• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-08-04 19:38:50 följande:
    Jag tror att artikeln du länkar till säger att svenska och andra utländska medborgare i Thailand rätt att vaccineras precis som resten av befolkningen i Thailand.   Tyvärr är det vaccinbrist då tillgången till vaccin inte är lika fördelat bland världens länder.
    Jag tror att hon menar att Sveriges ambassader ska fungera som sjukvårdsfilialer som tillhandahåller sjukvård enligt svensk standard till svenska medborgare som bor eller turistar utomlands.

    Vad gäller vaccinationen så uppfattar jag det som att Sveriges första prioritet är att få ner smittspridningen i Sverige och att det är därför man fokuserar på att vaccinera folk som bor här.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-08-04 19:54:55 följande:
    Jag rekommenderar boken En klimathistoria av Sven Börjesson.
    Aha, har författaren hållbara argument för sin tes?

    Annars är jag benägen att tro att jag skulle klassa den som tillhörande samma kategori som den här texten som jag tog del av från en av de visdomens källor delar av kritikerklustret här i tråden hämtar sin inspiration från.

    Efterspelet kring den så kallade stormningen av kongressen i Washington den 6 januari blir allt märkligare. Mycket tyder på att den federala polismyndigheten FBI spelade en avgörande roll i att planera och provocera fram händelsen, som sedan har använts som argument för att skärpa åtgärderna mot personer med högeråsikter.

    Eller för den delen visdomen från den person som i den andra coronatråden förklarade att covid-19 är en kontaktsmitta eller de som menar att man inte minskar smittspridningen genom vaccination eftersom vaccinerade också kan smitta.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-08-05 08:34:44 följande:
    Författaren driver ingen tes, han försöker bara visa upp data som är relevanta när man pratar om klimatförändringar. Han hämtar data från IPCC:s rapporter och liknande källor samt från dagstidningsartiklar från 1800-talet och framåt. Det intressanta med tidningsklippen är att de visar konceptionen av dessa drastiska förändringar som ägt rum.
    Okej - men vad jag inte kan förstå är att ett helt resonemang kan falla på en felaktig temperaturangivelse. Har han verkligen förstått skillnaden mellan enstaka väderobservationer och klimatförändring?
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-08-05 23:28:11 följande:
    Det finns en del intressanta tankar om boken och dess innehåll - där det inte är en detalj som att blanda ihop +25C (som är hyfsat varm här och säkerligen väldigt varmt där) och +25F (som är frysgrader) utan mer hela ansatsen i boken som anses vara otillräcklig i det att den utelämnar stora delar av forskningen. 

    Men om detta vet jag mycket lite annat än att det bland covidskeptiker och covidstrategiskeptiker också finns en del klimathotsskeptiker och 5G-mast-skeptiker...  inte alla naturligtvis
    Mm, jag upplever det som att svenska högerpopulister så sakteliga orienterar sig mot en för högerpopulister mer internationellt gångbar inställning till pandemin - precis som de redan gjort vad gäller mänsklig påverkan på klimatet

    Exempel från FL på högerpopulistisk covidanpassning finns det ett flertal av i den här tråden.

    www.familjeliv.se/forum/thread/81114014-vagar-ni-vaccinera-er-mot-covid


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-08-06 09:29:14 följande:
    Han redogör som sagt för data, han driver ingen tes och för inte ett argumenterande resonemang. Att faktiskt läsa boken kan ju vara en idé. 
    Padirac skrev 2021-08-05 23:28:11 följande:
    Det finns en del intressanta tankar om boken och dess innehåll - där det inte är en detalj som att blanda ihop +25C (som är hyfsat varm här och säkerligen väldigt varmt där) och +25F (som är frysgrader) utan mer hela ansatsen i boken som anses vara otillräcklig i det att den utelämnar stora delar av forskningen. 

    Men om detta vet jag mycket lite annat än att det bland covidskeptiker och covidstrategiskeptiker också finns en del klimathotsskeptiker och 5G-mast-skeptiker...  inte alla naturligtvis
     
    Okej, ingen tes - men alla som skriver något har ett mer eller mindre uttalat syfte med det man skriver, inklusive du och jag.

    Ja, jag brukar uppskatta att läsa sådant som inte stämmer med min egen världsbild, ibland är det roande som citatet från vinbarsidégivaren Fria Tider om att FBI provocerade fram den så kallade stormningen av Kapitolium och stundtals kan det vara oroande.

    Vad tycker du förresten om kampanjen mot covidvaccinen, till exempel i tråden jag länkade till?
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-08-12 14:49:31 följande:
    Det tycker jag är beklagligt. Jag tycker också att det är beklagligt att människor som är osäkra, rädda, tveksamma och så vidare inte ges möjlighet att lufta sin oro utan att bli anklagade för att vara vaccinmotståndare och desinformatörer. Det finns gott om sådana exempel i tråden du länkade till.

    Lyssnar på en helt värdelös presskonferans där Sara Byfors inte har några siffror, inte läst vad som frågas om, inte vet, hänvisar till andra och är lika forcerad som alltid. Obegripligt att FHM vill framstå som och vara så oinformerade när pressträffarna nu drar igång igen. Oerhört taffligt och fjantigt. 
    Nu minns jag inte vilken av vaccintrådarna jag länkade till, i den ena ber ts explicit  att slippa antivaccinpropaganda - men som du säkert vet kan inte ts avgöra vilka som svarar i en tråd och vad de skriver.

    Men visst, jag håller med dig - ingen som är ängslig blir hjälpt av att få en slägga i huvudet, men samtidigt blir ingen hjälpt av att serveras direkta lögner maskerade som vetenskapliga sanningar.

    Jag läste nyss i den en tråden att en av mRNA-vaccinets utvecklare nu tar avstånd från vaccinet. Här tycker jag egentligen att Familjeliv skulle ta ett större ansvar än om du och jag är oense om munskydd eller något annat - alltså att Familjeliv valde att kommentera grovt felaktig propaganda från vaccinmotståndare.

    Då kanske det blev mer utrymme för dem som bara vill diskutera sin ängslan inför vaccin i allmänhet eller kanske enbart mRNA-vaccin.
  • FDFMGA

    Jag såg inte presskonferensen igår och tänker heller inte se den i efterhand.

    Men jag tycker det verkar som att vi är på väg in i ett nytt skede av pandemin som FHM och vi alla har vissa svårigheter att förhålla oss till, en deltavariantspandemi där vaccinerade och de som redan varit sjuka i betydligt mindre utsträckning smittas och smittar vidare - och där de som smittas främst är unga, grundfriska, ovaccinerade som inte blir särskilt sjuka.

    Jag tror alltså att vi befinner oss i  inledningen av en global och nationell acceptans av att covid-19 är här för att stanna och att vi måste förhålla oss till den insikten.

    För min egen del har det inneburit att jag vaccinerat mig, trots att jag är så gott som säker på att jag redan varit sjuk och trots att jag tror att en naturligt förvärvad immunitet är bättre än en framkallad.

    Men jag kan ha fel - och dessutom tror jag inte  att det skadar med lite immunredundans - eller att ha både hängslen och livrem på.

  • FDFMGA
    Faile skrev 2021-08-14 00:02:09 följande:

    Något som är lite lustigt är att våra svenska besökare i Finland tyckt att man är bra på att använda munskydd i Sverige. Och sedan ändå blivit förvånade när vi förmanat dem att sätta på munskyddet innan vi gått i in butiker. 


    Det finns fortfarande några få som använder munskydd i Sverige - men inte ens när den sporten var som mest frekvent fanns det särskilt många utövare.

    I Sverige är och har vi alltid varit bra på att inte använda munskydd.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-08-14 13:40:48 följande:
    Bedrövligt hur du gör ner vårdpersonal, men i synnerhet den personal som vanligtvis inte använder skydd men hade ett sjå att få tillgång på det, t.ex i särskilt boende och boende med särskild service. Det är ingen sport men du är på rätt spår att vi inte var bäst i klassen där.
    Vårdpersonal?

    Så du menar att vårdpersonal skulle vara lika odugliga på att använda skydd som de amatörer som använt munskydd som haklappar, talismaner eller accessoarer.

    Det är inte min uppfattning, utifrån det du skrev om sport skulle jag klassa vårdpersonalen som proffs medan många, många andra munskyddsbärare spelade i gärdsgårdsserien.

    Hursomhelst så har ju allra flesta som pysslade med munskydd på amatörnivå tröttnat och numer ser man ju bara någon enstaka bärare.
  • FDFMGA

    Maskerader i Bangladesh har nog sina poänger men som det så förtjänstfullt påpekas i den här tråden såSkrattande


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-09-06 23:43:26 följande:
    Ja, och tydligen har vederbörande inte förstått en viktig princip, om man undersöker följden av en faktor måste alla andra faktorer vara lika.

    Här i Stockholm är det hursomhelst numer endast ett fåtal som maskerar sig.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin