• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Agera) skrev 2021-06-05 23:29:23 följande:
    Den här tråden handlar om regeringens dåliga handhavande av pandemin. Inte om dina behov.

    Ja, det finns relevant kritik. Väldigt mycket relevant kritik. Denna klarar du inte att bemöta och ägnar dig istället åt mängder av irrelevanta side stories.
    Redan inledningsvis kom den här tråden att präglas av två helt olika synsätt - ett auktoritärt där det anbefalls vad som ska avhandlas och så dess motsats -  uppfattningen att man på ett offentligt forum inte kan förvänta sig att inte bli motsagd.

    Dessutom finns det en gammal personlig konflikt mellan några deltagare som går som en röd tråd genom tråden, en konflikt som underblåses av hen med de många anonyma nicken.

    Sverige styrs än så länge inte i nyauktoritär anda efter nyauktoritära regler, vilket är ett skäl till att mycket av kritiken saknar relevans såtillvida att den dels utgår från hur Sverige borde ha agerat om Sverige fungerat som förebilden Ungern och dels hur man borde ha agerat om man hade vetat vad som ska hända innan det har hänt.

    Utifrån det sista "delset" så är Sveriges största misstag att vi avvecklade beredskapslagren, att vi fusionerade Smittskyddsinstitutet med Folkhälsoinstitutet (eller vad det nu kallades före sammanslagningen), att vi la ner vår vaccinfabrik, att vi anpassat sjukvården till ett pandemifritt tillstånd och sist men inte minst att vi satt de äldre på undantag i miserabla miljöer med outbildad personal.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-06-07 17:05:00 följande:

    Ja, den blir två saker, osaklig och agenda styrd.

    Jag ställer mig ofta frågan vad de vill ha sagt med att återge saker fel och på saker alla kan kolla upp om COVID-19.


    Jag väntar spänt på hösten och om det är Regeringens fel igen om det blir en fjärde våg av COVID-19
    Alltid frågat mig varför man berättar man inget vet om pandemier OCH när vi här här diskutera en COVID-19 pandemi.

    Annars är spruta 2 snart på G, så det ska vara skönt och få det avklarat och så får vi se om de börjar adressera en tredje spruta senare.
    Det är ju lite tidigt att prata om den nu, och har inte heller gjorts speciellt mycket.


    Fast till hösten kommer du och många, många andra att vara fullvaccinerade.

    Någon total flockimmunitet kommer väl varken vi eller något annat land att uppnå, men risken för en fjärde våg i Europa borde vara försumbar.

    Själv hoppas jag att Sverige i likhet med en del andra länder fattar beslut om att även barn ska vaccineras.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-06-08 06:56:16 följande:

    Jo, vi kommer vara där, men man måste nog följa läget om den där tredje sprutan de adresserat att den kanske också behövs.
    Om det verkligen blir så det vet vi inte än.


    Men flockimmunitet till trots, så ser jag en klar risk för reflux av nya mutationer och ny våg.
    Men den måste inte ske, det jag menar man får vara förutsättningslös om såna här saker, då de inte helt lätt och avgöra vilken väg det går.


    Dock verkar det som vissa städer vill inte en del vaccinera sig i samma takt och ha krav på vad de får i armen.
    SÅ dom städerna kommer nog få problem ändå, sen hur stora är en bra fråga.

    Barn bör också vaccineras, då de kanske inte dör av viruset så speciellt ofta.
    Men skadorna av COVID-19 kan var livslånga för vissa, så även om döden inte är så viktig för gruppen, så är resten av deras liv det.
    Det är alltid här man lyfter den extremt låga prevalensen på biverkningar av vaccinen, och försöker omdefiniera som att det drabbar var vaccinationstagare.


    Jag har en sak som uppstått väldigt tydligt efter första sprutan, och det är näsan som beter sig konstigt stundtals och bara forsar ut seg snor och sen var borta upp till en dag och bara för återkomma.
    Inte mycket att bry sig om, och tror det är övergående också då det har minskat i frekvens pyttelite.


    Visst, coronanationalismen gör ju att vaccinationen blir än mer ojämnt fördelat världens länder emellan, så mutationer kommer vi att få leva med.

    Minns du förra sommaren då kritikerklustret formligen bombarderade tråden med krav på munskydd för alla. Det var när smittan så gott som var obefintlig.

    Jag ser en parallell i agerandet för närvarande. Smittan störtdyker så det gäller att klämma i lite extra då risken är uppenbar att gnällorkestern spelar på sista versenSolig

    Jag har nog aldrig sett ett sådant folkliv utomhus som de senaste dagarna - folk i klasar på grönytorna. Jag tycker att det är precis vad vi alla är värda - att riktigt få umgås i ett fantastiskt sommarlandskap nu när vi lämnat det värsta av pandemin bakom ossSolig
  • FDFMGA
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-08 11:39:15 följande:
     Om uppgiften vore att komma med bortförklaringar så hade man lika gärna kunnat haft en svetsare som statsminister. Hoppsan, det är ju det vi har.
    Själv är jag oerhört tacksam över att leva i ett land där även en före detta svetsare kan bli statsminister.

    Men det finns ju folk till allt, även sådan som vurmar för att personer med industribakgrund inte ska kunna väljas till statsminister.

    Det behövs nog en grundlagsförändring för att man ska kunna begränsa riksdagsledamöternas rätt att suveränt bestämma vem som ska bli statsministerSkrattande


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-08 12:35:39 följande:
    Med en_annan typ_ av regering som inte är _nickedockor_  - vad nu allt detta betyder  Tomte -  behövs det kanske ingen grundlagsändring för ett sådant förbud
    Anonym (Agera) skrev 2021-06-08 11:42:38 följande:
    Tycker du att de ska ha fängelse för att de är tafatta? Till vilken nytta då? 14000 människor har dött.

    Det intressanta är vilken typ av regering vi behöver. Inte vad vi gör med nickedockorna som sitter där idag.
    Tja, jag såg att Andrea länkade till en konspirationssajt igår, något hon förstås bett om ursäkt för.

    Annars är det väl ett favorittema bland konspirationsteoretiker att regeringarna är nickedockor som styrs av familjen Rothschild med flera. Ja, med undantag för USA under Trump och länder som Ungern.

    Till och med Familjelivs moderatorer ska visst vara styrda av kommunister och sionister i en ohelig allians enligt somliga.

    www.flashback.org/t1820754

    Själv tror jag att somliga skulle må bättre av ett hederligt jobb än av att år efter år ägna sitt åt att propagera för en annan ordning.


  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-08 13:56:18 följande:
    Har Andrea bett om ursäkt för det?? I vilket inlägg gjorde hon det?? DET vill man ju inte missa!
    Javisst, testa att klicka på "Visa endast". Hon har väl inte ordagrant skrivit "Mea culpa" men med lite flexibilitet kan du nog komma fram till att hon bett om ursäkt.

    Till skillnad från padirac skulle jag inte klassa bakgrunden till länkandet som en konsekvens av okunnighet, utan bara slarv. Kollar man inte en källa kan man råka länka till andras grodor, i min värld är det betydligt värre med egenproducerade sådana.

    Hoppas att inte du eller någon annan påverkades alltför starkt i en riktning som innebär att ni tror att pandemin är en bluff. I likhet med många andra knäppgökar försöker man ju på vad de nu kallade sig förmedla dumheterna inom en påstått vetenskaplig ram.

    Det sistnämnda är ju också något som är flitigt förekommande i den här tråden.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-08 14:58:52 följande:
    Hoppas att du inte kallade mig för knäppgök. Nej, någon ordagrann eller ens i närheten av ursäkt lär inte dyka upp mer än för de som likt du läser med väldigt stor flexibilitet.
    FDFMGA skrev 2021-06-08 09:07:25 följande:
    Visst, coronanationalismen gör ju att vaccinationen blir än mer ojämnt fördelat världens länder emellan, så mutationer kommer vi att få leva med.

    Minns du förra sommaren då kritikerklustret formligen bombarderade tråden med krav på munskydd för alla. Det var när smittan så gott som var obefintlig.

    Jag ser en parallell i agerandet för närvarande. Smittan störtdyker så det gäller att klämma i lite extra då risken är uppenbar att gnällorkestern spelar på sista versenSolig

    Jag har nog aldrig sett ett sådant folkliv utomhus som de senaste dagarna - folk i klasar på grönytorna. Jag tycker att det är precis vad vi alla är värda - att riktigt få umgås i ett fantastiskt sommarlandskap nu när vi lämnat det värsta av pandemin bakom ossSolig
    Pandemin verkar tycka att vi är värda Delta om man ska tro vad tidningarna rapporterar idag. 
    Testa att fråga henne så kan du förhoppningsvis få en ursäkt anpassad för dig.

    Jag vet inte vad pandemin tycker, har inte haft några samtal med den.

    Dessutom är jag ledig så jag är helt okunnig om vilka dödstal/smittotal tidningarna rapporterat, men oavsett höga eller låga så är smittan sett över tid minskande.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-06-08 20:05:19 följande:
    Okunnighet eller slarv ...
    Men om man läser att regeringen baxat igenom en lag som strider mot grundlagen och de mänskliga rättigheterna, och att riksdagen godtog detta - och man tror på detta? - vad kallar man det?
    Varken okunnighet eller slarv kan förklara det.
    Inte ens jag tror regeringen om detta, förstår de inte sig på situationen själva, har de väl en drös advokater som kan säkerställa att de inte föreslår något lagvidrigt. 

    Här har vi en lokal knäppgök som predikar att den så kallade pandemin är uppfunnen av judar och några i regeringen. Judarna får nämligen pengar för varje person som dör av den påhittade pandemin eller av de livsfarliga vaccinerna (lite oklart varför).
    Känner en vars pappa är jude (så räknas av de liberala som halv jude) och han skämtar om att det är konstigt att han inte fått några pengar än för detta - roligt om det inte hade varit så tragiskt allt. Finns tydligen en mängd av intressanta hypoteser. 
    Fråga Andrea hur mycket hon läste på den obskyra sajten. Jag gissar att hon läste vad det nu var de kallar sig - Vetenskapsforum? - och att de ansåg att pandemilagen inte är kompatibel med grundlagen.

    Slarv eller obefintlig källkritik som jag ser det. Inget annat.

    Förhoppningsvis har vare sig du eller några av dina medresenärer i kritikerkupén påverkats till att börja hamstra kolloidalt silver.

    Min gissning är att om inte padirac hade uppmärksammat  var det var för sajt så hade ingen lagt märke till fadäsen. Jag skulle åtminstone inte ha klickat på länken.
    Anonym (man) skrev 2021-06-08 16:03:12 följande:
    Tja, i Sverige har de ju varit nickedockor som dansat efter FoHM galenskaper och resultatet blev ju därefter. När idioter följer andra idioter så blir ju resultatet sällan mindre idiotiskt Flört

    Trump och USA är nog dåliga exempel på undantag, de lyckades inte heller så bra. Norge, Danmark och Finland är nog bättre exempel.

    Själv tror jag det måste vara något väldigt fel nånstans när man lyckas göra om ett sånt episkt fiasko till en "framgång". Lite verklighetsförankring skadar nog inte.

    Mm, det har väl knappast undgått någon som läst den här tråden att du och några andra anser att de som sitter i regeringen är idioter, liksom de som jobbar på FHM.

    Jag har en annan uppfattning om vilka som är idioter.

    Detsamma gäller för övrigt verklighetsförankringen.
  • FDFMGA
    Anonym (haha) skrev 2021-06-08 22:50:12 följande:
    Inte jag heller. Jag brukar ta vad Andrea skriver med en skottkärra salt, så ingen vanlig eller "anpassad" ursäkt är nödvändig för min del. 

    Så vilka är det du kallar idioter då? 
    Jag tror inte att jag någonsin under mina år på FL kallat någon idiot - men det hindrar ju inte att jag anser att somliga har ett klent utvecklat förstånd medan vissa andra har en illa dold agenda.

    Har du läst Slakthus 5, en skildring av Billy Pilgrim som är spastisk i tiden. Mycket av kritiken är likt Billy Pilgrim spastisk i tiden.


  • FDFMGA
    Padirac skrev 2021-06-08 23:29:38 följande:
    En av de som står bakom siten har enligt uppgifter erbjudit sina tjänster till FoHM och regeringen .. jag har för mig att jag läst att någon i tråden påstod sig ha gjort detsamma

    En del av galenskaperna dom presenteras av de bakom siten är inte helt olikt det en del av anonymerna här i tråden framhåller som verkliga
    Ja, om jag inte minns fel så påstod man på sajten att man inkommit med ett remissvar angående den tillfälliga pandemilagen.

    kanske personen som skapade tråden där hen avslöjar att avsikten med pandemilagen är att ta steget mot diktatur också inkommit med ett remissvar till regeringen.

    Det är väl möjligt att  gradera  tankefluff som mer eller mindre fluffigt - men av det jag läst här på FL om pandemin så är det väl detta och vissa vaccinmotståndare som ligger närmast den obskyra sajten.

    Därmed inte sagt att kritiken i den här tråden särskilt ofta lyckas höja sig över den egna navelkanten.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin