• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-11-09 14:19:34 följande:
    Till min stora förvåning men också glädje säger Tegnell bra saker i DN idag. Han verkar tro och tänka som jag snarare än som du och Albert och FHM i övrigt och det är ju bra.
    Där ser man undrens tid är ännu inte förbiSkrattande

    Själv tyckte jag dock att artikeln var ganska intetsägande och bitvis kryddad med självklarheter som att sjukvården måste vara beredd på en ökad smittspridning och att fler måste vaccinera sig.

    Något jag skulle vilja se vore att regeringen möjliggör för kommuner och regioner att säkerställa att personer som arbetar med riskgrupper också är vaccinerade - allt annat är bara befängt.
  • FDFMGA
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-09 21:44:37 följande:
    www.senioren.se/nyheter/folkhalsomyndigheten-det-blir-en-malkonflikt/

    ?? Rätten till att arbeta är också en faktor som behöver beaktas så vi har helt enkelt målkonflikter i att vi har krav på hälso- och sjukvården och omsorgen att man ska ha kvalité, man ska ha patientsäkerhet och det måste också beakta rätten att vara på arbetsplatsen.?
    Jag ser det snarare som rätten att kunna smitta ner äldre, sjuka och andra riskgrupper och den rätten väger mycket lätt.

    Jag skulle gärna se att vi gjorde som Danmark, införde coronapass och självklart vore passet ett villkor för arbete inom t ex sjukvården, eller för att få gå på restaurang.

    Knäppgökarnas integritetsbehov struntar jag i.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-09 18:59:41 följande:
    Givetvis påverkar antalet vaccinerade antal smittade, men det kommer ju en hel del fall nu i länder som har en ganska stor andel av befolkningen vaccinerad, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Belgien, UK, Österrike osv. Och där är det ju nya åtgärder på gång på sina håll. Där förlitar de sig inte på graden av immunitet utan tittar på alla smittade på sista tiden och drar till med hårdare restriktioner igen samt ger tredje sprutan till äldre så fort de kan.  
    Ja, och i dessa länder precis som här är det ovaccinerade som hamnar på sjukhus.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-11-10 18:35:51 följande:
    Okej. Tack för infon. Varför måste de krångla till det så mycket! 

    Jo, tredje sprutan får ju här också de gamla och vårdpersonal. Min svärmor hade redan fått när vi hälsade på henne för 2 eller 3 veckor sedan. 

    Och alla andra vuxna kan också få tredje sprutan snart, men jag hörde av en tysk expert ... nja, han tyckte att det inte gör någon skillnad för vanliga vuxna, att det bara gör nytta för de gamla. 
    Tyska experter i all ära men vi kommer nog alla att behöva förnya vaccinationen lite då och då med uppdaterat vaccin.

    Detta inte enbart mot bakgrund av att graden av immunitet försämras över tid, viruset förändras också och det kommer fortsatt att finnas ett selektionstryck mot virus som förmår infektera redan vaccinerade.

    Men så småningom blir det nog som den tyske experten tror, men först när viruset blivit betydligt mindre farligt men mer smittsamt.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-10 23:27:49 följande:
    Här räknar de med att ge en tredje spruta nu till äldre och viss sjukvårdspersonal, och sedan erbjuda till alla andra i januari eller februari.
    Jag tror inte att det är särskilt annorlunda här. En mig närstående äldre kvinna fick sin tredje dos för cirka en månad sen, blev sen smittad av ovaccinerad personal men lyckligtvis inte särskilt sjuk.

    Men för mig är det en gåta att man inte ser till att knäppgökarna får jobba med sådant de duger till, till exempel plocka fimpar, snus, munskydd och annat skräp folk har för vana att slänga utomhus.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-11-11 11:25:54 följande:
    Jag håller med dig där faktiskt. Förresten så var experten inte Drosten den här gången utan Hendrik Streeck. Och han kan ha lite avvikande åsikter ibland. 
    Ja, hur det verkligen kommer att bli vet vara sig experter eller vi amatörtyckare.

    Men tydligen är en allt större andel av dem som dör äldre och fullvaccinerade - det stör mig mycket att Sverige inte under den här långa pandemitiden har kunnat se till att befria sjuk- och äldrevård från livsfarliga ovaccinerade anställda tomtar.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-11 23:07:52 följande:
    Herregud, jag skulle ha blivit helt vansinnig! Den gamla damen blev alltså smittad av ovaccinerad personal, trots att damen gjort sitt bästa för att undgå smitta? Det är nästan så att jag tycker att det är bra att min kära gamla moster avled just före pandemin, så hon och jag slapp bli frustrerade över detta.
    Det var illa nog att hon hade viss hemhjälp som var helt handlingsförlamade.  
    Ja, tyvärr - och jag gissar att det är så överlag inom äldrevården och delar av sjukvården.

    Jag kan inte lagstiftningen men det borde hursomhelst inte vara omöjligt att definiera vad som krävs av personer som jobbar med särskilda riskgrupper.

    Som jag ser det saknar man den kompetens arbetsgivaren har skyldighet att begära om man inte är vaccinerad eller om man vägrar uppge om man är vaccinerad eller inte.
  • FDFMGA

    Ja, jag är åtminstone mycket kritisk till regeringen som tillsatte ett gäng dilettanter till Coronaakommissionen.

    Och proffstyckarna har alltså kommit fram till att det inte spelar någon roll i vilken omfattning man mäter smittspridningen för att få en bild av dess magnitud.

    Ofattbart att regeringen tillsatte amatörepidemiologer för att utreda  smittspridningsåtgärdernas effektTomte

  • FDFMGA
    Anonym (felix) skrev 2021-11-20 17:41:13 följande:
    hmmm? Artikeln noterar att förtroendet för den danska regeringens hantering av pandemin har sjunkit från 81% sista året till 74% i år, men utnämner ändå Sverige till vinnare med 54%.
    Haha, den journalisten hade inte sin bästa dag igårSkrattande

    Går man till The Guardian som DN snott ihop artikeln från så framgår det att Sverige ligger högst av 10 redovisade länder - Australien, Tyskland, Italien, Polen, Sverige, Storbritannien, Frankrike, Spanien, USA och Brasilien.

    www.theguardian.com/world/2021/nov/19/majority-of-public-in-europe-support-covid-vaccine-passports-survey
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin