• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Positiva signaler från Sydafrika.

    "Ja, hittills har vi inte sett några allvarliga symptom. Ingen har haft de klassiska symtomen som deltavarianten ger med låg syresättning och problem med andning /.../ De som vårdas på sjukhus gör det för andra sjukdomar och att de var smittade med omikron upptäcktes ofta av en slump i samband att de skulle läggas in. Ingen av de som tagits in för omikronvarianten här har hittills fått stanna på sjukhus utan har kunnat få sin vård i hemmet"

    Detta enligt läkaren som först slog larm om omikronvarianten.


    www.dn.se/varlden/sydafrikansk-lakare-om-omikron-jag-ar-forsiktigt-optimistisk/

  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-12-07 06:51:19 följande:

    Jo, jag vet, och ändå upprepas den desinformationen i hopp om att någon ska gå på den och att det är regeringens fel vad som sker i Stockholm region.

    Jag också ventilerat funderingen att vård ska skötas av stat, för vad vi ser är hur vissa verkar vilja ta genvägar och skära ned istället för ha en adekvat vård för sina medborgare.


     


    Tänkte på detta med vaccinationerna idag, de har inga större problem med att hinna med idag?
    För innan vet jag de hade problem på mer än ett ställe, men då skulle vi vaccinera hela befolkningen och snabbt, vilket vi också gjorde till stor del.
    Och sen blev välv många av dessa lokalers nytta obsolet pga antalet man ska vaccinera är inte i samma hastighet nu som innan.

    Själv ska jag ringa om min tredje spruta, för denna gången kan man nog inte hoppas de ringer upp mig och i denna röra med ovaccinerade, en spruta, två spruta och tre spruta.


    FDFMGA skrev 2021-12-06 22:19:25 följande:
    Positiva signaler från Sydafrika.

    "Ja, hittills har vi inte sett några allvarliga symptom. Ingen har haft de klassiska symtomen som deltavarianten ger med låg syresättning och problem med andning /.../ De som vårdas på sjukhus gör det för andra sjukdomar och att de var smittade med omikron upptäcktes ofta av en slump i samband att de skulle läggas in. Ingen av de som tagits in för omikronvarianten här har hittills fått stanna på sjukhus utan har kunnat få sin vård i hemmet"

    Detta enligt läkaren som först slog larm om omikronvarianten.

    www.dn.se/varlden/sydafrikansk-lakare-om-omik.../

    Det är konstigt att samma hysteri kommer varje gång av mutationerna och att döden är runt hörnet och när man pratar om den senaste mutationen.
    Och sen när det visar sig inte vara så, så börjar man låtsas istället och vad det är har ingen en susning om, för sånt är hemligheter har vi lärt oss.

    Men det som är mest beklämmande är hur flera i tråden inte verkar förstå att mutationers kommande och gående är helt normalt i en pandemi.
    Och det som Omikron nu ser ut som, det är vad som pandemier brukar sluta med och detta med en mer smittsam variant som är mindre farlig.
    Sen om det är så är en helt annan femma, utan det får tiden utvisa om det är Omikron som är den som avslutar den akuta delen av pandemin.


    Och varför mer än en vill förekomma Omkrons farlighet och smittsamhet är en gåta, men det är som brukligt ifrån klusterhållet som verkar var mer intresserade att sprida desinformation än invänta fakta.
    Snart kommer det väl någon och försöker få COVID-19 till en luftburet virus igen, fast än COVID-19 aldrig har ens möjligheten att bli klassad som ett luftburet virus enligt sjukvårdsvetenskapen.


    Kanske Pope är glad nu och fått en länk på att mikron inte alls är så farligt som vissa ville göra gällande före faktan kommer in.


    Tja, jag har sett flera experter uttal sig om att det är för tidigt att påstå att omikronvarianten är "snällare" än tidigare varianter - och det är det nog.

    Men knappast av de skäl de angett - att Sydafrikas befolkning är så ung att det är svårt att jämföra.

    Sydafrikas befolkning var lika ung för några månader senGlad En första rimlig jämförelse är att undersöka om omikron ger lindrigare sjukdom i Sydafrika än vad delta gör.

    Börsmarknaderna reagerar dock med glädjeskutt över hypotesen att omikron inte innebär den katastrof man befarade.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-09 11:19:45 följande:
    Mest läskigt. 
    Grammatiska fel är vare sig läskiga eller upprörande.

    Min favoritspråkfel i den här tråden är "statistikerna" som pluralform för statistik - "dem" om en myndighet i stället för "den" är i sammanhanget vardagspotatis.
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2021-12-09 12:41:30 följande:
    Haha, detta forum alltså Solig
    Glad att jag kunde glädja digGlad
  • FDFMGA
    oOOo oOOo skrev 2021-12-09 12:52:21 följande:
    Tackar, associerade direkt till denna
     

    Drömmer
    Åh, ingen orsak. Ormet kruper är rätt kul. Jag har också länkat till den några gånger här på FLGlad
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-12-09 12:24:41 följande:
    Din favoritspråkfel? 

    Tomte
    klyban skrev 2021-12-09 12:11:56 följande:

    Det berättar väl en hel del vad de vill också, och när de vägrar ämnet och vill diskutera stavfel eller andra fel som smugit sig in istället för ämnet.
    Sånt är så extremt talande att du stött på en öm punkt med fakta, som ska ignoreras igen.


    Men jag bara antar det inte var så roligt längre och prata om Omikron, för satans vad tyst det blev.
    Eller kanske de förstod att fakta inte är inne riktigt än om Omikron, och vi ser nu att de trillar in världen över och hur man berättar att Omikron inte belastar sjukvården på samma sätt som innan, och mindre behöver tydligen hjälp med att andas också.


    Och innan var omikron slutet för människorasen mer eller mindre, tänk vad fakta kan ändra saker snabbt och man istället tittar på fakta än saker som inte existerar.



    "...satans vad tyst det blev"? Jag skrev senast igår om vad WHO just då rapporterade om omikron men då höll du på att mala om att "vi" skulle vänta med att prata om det. 

    Ingen här har vare sig skrivit eller på annat sätt gett uttryck för att omikron skulle vara slutet för människorasen. Du hittar i vanlig ordning bara på. 
    Sorry, såg bara o-nickets svar.

    Mm, min favorit, bland många - och då har jag inte räknat in sådana där en någotsånär språkvan person på goda grunder kan förstå orsaken till felet.

    Trist för oss vaccinerade att vi förmodligen kommer att bli smittade (igen) - men så var det ju redan i viss mån för deltavarianten. Omikron verkar ju ha fördelen att den varianten ger lindriga symptom.
  • FDFMGA
    Anonym (Slanggurka) skrev 2021-12-09 15:06:06 följande:
    Precis, här i Sverige hjälper ju inte munskydd har vi fått lära, därför undrar jag varför de håller på och fånar sig med symbol- och signalvärden.

    Är det för att de inte ska kunna bli ifrågasatta av omvärlden där munskydd anses bromsa smittspridning? 
    Hmm, för oss som inte besväras av guldfiskminne så är det inte första gången under pandemin som FHM inför rekommendationer om munskydd i kollektivtrafiken vid trängsel.

    Munskydd tycks för övrigt fungera utmärkt i andra länder, såtillvida att smittan sprids alldeles utmärkt - men de funkar väl samtidigt som en talisman för de troende.

    Själv ser jag ingen anledning att ifrågasätta munskyddsbärare - var och en får bli salig på sin tro.
  • FDFMGA
    Anonym (Slanggurka) skrev 2021-12-09 16:00:55 följande:
    Jag vet att de höll på och fånade sig fr o m januari 2021 också då de helt plötsligt började rekommendera munskydd i kollektivtrafiken som de uppenbarligen inte ens tror på själva. Så varför rekommenderas det är fortfarande min fråga. Om det bara är en talisman för troende.

    Det var iaf  knappt någon som använde munskydd på tågen eller bussarna då, och det kommer inte vara det nu heller. 
    Munskyddsrekommendationer eller tvång är väl så mycket mer än politisk fråga än en smittskyddsåtgörd, tycker jag.

    Jag gissar att det förra gången var efter påtryckningar från regeringen som FHM gick ut med rekommendationer.

    Nu har vi en ny statsminister och en ny gd för FHM, jag tycker det märks - på gott och på ont.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-09 23:35:54 följande:
    FDFMGA skrev 2021-12-09 11:37:32 följande:
    Grammatiska fel är vare sig läskiga eller upprörande.

    Min favoritspråkfel i den här tråden är "statistikerna" som pluralform för statistik - "dem" om en myndighet i stället för "den" är i sammanhanget vardagspotatis.
    Är det svårt att förstå? Först nämns en myndighet (den), sedan syftas till människorna på myndigheten (dem). Inget språkfel på det sätt det använts. 

    Nej, det är inte svårt att förstå - precis som det inte är svårt att förstå någon som använder "statistikerna" som pluralformGlad
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-12-09 23:30:35 följande:
    Nu var det ju din polare FDosv som började dra upp språkfel, menar du alltså att han vägrar att diskutera ämnet?
    Ja, det brukar bara så bland kycklingar, den som inte deltar i hackandet är lierad med den de hackar påSkrattande

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin