-07-08 07:15:55 följande:

    Det kan vara lite besvärligt att följa tråden i och med att pangdemiskan som språk avviker i väsentliga delar från svenskan. T ex är man nationalist enligt den pangdemiska teorin om man inte deltar i klagosången över den svenska strategin.

    Min gissning är att immunitet via T-celler räknas som fusk. Hursomhelst är ju komplexitet nägot som pangdemister skyr som pesten


    Det där ordet "pangdemi" som du använder, det är nog inte ett riktigt ord, eller har jag fel? Apropå språkförbistring ^^

    Nej, inte fusk, mer av ett spöke.
  • Dr Nail
    Anonym (.) skrev 2020-07-08 11:17:27 följande:

    Det finns en hel del skrivet om t-celler i mars-april, men det mesta är bakom olika betalväggar. Googla lite själv, med tidsintervall mars-april. Jag tror knappast möjligheten till t-cellsimmunitet ungått FHM, men däremot innebär det inte att de nödvändigtvis kommunicerar det utåt, eftersom detta tex är svårt att testa för.

    Tex skrev Aftonbladet:


    Coronaviruset ? Följ senaste nyheterna om corona | Aftonbladet
    www.aftonbladet.se ? Nyheter ? Coronautbrottet
    27 mars 2020 - Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot ...
    Ok, tack. Det är exakt det jag efterfrågade: information.
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-07-08 09:14:44 följande:

    Jo, det är faktiskt det mest sannolika. Vi fick in många smittade på en gång och det spred sig snabbt. De andra nordiska länderna fick inte det. Det ÄR den mest sannolika förklaringen. 

    Det är så himla knepigt med virus. Men det hade jag klart för mig innan. Det är det som många inte förstår. Virus är ganska oberäkneliga. Man kan göra en massa saker, men det är inte säkert att man lyckas ändå. 


    Just. Det finns inget unikt med Sveriges hantering. Vi hade bara otur.
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-07-08 09:10:33 följande:

    Äh, du verkar inte förstå. Vi vet inte hur stor del i immuniteten antikropparna har och hur stor del T-cellerna har. Självklart ingår t-cellerna i flockimmuniteten. Att bara titta på antikroppar säger inte mycket - det finns förresten minst två olika sorters antikroppar och i början visade testen bara en sort. Numera testar man visserligen för båda, men man vet ju fortfarande inte hur stor del antikropparna har. 

    Kan hända att någon expert vet mer, så om någon har närmare info...


    Säg vad du vill, studien jag länkade kvarstår. 5 procent. I alla fall i Spanien.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin