• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2021-07-02 12:01:58 följande:
    Projicera inte dina känslor för pyssel på mina för klyban. Jag tycker att han totalt förstör varenda tråd han spammar i, och jag ser för min del inte alls vad du, ABD och den andre killen så tycks uppskatta med hans underliga, många, långa, svamliga inlägg. För det är väl inte hans inlägg som ni - jag ser att du talar för fler än dig själv - avser när du skriver att ni inte är särskilt intresserade av honom? I så fall är det ju ännu konstigare ställt med er än jag trodde. 

    Ja, det kommer "någon" säkert att göra.
    Jag är vare sig intresserad av pyssel eller av klyban såvida de inte diskuterar ämnet för tråden och dessutom för fram något som får mig att reagera, att tänka efter.

    Som jag har nämnt tidigare så brukar jag mest skriva i mer politiska trådar - så personangreppsgenren är jag numer rätt blasé inför.

    Det finns ett säkert sätt att hålla sig borta från personliga konflikter och det är att vare sig direkt eller indirekt replikera. I politiska trådar är det snarare mer regel än undantag bland de mest devota högeranhängarna att välja det indirekta personangreppet.

    Möjligheten att avstå från att diskutera ämnet klyban finns liksom alldeles bakom hörnet för den som så önskar.
  • FDFMGA
    pyssel skrev 2021-07-02 13:53:23 följande:

    Häromdagen blev jag visst stämd av klyxet i tråden, men nu manifesterar sig visst helt nya dimensioner av den bristande affektregleringen hos coronanationalisterna i form av pedofilanklagelser. Jag som naivt trodde att homoerotiken i tråden är samtyckt och fortlöpande samtycks, även om inte belysningen av den nått [sic!] konsensus. Men det är bara att vänja sig vid coronanationalisternas "retorik", precis som det att bli kallad "hora" av NMR, same, same


    Men det är väl relaterat till dina fantasier, som jag tycker är en smula aparta i en tråd som handlar om pandemin.

    Ingen annan än du själv kan hjälpa dig att komma tillrätta med ditt intresse för klyban som person.

    Men det skulle vara välgörande för tråden om du tog dina funderingar med honom direkt i pm när det pockar på som mest - i stället för här{#emotions_dlg.flower}

  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2021-07-02 12:51:12 följande:

    Storbritannien rapporterar 50 000 deltafall, det är en ökning med 46% sedan förra veckan och det i ett land där 49,45% av befolkningen är vaccinerade med två doser. Det är mycket oroande tycker jag.


    En stor andel av de smittade lär vara fullvaccinerade.

    Det finns inget vaccin som ger fullgott skydd, Pfizer påstås väl ge nästan 90 procents skydd mot deltavarianten. Däremot påstås vaccinen ge nästan 100-procentigt skydd mot allvarlig sjukdom.

    Oroande vore det om det visar sig att det senare inte stämmer och många hamnar på sjukhus igen. Hittills finns det inget som tyder på det, men det finns ju alltid ett tidsglapp mellan smitta och sjukhusvård.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-07-02 10:57:06 följande:

    Att bara rycka på axlarna och gå vidare är helt fel sätt att göra på, och det måste finnas en reflektion inför pandemin och framtiden.


    Dock vet vi vissa segment är totalt ointresserad av framtida pandemier, för jag får uppfattningen att man helst vill återgå till populismen igen och driva agendor framför att göra något som är till nytta för samtliga i samhället.(Men tiden får utvisa denna, så får vi se vart det går.)


    Javisst, klimatförändringarna kommer säkert att bjuda på bland annat fler pandemier och vi kommer säkert att vara lika illa förberedda som alltid.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-07-03 14:51:56 följande:
    Där behöver vi just flockimmuniteten. ;) 
    Eller också kommer det inte att hjälpa att en stor andel är vaccinerade i ett land, smittspridningen upphör inte för den skull i och med att cirka 10 procent av de vaccinerade kan bli sjuka ändå - fast nästan alla vaccinerade blir ju bara lindrigt sjuka.

    Jag tror att vi kommer att tvingas acceptera att covid är här för att stanna och anpassa oss till detta.

    Flockimmunitet är kanske bara en utopi i en värld där vaccinationsmotståndet växer sig starkare och där nationalismen präglat synen på hur pandemin ska bekämpas.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-07-04 15:55:42 följande:
    Men om 60 - 70 % skulle vara vaccinerade, då blir det väl knappt någon smittspridning? Eller hur är det egentligen när en vaccin bara skyddar mot svår sjukdom, men inte egentligen mot viruset? Sprids det då ändå i samma takt, bara att folk inte blir sjuka?

    Det är ju det där som man inte har gjort en stor grej av - jag vill inte säga att man har tystat ner det, men man har inte varit alltför pigg på att diskutera den frågan.  Man kan ju tänka sig att det var nödvändigt att hitta ett vaccin snabbt och att de inte har kunnat lösa det problemet så snabbt. Men om det inte minskar smittspridningen så skulle det ju bara skydda de som är vaccinerade? 
    Det beror ju på hur smittsam varianten är och deltavarianten anses ju vara betydligt mer smittsam än tidigare varianter.

    Jag tror inte att man än vet i hur hög grad redan vaccinerade kan sprida smittan - men det borde ju vara så att en vaccinerad person som blivit lindrigt sjuk lättare smittar andra om hen smittats av deltavarianten än av någon av de tidigare.

    Det som är väsentligt är kanske inte i första hand hur många som smittas utan hur stor andel av de som smittats som också blir allvarligt eller långvarigt sjuka.

    Än så länge ser det ganska lugnt ut i Storbritannien och Israel.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2021-07-04 16:47:58 följande:
    Just det, det är ju också en faktor. Att man egentligen inte säkert vet om vaccinerade kan smitta någon. 

    Men i Storbritannien har det ju varit runt 20.000 nya smittade per dag nyligen? 
    Ja, men en stor del av dessa är säkert ovaccinerade och dessutom har det inte än inneburit att särskilt många fler behöver sjukhusvård.

    Om jag minns rätt har du inte tillgång till svd.se - synd i så fall, jag länkade tidigare till en artikel som beskriver hur man tror att utvecklingen i Storbritannien kommer att bli.
  • FDFMGA
    klyban skrev 2021-07-04 16:46:53 följande:
    Det ser rätt otrevligt ut.
    Ja, men det finns väl få om ens några covidrelaterade fall I Europa. Kanske de öser på med för mycket cortison när de behandlar covidpatienter i Indien.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2021-07-05 12:17:26 följande:
    Jo vi har märkt att du fullkomligen skiter i vad TS vill det är precis därför det bli så oerhört löjligt när du sitter och pratar om att respektera andra. Och nej det har inte ett dugg med "kunskap" att göra, det har bara med din brist på respekt att göra. Ingen här har bett varken dig eller övriga coronanationalister "upplysa" oss.
    "Vi" - är du fler än enSkrattande

    Mm, som jag redan förklarat så har man inte förstått hur ett öppet forum forum fungerar om man tror att man inte kan riskera att bli motsagd där.

    Vill man omge sig med likasinnade skapar man lämpligen en sluten diskussionsgrupp tillsammans med just likasinnade..

    Jag petar dit en länk till de slutna samtalsgrupperna så kan du starta en sådan och bjuda dem du anser vara pandemipolitiskt korrekta.

    Hoppas diskussionen blir givandeSolig

    www.familjeliv.se/forum/thread/create


Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin