• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-10-28 12:22:41 följande:
    Du förstod varken mitt inlägg eller det citat du tror kan vara ett matchande svar och invändning. Det blir tokigt för dig när du går utanför att förklara saker med wiki-citat för beundrarklustret.
    Så du tror att de som inte svarar som du tänkt dig de ska svara inte förstår ditt inlägg?   Jag räknar inte dig till något beundrakluster  - så kanske är det så att både wiki-citat och Frode Forland-citat tokar till detSolig
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-28 12:22:41 följande:
    Du förstod varken mitt inlägg eller det citat du tror kan vara ett matchande svar och invändning. Det blir tokigt för dig när du går utanför att förklara saker med wiki-citat för beundrarklustret.
    Padirac skrev 2021-10-28 13:07:00 följande:
    Så du tror att de som inte svarar som du tänkt dig de ska svara inte förstår ditt inlägg?   Jag räknar inte dig till något beundrakluster  - så kanske är det så att både wiki-citat och Frode Forland-citat tokar till detSolig

    Johan Bratt var det visst Solig
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-28 13:32:54 följande:
    Du fortsätter med landsortsrevyn ser jag. Din bjäfsande kennel, som tänker hejdlöst stort både om sig själva och sin citerande husse, kommer snart farande för att bli klappade så du kan få lite positiv uppmärksamhet också. Jag unnar dig det smile1.gif

    Trots att du rättade ditt citat framgår det med all tydlighet att ditt svar inte adresserar min invändning. Om det förklaras av ditt oförstånd eller din desperation att försvara är helt oviktigt.
    Det ser onekligen ut som att du sitter på främsta rad och ropar allt du kan för att 'få din del av landsortsrevyn' {#emotions_dlg.flower}

    jag lovar att du överglänser alla som du satt på scen i den föreställning du tror dig delta i Hjärta
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-28 16:41:06 följande:
    Ja du önskar det, showmannen! Och SOM du önskar det! smile1.gif

    Dock kan jag finna mig i att ligga på första parkett efter ett negativt Covid-test och betrakta din revy. Idag fick jag, tack vare influensa, t.o.m med mig en snutt av PK där Einhorn dängde till Tegnell.
    Jo, jag önskar att du överglänste de personer du satt på scenen, SOM jag önskar det.Solig
  • Padirac
    pyssel skrev 2021-10-28 17:14:26 följande:
    Att du är fullt så upptagen av mig hade jag aldrig trott, ej heller önskat förstås, 8)
    Jag är inte avundsjuk på att du lägger mest möda på andra i tråden {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2021-10-28 15:36:03 följande:
    Nej, vad ska han egentligen säga efter att ha spekulerat och ha haft fel i så oerhört mycket? Det förvånar mig att han fortfarande har mage att uttala sig över huvud taget.
    AT gör sitt jobb och det ska han inte behöva skämmas för det - det du kanske tror är hans spekulationer är det för tillfället samlade kunskapsläget som FoHM har tillgång till.

    Jag har för mig att jag läste någonstans att en av Tegnells staka sidor var att helt enkelt skita i de som försöker skapa blåsväder med personangrepp och är skamning en del av sätt personangrepp görs.

    Skamning av företrädare och tråddeltagare är ett återkommande sätt 'det diskuteras på' i tråden.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-28 21:15:23 följande:
    Eftersom jag skrivit om ändringen som sker 1 november i Sverige beträffande testning av vaccinerade, är det väl en bra gissning att anta att jag vet om att det ändras på måndag.

    Har inte sett någon information om hur det fungerar i Sverige - om man nyligen haft förkylningssymptom och måste till läkare pga andra orsaker, är man, som vaccinerad, välkommen på tex en vårdcentral? Du skriver att om man har förkylningssymptom får man inte gå till en vårdcentral, men om symptomen just gått över då? 
    Det är inte testningen som avgör hur du enligt rekommendationer skall agera vid sjukdom som kan vara covid19

    Testning ersätter inte sunt förnuft - ja, tyvärr varierar sunt förnuft med person och situation, men FoHM har givit följande rekommendationer

    www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2021/oktober/rekommendationer-till-allmanheten-om-att-stanna-hemma-vid-symtom-pa-luftvagsinfektion/

    "Vaccinationsgraden i befolkningen har ökat och därmed har risken för omfattande smittspridning och sjuklighet i covid-19 minskat. Det är viktigt att rekommendationerna vid symtom inte är mer långtgående än vad som är försvarligt med hänsyn till faran för människors hälsa, med särskild hänsyn till barns bästa. Det gäller inte minst möjligheten för barn att vara i förskolan och skolan, dessa miljöer spelar en viktig roll för barnens utveckling och välbefinnande.

    Syftet med rekommendationerna är att undvika spridning av covid-19 men även luftvägsinfektioner generellt under vintersäsongen, särskilt RS-virus och influensa. Både barn och vuxna rekommenderas att stanna hemma vid symtom som kan vara tecken på en luftvägsinfektion.


    – Att stanna hemma när man är sjuk är självklart. Men med de nya rekommendationerna förtydligar vi vikten av att stanna hemma om man får luftvägsinfektioner och ger samtidigt mer vägledning kring när man kan komma tillbaka till förskola, skola, arbete och fritidsaktiviteter, säger avdelningschef Britta Björkholm.


    De nya rekommendationerna innebär att barn i förskoleåldern (yngre än förskoleklass), de som nyligen haft covid-19 och fullvaccinerade personer kan återvända till arbete, skola och förskola om de har varit feberfria i minst ett dygn och känner sig friska. Detta även om vissa luftvägssymtom kvarstår. I de allra flesta fall innebär det att man behöver vara hemma från ett par dagar upp till en vecka.


    Det är upp till varje individ att bedöma när man känner sig frisk. Rekommendationen om att stanna hemma vid symtom som kan vara tecken på en ny luftvägsinfektion gäller alla personer, oavsett om man är vaccinerad eller tidigare har haft covid-19."

  • Padirac

    Kommisionens rapport motsäger de uppgifter om olika virusmutationer som pekar på att smittan från Italien- och alpresenärerna inte var det som skapade den stora initiala smittan.

    Det ska bli intressant att se hur dessa resonemang utvecklas och vidare utreds.  Det finns en del material i tråden om just de olika strains som spreds i samhället.

    I övrigt tar kommissionen upp saker som lagar, samhällsorganisation, arbetsvillkor och beredskap inkl beredskapslager.

    Kommissionens rapport är inte heller olik det jag och många andra fört fram i tråden. - Väldigt lika faktiskt.

  • Padirac
    AndreaBD skrev 2021-10-29 17:15:23 följande:
    Okej, jag förstod senare vad du menar. Någon ovaccinerad kan gå in på vårdcentralen. Visst. Samtidigt - det är väl knappast möjligt att testa alla innan de går in där.  Då skulle man behöva ha vaccin-pass - vilket jag tycker man skulle kunna ha. 
    Vi alla besök jag gjort på vårdcentralen sedan pandemins start har det funnits en 'grindvakt' som förhört sig om hälsostatus och ev symptom innan någon blivit insläppt. Någon gång har inte besökare fått komma in på vårdcentralen. Men detta är som vi tidigare sagt en fråga för varje vårdgivare att lösa på eget sätt.
  • Padirac

    Allvarlig, Coronakommissionens andra delrapport är i ingenting lik kritikerklustrets kritik i den här tråden.

    Delrapport en har inte ett spår eller en tillstymmelse till hån, påhopp, förlöjligande eller grälsjuka.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin