• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-11-28 11:55:50 följande:

    Det komiska är väl att även man upprepat det säkerligen 20ggr i tråden och om mutationers uppgång fall och utbytande.
    Konstigt att detta inte ska kommas ihåg när det sker, och nått som vi vet alltid sker, blir säkerligen nån mutation till.
    Och samma hysteri inför varje mutation.


     


    Men komik är det stoppa direktflyg ifrån Sydafrika och när det är noll sådana flygningar till Sverige.


    Med lite tur kan det vara så att omikron-varianten är betydligt mer smittsam än tidigare varianter men också avsevärt mindre farlig.

    www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/south-african-doctor-raised-alarm-omicron-variant-says-symptoms/


  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-28 18:57:30 följande:
    Intressant, fast det är ju knappast så tursamt för de med väldigt dåligt immunförsvar som inte skulle klara av en mildare variant så bra heller. 
    Nej, det är klart - men förr eller senare kommer covidviruset att anpassa sig bättre till oss människor, att skada så lite som möjligt och smitta som mycket som möjligt innebär evolutionära fördelar för ett virus.

    Jag ser gärna att det blir förr, att man då kan fokusera på att försöka skydda dem med väldigt dåligt immunförsvar och låta oss övriga få en förkylning lite då och då, som med de övriga coronavirusen som vi lärt oss leva med och de med oss.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-11-30 22:18:10 följande:
    Så varför skulle hen lyssna på dig.
    Förmodligen inte, men det finns ju fler som läser vilket innebär att det förekommer att personer citeras, men att svaret mer är avsett för andra än den som citeras.

    Kritikerklustret citerar ju oerhört frekvent klyban, jag tror att svaren där egentligen inte är avsedda för klyban, utan att de liksom ska svetsa samman klustret.

    För övrigt verkar det fortfarande som att de som smittats av omikronvarianten blir lindrigare sjuka än de som smittats av tidigare varianter.

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/x8VjGQ/lakaren-som-upptackte-omikron-varlden-overreagerar
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-11-30 23:06:41 följande:
    Ännu en platt "analys" som dock tjänar sitt enkla syfte: Cyklopklustrets användning av en aningslös klyban som både kanonmat och ofrivilligt utnämnt mobboffer. Obetalbart på flera sätt, särskilt mängden lim cyklopen blivit skyldig sin "kompis".
    Nja, jag tänker inte i kompis- icke-kompis-termer, så analysen av klyban får du och dina bänkgrannar stå för.

    Det måste för övrigt kvantitativt vara en av de mest omfattande analyser som gjorts på FLSkrattande
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2021-12-01 00:28:35 följande:
    Hon säger ju också att den kan vara ett ?användbart steg på vägen mot flockimmunitet?. Fint det hände i afrika, som ju ändå inte har råd med vaccin. De kan ju prova flockimmunitetside'n.
    Det är ingen fara.

    Skulle det visa sig att omikron är betydligt mer smittsamt men också mycket "snällare" än tidigare varianter och om det dessutom inte skulle komma nya mer framgångsrika varianter så kanske vi skulle kunna uppnå global flockimmunitet.

    Men ingen fara som jag skrev inledningsvis - för en kverulant måste det finna en outtömlig källa att ösa ur - så förlorar man pandemin som källa till gnäll så finns det ett överflöd kvar ändåSolig
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-12-01 15:57:17 följande:
    Nu får jag nästan lite ont av att du ger klyban kalla handen.

    Att kvantifiera kacklets spektakel möjliggörs dock främst genom den intermittenta förstärkning cyklopen tillämpar. (Eller varför inte dra det så långt som effekterna av den pågående ambivalenta anknytningen). Där får jag dock erkänna att jag delvis gjort gemensam sak med dig och dina vad beträffar "belöningar", då den radioskugga jag inledde inte blev permanent.
    Ja, såtillvida att fokus som jag ser det ligger på vänskap respektive fiendskap - nu kan jag iofs erkänna att jag sällan tar del av denna påstådda kvalitativa analys.

    Repetition kan nog ha sin tjusning - men det bygger ju på att det finns något att bygga på.

    Tror inte ens att jag vill repetera tv-programmet Radioskugga, somligt mår bäst av att få åldras ifred.
  • FDFMGA

    Nationalism är ett jävla gissel i allmänhet, och då inte minst coronanationlismen vars effekter påminner om hur oansvarig antibiotikahantering har inneburit en allt större tendens till antibiotikresistens bland bakterier.

    Tidigare under pandemin - vid vaccinationsdelens inledning - fanns det förslag på och beräkningar av kostnaden för "Världssamfundet" att se till att tillgången på vaccin räckte till hela Jordens befolkning - ett piss i Mississippi jämfört med vad coronantionalismens politik har inneburit i kostnader.

    Visst, även med ett överflöd på vaccin skulle man ha behövt förhålla sig till dem som av okunnighet eller galenskap vägrar vaccinera sig - men den inskränkning av vår frihet som blivit coronanationalismens konsekvens är så mycket större än några stick med en spruta som innebär skydd mot en sjukdom.

    Det är bara att be till virusgudarna att omikronvarianten är så mycket snällare än tidigare varianter eftersom vi själva har försatt oss i ett läge där vi erbjuder viruset en alldeles utmärkt möjlighet att mutera från att i princip enbart smitta ovaccinerade till att få ta för sig av det mycket rikligare smörgåsbord som hela mänskligheten utgör.

  • FDFMGA

    Järfälla Viksjö kyrka
    Sophiahemmet
    Tyresö
    Zinkensdamms IP
    Märsta
    Fållan på Slakthusområdet
    Filadelfiakyrkan
    Nygatan 18 i Södertälje
    Skärholmens centrum större lokal.

    Ovan en lista över de vaccinationsmottagningar som stängt i Region Stockholm.

    Det vore önskvärt om den M-ledda regionen hade någon form av omvärldsbevakning i stället för att bevaka hur man på bästa sätt ska kunna gynna släkt och vänner.

    M-klanen är ett gissel för oss som bor i Stockholm.

  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2021-12-06 17:10:58 följande:
    Har Sverige verkligen förlitat sig på kyrkornas välgörenhet för vaccineringar??
    Nej, men M i Region Stockholm brukar idka välgörenhet för skattebetalarnas pengar. Kyrkan i Järfälla användes av det privata vårdbolaget Capio.

    På samma sätt var det inte Hammarby som vaccinerade med bandyklubbor på Zinkensdamms IP. 

    Jag kan ju kolla förresten, där var det tydligen några som kallar sig PR vård som vaccinerade.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-12-06 11:29:26 följande:

    Ställt mig frågan länge vad de vill i Stockholm och med att vilja ta bort vård och omsorg så ofta, verkar som de vill försämra sjukvården så ofta.


    Och vi får inte heller diskutera dessa neddragningar de gör och i denna fråga om COVID-19.


    För av någon anledning så ville man bara ge skulden till Regeringen för saker som skett för längesedan och under M och KD.
    Och politikerna i Stockholm verkar vara helt förtappade, se bara på hon tanten som har hand om barnmorskorna och skyller Sossar på att det är deras fel och detta fast sossar inte haft nått med frågan att göra på över ett decennier pga de inte varit i maktposition.
    Och även ljuger denna politiker om motståndarens politik och påstår tex sossar har en politik som inte ens existerar.
    Snacka om att få panik att börja ljuga om sina politikermotståndare politik och inte ens existerar.

    Vad tycker Stockholmare om denna typen av sjukvård där man inte vill ta ansvar för sin egen politik inom sjukvården?


     


    Även här i min stad har de minskat vaccinationsställen, och har nu bara ett stort ställe mot 4-5 innan.


    Jag tror det har påpekats ett par hundra gånger i den här tråden att det är regionerna som hanterar sjukvård, inklusive covidvaccination, i Sverige.

    Men det hindrar inte att det finns personer som tror att sjukvården är statlig och att den är regeringens ansvar. Däremot kanske den borde vara det, något som KD faktiskt föreslår.

    Alltså, att regionerna inte kunde betala för full bemanning på vaccinationsplatserna - med sprutorna i högsta hugg när allt färre kom för att vaccinera sig är fullt förståeligt. Det är den fyrkantiga trögheten som man kan kritisera, åtminstone här i Stockholm där regionen sa upp avtalen med de privata vårdgivarna utan att ens ha i åtanke att pandemin kanske kommer att fortsätta och en tredje dos behövas samtidigt som alltfler barn kommer att behöva vaccineras.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin