• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-02 00:50:46 följande:

    Citat av sju inlägg, och allt du har att komma med är svar på ett citat som du missförstått?

    Ja ibland lyckas man inte så bra, bättre lycka nästa gång.


    Jaså, kanske var det text som jag fann intressant, eller hur det nu formulerades

    Skämt åsido. Jag tror att missförståndet inte hamnade hos mig.
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2021-11-02 00:56:44 följande:

    Men "alla yrken" inkluderat i tabellerna betyder inte bara yrken inom skolan.

    T ex står det "Den utökade provtagningen av personal inom vård- och omsorgssektorn gör att man inte kan jämföra mot övriga yrkesgrupper på ett korrekt sätt så vård- och omsorgspersonal exkluderas i denna rapport". Handlade det bara om yrken inom skolan skulle de inte skriva så.


    ABC har jämfört två påståenden varav det ena handlar om alla yrkesgrupper och det andra handlar om yrkesgrupper inom skolan.

    aBC har inte heller angivit var citerad text kommer från utan försökt lägga fram citaten utan kontext.

    Är det för att ABC inte läst materialet hen citerar, eller är det för att ABC inte förstått materialet hen citerar eller är det för att ABC vill försöka sprida oklarheter och osanningar?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-02 08:49:07 följande:
    Var det ett skämt? Haha?

    Ta ett djup andetag och läs igen.

    OSS syftar till dig och mig, jag hoppades att du inte skulle börja citera smittskyddslagen igen för 17e gången och rabbla förvaltningsrätt, utan bara besvara en enkel fråga, vilket du inte gjorde.

    Skulle knappast inkludera mig i samma grupp som FoHM och regeringen, även om du kanske gör det, så OSS syftar verkligen inte på mig och dem, jag har personligen aldrig diskuterat med FoHM.
    Dessutom besvarade jag inte någon fråga om deras befogenheter som du tycks tro,  jag ställde en enkel fråga till dig.  



    Aha.. så det var inte jag som hade otur när du besvarade en fråga som inte var ställd till dig med en fråga som var ställd till mig Drömmer 

    Ja, otur ser ju kanske lite olika ut för olika personer.  

    Får jag fråga om du slutat slå dina barn, hundar och katter?  Ett enkelt ja eller nej som svar går bra.
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-02 17:05:44 följande:
    Jag läser innantill i FHMs rapporter. Säger FHM att lärare har högre risk för smitta än många andra yrkesgrupper, eller säger de att lärare inte har högre risk? Du får gärna citera FHM där de säger att barn sprider smitta och att lärare riskerar att smittas.

    Förekomst av covid-19 i olika yrkesgrupper
    Bekräftade covid-19 fall i Sverige 13 mars - 27 maj 2020

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/5e2...

    Den högsta relativa förekomsten av covid-19 återfanns bland yrkesgruppen taxiförare m.fl., 4.8 gånger högre i jämförelse med övriga yrkesgrupper, följt av yrkesgrupperna pizzabagare m.fl. och buss- och spårvagnsförare. Personal inom skola har inte någon högre relativ förekomst i jämförelse med övriga yrken.

    Sen har vi Folkhälsomyndighetens utredning om risken för barn:

    Covid-19 hos förskole- och skolbarn En jämförelse mellan Finland och Sverige

    www.folkhalsomyndigheten.se/contentassets/124...

    Den här rapporten jämför Finland och Sverige, två på många sätt lika länder som valt olika åtgärder som strategi vad gäller skolor, för att minska spridningen av SARS-CoV-2. Det är ingen skillnad i kumulativ incidens av rapporterade fall av covid-19 bland barn i åldern 1-19 år i de två länderna

    En tabell i rapporten visar att 14 barn i Sverige och 1 barn i Finland hade IVA-vårdats. Ingen skillnad?

    I Finland har antalet fall bland skolbarn varit mindre än hälften av deras andel av befolkningen (tabell 2). Riktlinjerna för provtagning för SARS-CoV-2 har inte skiljt sig mellan vuxna och barn, varför barn med symtom provtagits enligt samma protokoll som vuxna.

    Det stämmer.

    Sverige:
    Ökningen av antalet rapporterade fall från vecka 22 sammanfaller helt med ökad kapacitet till provtagning och frikostigare sådan då man gick över till att provta alla misstänkta fall.

    Gjorde man verkligen det?

    via.tt.se/pressmeddelande/region-uppsala-borj...

    Hittills har Region Uppsala haft en åldersgräns på 16 år för den som själv har velat boka provtagning för pågående covid-19-infektion, PCR. Barn har i vissa fall också provtagits i särskilda fall, efter läkarbedömning. Men nu utökas provtagningen och från måndag den 24 augusti testas även barn från årskurs 4 och uppåt, 9 eller 10 till 15 år.

    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/fick-rad...

    De rådde mig att inte testa mitt barn

    Läs också följande texter:

    www.lararen.se/nyheter/coronaviruset/wiman-sl...

    jiddra.se/tegnell-barn-kan-visst-smitta-sina-...

    Ett ständigt återkommande uttalande på pressträffarna har varit Det är svårt att veta. Den enda slutsats jag kan dra av allt som har skrivits och publicerats av FHM och av andra, i Sverige och i andra länder, är att FHM primärt inte är intresserade av kunskap, utan av att driva igenom sin agenda Håll Skolan Öppen.
    Jo, det är jättebra att läsa innantill FoHMs rapport och coronakommissionens delbetänkande.

    Det är också jättebra att att ange från vilket material du läst och citerat.  Nu var det du citerat lätt att hitta och det var alltså två olika material från olika tidpunkter som tog upp två olika saker. Som jag förstod det vill du använda detta för att ge belägg för ett påstående som inte stämde i sak med vad något av materialet tog upp.

    Mika Salminen håller troligen inte med dig i sak om vad du dragit för slutsats om FoHMs förhållande till kunskap, snarare tvärt om. Denna slutsats  baserar jag på det material du länkat till då och nu.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-02 19:36:03 följande:
    Så frågan kvarstår - vad kunde FoHM göra med tanke på kunskapsläget och de lagar som styr vad FoHM kan och får rekommendera?

    Som replik på din fråga, frågade jag dig om du inte tyckte att FoHM åtminstone kunde ha rekommenderat något, vilken de fick och borde ha gjort med tanke på kunskapsläget då och med tanke på lagarna. 
    Hade ju faktiskt trott att du skulle ha tillräckligt elastiska tankebanor för att förstå kopplingen, men det var ju otur att du inte förstod. Och otur vad det ju att du inte förstod vad OSS syftade på. Intressant att du tror jag brukar diskutera med FoHM.

    Charmigt med dagisfrågor, när de kommer från dagisungar. Minns att jag tyckte det var väldigt kul när jag var 6 år, slår du fortfarande din fru? 
    Ja, frågan kvarstår - och jag ser inget svar på den.

    Vad jag tycker eller inte tycker påverkar inte vilket utrymme regering, riksdag och myndigheter har i fråga om annan verksamhet,

    Kanske vill du berätta vad du tycker? Eller varför inte fortsätta berätta vad du anser att andra tycker, tänker och tror. Det är om något 'elastiska tankebanor' Skål 

    Jag uppfattar det som att du tillskriver ( eller i alla fall i inläggen skriver att) andra skribenter har uppfattningar som du kanske underförstår utifrån dina egna uppfattningar och förställningar.  Om det verkligen tror att det otur så får jag gratulera dig till en aningslöshet som är få förunnat. 

    Det är nog inte otur att tråden spårar ur med personlig påhopp, nedlåtande hån och återkommande avstängningar - det är helt enkelt så att kritiken av strategin inte är bättre än så ....
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-02 23:12:45 följande:
    Nej jag tänker inte älta igen vad som skrivits i denna tråd. 
    Det var ju roligt att du påpekar att vad du tycker inte påverkar tex utrymmet för myndigheter. Eftersom du påpekar det, trodde du att någon trott att du är den som påverkar detta? 
    Intressant att du inte bemöter något som helst som framhållis i denna diskussion beträffande Kommissionens resultat, utan att du i stället slår ner på nonsens. 
    Trevligt att du tycker det är roligt med påpekanden - alla är nte lika roade av det uppenbara.

    Hur du kommer fram till att jag kanske tror att vad jag tror påverkar FoHM är ett mysterium, eller kanske intressant och märkligt.  Hur kunde du läsa ut detta från mitt inlägg eller komma på att fråga detta ens?  Med vilka premisser och med vilken förförståelse läser du in detta i inlägget?  Märkligt! Intressant!

    Jag tror du missat delar av trådens inlägg, endera inläggen i sig eller kanske bara innehållet i inläggen.  Älta igenom lite gamla inlägg så kanske du hittar var på din fråga - eller nej, inte de svar du söker, men likväl svar på det dina frågor handlar om.

    Är  inlägget jag svarar på här en del av det nonsens du påstår att jag slår ned på - vad tycker du? 

     
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-02 23:47:29 följande:
    Orkar inte svara på detta nonsens, helt meningslöst. Men du verkar inte ha något att svara beträffande Kommissionens rapport, ok, du flyr fakta som vanligt. 
    Nähä..

    Jag vet inte varför du säger så! 

    Beror det på att du inte fått det svar du sökte eler ville ha?   Skälet till att jag ställer den frågan är att jag uppfattar det som att det jag kommenterat inte passar dig efter som du verkar anse att det inte duger.

    Jag har för mig att det klagats på att fakta lagts fram i tråden med ord och ifrågasätta de varför faktan lagts fram, jag har också för mig att det lagts fram kritik mot fakta med ord och ifrågasättande om att detta skulle vara mot att andra skribenter skulle få fritt uttrycka sitt tyckande...

    Kanske missminner jag mig?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-11-03 08:54:40 följande:
    Ja, det är inte utan att man undrar hur det står till när du inte själv alls verkar tycka att du ägnar dig åt annat än någon sorts välvilliga bildningsförsök trots att du hela tiden gör dig skyldig till exakt vad du menar att andra gör. 

    Att du inte blir avstängd för vad du håller på med är väl för att moderatorerna tycker att "pappskalle" är så mycket värre än något mer omständligt som "kartonnageförvaring för förklaringar givna utifrån wikipediapremisser men som i övrigt bara används för förvaring av fjärrkontrollen till Apple-tvn".

    Och då har jag inte ens nämnt din märkliga allians med Don Hominem som mal på om sina anklagelser om agendor och HUR MYCKET UNDERLIGT ANNAT IRRELEVANT OCH MISSUPPFATTAT SOM HELST.

    Mika Salminen är förresten garanterat inte så imponerad av dig som du är av dig själv.

    Bah. 

    .

    För övrigt håller jag med Nicklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå unversitet och ordförande för Pandemifonden - Svenska sällskapet för virologi när han (i en intervju i DN) säger att Sverige borde testa och typbestämma lika mycket som man gör i Danmark. När det inte görs så tar det förstås längre tid att upptäcka nya varianter och förstå vilken utbredning de har. Han säger vidare att testar man mycket kan man smittspåra mer och smittspårar man mer kan man begränsa smittspridningen. Smittspårar man mindre blir det svårare att bryta smittkedjor. Detta i sin tur leder till mer smittspridning, och i längden högre belastning på sjukvården. 




    Så referenser till Mika Salminen betyder i din värld att man är imponerad av sig själv, eller? Solig

    Jag tror inte Mika Salminen känner mig eller ens vet att jag finns eller refererar till en referens till hans samtal i finsk TV - så att han skulle vara imponerad eller inte imponerad av mig verkar långsökt förutom att det är irrelevant och det som någon nyss kallade nonsens.

    Det finns många sätt att uttrycka sig - att säga att någon är en pappskalle är ett sätt att uttrycka sig som inte är förenligt med FLs regler, dessutom är det säkerligen offtopic - och vi har alla olika sätt att framföra våra tankar och åsikter och hur vi värderar andra skribenters sätt att framföra deras tankar och åsikter. Hur vi värderar oss själva och andra skribenter är en annan sak och dessa saker skall normalt hållas utanför trådarna.

    För övrigt tror jag också att mycket testning är bra, den bästa effekten av test vore kanske om alla testades  regelbundet med ett garanterat säkert test. Nu uppfattar jag det som att det tyvärr just nu inte är praktiskt möjligt att genomföra av fler olika skäl och att det kanske inte ens fyller den funktion som man kan hoppas på.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-03 20:11:33 följande:
    Vad jag tycker eller inte tycker påverkar inte vilket utrymme regering, riksdag och myndigheter har i fråga om annan verksamhet. 

    Detta tyder på att du tydligen känner behov av att påpeka att vad du tycker inte påverkar tex FoHM, eftersom det skulle kunna vara så. Om du tog för givet att alla ändå var på det klara med det, skulle det inte funnits behov av att klargöra detta. 

    Din analys av andra personers inre har synnerligen 'elastiska tankebanor' Solig

    Du kan inte tänka dig att det finns andra premisser  - som inte rymms i 'de elastiska tankebanor' du använder - för din analys av 'den andre'?  Kanske måste tankebanorna töjas bortom sträckgränsen?
  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-03 21:54:42 följande:
    Mika Salminen? Ok, vi kan tala om Mika Salminen.
    Finlands Tegnell har man sagt om honom, men det är faktiskt rätt så missvisande. Mika Salminen är inte den landsfader och trygga klippa for finländarna, som Tegnell är för en stor del av svenskarna. Ingen uppfattar honom heller vara den som bestämmer. I Finland är det tillåtet med olika åsikter om hur man bäst bekämpar en pandemi. Regering, myndigheter, representanter för sjukvården och näringslivet har tidvis haft väldigt olika åsikter, och det har också lyfts fram av medierna. Jag är fullt kapabel att dra mina egna slutsatser av texter jag läser och bilda mig en åsikt, och det skulle aldrig falla mig in att fundera på vad Mika Salminen anser.

    Så om du nu för en stund glömmer både Mika Salminen och Tegnell, och i stället använder dig av ditt eget förstånd. Hur tänker DU om följande:

    När och var har FHM tydligt sagt att barn sprider smitta och lärare riskerar smittas?
    Alternativt:
    Vilket textstycke i coronakomissionens rapport ska tolkas som att smittspridning från barn inte påverkar smittspridningen i resten av samhället?

    FHM:s rapport om barn i Sverige och Finland:

    Finland hade stängda skolor och låga smittotal, Sverige hade öppna skolor och höga smittotal. Ändå var incidensen bland barn högre i Finland än i Sverige. Hur kommer det sig?

    Sverige testade inga barn. Ändå ville man ge ut en rapport över antalet fall bland barn i Sverige. Varför?

    Sverige hade 7 gånger flera intensivvårdade barn än Finland. Mig säger det att smittan sannolikt var 7 gånger högre bland barnen i Sverige. Varför kommenterar inte FHM detta?

    Varför säger man inte ett enda ord om sjukhusvård av barn med covid-19 utanför intensivvården? Alla under 19 lades in på intensiven direkt? Man testade inte barn som uppsökte sjukvården? Man hade inte tillgång till sådana uppgifter? Barn blir antingen dödligt sjuka eller lindrigt sjuka, det finns inget mellanting?

    När det blev klart att Sverige inte tänkte stänga sina skolor, trodde jag uppriktigt att det skulle föra med sig bra vetenskaplig data på hur coronaviruset beter sig bland barn. Så blev det inte.
    Vad jag pekade på var att Mika Salminen har sagt att FoHM var starkt bundna till att förhålla sig vetenskapligt till kunskap, åtgärder och rekommendationer på ett sätt som andra, inklusive THL, inte har legala krav på sig att göra utan att många andra organisationer är mer fria att prova olika åtgärder.  Du har själv gett länk och referens till den saken.

    Jag tror nog att det i Sverige är tydligt polariserat i fråga om hur Tegnell uppfattas, titta bara i den här tråden. En del hatar Tegnell och allt han antas stå för inklusive ensamt ansvarig och ensam utförare på FoHM och regering, riksdage andra förvaltningar, regioner och sjukvårdsgivare.  Om det har ordnats en facebookgrupp som uttrycker någonting annat än det hat han möts av från första början så väger det säkert inte upp den andra skiten som läggs på honom.  Det blir i alla fall fel om du generaliserar och extrapolerar från en enskild facebookgrupp - och om nu några uppskattar Tegnell och vill uttrycka det - vad har du för skäl att racka ned på Tegnell pga detta?  Låt folk gilla det de gillar - det är inte Tegnells fel att de gör det, Tegnell odlar inte kulten. 

    Vet du varför Sverige inte stängde skolorna? Vet du om detta diskuterades överhuvudtaget?   Vet du vilka rekommendationer som gällt för barn i Sverige?

    Du vet alltså redan från början om att de citat du lade upp i tråden var från två helt olika material som behandlade två helt skilda frågor - och så drar du några slutsatser från att jämföra dessa äpplen och päron. Kände du till vad materialen du citerade handlade om och att det var olika saker eller ansåg du helt enkelt alt utifrån två olika material om olika saker gick det alldeles utmärkt att dra de slutsatser du drog?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin