Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-09-03 22:32:06 följande:
    Men det är ju det vanliga! Nu trodde jag det var något nytt som du ville att jag skulle läsa. Men just en sån app är ju det som många länder har eller funderar på att ha. Det har sagts att det skulle kunna vara lagliga problem eller att det kan vara risker med integritet ÄNDÅ. Du måste också tänka på att det kan hackas, eller så kan det bli fel i appen.
    Med detta scenario kan det inte vara några lagliga problem. 
    Om en app används på ett helt annat sätt kan det naturligtvis vara ett problem. 
    Men hur vanligt är det att appar hackas? Vem skulle ens vilja göra det?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-09-03 21:40:56 följande:
    Ok, du menade affärsmannen från Johannesburg som var på en privat tillställning i Westport.

    Om denne var symptomfri eller inte på tillställningen framgår inte, däremot framgår att affärsmannen trodde att han bara hade en 'man flu' i samband med de symptom som visade sig på flyget hem och efter hemkomst.

    Frågan är om dessa personer verkligen är symptomfria i verklig mening eller om det handlar om milda symptom. Har du sett någonting om det?
    Hidden symptoms torde tyda på att inga symptoms märktes. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-03 16:52:58 följande:
    Intressant. Samma sak här. Jag kollade idag om det går att få en läkartid. Det är en liten grej som inte är akut, men jag kan inte dra ut på det för alltid. Numera kan man ju logga in på 1177 och kolla själv om/när man kan boka en tid (bra system iofs).

    Bokningskalendern började med december 2020 - jag tänkte, nåja, det är ju inte så bråttom, då får det väl ta tre månader. Men icke! Ingen dag i december gick att klicka på. Jag kollade nästa månad, januari - inte heller! Sedan såg jag att det stod något om att man i nuläget inte kan erbjuda icke-akuta läkartider. Vad 17????? 

    Precis samma erfarenhet som du har med den privata företagshälsovården har jag ju ifrån tyska sjukvården. Där går man till läkare samma dag, eller senast nästa dag. Och jag har aldrig hört att någon behövt vänta på en operation. Så varför är det som i ett U-land, här i Sverige? 
    I ett parallellt universum kunde vi ha startat en tråd tillsammans för att klaga på svensk sjukvård tillsammans ... intressant ...
  • FuckGoggleAskMe
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2352304220300933

    Superspreaders are critical infectious resources in multiple infectious diseases. They can be asymptomatic or present mild symptoms but can transmit pathogens to susceptible populations, leading to severe symptoms, and even death.

    Early identification of this population is extremely important to inhibit the spread of infectious diseases. Right now, the whole global world is suffering from a devastating infectious disease caused by severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2). In this article, a superspreader cluster event in coronavirus disease 2019 (COVID-19) was identified by tracking contacting histories of infected patients.
    This cluster was found to be originated from an asymptomatic SARS-CoV-2 carrier, which resulted in 13 secondary cases getting infected. All the secondary patients presented with non-typical symptoms of COVID-19, such as fever, dry cough, and myalgia, one of which died of respiratory failure at the end. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-09-04 21:25:15 följande:

    Tar det igen:


    Q.E.D. ------------->------------>------------>
    klyban skrev 2020-09-04 20:52:18 följande:

    Du menar när jag ställer frågan och den kortsiktiga politiska poängen som inte hör hemma i ett rätt överdrivet faktabaserat ämne.


    Hahaha, precis! Fast han fick inte in det där med agenda och narrativ denna gång!
    Man vet ju inte var man ska börja ...
    Politisk poäng? Kortsiktig? Överdrivet ämne? Faktabaserat ämne? 

    Klyban, du specificerar inte vilken fråga du refererar till. Och syntaxen är åt skogen, du ställer alltså en fråga och ... då väntar man sig en fortsättning där som bygger vidare på resonemanget, dvs vad händer när du ställer en fråga. Sen skriver du något om en kortsiktig poäng, utan att förklara vad den har att göra med din fråga.
     
    Tyvärr, ditt inlägg säger noll, ingen kan förstå den utan tolk (dvs Andrea). 
    klyban skrev 2020-09-04 20:52:18 följande:
    Du menar när jag ställer frågan och den kortsiktiga politiska poängen som inte hör hemma i ett rätt överdrivet faktabaserat ämne.
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-09-08 18:17:18 följande:
    Jag vet inte riktigt, men allmäntillståndet är ju väldigt dåligt ändå om man blir helt utslagen på cellgifter och inte behåller mat osv. Sedan tror jag att det är den auto-immuna sjukdomen som är problemet här, med redan bestående skador på lungor och malfunktion eller inflammation på de andra stora organen som därför är den riktigt dåliga utgångspunkten. Vet inte riktigt hur auto-immuna sjukdomar reagerar på Covid-19 men det räknas till de riktigt allvarliga riskgrupperna.

    Ja det stämmer att ungefär varannan "vanlig förkylning" övergår i lunginflammation. Så det är ju välgrundad oro när man ska passera 10 muppar i affären. En sak har jag iaf lärt mig - att bete mig riktigt osvenskt och tillrättavisa liten och stor.. Kanske kommer det inte bara ta lång tid innan vi tar i hand igen, det blir svårt att vänja sig av med att göra stopptecken med handen och använda kommandon från brukshundsklubben :)
    Usch så tråkigt och jobbigt! Lycka till med tillfrisknandet på alla fronter!

    Ja tyvärr verkar det som att om någon med autoimmun sjukdom får Covid19, brukar dom oftast bli väldigt allvarligt sjuka. Är däremot inte säker på om dom blir smittade lättare, tror det är individuellt, dvs beror på typen av autoimmun sjukdom.

    Senast i förra veckan var det någon som ville hälsa på mig genom att ta i hand ... men det var en 15åring, och då kan det hända att man glömmer, han ville bara vara artig, och blev lite generad stackaren när jag inte skakade tass. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-09-02 22:12:40 följande:
    Obegripligt för dig kanske. Vilken nytta har vi av en sån app om en stor del av befolkningen blir nojiga och tror att det kommer att missbrukas och därför inte vill ladda ner den? Så ser det ju ut. FHM vill inte satsa på något som befokningen helt uppenbarligen inte kommer att acceptera. 
    AndreaBD skrev 2020-09-09 11:32:41 följande:
    Jag har inte lagt någon bevisbörda på någon. Orkar inte kolla vad exakt jag skrev, men jag är säker att jag inte påstod att en viss myndighet måste ha undersökt det, eller att beslutet att inte införa en app måste bero på att man har gjort en undersökning om det.

    Jag har sagt att det väl finns något bakom det där. Att de har något underlag som gör att de känner sig hyfsat säkra på vad svenska folket tycker där. Det kan också vara undersökningar som inte är direkt om Corona-app utan något liknande som man har undersökt tidigare. De senaste åren har man ju t.ex. varit orolig för sin integritet i samband med internet, amerikanerna, m.m. Kan hända att de har utgått ifrån enkäter runt det. Det kan vara allt möjligt. Jag säger bara att det säkert finns gott om material som man kan dra slutsatser av. Även om det visserligen är en annan situation. Jag tycker inte heller att man kan jämställa det. Samtidigt vet jag ju inte heller vad de har för underlag. 

    Hur du däremot ska veta att det INTE finns - det förstår inte jag. Du vet INTE vad de har för underlag. Och jag vet inte heller. Och jag behöver inte bevisa att vi inte vet. Man kan inte påstå att något inte finns för att man inte vet eller inte tror på något. Det är som att säga att det är bevisat att det inte finns någon gud. 
    Du har skrivit en mängd inlägg om att svenskar inte vill använda en app, och det baserar du tydligen på ... ja, inte vet jag. Tydligen på att du tror blint på vad socialstyrelsen, FHM osv säger, du litar på att de har fog för sina påståenden, utan att ifrågasätta varför dom säger något. 
    Det här tar oss lite tillbaka i tiden, till när tråden startades för oss som är kritiska till Sveriges handhavande av situationen. Du verkar inte så kritisk utan litar på allt som sägs av myndigheterna. Med det menar jag inte att jag vill att du ska sluta skriva här, utan vill bara belysa kärnfrågan bakom dessa olika läger i tråden. 

  • FuckGoggleAskMe
    Farsanbalou skrev 2020-09-08 14:20:04 följande:
    Jo det är det. Faktum är att Sveriges strategi att inte fullt stänga ned och följa riktlinjer är precis vad andra länder nu anammar. Sen att vissa inte utåt vill erkänna att de hade fel är en annan sak. För i ärlighetens namn vet vi först EFTER pandemin vad som var rätt och vad som var fel.

    Men till och med WHO har gått ut och sagt att Sveriges hantering är den mest  hållbara.

    Men lev i dunklet du. Alla har rätt till olika åsikter.
    Nja, fast andra länder stängde ner mycket mer tidigare, fick lägre antal smittade, kunde förbereda sjukvården bättre osv. I nuläget tycker de därför att de kan öppna mer och vara mer som Sverige, trots att det i de andra länderna samtidigt finns krav på munskydd i vissa situationer, strängare krav på folksamlingar, krav om smittspårning, karantän etc. Och det är inte rekommendationer, det är lagar och man kan bli bötfälld om man bryter mot reglerna. 
    Det tycker ju inte jag är att andra följer den Svenska modellen.

    Och nej, de erkänner inte att de haft fel, för de har mycket lägre dödsfallssiffror än Sverige, så varför är det fel att färre dog?

    Vad WHO har sagt, finns det tidigare inlägg om i denna tråd. Någon konsult där berömde Nya Zeeland för deras hantering av coronakrisen och tillade att framöver så borde nog Nya Zeeland och andra länder, nu när smittan och sjukvården är mer under kontroll, mer anamma den Svenska modellen. För NU är den Svenska modellen mer hållbar i dessa länder. Fast den Svenska modellen var helt fel för de första månaderna. 

    Ser du skillnaden? Först, stäng ner, smittspåra, spärra gränser etc. Sen, när läget lugnat sig, öppna landet igen (med vissa säkerhetsåtgärder som tex munskydd), enligt den Svenska modellen. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-09 20:13:14 följande:
    Som Spanien, Italien, Storbritannien och Belgien, typ.

    Jag såg något om att Storbritannien ska begränsa folksamlingar till maximalt sex personer.

    Stackars britter!
    För att citera Klyban, så fick ju Spanien, Italien och Belgien en annan hand tilldelade sig. Spanien och Italien har många hushåll med tre generationer och mer tradition med fysisk närhet. Belgien är en knutpunkt för flyg från Kina till Europa. Vad beträffar GB vet jag inte riktigt vad som gjorde att de fick stora problem. 
    Sedan finns det ju även länder som Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Österrike, Holland osv som stängde ner mer först och nu öppnar mer. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-09-09 22:00:53 följande:
    Märkligt hur ofta ditt kluster hänvisar till klyban - försök tänka lite själv och kom med lite egna formuleringar. Det blir lite mer spänst i kritiken då, tror jag.

    Ett tankefel du och dina medkritiker ofta gör är att ni bortser från det senaste århundradets förändrade resemönster. Tänk bort hästen och droskan och föreställ er resemönster där flyget spelar en betydande roll och där man inte alls nödvändigtvis tillbringar en vecka på reande fot genom grannlandet när man beger sig ut i världen och ytterligare en på vägen hem.

    Om du ändå insisterar på att jämföra grannländer så testa med Holland och Belgien, Belgien hade en betydligt hårdare lockdown som dessutom infördes tidigare än den milda varianten i Holland. Nu påstår jag inte att Belgien hittills har haft så hög andel döda för att de hade en tidig lockdown, utan även i detta fall bör man inse en del har förändrats sen Mobergs utvandrare spände hästen för vagnen och begav sig ut i världen.

    Men jag har en viss förståelse för att du inte ville resa hem till Sverige i sommar mot bakgrund av hur du ser på resevanor och resealternativ.
    Mitt kluster? Grow up verkar ju var rätt råd, är du paranoid och tror att detta är någon konspiration mot Klyban? 
    Tankefel ... ja det är väl en vanlig kommentar från någon som tycker olika, åtminstone i denna tråd.
    Ett tankemönster där man ser flygets inverkan på besmittningen ... 
    Ja, då ser man att Belgien har haft problem, eftersom de varit huvudanknytningen till China. Och Holland har en stor andel flyg som kommer från tex Asien och flyger vidare till whatever.  
    Dvs, ditt inlägg tillför inget. Nej det är trist att jag inte vågar resa till Sverige nu, hoppas jag kan åka till jul. Resevanor och resealternativ? Jag vet i alla fall att jag inte vill tillbringa många timmar på en flygplats där många struntar i att vara försiktiga, som tex i Stockholm. Inga munskydd där inte.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin